Şimdi Ara

KEMİK İLİĞİ ÖDEMİ NASIL GEÇER ? (MR SONUCU EKTE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
13.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1,5 ay önce düşme sonucu kalkaneus kemiğim kırılmıştı 20 gün alçıda kaldı doktorlar kaynadığını ve röntgenin iyi olduğunu söyledi.
    Başlarda yürümekte zorluk çekiyordum sonradan yürümem düzeldikçe kırık bölgede ağrı ve şişlik olduğunu farkettim alçı çıktıktan 10 gün sonra doktora gittim mr istedi aynı gün mr'ı çektirdim 1 hafta sonra sonucunu aldım. Doktor ödem oluştuğunu söyledi 30 gün rapor(istirahat) ve 4 ilaç yazdı.

    Bu ilaçlar
    ETOLAX 500 MG ağrı kesici
    RABELIS 20 MG mide koruyucu
    CALCIDAY D3 kalsiyum tablet
    BENEDAY b vitamini

    bunları kullandıktan sonra tekrardan bir kontrole gel dedi.

    Forumda bu durum başına gelmiş olanlar veya bu konuda bilgili olan arkadaşlar nasıl atlatabileceğimi anlatabilir mi ? İnternette okudum ileri aşamada ameliyat falan filan diyor korkuttu beni baya

    KEMİK İLİĞİ ÖDEMİ NASIL GEÇER ? (MR SONUCU EKTE)



    Güncelleme;

    Sağlığıma kavuştum arkadaşlar iyi dileklerde bulunan herkese tekrardan teşekkür ederim. Son zamanlarda gelen bir kaç özel mesaj sonrasında buraya da bırakıyorum bu süreci nasıl atlattığıma dair tecrübelerimi. Umarım bunlara ihtiyacınız kalmadan iyileşir sağlığınıza kavuşursunuz hepinize geçmiş olsun.



    ----------------------------------
    Arkadaşlar bu problemi eğer fizik tedaviye gitmeden çözmek istiyorsanız en büyük tedavisi zaman ve dinlenme. Ben ayağım alçıdan çıktıktan sonra ayağımı kullanamaz durumdaydım ayağımda ki alçıdan kaynaklı şişlikler indikten sonra ort. 2-3 hafta geçmişti sanırım ödemin farkına varmıştım çünkü kırığın olduğu kısımda üstüne basınca ağrı oluşuyordu. 1 ay sonra falan yanlış hatırlamıyorsam spora devam etmeye başlamıştım ama salona gittikçe çok kötü şekilde ağrıyı hissediyordum.

    Bundan sonra 3-4 Doktor gezdim bizim yapacağımız bir şey yok deyip geri gönderdiler, tek yapacakları şey durum çok artarsa kemikte çökme olabileceği için içeride ki sıvıyı iğneyle almakmış. Ve bana sadece fizik tedaviye gitmemi tavsiye ettiler biri hariç.
    Ben gitmedim kulak arkasına attım siz atmayın. Eğer çalışıyorsanız kesinlikle gidin. Ben zaten okul başlayacğı için iştende ayrılınca gitmedim ancak kendisinin geçmesini beklerseniz emin olun çok uzun süre sonra geçiyor bu illet ve bu süreçte ayağınızı hiçbir şekilde zorlayacak harekette bulunmayın.

    Çünkü ne kadar zorlarsanız o kadar ağrınız artıyor durumunuzda eksi yönlü gelişme oluyor. Ben ilk 2 ay falan ayağımı bilmeden yoğun kullandım. Yoğun kullandıkça duşta sıcak su sonrasında bile üzerine basınca ağrılarım oluyordu.

    Ben bu problemi ise tamı tamına 1,5-2 yıl gibi bir sürede 0'ladım şişlik elle farkedilir şekilde azaldıkça ağrılarınızda doğru orantılı azalma oluyor, son 5-6 ay şişliğim olmasına rağmen ağrım sızım kalmamıştı bile. Özellikle ilaçlarım bittikten sonra ağrılı ilk günlerime göre daha rahattım. Okulum açılınca tekrardan kontrollü şekilde spora başladım, günlük yaşantıma devam etmek zorunda kaldım belki benim için bu kadar uzun sürmesinin temel sebebi bu olabilir. Sizlere kişisel tavsiyem gerekmedikçe ödemli bölgenize ağırlık uygulamamanız.

