Şimdi Ara

Akarsudan elektirik üretip orta halli pc çalıştırmak mümkünmü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.


    Aklımdaki projeyi sizle paylaşmak istiyorum. Olabilirliği varmı yada mümkün mü onun bilgisini almak istiyorum.

    Niyetim akarsudan elektirik üretip bunları akülere aktarıp o akülerle orta halli pc çalıştırmak.Saatlik 1kw elektirik üretebilirsem, 2 kw de olabilir ne kadar elektirik alabileceğim şuan belli değil, 1 kw diyelim bu 1 kw lik elektiriği
    akülere baglasam akülerden de pclere versem, orta halli yarım performansda çalışacak pc çalıştırır mı? Çalıştırırsa
    kaç adet çalıştırır, uzun süre dayanırmı pcler.

    Forumda bulduğum 1 konuda aküleri şarj edip pc çalıştırmak vardı. Gerçi buda onunla aynı gibi belki bir fikir oluşturur. Elektirikle aram iyi değil amper falan, onlara böyle bir uygulama sağlıklı olur mu onu öğrendikden sonra ağırlık vereceğim.

    Konu boş görülürse silinebilir. Teşekkürler.



  • Suyun debisi ve sistemi kurabileceğiniz yer uygunsa olabilir tabi, çok örneği var. Sürekli aynı devirde dönmeyeceğinden gerilimde oluşan dalgalanmayı gidermek için regülatör kullanıp şarj ünitesi yardımıyla hem aküye depolanabilir hem de uygun bir sistem kurulursa doğrudan da kullanılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkürler. Sürekli aynı deviri tutturmak noksansız bir sistem ister zannedersem ve ilk defa deneyeceğimden bu pek mümkün değil. Çalışmalara ufak ufak başlayacağım hedef minimum 1 kw almak.
  • Tabiki mümkün. Ancak doğrudan veremezsiniz. Önce bir aküde depolanip ardindan inverter ile kullanmalısınız. Akü yerine yeni sistemler çıktıysa o da olabilir. Sebebi dalgalanmayı ve kısa süreli düşük güç üretimini dengelemek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun yıllardır aklımda olan ama denemediğim bir proje.(çok gerekli değil benim için ve masraflı olacağı için denemedim)
  • Güneş paneli kullanılarak kurulan sistemlerin çok sayıda örneği var. Kabaca aynı mantıkla çalışacak. Güneş paneli yerine dinamo koyacaksınız. Fakat suyun akmasıyla enerji üretmek zor iş. Baraj yapmadıktan sonra suyun debisi yüksek olmazsa hayal kırıklığıyla sonuçlanabilir. Sistemi kurarken büyük bir su tekerleği kullanıp daha sonra kasnak veya dişliler kullanarak gücü dinamoya o şekilde iletmek gerek. Aksi halde 1 led lambayı yakacak enerjiyi zor üretirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyu güncelliyorum arkadaşlar uzun bir süre sonra ahşap dan fena olmayan bir çark yaptım, çapı ortalama 2 metre (videoda biraz ufak duruyor) tabi biraz eğri büğrü fakat dönüyor :D ve suyun daha 3'de 1 i sisteme bağlı, bu vaziyet gayet güzel tork veriyor mili eldivenlerle durduramadım, sonraki işlem kasnak ayarlamaları ve dinamo.


    Link:





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rytek

    Konuyu güncelliyorum arkadaşlar uzun bir süre sonra ahşap dan fena olmayan bir çark yaptım, çapı ortalama 2 metre (videoda biraz ufak duruyor) tabi biraz eğri büğrü fakat dönüyor :D ve suyun daha 3'de 1 i sisteme bağlı, bu vaziyet gayet güzel tork veriyor mili eldivenlerle durduramadım, sonraki işlem kasnak ayarlamaları ve dinamo.


    Link:

    Bisiklet vitesi ile devri artırıp sanayiden bide çıkma araba alternatörü aldın mı tamamdır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konuyu güncelliyorum daha önce paylaştığım deneme amaçlı ahşap su çarkına şanzıman ile araba dinamosu monta edip 1 aküye bağladım, akü bitik bir akü 1 ampul yakıp aldığım değer 9.3 Volt zannedersem bu değerlerle bir şey olur mu? Sadece ampulmü yakar video link;


  • Rytek R kullanıcısına yanıt

    Bravo, sistem mekanik anlamda gayet güzel işliyor. Alternatörün boşta verdiği değer nedir? Gerilim ve akım bilgilerini tespit ettiniz mi? Devir düşüklüğünden ötürü yetersiz kalıyor olabilir veya alternatörde problem olabilir. Eğer bu haliyle iyi bir akım elde ediyorsanız step up devresiyle gerilim artırılıp akü şarjına uygun hale getirilebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, elinize sağlık çok güzel olmuş şarj dinamosundan çıkan voltaj düşük gibi görünüyor dinamonun devrini biraz daha artırabilirmisin ayrıca şarj dinamosunu direk aküye değilde araya bir konnektör koymanız gerekir diye düşünüyorum birde çarka gelen suyun bi kısmı çarka girmeden boşluğa akıyor borunun ucuna bi parça uydurarak suyun tamamından yararlanabilirsiniz son olarak şanzımanı çeviren kayış çok gevşek görünüyor onada bi gerdirme düzeni yaparsanız daha güzel olur. Başarılar dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarınız için teşekkürler altarnatörde problem olabilir, hurdacıdan aldım ölçtürmeden sisteme bağladım ne gerilim ne akım bilgisi bunların ölçümünü yapmayı bilmiyorum öğrenince yapacağım yada elektirikçi arkadaşımı ikna edip başına getireceğim, tek ölçüm yaptığım kısım 9.5 voltmu wat gösterdiği değer onu bile bilmiyorum, voltaj düşük geldi bana da devir arttırılabilir imkanı var kasnak az bir şey kastırıyor bekliyorum o kastırdığı yeri yemesini oda umarım düzelecek akü şarzı için konnektördü galiba dinamoya bağlı 12 volt onusuz aküye zarar verirmiş, zaten akü bitik. Acaba diyorum o 12v lik parçamı kısıtlıyor cıkış voltajını   Çarka gelen su tesisatı biraz daha terbiye istiyor, şuanlık tek sabitlenmiş olan balanslı ahşap çark ve mili. ^^





