Şimdi Ara

acil yardim yağ eksiltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar 93 Doğan SLX imin yağ çubuğu eskimisti . Hergün altı komple yağ oluyodu. Değiştirdik yağı tamamladık. Altına akitma sorunu kalmadı. Ama yağı tamamlatali 2 ay anca oldu . Yağ seviyesi kertigin altına inmiş ve yağ simsiyah. Arabayı alalı 4 ay oldu. Almadan 1 sene önce rektefiye edilmiş. Ama aldığım zaman araçta ne yağ ne su vardı ve hep kışlık termostatla binilmis. Motor bakımsız hani contalardan kaciriyomu bilmemde. Bana pek normal gelmedi. Aracı jigle ful cekik kullanıyorum. Neden bilmem alismisim . Bide cok sert kullanıyorum. Mavi duman atmiyo aracim. Cekisinde gidisindede sıkıntı yok . Sorun ne olabilir. Bukadar yağ eksiltiyo. Haftasa taş catlasa 80 100 km yol yapıyorum. Genelde uzun yol 120 140 gidiyorum aractan indigimde motorun içinde yağ kayniyo gibi . Bilemedim. Bikere hava sicakti baya yol yaptım indigimde radyatorden buhar atiyodu hafiften . Herseyi yazdim lutfen yardımcı olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yokmu bir bilen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay Arkadaş yaí

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğanla 140 yapmak cesaret ister arabanın her yeri ayrı sallanır öncelikle bu olaydan dolayı tebrik ederim .sorunuzun cevabını sanayide iyi bir usta çözer muhtemelen keçelerden yada eskimiş bir lastikten kaçırabilir hatta yağ tapası çatlakta olabilir bunlar ancak usta bir gözün bulacağı şeylerdir.
  • 20 yaşında aracın bir miktar yağ eksiltmesi normal olabilir. Önemli olan ne kadar sürede ne kadar eksiltiyor?
    İyi bir ustaya baktırın; keçelerde, contalarda vs. kaçak var mı baktırın. Yağını, suyunu, antifrizini kontrol ettirin.
    Jikle olayı mantıklı gelmedi bana, motor ısındıktan sonra jikleye ne gerek var ki?
  • Sorunuzun içinde cevabı gizli. Sürekli jikle açık giderseniz veya dip gaz yaparsanız araç tam yük devresine geçecek ve ekstradan yakıt gönderecektir. Ekstra yakıt da haliyle yanmayacak ve kurum olarak motorda kalacak. Yağ da motoru hem korur hem temizleme görevi yapar. Motor yağı silindirlerin üzerindeki kurumları topluyor. Bu nedenle yağ kararıyor.

    Bilinenin aksine yağ da motorda çok büyük soğutma işlevi görür. Isının temel kaynağı olan silindirlerin duvarlarına kadar gelir. Yağın içine karbon kurumu girerse yağın soğutucu özelliği azalır. Viskozitesi (akmazlığı) artar yağ pompanız zorlanır. Keçeleri ve contaları zorlamaya başlar kaçak yapabilir.

    Yağ kaçağına gelirsek bir çok yerden olabilir, silindir gömleklerinin altından bile kaçırıyor olabilir. Fakat doğanın motor konstrüksiyonunu bilmediğim için net birşey söyleyemem.
  • Benim arabada istediğin kadar bas titremiyo sağolun yanıtlar için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 93 model doğan slx rahatlıkla 140-150 km hız yapar.Kullanmayanlar yalan yanlış konuşmasın.Lastikleri 185- 14 tür. Çok da güvensiz değildir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.