Şimdi Ara

ABD, Huawei'nin ipini çekti: Intel ve Qualcomm’un çip satışı yasaklandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • strathmorea kullanıcısına yanıt

    Büyük USA daha cing conglara ne darbeler vuracak bak sen izle.. Tanrı Amerika'yı korusun..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 8 Mayıs 2024; 18:40:54 >
  • strathmorea kullanıcısına yanıt

    5'e gidiyorum sen 2'ye mi gidiyorsun? Hangi okul?  


    Kullandıgın o tableti bırak..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 8 Mayıs 2024; 18:48:58 >
  • Krone K kullanıcısına yanıt

    hani hangi kaynaklarmış bakalım onlar. Bloomberg, mloomberg gibi washingtondan ne emredilirse onu yazan kaynakları kaynak diye gönderme ama. Huawei casusluk yapıyor da Apple, Microsoft, google, meta... Huawei Amerikan big tech şirketlerinin eline su dökemez casuslukta. TikTok u ya bize satarsın ya da kapatırız, Huawei sana çip satmayacaz, kendi tasarladığın çipleri de Çin'in tayvan adasında da ürettiremezsin. Dünya ticaret örgütünün hangi hukuguna uyuyor bu Amerika denilen haydut devletin uygulamaları. Ama eninde sonunda götünde patlayacak Amerika'nın bu haydutluk. Dünya düzeni değişiyor farklı kutuplar oluşuyor artık. Son yıllardaki aşağılık politikaları yüzünden Avrupalı vassalları ve Japonya gibi ssömürgeleri dışında herkes sırtını dönüyor artık haydut devlet ABD'ye. Zaten woke culture denen saçmalık sayesinde ülkenin gençliği bitik durumda hangi cinsiyette hissettiği, hangi pronounları kullanması gerektiği gibi boş işlerle beyinleri strafor köpüğe dönmüş durumda. bir avuç elitin keyfi için dünyayı yangın yerine çeviriyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu kararlar Çinlileri daha çok Huawei almaya, Oppo almaya, Vivo almaya, daha az Apple almaya itiyor. Sırf lenovo ABD tarafından alındı diye Lenovo manyağı olan insanlara Lenovo fiyatı sorunca suratları düşüp biz artık Lenovo bilgisayar kullanmıyoruz diyorlar.

    Bakalım kötü komşu ne zaman işlemci sahibi yapacak Çin'i.

  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

    Hadi biraz da bisikletine bin.  

  • Sana da tohtur'a verdigim cevap gibi, yapay zekayla cevap verecegim. Kendi zekam bu soruya fazla gelir sen yapay olanla yetin..


    Ben


    Bisiklete sadece ilkokul 5 öğrencisi mi biner?


    ChatGpt


    Tabii ki hayır! Bisiklet her yaş grubundan insanlar için harika bir ulaşım ve eğlence aracıdır. Her yaşta insan bisiklete binebilir, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin kullanımına uygundur. Bisiklet sadece ilkokul 5 öğrencileri için değil, tüm toplum için bir ulaşım ve egzersiz aracı olarak önemlidir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Mayıs 2024; 11:27:46 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Adamlar zaten Ar-Ge'ye son 5 yılda muazzam yatırım yapıp kendi çiplerini üretmeye başladı zaten, D her şeye 'bunlar küresel güçlerin oyunu' cümlesini bizim gibiler söylüyor sadece.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muhammed Taha Türk M kullanıcısına yanıt

    Kendi cipiyle satsın o zaman fakat yine sattırmazlar.. Böyle bir konuda, amariga oyun oyniyür, cip vermiyür demeye ne gerek var. Cip adamın değil mi? Verir de vermez de.. Mecbur mu adam kendi ciplerini vermeye? Hem sorun cip de degil.. Huawei firmasının, Cin Gomünist Partisiyle yani Cin devletiyle yakından alakası var, tüm cihazlarında spy yazılımlar var, hem cip satacaksın, hem de elin cing cong'u seni spylayan donanım ve o donanıma yazılım üretip, senin piyasaya sürecek.. Ne bekliyorsunuz? Tabii ki yasaklayacaklar.. Buyur bizi kendi ciplerimizi kullanarak spyla cing cong kardes mi diyeceklerdi?


