Şimdi Ara

AKP Çocukları(Av. Gonca Aytaş derlemesi) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
1
Favori
13.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
302 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    aynen,burdakiler parayı hayatının genel merkezine koyduğu için piskolojileri yokluk ezikliğine donuyor,parada saf mutluluk getirse diyecem, çocukluk arkadaşım üstünde bilişim şirketi,altında alfa romoesu varken 29 yaşında bunalıma girip intihar etti kız aşk meselesinden dolayı,ta mesut yılmazın oğlu para içinde yüzerken lüks villada canına kıydı,paraya fazla tapıyorlar bol olanıda görünce hayatım bitti eziklik piskolojisine giriyorlar olay o,ne garibanlar var hayatı dolu dolu yaşayan.



    Alıntıları Göster

    Sen de öyle değil misin? İşine geldiği zaman olaya maddiyat olarak bakıp burada ne savunmalar yapıyorsun, ne laflar atıyorsun sen de biliyorsun. Yapma artık böyle.





  • Yeğenim dış güçler

  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    maddiyatta onemli ama herşey değil canımtanrı şoyle bir soru sorsa bana.


    çok yakışıklı olup fakirmi olmak isterdin.

    yoksa tipsiz olup zenginmi olmak isterdin.


    kesinlikle 1. şıkkı seçerdim .

    yok akp gidecek yeni gelen beni paraya statüye boğacak diye abuk subuk hayali evrende sesleniyorsanız net yazıyım daha çok beklersiniz 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Nisan 2021; 18:55:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    canım bu ülkede kafasını çalıştırıp şansı dönen yada aileden sülaleden zengin elit lüks yaşayan dolu kuru laf salatası yerine çaldığını yediğini ıspatlıycaksınız,sanki chp cocukları kuru tarhanayla kalkıyor sofradan onlarında çoğunluğu zengin çocuğu,ekremin oğlu sürünüyordur babası mütahitken kesin. 

    Babamın babası olan dedem eski CHP milletvekili.


    Babamlar 5 kardeş. Dedem hepsini okutmuş. Öldüğünde bir arabası ve bir evi vardı. Kendisi inşaat yüksek mühendisi idi. Ve bugün güneydoğu Anadolu'yu yeniden şekillendirmiş olan GAP projesinin en büyük barajı olan ATATÜRK BARAJI var ya hani... Hah! Benim dedem o barajın genel koordinatörü idi...  

    Tekrar edeyim, öldüğünde bir evi, bir de arabası vardı.

    ------

    Babam üniversite yıllarında köy yolları ve orman yolları müteahhitliğine başlıyor. Az biraz para kazanıyor. Mezuniyetten sonra biraz daha büyük işlere giriyor. Köyceğiz kanalizasyon projesini yaparken, saha bataklık olduğu için ne yaparlarsa yapsınlar güvenli bir çukur kazmak mümkün olmuyor. kazık temel atarak kanalizasyon çukurunun açılması gerekiyor. Bunu da km'lerce yapmak için bir makine gerekli. Söz konusu makine o dönemde Türkiye'de yok. Bugün, her metro inşaatında gördüğünüz silindirik bir delik açıp, beton kolon basan bir makine var ya... Hah işte o... Belediye de yeşil ışık yakmıyor bu makinenin ithalatına ve babam kütür kütür batıyor. Tüm bunlar yaşanırken yıl 1984. Yani, dedemin vekilliği darbe ile sona erdireli daha 4 yıl olmuş. Sıkı yönetim de olsa, dedem gerekli ipleri çekse, babam kurtulur. Ama o ipler şahsi menfaat için çekilmez. O ipler halkın menfaati için çekilir sadece. Zaten yoz olan ile gerçek vekil arasındaki fark da bundan ibarettir.


    Neyse, babam gidiyor Suudi Arabistan'a... Orada müteahhitlige soyunmuş, iş bilmez bir Suudi'nin taşeronu olup, yarım kalan iki inşaatını bitiriyor. Adam babamın iş yapış şeklini seviyor. Ortaklık teklif ediyor ve babam adamın yarım kalmış tüm işlerini bitiriyor. Buradan kazandığı para ile borçlarını kapatıp, donumlerce tarla alıp, annemin geçen yıla kadar oturduğu (babam vefat edince o evde oturmaya dayanamadı. Kiraya verdi, kendisi de kiraya çıktı) evi alıp, tüm aileyi de Avrupa tatiline çıkarıyor.


