Şimdi Ara

8-9 saat çalışacak iş yok (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
7.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MrCaner kullanıcısına yanıt
    Nerede bu fabrika
  • Ve bunu denetleyen bir sistem var mı yok.?

    Devlet iş verenden yana.

    Türkiye de çalışma şartları gerçekten çok kötü.

    Denetim de yok.
  • farego kullanıcısına yanıt
    Aslında bu da çok doğru değil hocam devlet kurumsal işverenlere aşırı vergi yükü bindiriyor ama ayda 30 bin lira kazanan bir kahvecinin vergi yükü sıfır o yüzden zaten bizim yatırımcıların çoğu büyüme derdinde değil birikim veya harcama derdinde bu da ekonomiyi handikaba sokuyor.
  • 8-9 saati bırak 15 saat bile çalışsak yine ev sahibi olmak bir hayal
  • Ben kapitalizm yanlısıyım, liberteryenim.

    Yukarıda yorumlardan birinde gelişmiş ülkelerdeki çalışma saatlerinden belirtmiş, daha sonra da üçüncü dünya ülkelerindeki çalışma saatlerinin çokluğundan bahsetmiş, noktayı da kapitalizme küfrederek koymuş. O arkadaşlar bilmeli ki gelişmiş ülkelerdeki sistem kapitalizmdir, yani serbest piyasa sistemidir. Üçüncü dünya ülkeleri merkeziyetçi ülkelerdir; yani çoğu şeye regülasyon koyan ve vergi cenneti ülkelerdir.

    Japonya intihar vakaları konusunda listenin üst sıralarında ve Japonya'da yaşayan bir arkadaşın belirttiğine göre bunun en önemli sebebi çalışma saatleri. 16 saat çalışan insan çok Japonya'da. Dolayısıyla 8 saat üzeri çalışma saatlerinin insan psikolojisine iyi gelmediğine ben de katılıyorum. Ama mutsuz insan profilinin tek sebebi çalışma saatleri değildir, hatta yüzdelik olarak bakarsak küçük bir paya sahiptir, bu düşüncemi de belirtmiş olayım.

    İsveç'te iki sene boyunca 6 saat mesai deneyi yapıldı. İki senenin ardından sonra erdirildi. BBC'nin haberini paylaşayım sonuçlarıyla ilgili:
    https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-38909632




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BirinciGelenSperm

    Nerede bu fabrika
    kocaeli dedim ya
  • Migros, Carrefour gibi sendikalaşmış marketler var hicbir vasfınız yoksa buralarda ise girin derim. Fazla çalışma diye bir kavram yok migrosta, 2 yıl civarı bir çalışmam oldu yanılmıyorsam 1 veya 2 kere 1 saat fazla çalıştım. O da rica ettiler. Şuanda migrosta yatan para da 2800 civarıdır. Böyle yerlere girin. İkea varsa bulundugunuz ilde ona da basvuru yapabilirsiniz haftada 2 gün izni var ikeadakilerin. Media Markt aynı şekilde hem sendikal haklar var hem de primleri gayet iyi.
  • Ve sirketler fazla mesainin 3kagidini da bilmus. Ya da zaten vardi.
    Anlastigin maasi, maas + fazla mesai seklinde 2 seferde ayri ayri yatiriyor.
    Sgk primi, tazminat... Her turlu vurgun..
  • kuryelik falan hiç uğraşma. açık lise okuyorum demişsin. yaşın daha genç. Bir kaç tavsiye verebilirim. kuryelik tezgahtarlık vs bunlarsın maaşı her zaman standarttır. 10 sene sonrada asgari ücret alırsın.
    En iyisi meslek öğrenebileceğin bir işe girmek. Mesela git bir Elektrikçinin yanına çırak ol bi iki sene sonra iyi paralar kazanabilirsin. Benim arkadaşım asgari ücretle bir fabrikada çalışıyordu. bu böyle olmayacak dedi 22 yaşında kepçe- greyder operatörü olmak için yağcı oldu. 1 sene falan baya baya sıkıntı çekti çok az paraya çalıştı ama şu anda 5-6 senedir iyi bir yerde iyi ücretle operatörlük yapıyor. Çalışacağın yer seni meslek sahibi yapsın. her şey için geç değil
  • Fabrikalarda genelde 8 saattir vardiya sistemi olduğu için diğer vardiya geldiği anda işin biter asgarî ücret artı mesai artı yemek yol alırsın tabi eğitim ve tecruben varsa yükselir maaşın
  • İşine geliyorsa, çalışmazsan çalışma
    Eşşek gibi çalışdıracak suriyeli, afganlı , türk işsiz var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Avatarım Ağır Çekim

    Keşke Antalyada olsam. Te nerden insanlar oraya çalışmak için geliyor

    Alıntıları Göster
    Gelenler çok, özellikle doğu taraflarından. Ancak otellerde en az 12 13 saat asgari ücrete çalıştırıyorlar. Bu tür turizme yönelik işleri yapmaya gelecekseniz, afedersiniz ama köpek gibi çalışmayı göze alarak gelmenizi tavsiye ederim. Ha büyük para kazananlar var yok değil ama en az 3-5 sene köpeklik yapmanız lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night_Noise -- 15 Mayıs 2019; 13:33:5 >
  • çok haklısın konu sahibi yazar arkadaşım.maalesef reel hayatta durumlar böyle oldu.üzücü gerçekten.

    bence bunun kişisel çözümü tarımda gizli.ülkemiz tarım için çok elverişli toprak,su ve havaya sahip.bunu kullanabiliriz.

    varsa iki karış toprağın git,öğren, kendi işinin patronu ol derim.

    öğrenemem diye korkma sakın,illa ki öğrenirsin.herşey zamanla.bol şans.

    saçma sapan asgari ücret ve çalışma koşulları ile yaşamaya mahkum edilmek gerçekten çok acı.ancak nüfus gün ve gün artıyor.özel sektörde ve kamuda insanın kendine yer bulması gün geçtikçe zorlaşıyor.
  • Bizi kıskanan Avrupada durum böylemi acaba? Yoksa gelişmemiş ülkelerdemi sadece böyle keyfe keder saatlerle çalışma şartları oluyor?
  • cimbomly kullanıcısına yanıt
    Sağol dostum değerli tavsiyen için ama hasta annem var ona bakıyorum kendim tip 1 diyabet şeker hastasıyım asgari ücret zar zor kurtarıyor bi ev bizim o da olmasa büyük ihtimal yaşamıyor olurduk diye düşünüyorum
  • bilmem kaç yılda bunu değiştiremediler hala 3.dunya ayarındayız
  • Web programcısıyım, sıkıntı yok.
  • kurumsal firmaların önemi buralarda daha çok anlaşılıyor.
  • Udemy den veya Dr dan kitap alarak yazılım geliştirmeyi öğrenin Freelance ile bu dan çok daha fazla parayı daha az yorularak kazanırsınız.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.