Şimdi Ara

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: abandonware
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.167
Cevap
33
Favori
48.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Evet hafif sola doğru.. yolda giderken düz tutunca hafif sağa doğru gidiyor
  • phrts P kullanıcısına yanıt

    Hocam hafta sonu şehirler arası yolculuk yaptım. Birkaç farklı şekilde deneme yaptım ama yine de titriyordu diye hatırlıyorum (şerit takibi kapattım, açtım, dynamic'e aldım vs.). İş çıkışı yeniden deneyeyim dedim ama fırsat olmadı. İlk fırsatta deneyecem. Öneriniz için teşekkürler.

  • mbkaynar M kullanıcısına yanıt

    Konuda geçen konuşuldu hocam. Arabadan epey yoğun bir fan sesi geliyor. Eski Tempra, Şahin gibi arabaları hatırlatıyor bana nedense, onlarda da vardı :)


    Sesin klima açıkken geldiği gözlemindeyim. Buna ek olarak, klimayı LO'da kullanmak yakıt tüketimini epey arttırıyor sanki. LO yerine 19-20 derecede kullanınca hibrit sistem devreye girip motoru komple kapatabiliyor, böylelikle şehir içi yakıt tüketimi gözle görülür şekilde düşüyor benim gördüğüm.

  • mbkaynar M kullanıcısına yanıt

    Direksiyon eğriliği sorununu bir ben yaşamadım galiba (ya da yaşıyorum ve farkında değilim). Direksiyon ufak hareketlere tepki veriyor benim deneyimim. Rot kaynaklı çok ufak bir eğrilik var ama dert edilecek kadar değil.

  • Merhaba arkadaşlar, Tonale alma arefesindeyim. 1.5 mhev veloce (tüm opsiyonlar ekli) alacağım. Yorumlarda okuduğum kadarıyla direksiyon problemi var genelde, diğer problemler kronik gibi durmuyor.


    Kullanan arkadaşlardan memnun olan da var farklı yerde okuğumda pişman olanları da gördüm. Kullanımı keyifli bir araç mıdır? şu anki aracım c200d sw 2016 model. bunu takaslayıp alacağım bayiden.

  • Merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım. 1 ay önce Tonale veloce aldım bende. Genel olarak memnunun araçtan. Tatilde sanırım bir kuşa çarptım.Ondan sonra mı oldu bilmiyorum arada sarı renkli çarpışma uyarısı çıkıyor. Bazen yol boyunca yanıyor bazen arada yanıp sönüyor. Bu uyarıyı kapatmak mı gerekiyor bir yerlerden. Konu hakkında bilgisi olan var mı ? Bahsettiğim uyarı sarı renkli forward collision warning system uyarısı.

  • smlrl S kullanıcısına yanıt
    Ön kameranın üzerinde kalıcı bir kir kalmış mı diye kontrol ettiniz mi?
  • bosnaktolga B kullanıcısına yanıt

    Merhaba 1.5 mhev veloce (tüm opsiyonlar dahil ) kullanıyorum. Kullanımı keyifli bence. Yol tutuşu güzel , konforlu bir araç. Direksiyon problemi yaşamadım ben.Genel olarak bahsedilen sıcak havalardaki fan sesi rahatsız edici.

  • phrts P kullanıcısına yanıt

    merhaba kontrol ettim evet. bir kir yok

  • O zaman şöyle söyleyeyim, bazen dediğinizin sıklığı nedir? Çünkü o sarı uyarı sanırım bu forumdaki herkese ara sıra çıkıyordur ben dahil olmak üzere. Çıkma sebebi güneş ışığını direkt olarak önden almak (mesela gün batımına yakın karşıdan güneş gelirken yolculuk yapmak). Yoğun yağmur altına gitmek vs.. bunların dışında bu uyarıyı alıyorsanız servise gitmeniz gerekebilir. Örneğin yağmursuz bir akşam sürüşünde bu uyarıyı hiç almamanız gerekiyor.
  • smlrl S kullanıcısına yanıt

    Bilgi için teşekkürler. Yol tutuşu önemli bir unsur benim için. Kullanmakta olduğum araçtan önceki araçlarımda kayma problemi yaşıyordum virajlarda. Teknolojik donanımları beni cezbetti araçta.