    Sırf USA düsmanlıgı yapmak icin absürd seyleri savunmayın..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Mayıs 2024; 12:23:53 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Sen neyin kafasını yaşıyorsun? Bir tarafta sözde serbest piyasayı savunacaksın, bir taraftan da sadece kendi ülkende değil, başka ülkelerde de faaliyet gösteren şirketlere, hiçbir hukuki dayanağı olmayan iddialarla diyeceksin ki, bu markaya çip satamazsın. Huawei'nin ÇKP ile ilişkisi varmış, git bak bakalım Google, Microsoft, Intel gibi şirketlerin hangi ABD lobileriyle ilişkisi var? Yarın ABD'de başkan değişse hepsi yeni başkana yakınlaşmaya çalışacak. Bu bütün Dünya'da böyledir, şirketler ayakta kalmak için mevcut otoriteyle iyi geçinir. Sonra biraz da ABD'li şirketlerin algoritmalarını araştır. Bu meseledeki tek olay şu, ABD, Dünya'nın rek veri imparatoru kendi şirketleri olsun istiyor. Sana son tavsiyem bir de iPhone'larda yer alan bileşenleri kimlerin ürettiğini araştırman.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muhammed Taha Türk M kullanıcısına yanıt

    Haydi canım ciddi mi?


    Herifler ajanlık faaliyetinde bulunuyorlar. Ulusal güvenlik meselesi oldugu icin serbest piyasa, hukuki dayanak falan yemez.. Senin ülkeni spylasalar, hukuk guguk, serbest piyasa imdat mı diyeceksin?


    Huawei'nin CKP iliskisini bilmeyen yok. Huawei, Cin'de kendi ülkesinde sattıgı cihazlara bile, CKP karsıtı videolara yapay zekalı sansür atan yazılımlar gelistirip yüklüyor neden Xiaomi yapmıyor da Huawei yapıyor diye düsündün mü? Cünkü Huawei Cin devletinin malı.. Cin devletinin malını USA pazarında spy donanım ve yazılım olarak sattırmazlar..


    Microsoft Google Intel'de Spylar, fakat konumuz o değil. Burada Amerika kendi cıkarını düsünüyor ve ülkesinde ajan cinli donanım ve yazılım istemiyor cing cong'ların gücü varsa onlar da Microsoft'u Google'ı Intel'i yasaklasınlar.. Google'ı zaten yasakladılar diğer ikisini de yasaklasınlar yasaklamasınlar mı dedik bunun konuyla alakası ne?


    Hem bunlar bir sey degil, USA bazılarının taptıgı o ivanovlara igorlara ve cing conglara daha ne darbeler vuracak, hatta gerekirse böyle önlemler yerine daha azıtırlarsa, USA o ülkelere ordusuyla bile cevap verir.. Onlardan kimse korkmuyor.. Diktatorlukle yönetilen bu rusya, cing cong cang cong yani cin gibi cağdısı ülkeleri mahvedecek büyük USA.. Amin..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Mayıs 2024; 12:39:29 >




  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Dostum sen beni gerçekten anlamıyorsun. Anlamadığın gibi yok üzüldün mü, yok şöyle mi sandın gibi enteresan yorumlar yapıyorsun. Senin gelip burada millete dadandığın konuyu ben en naşından beri takip ediyorum. Ulusal güvenlikmiş, D inanır mısın, bu dediklerinin hiçbiri ABD'nin umrunda değil. Bak yine yazıyorum, ben Huawei ile ÇKP arasında bir ilişki olduğunu inkar etmiyorum. Ama sen, söz konusu ABD olduğunda bu konuyu görmezden geliyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhammed Taha Türk -- 9 Mayıs 2024; 12:44:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • amerika istemezse olmaz bu işler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 9 Mayıs 2024; 12:50:18 >
  • Muhammed Taha Türk M kullanıcısına yanıt

    Hacım esas sen anlamadan yorum yazıyorsun. Sen USA devleti, Huawei, Ibon satıslarına darbe vuruyor, Apple mal satamayacak diye korktugundan, Huawei'yi yasaklıyor sanıyorsun. Bununla ilgisi alakası yok. Sen koskoca Amerikan devletini bakkal dükkanı mı sandın da rakibini cekemeyip böyle seyler yapacak sanıyorsun. Senin saydıgın 3 firma yok olsa bile herifler direk gibi dimdik durmaya devam ederler..


