Şimdi Ara

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.133
Cevap
31
Favori
46.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    Benim plastikler kırık, kırık derken dişleri kırılmış arka kapıdakilerin. tarcanlarda yaptırdım büyük ihtimalle orada kırıldı :) şimdi çaktım olayı. Servis garantiden karşılamadı doğal olarak. Alttan darbe yemesi lazım ama altı tertemiz. Tanesine 1200tl istiyor servis, rs autoking tarzı bi yerde yaptırmayı düşünüyorum

  • phrts P kullanıcısına yanıt
    Adaptif süspansiyonda iki sertlik ayari var. Yumuşak konumda ti modelindeki süspansiyon dan daha yumuşak. Yanal salinimlar da doğal olarak daha fazla. Şehir içinde gayet konforlu hissettiriyor. Süspansiyon sadece d modunda sertleşiyor. Yanal yatmalari baya kesiyor. Virajlarda yatma yok denecek kadar az.

    Genel olarak ti modelindeki süspansiyon sistemine tercih ederim.

    Standart süspansiyon ayarini iki sertlik seviyesinin tam ortası gibi düşünebilirsiniz.

    Benim anlam veremediğim şey d modunda yumuşak ya da sert süspansiyon arası geçiş imkani varken n modunda sadece yumuşak mod aktif. Uzun virajlı yollarda mecburen d modunda seyahat etmek gerekir diye tahmin ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi witness -- 10 Ağustos 2023; 7:29:38 >
  • phrts P kullanıcısına yanıt

    Bende de 20" jantlı Edizione Speciale var. Veloce hiç kullanmadım ama yol tutuşunun iyi olmasıyla bilinen eski arabam makyajlı 2021 Astra K HB ile kıyaslayabilirim.


    Önceki arabamdan sonra Tonale bana pamuk gibi geldi. Kıyaslama açısından; Astra'nın lastikleri 205/55 R16 iken Tonale'de ise 235/40 R20 lastikler var. Yanakları şu şekilde:



    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)

    Astra'da ise şöyleydi:



    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)


    Astra'da torsiyon çubuğu varken Tonale'de bağımsız süspansiyon ve yol tutuşunu arttıran bileşenler var. Sonuç olarak; lastik yanaklarının kalınlığına rağmen Astra'da içimde hissettiğim kasislerin, yükseltilerin, yol bozukluklarının haddi hesabı yokken, Alfa'da Astra'ya kıyasla çok daha konforlu yolculuk yapıyorum. Astra'nın sert bir yapıda olduğunu biliyordum da benim bildiğimden çok daha sert bir araçmış. Yol tutuşu iyi ayağına yıllarca sevmişler beni :)


    Bir de 3 silindirli motorun sesi çok güzel olsa da titreşimi cidden rahatsız ediyormuş. Tonale'ye geçince fark etmiş bulundum. Artık Alfa'nın motoru 4 silindirli olduğundan mıdır, yalıtımı mı iyidir bilmiyorum; kabin içindeki sükunet ve motorun titremiyor olması konforu epey iyileştiriyormuş.





  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Benimde sol çamurluktaki Speciale yazısında S harfinin ufak bir kısmı koptu. Servis 1700 tl istedi o yazı için :) yan sanayi bilen bulan varsa üzerime speciale yazısnıdan atsın bir tane

  • Tonale nin motor yalıtımı gerçekten iyi. Multijet dizelde bile rahatsız etmiyordu. Hatta egea kullananlar ayni motor olamaz diyorlardı. Suv olmasinin avantaji ile herhalde süspansiyon sönümleme eşiği daha yüksek. Ben de önceki aracıma göre 19 inç lastiklere rağmen daha sert hissetmemiştim.

    Biraz lastik gürültüsü alıyor yalniz tonale. rahatsız edici değil ama daha iyi olabilirmiş.
  • çok beğendiğim, sevdiğim bir araç. Umarım bir gün benimde olur.  

  • Arabanın kataloğunda 6 hoperlorlu ses sistemi diyor ama ben 9 tane hoperlor deliği saydım.

    Direksiyonun ilerisindeki kısımda 3 tane, kapılarda 4 tane, C sütunlarının içinde 2 tane delikli kısım var. Bunların hepsi hoperlor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Styric

    çok beğendiğim, sevdiğim bir araç. Umarım bir gün benimde olur.  

    Daha iyileri senin olur hocam inşallah (:
  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    Boş olabilir mi acaba bir kısmı :)) 9 tane var evet

  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Telefona spektrometre indirirerek kontrol etmeye çalıştım ama beceremedim  boştur belki de.

  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    Aracın dahili navigasyonunu açınca sanki öndekilerin birinden ses geliyor. Hem apple car playi hem de navigasyonu açınca sesler farklı yerlerden geliyor. Bazıları o işlere yarıyordur belki. Sensör ötmeleri falan gibi

  • Dün Perseid meteor yağmurunu fotoğraflayalım diye arkadaşlarla Polatlı Avdanlı'da hiçliğin ortasına bir yere gittik. Giderken karşılıklı tek yönlü bir karayolunu kullandık mecburen. Uzunlar açık değildi ve karşıdan yediğim selektörün haddi hesabı yoktu. Hatta önümde arkadaşım vardı, ben de onu takip ediyordum arabamla. Onun da kafası karışmış neden bu kadar selektör yedim diye :) Farlar öndeki arabayı rahatsız etmemiş ama onu söyleyebilirim.