  • phrts P kullanıcısına yanıt

    Cevap için çok teşekkür ederim. Dün mesela tam dediğiniz gibi karşıdan güneş gelirken uyarı verdi bi 5dk sonra uyarı kapandı. Normal bir durum o zaman.

  • smlrl S kullanıcısına yanıt
    O normal bir durum hocam. Çarpışma önleme sistemi hem kamera hem de radarı aynı anda kullanıyor (bir nevi sensor fusion). Eğer her ikisi de bir çarpışma durumu olacagina kanaat getirirse öyle frenleme yapılıyor. Kameralara güneş vurduğunda (doğal olarak) görüntü bozuluyor ve kamera görüntüsunden bir sonuc çıkarılamiyor. Bundan dolayı güneş gidip de görüntü gelene kadar uyarı vermesi ve sistemin çalışmaması normal.
  • Merhaba arkadaşlar, dün akşam benim aracımda da bütün ışıklar yandı, hemen randevu aldım, sabah götürdüm, güncelleme ile 1 saatten kısa süren bir işlemle düzeldi. son zamanlarda benim de direksiyon hafif sola dönüktü, usta güncelleme sonrası düzelecek dedi, dediği gibi de oldu. Araba 4000 km de. Sürüş eskisinden daha rafine gidiyor geldi bana, daha konforlu ve daha pürüzsüz. Sıcak havaların da etkisi var mıdır bilmiyorum, ilk başlarda yaşadığım motor soğukkenki isteksiz tepkiler bir süredir yok. Daha bir keyifle geziyoruz

  • bosnaktolga B kullanıcısına yanıt

    1.5 mhev edizione speciale sahibiyim. D segment bir araçtan C suv'a geçmek ne kadar doğru olur bilemem ama 2016 model dediğiniz araba bile düşününce 7 yaşında artık.


    Genel olarak bilmeniz gereken problemler:

    * Gacırtı problemleri hakkında:

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156536165


    * Şanzıman soğukken düşük hızlardaki vites geçişlerinde ileriye doğru sıçrama şeklinde bir sarsıntı yaşanabiliyor. Çok sık yaşanmıyor ama nadiren de denemez. Şanzıman ısındıkça sıçrama sıklığı azalıyor ama yine de tamamen kesilmiyor sanırım. Test sürüşüne çıktığınızda bunu gözlemleyin. Ben rahatsız olmuyorum (hatta uzun süredir hiç fark etmedim bile) ama kafayı takarsanız rahatsız eder. Ayrıca 10-12 km/s hızda sabit gidince daha belirginleşiyor, araba sanki vitesi taksam mı yoksa boşa mı alsam ikilemine giriyor.


    * Yukarıda arkadaşların bahsettiği direksiyonda boşluk bulunması olayından şikayet eden çok kişi var ama benim öyle bir deneyimim olmadı. Az yukarıdaki mesajlarda yazılım güncellemesi ile çözüldüğünü söyleyen bir arkadaş var, bende de yazılım güncellemesi olduğunu düşünürsek belki çözülen bir şeydir. Bilmiyorum.


    * Sıcak havalarda motor fanları çok gürültü yapıyor (klima açıkken özellikle de). Elektrik motorunu soğutuyorlar muhtemelen. Beni rahatsız etmiyor ama bir inceleyin siz yine de.


    * Şehir içi 5.5 litre yakıt tüketimim olsa da şehirler arası sakin kullanımda 6.8-7 litre civarı yaktım. Bunu bir değerlendirin derim.


    * Hibrit olayını Toyota'nın hibriti gibi düşünmeyin. Elektrik motoru, şehir içi dur-kalk durumlarında eylemsizliği yenmek için kullanılıyor. 25-30 km/h hıza kadar yavaş yavaş hızlanarak sadece elektrikli olarak gidebiliyorsunuz ama sonrasında mecburen içten yanmalı motoru çalıştırıyor. Hiç yoktan iyidir ama beklentiniz büyük olmasın. Ayrıca sürüş esnasında yalnızca 2-4-6 numaralı viteslerde elektrik motoru devreye giriyor.


