Şimdi Ara

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (57. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: brkucr
1 Kayıtlı Üye ve 12 Misafir (2 Mobil) - 11 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.165
Cevap
33
Favori
48.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar 2.el edizione yeşil 22 model ile aranıza katıldım.Tüm paylaşımlardan birşeyler öğreniyorum. Bende kullandıkça fikirlerimi paylaşacağım.

    herkese selamlar 🙂

  • Opdivo O kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun hocam, 1600 e mi aldınız

  • Eyvallah biraz daha yüksek diyelim 🙂 elli gibi

  • Opdivo O kullanıcısına yanıt

    Hayırlı uğurlu olsun Tonale'nin en özel rengi bana göre, hatta aracımı alırken sağ olsun bir kardeşim Luxury Paketli Edizione Speciale ayarladı ama evdekilerin cam tavan sevdasına alamamıştım.

  • alfisti_35900 A kullanıcısına yanıt

    Martta böyleyse 13 ten aşağı açmazlar ağızlarını. Alfa Yedekten baktığımda tamamı orijinal parçalar ile filtre grubu yaklaşık 2500TL Karter Vidası dahil. 1500 de bu aracın fabrika dolum yağı Selenia Forward 0w20, total malzeme maliyeti 4000TL. Ayrıca en gıcık olduğum nokta servisin bu yağın yarı maliyetindeki Opet yağ koyuyor olması. İnsanı enayi gibi hissettiriyorlar resmen! 

    Bu parçaları ve yağı servise alıp götürme hakkımız var mı? Var ise 8-10K işçilik ücreti isteme hadsizliğini yapabilirler mi!

    Bu konuda tecrübesi olanların cevaplarını bekliyorum

  • mob33 kullanıcısına yanıt
    Önceki arabam Opel için servise dışarıdan kaliteli yağ götürüp bakımı o yağ ile yapma işini araştırmıştım. Servis kağıdına yağın dışarıdan getirildiğini not düştüklerini, ileride motorda bir problem olursa yağın dışarıdan getirilmesini öne sürüp garantiden karşılama konusunda sorun çıkarttıklarını söylemişlerdi. Öyle olunca o ise hiç girmemistim.
  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    Hocam bütün ürünler faturalı olduktan sonra aslında o iş biraz zor son çıkan yönetmeliğe göre yetki belgesi olan özel servislerde bile yapılan bakım garanti şartlarını bozmuyor ama uğraştırırlar can sıkarlar. Birde 3 yıl garantinin geçerliliği 2 bakımında serviste yapılması şartı kullanıcıyı bağlayan. Ama işçiliği sadece servisten alabiliyorsak bence en mantıklı senaryo orijinal faturalı parça ve fabrikanın belirlemiş olduğu spesifikasyonlara sahip faturalı yağ ile bakımı yaptırmak. Bunu merkeze sormayı düşünüyorum.

  • Merhaba arkadaşlar

    Aracın anlık tüketimi sürekli 0 olarak gözüküyor. 7.1 olan Trip A ise birden 13.8’e yükseldi. Başına benzer bir durum gelen oldu mu?
  • Kapgan_ K kullanıcısına yanıt
    l/100 km'den km/l ölçü birimine geçmiştir hocam. Bazen yapıyor bunu, ufak bir bug var yazılımda. Profil ayarlarından birimleri düzenleyebilirsinjz.

    Anlık tüketime bir şey diyemeyecem.
  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    Sizin mesajınızdan sonra inip araca ayar yapayım dedim. Düzelmiş olarak çalıştı. Anlık tüketim de bahsettiğiniz birimin anlık göstermesini yapamadığı için sıfır olabilir demek ki.


    Teşekkür ederim cevabınız için

  • Kapgan_ K kullanıcısına yanıt

    Aracın güncellemeleri yapıldı mı ? Kasımda güncelleme yapıldıktan sonra bir daha başıma gelmedi benim. Alakalı mıdır bilmiyorum

  • mob33 kullanıcısına yanıt

    İşçilik fiyatı saatlik ve sabit oluyor. Belki tüm gün işçilik yazarlar, öyle bir kazıkları olabilir ama sanmıyorum

  • Selamlar, park ederken ya da parktan çıkarken, direksiyonu tam tur çeviridiğinizde tur bitimine doğru çıt diye bir ses çıkıyor mu arkadaşlar sizde? Bir şeye kitlenme sesi gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beavis. -- 13 Mayıs 2024; 23:32:16 >
  • Beavis. kullanıcısına yanıt
    Direksiyondan mi yoksa alt takımlardan mi geliyor ses?
  • Direksiyondan geliyor gibi hissediyorum. Tam tur çevirip en köşesine getirince bir çıt diye kitlenme sesi gibi bişey geliyor sanki. Düz yolda sağa sola çekme, titreme gibi bir şey hissetmiyorum bu arada. Ses elektronik vari kitlenme sesi gibi bişey




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beavis. -- 13 Mayıs 2024; 23:38:44 >
  • Herkese Merhaba, Ben dün tonale veloce aracıma 15bin bakımı yaptırdım, Izmir Enriko Aliberti, ayrıca sola çekme şikayeti için yine rot ayarı yapıldı, direksiyon kalibrasyonu yapıldı, rot başları değişmişti, bir de 3 adet yazılım güncelleme yaptılar. Bakım için 8700 civarı bir ödeme yaptım. işlem bir günden fazla sürünce bir de ikame araç ayarladılar. Sola çekme şimdilik daha iyi duruyor.

    Araçla ilgili temelde 3 rahatsızlığım devam ediyor.

    1. Hala birçok arkadaşta olduğu gibi kablosuz şarj kullanamıyorum, telefonum iPhone. Bu konuda sanırım hiçbir gelişme beklememek gerekiyor.
    2. Direksiyon bana hala çok yumuşak geliyor. İkame araç olarak jeep vermişlerdi, arada dağlar kadar fark var.
    3. Vites geçişleri bende çok sert, en azından bana öyle geliyor, yine Jeep araçta vites geçişleri çok yumuşak ve kolaydı.

    2. ve 3. rahatsızlıklarıma kullandıkça alışıyorum, ancak başka bir araç kullanmam gerekirse kendini acayip belli ediyor.





  • michelson M kullanıcısına yanıt

    Kendim yazdım zannettim, o kadar benim sürece benziyor ki :)


    Jeep compasstaki direksiyon ve mhev sisteminin daha stabil olduğunu düşünüyorum. Ancak yine de compasstaki direksiyonu da çok beğenmedim. Bence saçma bir titreme hissiyatı veriyor bu gruptaki araçlar


    Direksiyon ile ilgili benim daha spesifik sorularım var; özellikle bozuk yollarda (kasis, yama vs) direksiyon simidini bırakınca direksiyon sağa sola dönme eğiliminde bulunuyor mu? Ve fren yapınca bu daha artıyor mu? İkincisi de yoldaki bozuklukları direksiyonda hissediyor musunuz?

  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, bozuk yolda direksiyonu birakinca saga sola deli gibi bir sapma olmuyor acikcasi, yoldan cikacakmis hissi vermiyor lakin tutmazsam inanilmaz titriyor hatta garip bir titresim sesi bile yapiyor. bu kadar soru isareti olmasi direksiyonda hos degil alfa romeo icin :)
  • michelson M kullanıcısına yanıt

    selamlar. Bakımda bujiler değişti mi acaba.

  • mob33 kullanıcısına yanıt

    İlk bakımda bujiler değişmiyor hocam

  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.