    Far yüksekliğinin ayarlanmaması olayı annemin kulağını epey çınlatacak herhalde Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) 


    Edit: Bu arada dün güzelim arabayı dağa taşa toprağa sürdüm. Size tavsiyem yapmayın böyle bişi Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 13 Ağustos 2023; 12:42:37 >




  • abandonware A kullanıcısına yanıt
    Aslinda otomatik far yükseklik ayari var araçlarda. Arac her çalıştığında yük durumuna göre otomatik hizalama yapması gerekir. Xenon farlarda falan da böyle çalışıyor.

    Ama başlangıç hiza ayarları bozulmuş olabilir. Serviste kalibre edebilirler.

    Onceki aracimda xeon far vardı otomatik hizalama yapıyordu. Ben de çok selektör yediğimden hiza ayari yaptırmıştım.
  • witness W kullanıcısına yanıt

    Hiza ayarı yapıldığımı bilmiyordum, servise gittiğimde bir sorayım. Teşekkürler

  • Ben servise sormuştum, hiçbir ayarlama yapamıyoruz otomatik kendisi yapıyor dediler. Yaptırabilen olursa ben de tekrar ısrar edeyim yapılması konusunda
  • Çok saçma olmuş kendisi yapıyor ayari elbette ama düşey hizalamada kalibrasyon gerekli olabilir. Benim bildiğim bu özelliğin olmadığı bir araba yok. Ben de sorayım bakalım ne diyecekler.
  • Sol elle kullanınca sola doğru, sağ elle kullanınca sağa doğru direksiyon yamuk duruyor. Kısacası direksiyonda bir miktar boşluk var bu da aslında incelemelerde beğenilmeyen kısım. Sola çekme sorunu kesin olarak bitti

    Bu arada gacırtı sorununu en sonunda ben de tecrübe ettim. Belki de cam açık diye ilk defa duydum, daha önce de olmuştur muhtemelen
  • baronlacroix kullanıcısına yanıt

    Hocam o bana da oldu araç kendini korumaya almış bayiye götürüyorsun 15 dklık işlem arabayı kalibre ediyorlar sonra hepsi düzeliyor ppf yaparken arabanın aküsünü bitirip sonra atlatıp çalıştırmışlar ondan oluyor çünkü

  • TigerBOOM T kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen olabilir. Tam emin degilim ama gene de yeni aracta akünün bu kadar hizli bitmesi biraz garip geldi. Eski aracımda arac 7 yaşındaydı akü ilk aldığım aküydü. Zaten 10 sene garanti veriyordu sanirim. Bu araclara koya koya inci akü koymuslar. Bu da son derece elektronik donanima sahip olan bu araclar icin bence yetersiz.

    Bu arada en son ben de akü saglik durumunu kontrol ettirdim.%100 cikti. O islemden sonra bir daha sorun yasamadim. Umarim tekrarlamaz sorun. Tesekkurler bilgi icin :)) Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)




  • Bugün servise gittim. Birkaç şey söylemek istiyorum:


    * Far hiza ayarı yapmak mümkünmüş. Benim farlar için biraz yukarıda olduğunu ve hizalamasının yapıldığını söylediler. Hafta sonu memlekete giderken denerim artık öyle mi değil mi.

    * Araç içinde gelen navigasyon tomtom'un navigasyonuymuş ve navigasyon güncellemesini servis yapamıyormuş. Tomtom'un sitesinden satın alıp kendimiz yüklüyormuşuz.

    * Arabamdaki direksiyon titremesi sorununu çözmek için balans ayarı yaptılar. Titreme azaldı ama tamamen çözülmedi. Balans ayarını bir de sanayide iyi olduğunu bildiğim bir ustaya yaptıracam, hala daha titremeye devam ederse artık kapılarına dayanırım çözün şunu diye.

    * Ön tekerlek rotilleri dün tekrardan gacırdadı. Hazır balans ayarına gitmişken şuna tekrar bir bakın dedim. Bu sefer kabaca değil iyice yağladılar. Tekrar böyle bir durum yaşanırsa garantiden değişim yapılması için genel merkezle iletişime geçeriz artık dediler.


    An itibariyle ilk bakım ücreti 8200 tl. Araç trafiğe çıktıktan 1 yıl ya da 15 bin km sonra ilk bakımın yaptırılması gerekiyor ancak 6 hafta/1500 km tolerans payı varmış.


    Servisten bu kadar.


    Arabayı alalı 6 hafta oluyor ve kendi gözlemime göre arabanın elektronik sisteminin biraz nanemolla olduğunu düşünüyorum. Arabanın kapısını açtıktan sonraki yarım saniye kadar kısa bir süre içerisinde 2-3 kez elektrikli bagaj kapağını servise gösterin hatası verdi. Hata o kadar hızlı kayboldu ki, ilk seferde okuyamadım bile. Bagaj kapağını kontrol eden mikroişlemci geç mi boot ediyor ya da voltaj geç mi gidiyor anlamadım. Geçen akşam eve dönerken de yan park sensörü hatası verdi ve 2 dakikalığına tüm sensör sitemini (kameralar dahil) devre dışı bıraktı. Ön kameraya az bir şey güneş vursa tüm çarpışma sistemleri devre dışı kalıyor, onu söylemeye gerek bile yok zaten (bu esasen gayet normal bir durum ama ortalığı gereksiz velveleye veriyor bence).




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 16 Ağustos 2023; 21:54:53 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.