Şimdi Ara

Aliexpress 32 $ lık gümrük kargo sorunu .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba aliexpres ten 32 dolarlık araba için kolçak sipariş ettim ürün ptt ye geldi aradım önce gümrük müdürlügüne gideceksin sonra buraya gelip alacaksın dediler orda işlem yaptırıp öyle geleceksin dediler aradım gümrük müdürlügünü yurt dışından ürünüm geldi dedim ne geldi diye sordu bana söyledim bende otomativ ürünleri ve elektronikleri getirmek ülkeye yasak dedi bunu alamazsın bu geri satıcıya gider geri dedi dedim gümrük vergisini ödeyip alayım dedim yasak o geri gider dedi böyle birşey var mı vergisini ödesem 32 dolarlık ürünü alamayacak mıyım ben şimdi böyle bi durum la karşılaşan var mı ya da gümrükden alan ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknisye -- 12 Kasım 2018; 17:4:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yürürlüğe girmiş demek.Bu Mayıs ayında haberlere çıkmıştı "yerli üreticinin" istekleri ile yurtdışından gelen otomotiv ürünlerinin hepsine denetleme getirmeyi planlıyorlardı.Şu linkten haberi okuyabilirsiniz.

    https://www.ntv.com.tr/ekonomi/otomotivde-ithal-yedek-parcaya-siki-denetim-yolda,S5r409Mm502308vmpL3ddw

    Büyük ihtimal size sorduklarına göre otomobil kolçağı olduğunu anlamamışlar.Satıcı kutu üzerine başka bir şey yazsaydı gümrüğe takılmayabilirdi belki de.Gümrük olayının tamamen şans işi olması gerçekten komik.




  • Sanırım şans başka türlü olamaz çünkü geçen sene double teyp sipariş verdim 200 $ gümrüge bile takılmadı geldi şimdi 30 dolarlık ürünü alamıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aliexpress te çinden getirttiğim ürün 10 günde Türkiye’ye geldi, 32 gündür de bekliyor PTT’de. 60 günü bekleyip dispute açıp paramı geri alacağım. Türkiye’deki şeref yoksunu kurumlarla iş yapılmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çözüm değil ama şansınızı denemek isterseniz siparişten sonra mesaj atıp ürün tanımını değiştirin.Yine gümrükten geçmeme ihtimali var fakat en azından şansınız artar.Ayrıca Otomobil kolçağı olarak arattığımda zaten fiyatların uygun olduğunu gördüm yanlış ürün için riske girmişsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.