    Yani, babama dedem tarafından sadece sağlam bir eğitim ve çalışma azmi verilmiş. Başka hiçbir şey yok. Dönemin CHP çocuklarının büyük çoğunluğu böyle çocuklar.  

    -------

    Annemin babası da eski CHP milletvekilidir. Kendisi vefat ettiğinde bir evleri yokmuş. Dedemin vefatından 4 yıl sonra anneannem güç bela bir ev alabilmeyi başarmış. Dedem öldüğünde annem ODTÜ'de öğrenci... Teyzem de daha çocuk. Annem kitap satarak harçlığını çıkarmış. Şans eseri de hapse girmemeyi becermiş. Ucundan yırtmış.


    Mezun olunca o dönemin başarılarının hedefi olan DPT sınavlarına girmiş. Kazanmış. DPT'de çalışmaya başlamış. Babamla evlenmiş. Hemen sonra da İngiltere'ye, king college'a yüksek lisansa gitmiş. Burslu. Dönünce de DPT, kalkınma Bankası gibi kurumlarda işini sürdürmüş.

    -----

    Bugün kıçımız rahatsa, dedelerimiz veya babalarımız yediği için değil, dedelerimiz kız erkek ayırmadan çocuklarına iyi eğitim verdiği ve onlara çalışma şevki verdiği için... Peki dedelerimiz bunu nereden almış? Cumhuriyetten almış. Çoğumuzun dedesi cumhuriyetin sunduğu imkanlarla ayağında potini ile köyden ilk defa çıkıp lise, sonra da üniversite okuyabilmiş köy çocukları aslen. Bu sebeple de kendilerini hep memlekete borçlu hissetmişler. Azimlerinin itici gücü de hep bu olmuş. Bunun sayesinde annem babam iyi eğitim almış. Bunun sayesinde babam köşe olmuş. Tamam sonra battı, ayrı konu da, batık hali de iyi yani. Allah bereket versin. Şimdi rahat içinde isek, anam babam sayesinde. Onlar neye borçlu? Dedelerin verdiği eğitime. Onlar neye borçlu? Cumhuriyete...


    Yani senin anlayacağın, bizim semirmemiz biraz daha doğal şekilde gerçekleşti. Yetim hakkı yiyerek semirmedik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Şimdi böyle diyorsun da işine geldiğinde en önemli şey para ve refahmış gibi yazmıyor musun? Akp cumhuriyet tarihinin en refah dönemi diye konular açan da sensin, eski dönemleri maddiyat üzerinden eleştiren de. Olaya hep ideolojik bakıyorsun.

  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    eee tamam chp cevresindesin ve zenginsin kendinde dile getirmişsin ağzınla son derece doğal,akp liler namusuyla para kazanıp okuyup iş yapıp para kazanamıyormu yani bu ülkede bu namus ve iş ahlakı chp lilere has bir olaymı 

    soyduğunun çaldığının kanıtını istiyorum ütopya siyasi dünyanı değil okey. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Nisan 2021; 18:45:34 >
  • Kerimcem trolüne ne inanıyorsunuz herifin hayatı palavra üstüne kurulu bu hesabı bile troll hesap daha anlayamadınız mı? Kafadan tonla hikaye atıyor.  


    Çevremde zengin vardı intihar etti. Yalanına tüküreyim.


    Çevremde lgbt vardı gitti akp'ye verdi. Hee verdi sende eve gelenlere deodorant satıyordun.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surpentor -- 12 Nisan 2021; 18:55:26 >
  • @Surpentor

    evet zenginler intihar etmiyor parayı kucaklarına koyuyolar sadece, hayatları o biçim,mesut yılmazın oğlu şiddetli garibanlıktan intihar etti lüks villada hayal aleminde doğrudur.

    Zengin insanların intihar etmesi » Sayfa 1 - 1 (donanimhaber.com)

    d.h de konu bile açmışlar yaz istersen.

    ayrıca bayıldığın norveçte intihar edenlerin genel olarak maddi durumları çok iyi.

    benim arkadaşım aşk hayatından etti kız sözü attı barışamadı bunalıma girdi,babasıylada sorunları vardı,zengin dediysemde okadarda karun kadar değil sadece kendi şirketi vardı durumu oldukça iyiydi yani ailecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Nisan 2021; 19:28:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    eee tamam chp cevresindesin ve zenginsin kendinde dile getirmişsin ağzınla son derece doğal,akp liler namusuyla para kazanıp okuyup iş yapıp para kazanamıyormu yani bu ülkede bu namus ve iş ahlakı chp lilere has bir olaymı 

    soyduğunun çaldığının kanıtını istiyorum ütopya siyasi dünyanı değil okey. 