  • Su gücü hesabı yap önce. Alabileceğin maksimum gücü hesapla. Böylece motor niye az güç veriyor sorusu ortadan kalkar.


    Bir kova al, kovayı doldururken süre tut, saniyede kaç litre su akıyor bul.


    metre kilogram saniye mks sisteminde suyun senin çarktan 1 metre düşmesi ile alacağın enerji maksimum enerjidir.


    Çark 2m, bunun sadece 1 metrelik kısmında su çark içinde düşüyor, diyelimki 5 litre su 1 saniyede akıyor, çark çeyrek turunu 3 saniyede dönüyor,


    3 saniyede çarkta toplam 15 litre su bulunur, 15 litre 15kg eder.


    15kg x 10m/ss x 1m = 150 joule eder, saniyede 50joule enerji elde edilir.


    1 joule 1 watt demektir, yani çark sana 50w enerji verir diye hesap edilir.


    Bu örnek bir hesaplama. Buna göre kendi hesabını yap. Enerji kayıpları en iyi sistemde %30 olur, daha altına inilmez,


    50w x %30 = 15w kayıba gider, 35w elde kalır.


    Örneğe göre sen hesaplamanı yapıp yazarsan devamında ortaklaşa üzerinde düşünebiliriz.





  • İyi forumlar konuyu tekrar hortlatıyorum sistemde yapılan güncelleme ile 12.4-12.6 V arası güç almayı başardım bunu aküye aktarabiliyorum, konnektör de zamanla ısınma yapıyor ve aküyü denedim ilk sefer akü arabaya marş basmıyordu fakat takıp bir süre bekledikten sonra araca güzel bir marş basdı şimdi sorun şu ben bu aküyü ac ye çevirmem için inverter almam lazım ve beğendiğim inverter fiyatları 1000w lık olanlar 1.700 - 2.000 Tl aralığında ve aynı şekilde direk ac veren altarnatörlerde satılıyor elektirik motorlarından çevirme ve onların fiyat aralığıda aynı şekilde onlarda hem araç dinamosu kadar devir istemiyor hem aküye ihtiyacları yok hemde zannedersem akım dengeleyici takılıp direk sisteme bağlana biliyormuş şimdi sorun burda acaba direk ac akım ureten bir altarnatörmü almalıyım yoksa ınverter ile akülü sistemde devam mı etmeliyim sonuçda dediğim gibi amaç ne kadar çalışdırırsa o kadar pc çalıştırmak. Buraya kadar okuyanların tavsiyelerini okumak isterim teşekkürler.





  • Yeni sistemin videosunu paylaşıyorum, bu dinamoda önceki başlığı çıkarırken biraz balans oluştu ve 1 kömürü kırıldı ben farklı bir kömürü tıraşlayıp uydurmaya çalışdım o vaziyet çalışıyor oda çıkan akımı etkilermi bilmiyorum video aşağıda.


  • En mantıklı olan sistem ile önce bir bataryayı şarj edip, sonra o bataryadan kullanmak.

  • Aslında ben de bir 12V 100 - 200A alternatör alıp denemek istiyorum.


    Amaç suyun çarkı çevirip alternatörü döndürerek 200A 12 voltu trafoya girip 2400W güç almak.


    Fakat gerçekte bu biraz zor olur bundan eminim.


    Diğer seçenek 220V alternatör kullanmak hem verim artar.


    İşin içinde invertör varsa mecburen 12V kullanmak gerekir.


    İnvertöre gerek kalmadan alternatörlerle temiz, saf sinüs güç üretmek daha sağlıklı.





  • Haklısınız çark yetersiz kalıyor şuan sistem kapalı çark yenilenmeli sıkıntısı fazla eğri büğrü durması, bu sıkıntı da deviri arttırıp düşürüyor en son yapılan iyileştirmede altarnatör 12.3V ile 9.5 v arası inip çıkıyordu sesinden de anlıyordunuz durumu devir artıp devir düşmesi vardı, bütün kontrollerde sorunun çarkda olduğunu tespit ettim kontrol etmediğim yer kalmadı ona bağladım işi, linkdeki görsellerin bir tanesi basınç isteyen sistem, diğeri de günümüz barajların minyatür hali bunlarda olabilir, ilk doğru düzgün bir ilkel çark yapalım sonrası belli olur, fakat bir 6-7 ay müsade ondan sonra konuya devam inşallah. Görüşmek üzere Allaha emanet.

  • Haydi görüşürüz kendinize iyi bakın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.