    Senin Huawei, Cin'in önde gelen spy firmasıdır.. Direkt Cin malı sözünün hakkını veren bir olaydır ayrıca Huawei bir telekomünikasyon sirketi ve sadece cep telefonu ürünü üretmiyor, USA'yı sağlam spylayacak baska malları da o pazara sürüyordu zaten ve herifleri güzelce spylıyorlardı..


    Huawei nasıl bir firma, nasıl ürünler üretir, sadece cep telefonu mu üretiyor, milleti nasıl spylıyor, Cin'de bile sattıgı ürünlerle neler yapıyor hepsini arastır öğren bak internet kullanıyorsun hep forum forum nereye kadar? Biraz da baska sitelerde gez bilgi sahibi ol sonra fikir sahibi olursun diyorum..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Mayıs 2024; 13:0:38 >




  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Sen benim okuduğum makale ve haberin yüzde kaçını okumuşsundur acaba çok merak ediyorum? Sen halen beni amlamamaya devam ediyorsun. Huawei'nin ne ürettiğini, o endüstride nasıl lider olduğunu yazan, üstüne yorum ve analizler yapan birisiyim ben. Yabancı ve yerli kaynaklardan, birçok konu hakkında araştırma yapıyorum her zaman. Sana bu yazdıklarım da rastgele yazdığım şeyler değil. Bu cümleyi hiç sevmem ama, bence sen forumlarda takılmayı bırak, bir konuyu farklı kaynaklardam da okumayı öğren. Bak yine söylüyorum, ABD'nin tek derdi, kimse bizim kadar CASUSLUK yapamaz, kimse bizim kadar BÜYÜK olamaz. Üç tane şirketin batması elbette ki ABD'nin sonu demek değil, ama kuklalar da bu zekayla ABD'yi uzun süre ayakta tutamaz emin ol. Sen şimdi ABD'nin sıradaki mutlak başkanını izle, 5 sene sonra tekrar konuşalım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muhammed Taha Türk M kullanıcısına yanıt

    Benim ömrüm makale okumakla gecti adamım. Ben senin yasam süren kadar, döküman ve makale okumusumdur hala da okumaya devam ediyorum. Ben olaylara, telefon fanboylugu seklinde yaklasmam. Bak bu yazdıgın yazı bile, bana laf sokmaktan öte bilgi icermiyor.


    Huawei diyorsun, Ceng Cong Cang Cong, Cing, Ceong, Ying, Yong, Pong, Peng, Ping, Yengler'in markalarını yerli ve yabancı kaynaklardan arastırıyorum diyorsun, sonra ABD kimse bizim kadar CASUSLUK yapamaz diyor diyorsun..


    Tabii ki, ABD, kimse bizim kadar casusluk yapamaz diyecek.. Baska ne demelerini bekliyordun?


    Biz casusluk yapıyoruz, Ceng Cong Cang Cong, Cing, Ceong, Ying, Yong, Pong, Peng, Ping, Yengler'in ve senin hayranı oldugun, o cöp Ceng Cong Cang Cong, Cing, Ceong, Ying, Yong, Pong, Peng, Ping, Yeng markası Havei'nin de, biraz casusluk yapmaya hakkı var, öyleyse bizim devletimizi bir casuslasınlar, hakları yenmesin, diyeceklerini falan mı bekliyorsun?



    Sen ne anlatmaya calısıyorsun hemserim? Sen biraz daha makale oku bence..  





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.