    Yahu, namusuyla çalışıp kazanan her kesimden insan var. Aksini söyleyen salaktır.


    Ama göz var izan var. Öyle dolaplar dönüyor ki, sen de gayet iyi biliyorsun. Bik bik ötme şimdi. Ben o dolaplara istesem cart diye girerdim. Girmedim. Şahsen bildiğim bir çok dümen var. İsim isim, bölge bölge boldiklerimi anlatabilirim.

    Ama anlatabileceklerim zaten bir çok insanın bildiği şeyler. Gizli saklı da değil. Göz önünde.


    Feto patlamadan önce İnanlar-Turkerler savaşı (bir çeşit RTE vs. melih Gökçek çekişmesi) gördü bu gözler. Tüm Ankara'lı iş adamı çevresi de gördü...


    Daha masum bir şey söyleyeyim. İsim vererek söyleyeyim: Çukurambar AKP'nin lüks konut bölgesi idi bir zamanlar. Ruhsuzluk ve zevksizliginden de belliydi. Burada S'lo diye bir cafe vardı. Silo = ambar. Lo(low) = alçak. Kabaca Çukurambar demek oluyor S'lo. Bu cafe AKP'nin kurucu uyelerinden bir milletvekilinindir. Vekilligi süresince hem müteahhitlige, hem de işletmeciliğe devam etmiştir. Vekilken bir başka AKP lüks inşa bölgesi olan ve vakti ile Tayyip Erdoğan'ın da yaşadığı Subayevleri'nde yüksek katlı site inşaatı yapmakta idi mesela.


    Hani, çok masum bir dümenden başladım. Ama gerçekten çirkef akıtasın varsa tek tek anlatırım. Senden mi korkacağız? İktidardan mı korkacağız?  


    Neyse lafı uzatmayalım... Zorlu abi yıllar önce, Zorlu Center'ın bulunduğu arsayı uçuk bir bedelle satın almıştır. O dönem arsaya teklif verenler "deli bu" demiştir. Zira, ne yaparsan yap, o arsaya o para verilerek kâr edilmesi imkansızdır. Peki ne oldu? Altı ay sonra emsal iki kat arttı. Ondan altı ay sonra da yüksek kat izni çıktı. Adam o arsaya gökdelen dikti. Şimdi, bu işlerin mamasız olmayacağını hepimiz biliyoruz. Bu çocukların daha efendi versiyonu "iş bitiriciler" o zamanlar da vardı. Onlardan birkaçı ve partiden de birileri fena nemalandı bu işten. Yoksa niye durduk yere İstanbul siluetinin içine edecek kat yüksekliğine izin çıksın?


    Birileri Osmanlı torunu mu idi?  istanbula ihanet eden Osmanlı torunları... Yersen...


    Sen de tüm bunları biliyorsun. Kıvırma o yüzden. Diyebileceğinin maksimumu şu: "bu ülkede kim olsa yiyecek" gibi bayat ifadeler... O da artık mümkün değil sana söyleyeyim. O kadar mide bulandirdi ki bu iş, bu halk üzerinden kamburu atabilirse, uzun süre kimseye yedirmez. Bunu da not et.


    AKP çocukları bir değil, üç değil beş değil. Binlerce var. Binlerce 30'lu yaşlarında başarılı iş adamı var. Babası sığır çobanı, kendisi İzzet Baysal mezunu falan... Sen de bunu yedin öyle mi? Ya çok safsın, ya da körsün. Başka bir şey demiyorum.


    Bir siyasi çevreden gelmiyor olsa idim, memlekete karşı bir sorumluluk hissetmiyor olsa idim, servetimi 30'a çok rahat katlardım bu arada. Ankara'da, havaalanı çevresinde üç kuruşa arazi alıp, belediyenin proje değişikliği sayesinde bu tarlaları otoparka çevirip, günde 300.000tl ciro çeviren "genç iş adamlarının" tamamının AKP'li olması da tesadüf mesela...  