    * Sıfır almak yerine düşük km ikinci el kovalayın. İkinci elde fiyatlar çok uygun. Alfa'nın ikinci eldeki değer kaybını avantaja çevirin.


    Bunlar haricinde bir sorunuz varsa yazın hocam. Araba çok şık, yol tutuşu ve sürüşü çok keyifli. 20" jantlara rağmen çok konforlu (bkz. https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156549373 ). Ben çok memnunum ve severek kullanıyorum.





  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.


    bu aracımdan önce 2 kere sıfır araç aldım 2016 ve 2020 Leon fr. Onlardan gayet memnundum ama kayma sorunu yaşadığım için devamını getiremedim araçların.Torsiyon olduğu için çok rahatsız hissettiriyordu. Sonrasında kullanmakta olduğum araca geçtim . Severek almıştım ama 2. el olduğu için beni keyiflendirmedi devamında . O yüzden sıfır araç bakıyordum, tonale çıktı karşıma .


    2 sefer test sürüşü yaptım , beni rahatsız etmedi vites geçişleri . Dsg şanzıman çok güzel bir vitesti ama canlı bomba gibi olduğu için hep düşündürüyordu acaba bozulur mu diye ?


    hibrit var diye yaklaşmamıştım araca. Yakışıklı bir araç ve test ettiğimde teknolojik olarak beni gayet tatmin etti. O yüzden hibrit kuşamına çok takılmıyorum.


    dediğiniz gibi 7 yaşında bir araba . D segmenti çok güzel ama bunların da kronik problemleri var malesef . O yüzden yapacağım hareket ne kadar mantıklı diye görüş almak istedim.


    Bayi direkt bu aracımı takas olarak alacak ardından tonaleyi alacağım üzerine para ekleyip. Station wagon olduğu için satma konusunda biraz zor bir araç .





  • asaridere A kullanıcısına yanıt

    Ben güncelleme yaptırdım ama düzelmedi. Hatta güncellemeden önce düzelttirmiştim, güncellemeden sonra tekrar bozulmuş :D tekrar servis yolu göründü bana

  • Şanzımanla ilgili aracı çalıştırdıktan sonra direkt yola çıkıyorsanız hissetmenin pek mümkünatı yok. Ancak ben site otoparkından çıkıyorum bu sırada batarya bitiyor benzin motoruna geçiyor. Oradan da ana yola çıkana kadar dur kalk trafiğim var. Bu sırada çok hissediyorum. İş çıkışı direkt yola çıkabiliyorum mesela o zaman hissedilmiyor pek. Bir de durmaya yakın titrettiği oluyor genelde

    Ek olarak trim sesi var :(
  • Tahsin hasoğlu oynadığı otokoç 2. el reklamında mavi renk tonale alıyor :) yanındaki chr da benim eski aracım. Hem eski hem yeni aracımı üstelik aynı renklerle görmek beni duygulandırdı :)

    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)
  • bosnaktolga B kullanıcısına yanıt

    Burada da herkes yeni sayılır hocam. Benim mesela 2 aydan daha az oldu arabayı alalı. İlk gözüme çarpan sorunları sıraladım sizlere.


    Tonale sonuçta yeni çıkmış bir model ve her yeni model arabada olduğu gibi bir takım işçilik, montaj ve tasarım hataları söz konusu olabilir. Arabanın kroniği varsa da birlikte deneyimleriz artık :) Egea hibrit tabanlı bir altyapı olduğundan dolayı çok can sıkan şeyler yaşayacağımızı pek düşünmüyorum.


    Alfa marka bir arabayı önermek kolay iş değil hocam sonuçta :)


    Bayide ikinci el takas indirimi var ama 100 bin tl takas kampanyasında 800 bin tl eden arabama 700 bin tl teklif etmişlerdi bana. Sıfır fiyatından pazarlık etmeyi de deneyebilirsiniz ayrıca.

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.