Şimdi Ara

ABD, Huawei'nin ipini çekti: Intel ve Qualcomm’un çip satışı yasaklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ABD, Huawei'nin ipini çekti: Intel ve Qualcomm’un çip satışı yasaklandı
    ABD’nin Huawei ve Çin’e yönelik doğrudan yaptırımları geçtiğimiz gün güncellendi. ABD, aldığı karar doğrultusunda Huawei'ye çip satışı için verilen bazı ihracat lisanslarını iptal etti. Böylelikle Intel ve Qualcomm’un Huawei'ye çip satması yasaklanmış oldu. ABD Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Yaptığımız düzenlemelerin ulusal güvenliğimizi ve dış politika çıkarlarımızı en iyi şekilde nasıl koruyabileceğini sürekli olarak değerlendiriyoruz” denildi.



    Huawei’nin dizüstü işi ciddi etkilenecek



    Hatırlanacağı üzere Huawei, geçtiğimiz ay Intel’in üst düzey yapay zekalı Core Ultra 9 çipini kullanan MateBook X Pro dizüstü bilgisayarını tanıtmıştı. Bu durum ABD’li yetkililerde ve muhaliflerde seslerin yükselmesine neden olmuştu. Geçtiğimiz gün alınan bazı ihracat lisanslarının iptal edilme kararı da bu tabanda çok da büyük bir sürpriz olmadı.



    Huawei, 2019 yılından bu yanan ABD’nin ticaret kara listesine alınmış ve ulusal güvenlik kaygıları nedeniyle ABD'li firmaların Çinli teknoloji devine 5G çipleri de dahil olmak üzere teknoloji satması yasaklanmıştı. 2020 yılın Huawei'ye yönelik çip kısıtlamaları sıkılaştırılmış ve Amerikan çip üretim ekipmanlarını kullanan firmaların Huawei'ye yarı iletken satabilmeleri için lisans almaları zorunlu kılınmıştı. Intel’in ve Qualcomm’un böyle bir lisansı bulunuyordu.



    Ayrıca Bkz.Huawei'nin tablet satışları da patlama yaşıyor, Apple ise düşüşte



    Huawei zaten kendi Çinli SMIC tarafında 7nm sürecinde üretilen Kirin 9000s ve 9010 yongalarını  ürettiği ve bunlara 5G yeteneği eklediği için Qualcomm’dan entegre devreler dışında gelişmiş yongalar almıyordu. Dolayısıyla bu yeni yasak ne Qualcomm’u ne de Huawei’yi etkileyecek.



    Öte yandan Intel tarafında ise Huawei’nin kaybı büyük olabilir. Bilindiği üzere Huawei’nin MateBook serisi Türkiye dahil pek çok ülkede satılıyor. Bu dizüstüler oldukça kaliteli ve fiyat olarak da rekabetçiler. Intel’in satışlarının durması küresel anlamda Huawei’nin dizüstü bilgisayar işini zora sokacak. Firma ilerleyen dönemlerde -elindeki çip stoğu bittiğinde- sadece anavatanına satış yapmaya başlayabilir. Son olarak ABD’nin SMIC özelindeki soruşturması da devam ediyor.




    Kaynak:https://www.cnbc.com/2024/05/08/us-revokes-some-export-licenses-to-sell-chips-to-chinas-huawei.html







  • hani hangi kaynaklarmış bakalım onlar. Bloomberg, mloomberg gibi washingtondan ne emredilirse onu yazan kaynakları kaynak diye gönderme ama. Huawei casusluk yapıyor da Apple, Microsoft, google, meta... Huawei Amerikan big tech şirketlerinin eline su dökemez casuslukta. TikTok u ya bize satarsın ya da kapatırız, Huawei sana çip satmayacaz, kendi tasarladığın çipleri de Çin'in tayvan adasında da ürettiremezsin. Dünya ticaret örgütünün hangi hukuguna uyuyor bu Amerika denilen haydut devletin uygulamaları. Ama eninde sonunda götünde patlayacak Amerika'nın bu haydutluk. Dünya düzeni değişiyor farklı kutuplar oluşuyor artık. Son yıllardaki aşağılık politikaları yüzünden Avrupalı vassalları ve Japonya gibi ssömürgeleri dışında herkes sırtını dönüyor artık haydut devlet ABD'ye. Zaten woke culture denen saçmalık sayesinde ülkenin gençliği bitik durumda hangi cinsiyette hissettiği, hangi pronounları kullanması gerektiği gibi boş işlerle beyinleri strafor köpüğe dönmüş durumda. bir avuç elitin keyfi için dünyayı yangın yerine çeviriyorlar.