    Tarlaları köylüden ucuza al, al ay sonra otoparka çevirme imkanını getirsin belediye... Köylünün hakkını yedin.  ama ne senin, ne AKP çocuğunun umurunda değil. Günlük 300.000tl cirosu ile 36 yaşında Porsche'sine biniyor. Sen de saf gibi kanıtla diyorsun. Kanıt gözünün önünde. Görmek istersen...


    Daha sayarım bak. Küçük dümen de söylerim, büyük dümen de... İşine gelir mi bilmem ama...  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 12 Nisan 2021; 19:14:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dxdiag36

    Bunların hepsinin adı sanı belli çalıştıkları yer belli.Yeni gelen bunların alayını yargılar kaçabilen ülkeden kaçar kaçamayanda yargılanır bunlar kimin parasını yiyerek böyle bir hayat yaşıyorlar tabikide halkın

    yeni gelen yargılar derken yargı bağımsızdır normalde, yeni gelen de yargıya müdahele ederek istediğini yargılatacaksa bunun askeri vesayetten bir farkı yok.

  • yakup13 kullanıcısına yanıt

    Bu arkadaşların "islam" temsilcisi olduğunu mu düşünüyorsunuz?

    Hud suresi "dosdoğru ol" diyor. Bilemiyorum :)

  • infectedvoice kullanıcısına yanıt
    keşke sonu gelse de bizde davul zurna ile gitmesini kutlasak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim midem baya bulandı açıkçası videoyu yarısında kapattım klasik akp işte her zaman ki olduğu gibi beni şaşırtmadı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • akp bu ülkede siyaset yoluyla zenginleşmeyi öyle bir normal hale getirdi ki ondan sonra gelecek partide de seçmenin beklentisi bu yönde olacak bu seferde ak parti değil pak parti yiyecek o yüzden geleceğe dair bu ülke adına fazla umuda kapılmayın bilgi değerli olacakmış falan hepsi palavra.

  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    İlkokul 5 seviyesinde şöyle bir örnek veren adamla neden muhatap oluyorsun hocam?


    "çok yakışıklı olup fakirmi olmak isterdin.

    yoksa tipsiz olup zenginmi olmak isterdin.


    kesinlikle 1. şıkkı seçerdim ."

  • niye canım fakir çok yakışıklılar, kesinlikle zengin tipsizlerden daha mutlu bir hayat sürüyor cinsel sosyal sosyolojik özgüven statü bir gerçek ilkokul seviyesi değil hatta abd den ıspatlı deneyli ;) koca koca üniversiteler araştırıyor.


    benim amca oğlu obezlikten şu an aynaya bile bakamıyor zor yürüyor(kalifiyeli ıt mühendisi) 20.000 tl+ geliri olsa ne olcak sevgilisi bile yok olmadı mutsuz evde tek başına yaşıyor.

    allahın biryerden alıp biryerden verdiği olayı kesinlikle doğru yani 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Nisan 2021; 1:53:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zerathull

    İlkokul 5 seviyesinde şöyle bir örnek veren adamla neden muhatap oluyorsun hocam?


    "çok yakışıklı olup fakirmi olmak isterdin.

    yoksa tipsiz olup zenginmi olmak isterdin.


    kesinlikle 1. şıkkı seçerdim ."

    Tipik kerimcem cevabı o. Nasıl işine gelirse öyle davranıp yazanlardan iyi bir örnek kendisi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zerathull

    Hep sonu geldi diyoruz da, bir türlü gelmiyor be hocam.

    bu sefer battılar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Colda

    CHP dede bunlar gibi olmak isteyen çok var.
    O umutla geziniyorlar.

    bu akpdeki oluşumun ayyuka çıkmasının sebebi şu akp fetöcülerin adımları ile yükseldi.Sürtüşme olunca ne oldu alt kadrolar boşaldı yerinede ayak takımı doldurdular.Bunlar genellikle alakasız başı boş tiplerdi.Diğer partilerde bu tip gevşeklikler zor olur.


    Kolay değil.Bir partin var alt tabanını oluşturan bir geniş zümre var ve sen sürtüşme yaşayıp alt takımı lumbur corp diye atıyorsun.Tarihte böyle bir örnek yok.Oluncada hali böyle oluyor.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.