Şimdi Ara

C4X 1.2 130hp Puretech EAT8 - yakıt tüketimi çok fazla

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 1 ay önce sıfır olarak aldığım 1.2 Puretech C4X aracımın 11.6 litre ortalama yakıt tüketimi var. Bana çok çok fazla geldi, sizin tecrübelerinizi öğrenebilir miyim? Bu arada sadece eko modunda çok sakin kullanarak bu tüketimi elde ettim...




  • Ben test ettim bu aracı evet çok ciddi yakıyor. Test ettiğim araç 7000 km bu arada. Spor modda da değildi. Benim test ettiğim araç ortalaması pompa verisine göre 9.8 / 100 şeklindeydi. (Yol bilgisayarına göre 8.2/100)


    Eğer senin yakıt ortalaman yol bilgisayarına göreyse vah ki ne vah sen benzinli araç kullanma :) Çünkü pedala abanıyorsun gibi geliyor bana. 1.2puretechler 1750 devirden sonra turbo açar ve daha ekonomik çalışır fakat agresif kullanmada bu devri yakalamak için ki bazen bu devrinde üstünde de olsa aşırı yakıt besleme yaparak cevap vermeye çalışır. 1750 devre kadar nazik davran. 1.2 puretechler birde alt devirlerde çok yakar ona da dikkat et yani devirsiz kullanırsan yakar.


    Bende 1.2 c3 aircross var pompa verim 6.8/100 (yol bilgisayarım 6.0/1000) olayı anlayana kadar ciddi kilometre yaptım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaftman -- 11 Ağustos 2023; 0:56:15 >
  • Öyle bir dünya yok, alt devirde daha fazla yakarmış. Bilime de, motorun çalışma prensibine de ters yazdıkların, bilmeden biliyormuşsun gibi konuşuyorsun. Yılda 60 bin km yapan bir insanım, 30 yıllık şöförüm. Bu kadar çok yakmasının sebebi İstanbul'da olmam ve çok ciddi yokuş çıkmam gerekmesi, sadece buna rağmen fazla diye konu açtım. Uzun yolda bende 7-8 litre ortalama ile gidiyorum. Ama İstanbul şehir içi kısa mesafelerde çok yakıyor diye şikayetim var.


    Hiçbir araba daha alt devirde daha üst devire göre fazla yakmaz bu arada.

  • Öncelikle iyi seneler. Hocam daha 2 hafta gibi bi süre oldu aracımı alalı. aynı araç. İşimle evim arası git gel 100km toplam. Şahsen dediğiniz gibi aşırı aman aman bir yakıt tüketimi benim dikkatimi çekmedi. Önceki aracım 2007 Mazda 3 Sport Dynamic 1.6 105HP ve o da benzinliydi hiç LPG takılmadı araca. Onunla kıyasladığımda tabiki motor hacmi yaş teknoloji vs farkı var. anlık tüketimde eğimsiz düz yolda mazda nın 5,5 - 6 litre gösterdiği yolda C4X Normal modda 3,2 - 4,0 Litre arası gösteriyor. Dediğiniz konuya şöyle bi fikir sunabilirim. İstanbul izmir ankara hepsi için geçerli ama istanbul için iki katı bu durum. Şehir içi dur kalk trafikte az yakan araç görmek mümkün değil. 1.0 motora da binsek durum değişmez. Dur kalk girdiği zaman işin içine ortalama yakıt tavanlara fırlıyor bu her marka araç her güçte motor tipi için aynı. Ancak iki grup hariç. Birincisi Hybrit arabalar ikincisi elektrikli arabalar. Bu iki arkadaş dur kalkta bize nazaran hiçbişey yakmıyorlar.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.