    Kendi tecrübelerimi sizlerle paylaşacak olursam;

    Bu illet benim tecrübe ettiğim kadarıyla sıcağı seviyor arkadaşlar.
    Eğer ayağınız alçıdan çıkarılıyorsa buz jel tedavisine başlayın ben başlamamıştım pişmanım.
    Ödemin olduğu bölgeyi sıcakla fazla temasta bulundurmayın özellikle duşta vs sıcakla temas içerisindeyse çıkarken o bölgeye bir süre soğuk su uygulayın.
    Eğer mümkünse bir süre, ayağınızda falan ise kullanmayın değnekle yürümek yararınıza olacaktır.
    Benim bir doktorum bana kalsiyum hapları ile ağrı kesici vermişti konuda bunlardan bahsetmiştim. Bu süreçte doktorumun tavsiyesi ile kemiğe destek olacak besinler tüketmeyi aksatmadım. Sizlerde DOKTOR TAVSİYESİ ile ek ilaçlar kullanabilirsiniz.
    Sizlere garip gelebilir ama amcamın eşi zamanında ameliyat olmuştu bacağından benzer bir sebepten ve bana vazelin önermişti. Vazelin gerçektende o bölgeyi yumuşatıp üzerine bastığımda oluşan ağrıyı hafifletiyordu 1-2 ay boyunca kullanıp daha sonradan sıkılıp bırakmıştım bu süre zarfında faydasını gördüm diyebilirim.


    Bunların dışında son olarak sizlere tavsiyem eğer fizik tedaviye giderseniz sakın ola ödemli bölgenizi zorlamayınız özel mesajdan bir arkadaş gidip yanlış yönlendirme ile ayağını zorladığını ve daha kötü olduğunu söylemişti geçenlerde. Gittiğiniz Fizik tedavi merkezinin işinin ehli ve bu konu hakkında bilgili olup olmadığını araştırın kendinizi ona göre emanet edin.
    ----------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirinle Beni Sirin Baba -- 14 Mayıs 2020; 16:28:14 >







  • Geçmiş olsun
  • devilkingcry kullanıcısına yanıt
    Sağ olun gocam
  • Geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatikanli Mumin -- 15 Mayıs 2020; 19:37:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vatikanli Mumin

    Geçmiş olsun
    Komik mi bu? Şu edgy lowlife tiplerin banlanması lazım
  • Sağlıkla şaka olmaz
  • O banyoya girdin demi o yüzden oldu
  • aynından bi arkadaşımda varı yok oldu
  • Bu illete yakalanan başka kimse yok mü ya
  • Sirinle Beni Sirin Baba kullanıcısına yanıt
    İstirahat ile geçecek.
  • espial kullanıcısına yanıt
    Geçer mi peki hocam bi kaç yerde okudum bazılarında 6-12 ay çekip halen geçmediği olmuş, doktorun verdiği destek ilaçlarını aksatmamaya çalışıyorum elimden geldikçe. Böyle kalıp ilerlemez dimi sonu ameliyatmış çünkü
  • Güncel
  • up up up up
  • Geçmiş olsun
  • Haha
  • Size bi konuda tavsiye veriyim hiç bir hastalığınızı acaba ne olabilir diye googleden bakmayın sırf böyle yaptığım için geçen sene anksiyete ve panik ataklarla boğuştum çünkü ufacık bi ağrıdan kansere kadar giden bir serüvene sokuya google adamı o yüzden doktorun verdikleri ilaçları kullanın ve istirahat edin geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun.
  • @popeyex Komik olan ne ?

    @Simone Simons Bıraktım hocam araştırmayı zaten googledan her baktığımda ameliyata kadar uzanıyordu, doktorum en son uzun sürede anca geçiyor belli bir tedavisi yok dedi agrın şişliğin artarsa gel dedi şuan için şükürler olsun daha az şişlik ve agrım var ilaçlarımı bitirmiştim ocakta tekrar kontrole gideceğim. Size de çok geçmiş olsun hocam sağolun.

    @***Respect*** Sağolun hocam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.