    Bu bomba çok yakında ABD'nin elinde patlayacak, hatta patlamaya başladı da. ABD, ulusal güvenlik muhabbetine kendi ayağına sıkıyor. Tabii şu durum da var, Çin'de de ABD'li şirketlere rahat yok ama iki ülkenin dinamiği çok farklı. Bugün Çin ve belki Rusya harici ABD'ye kilit vurmayı deneyecek bir ülkenin halini siz düşünün.
  • Çin işlemci üretme noktasında ileriki yıllarda abd ciddi bir rakip olma planları abd ürküttü çinin önüne bir abd setti çekmeye çalışıyor.

  • Yasak değil miydi zaten?

  • K1NG Ç. kullanıcısına yanıt
    Qualcomm işlemcilerin LTE versiyonları, Intel işlemcilerin ise tamamı yasak kapsamında değildi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sıkıntı yok Apple M2 seviyesinde bir pc işlemcisi tanıtacaklar bu 2 ay içerisinde. Windows kullanımına kısıtlama gelirse belki sıkıntı olur ama sanırım o da os olmadan satıp kurarlar diye düşünüyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu bomba çok yakında ABD'nin elinde patlayacak, hatta patlamaya başladı da. ABD, ulusal güvenlik muhabbetine kendi ayağına sıkıyor. Tabii şu durum da var, Çin'de de ABD'li şirketlere rahat yok ama iki ülkenin dinamiği çok farklı. Bugün Çin ve belki Rusya harici ABD'ye kilit vurmayı deneyecek bir ülkenin halini siz düşünün.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O sırada Huawei: Bakacaaz yiğen

    1-2 sene başka ülkeden isim basıp alır, sonra da kendi işlemcisini çakar geçer

  • Abd zaten inteldeki back door açkları ile bütün dünyanın sırlarını öğreniyor. Huawei kontrol edemedikleri için bunu yapıyor. Güvenlikli iphone intel kullananlar bütün yazı resim video belgeleriniz önce cia görüyor :)

  • dhre D kullanıcısına yanıt
    Bu söyleminizin kaynağı nereden geliyor? Elinizde bunla alakalı bilgiler var mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TH3ROCK kullanıcısına yanıt

    Spectre, Meltdown, PRISM diye aratman lazım...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TH3ROCK kullanıcısına yanıt
    Aynı soru Huawei tarafından ABD'ye soruldu ama halen hukuki geçerliliği olan bir cevap verilmiş değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne korktunuz be !

  • Adamlar resmen ama resmen teknoloji olarak önünü alamadıkları için bel altı çalışıp yoktan bahanelerle markayı bitirmeye çalışıyor, bunun hukuki bir yaptırımı illa olmalı abd ye ama ben yaptım oldu kafasında at koşturuyorlar görüldüğü gibi.

  • Huawei ölmüyordu yeter artık diyordu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İnsanın android iOS düşmanı olup ansızdan Huawei alası geliyor. Yapılanlar haksız hareketler. Hiçbir mahkemede hiçbir suçu ispatlanmamış bir firmanın tarihte bu kadar çok yaptırıma uğraması bir ilk.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dhre D kullanıcısına yanıt

    Asıl Huawei Çin’in casusluk şirketi. Elli tane argüman kaynak haber ne istersen bulabilirsin bununla alakalı. ABD Xiaomi’yi engellemiyor da neden Huawei’yi engelliyor sence ? Neden Meizu neden ZTE değil de Huawei ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasaklasınlar cing congların cihazları ajan yazılım iceriyor tüm dünya'da yasaklansın

  • strathmorea kullanıcısına yanıt

    Hani cinlilerde teknoloji vardı cok büyük adamdılar, büyük milletiler, cing conglar ulug insanlardı ne oldu? Amerika cipleri vermeyince diz cöküyorlar değil mi? Elinde gercek teknoloji olmadan, baskasının cipiyle üretim yapan cing conglara darbe vurmuslar.. Bu amerikalılar, bu cing congları köle olarak kullanıp kendi mallarını apple gibi falan ürettirdiler yıllarca bunları calıstırdılar, fakat cing conglar, biz de kendi markalarımızı yapalım satalım diyorlar üstelik efendilerinin teknolojisiyle efendilerini spylıyorlar ne bekliyordun? Böyle teknolojiyi geri alırlar cing conglardan.. Sonra amariganın oyunları dersiniz..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 8 Mayıs 2024; 18:29:51 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

    İlk okul kaçıncı sınıfa gidiyorsun sen onu söylesene önce bir. Basitlik abidesi bir yorum.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.