Şimdi Ara

Akarsudan elektirik üretip orta halli pc çalıştırmak mümkünmü. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Gerilimi, akımı ve frekansı sabitlemek istiyorsanız suyun debisini sabitlemeniz gerekir. Yoksa her biri için ayrı eleman kullanmak zorunda kalırsınız. Bunları da sıfır almak maliyet olduğu için sanayi çıkması kullanırsınız. En son hatanın nereden kaynaklandığını bulmakta çok zorluk çekersiniz.


    Akışın başladığı yere(20 metre yada daha yükseğe) bir su deposu yaparsanız su orada birikir ve havalandırma borusu(aşağıda pipet ve şişe ile gösterimi var) veya vana yardımı ile sabit akış elde edebilirsiniz.


    Mevcut sisteminizde 12 V gerilim değeri alsanız bile kaç amper ürettiğiniz önemli. Piyasada oyuncak boyutunda 12v*0,83A =10W enerji üreten sistemler var 100 liraya. En son yaptığınız şeyin verimi çok düşük olup bunun gibi bir sonuç vermesin.


    20 metreden saniyede 3-5 litre arası sabit akış alabilirseniz buna uygun türbinler var. Direk bağlayıp 220V*1,25A 50hz ≡ 300w enerji elde edebilirsiniz. Bu da size 7/24 enerji sağlar.

    Akarsudan elektirik üretip orta halli pc çalıştırmak mümkünmü.



    Suyun debisini sabitlemek için bir yöntem. Suyun şiddeti kapağa takılan pipetin alt ucunun seviyesine bağlıdır. Pipetin kapakla olan bağlantısından hava sızmaması gerek.

    Bunu büyük depoya uygulayabilirsiniz.





  • eflatun45 E kullanıcısına yanıt

    Bir de aklıma geldi. Yaşadığınız yerde üniversiteye gidip makine ve elektrik mühendislerinden yardım isteyebilirisniz.

    En kötü verdiği tavsiyeleri uygulamazsınız.

  • Herkese merhabalar tekrar geri döndüm malum 6 ayı doldurduk ve geldik gelir gelmez biraz zaman geçirdikden sonra projeme geri döndüm en son videosu duruyor fakat son güncelleme carkın bölmelerini ayıran tahta parçalarının uclarını bir mızrak gibi traşladım böylece gelen suyu yarıp direk hazneye giriyor en verimli düzeltme bu olay idi sonra bu videodan sonra suyun başını 25 metre daha yukarı cektim böylece hem suyu sabit akar hale getireceğim (suyun giriş ve çıkışı sürekli meyilli olup su, borunun içinde göllenmeyecek) ve su yaklaşık 40-45 metreden akarına gelip çarka çarpacak kot farkı 1.5m civarı ordan bir + sı olacak ayriyetten ufak ufak uraşmaya devam. Başka bir foruma tamamen elektirik alanında uğraşan bir foruma konu açtım bilgi bilgidir ne de olsa. Son videosu altda izlemesenizde olur en son videosunu atarım ondan bakıp yorum yapabilirsiniz, merak edenlere teşekkürler. Not videoda 13V ye kadar cıktığı görülebilir bu yağış sonrası durumda yağışsız 11-11.7 V arası gerilim veriyor


    Akarsudan elektirik üretip orta halli pc çalıştırmak mümkünmü.cRew Kingyoutube
    Su çarkı ile elektirik üretme fantazisinde sona dogru geliyor proje, bundan sonra uğraşa değermi değmezmi zaman gösterecek teşekkürler.
    https://www.youtube.com/watch?v=0JUcpdeO-o0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rytek -- 4 Ağustos 2021; 0:19:41 >




  • 6 ay cezalı mıydınız? Üzülürüz forumcuarın bu haline ne olduunu bilmesek de...

    İcraatlı konu.. Eski tarihinden bugüne icraata dönüşmüş olsa gerek.

    Yalnız suyu neden düşerken çarptırmadınız tekere? daha ileriden ve düşerken dk açıyla? BU yükseklik farknı iyi kullanmak için tekere alttan çarptırıp ters tarafa dönmesiyle de çalışılabilir. Bu sayede maksimum yükseklik kullanılır.

  • 6 ay ceza almadım askerliği bitirip geldim ondan 6-7 ay müsade dedim üstdeki yorumumda. :D

    Şu durumdaki uğraş suyun sabit akması ve hızlandırıp çarka vurması su aldığım yeri 25m yukarı çektim bu sayede kot farkı 1.5m ye yakın arttı ve suyun alacağı yol toplam 45m oldu, düşünceme göre suya düzgünce biraz meyil vererek bayır aşağı hızlandırıp en son çarka vurdurmak tabi yine üst taraftan biraz daha verimli olur belki bu çarkı yaparken amaç gözenekleri su ile dolup o ağırlıkla dönmesi idi konu bayatlamışsa silinebilir. :D solar enerji kadar bu su ile uğraşılan işlerde rağbet yok.

  • Hoş geldiniz...


    Konuyu takip etmediğiçmden içeriğini bilmiyoruz. ANcak suyu en hızlı anında çarka vurdurabilirsiniz. Esas amaç suyun hızla vurmasıdır çarka (pelton wheel, kaplan turbine) ama imkanlar neye müsade ederse. Su itikler gibi temas etmesin çrka, su aşşağı düşerken kepçelerine vursun çarkın. Çark kepçeleri de küçük kovalar gibi olmalı, derin olmayan kovalar.

    @Rytek

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.