Şimdi Ara

6 Km işe git gel için elk. scooter tavsiyesi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.


    İşyerim 3km uzaklıkta. Git gel günlük 6 km gibi bi menzilim var. Her gün aracı çalıştır git gel can sıkmaya başladı.


    Ben de ekonomik ve portatif bir çözüm olarak e-scooter alma kararı verdim.


    Amma ve lakin piyasada hep garip markalar olduğundan ve biraz karmaşık bi pazar olduğundan tam ihtiyacımı karşılayacak bir marka model bulamadım.


    Dönüş yolunda 500m bir yokuş çıkıyorum, öncesinde hop' diye bi zincir scooter'a binmiştim o çıkabiliyordu. Bu bağlamda kaç w bi scooter bakmam lazım?


    Benim radarıma bu ducati marka scooter takıldı, sizlerin de yorumunu bekliyorum:


    https://www.hepsiburada.com/ducati-pro-1-evo-black-elektrikli-scooter-p-HBCV00001FWS3X?magaza=LEAFHOME&&wt_gl=cpc.6810-Spor.pmax.camp20097147027adgr000000&gclid=CjwKCAjw-b-kBhB-EiwA4fvKrFB481PZEVqCI5cbCaMiiTw5pBMlaDkSWlbaaPyfvzZ3C_ju2o5f2xoCFdUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds








  • Merhabalar. Bende senin gibiydim işyerim git gel 8 KM. Araçımla gidip gelmek ızdırap olmuştu. Ben araştırmalarım sonucu bana uzun vadede sıkıntı çıkarmayacak, arıza çıkarsada sonrasında sıkıntı yaşamamak için bilindik markalara bakmıştım. o yüzden Naave N65 ve Mi pro 2 modeli arasında kalmıştım. Mediamarkt ta anlık 14Bin liraya düşünce Mİ 2 Pro yu aldım. Sadece işe giderken değil market yada yakın yerlere gitmek için de arabayı kullanmayı bıraktım. resmen kurtarıcım oldu.


    Km olarak 45 yazsa da toplamda 30 km yi geçemedim hiç. Ben garanti olsun diye 2 günde bir şarja takıyorum yolda kalmamak için benim için problem değil bu.

    Hız olarak 25 KM hızda sabit gidiyorum problem yok. (Yazılımla 35 e falan çıkartılıyormuş sanırım, ben garantisi bitene kadar en azından ellememeye karar verdim)

    Ağır değil fakat elle 3 katta yukarı zor çıkar diye düşünüyorum. Asansörlü binada oturduğum için benim için o da problem olmadı.


    sormak istediğin başka şeyler varsa yazabilirisin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.





  • phyask0 P kullanıcısına yanıt

    Hocam teşekkürler öncelikle. Attığınız model 600w iyi ancak fiyat olarak benim radarın çok üstünde. Ben 10 bin bandına kadar ürünlere bakıyorum %90 da 350w motorlu olanlar var sanırsam. İşimi görmez mi ducati 6km de?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

    Hocam teşekkürler öncelikle. Attığınız model 600w iyi ancak fiyat olarak benim radarın çok üstünde. Ben 10 bin bandına kadar ürünlere bakıyorum %90 da 350w motorlu olanlar var sanırsam. İşimi görmez mi ducati 6km de?

    600W peak değeri normalde 350w güce sahip cihaz. Ben biraz garanti olsun diye Xiaomi aldım sonrasında başım ağrımasın diye. Ducati de illaki işini görür ama ömrü ne kadar olur? Cybersoul X3 Pro yada Onvo larar bakabilirsin. Onvo yerli marka en azından parça tedariğinde problem yaşamazsın

  • phyask0 P kullanıcısına yanıt


    Bu ürünü aldım dün, bugün geldi, yokuşu çekmiyor. Direkt iade 6 Km işe git gel için elk. scooter tavsiyesi? 

  • Ben de aynısından almıştım bekliyorum hocam nasıl bir yokuştu çıkmadı acaba? Bir de kaç kg'sınız ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omwe6113 -- 1 Temmuz 2023; 16:30:33 >
  • omwe6113 kullanıcısına yanıt

    ben 90 kiloyum yokuş görünce baygınlık geçiriyo cihaz, bir de materyali sorunlu gövde pimi kırılıyor bilginiz olsun

  • yokuşunun açısıyla olduğu kadar kilon ile de bağlantılı. ortalama yokuşlarda dahi çoğu giriş seviye modeller bayılıyor. çoğu diyorum, bende 2 yıllık 5400 km yapmış xiaomi mi pro 2 var, yazılım attım eskiden cihazımı zorlayan yokuşları nispeten daha rahat çıkabiliyorum. günlük mesafem sabah (tercih ettiğim yola göre) 6 ila 9 km arası, dönüşüm ise 9 km. istanbuldakiler için referans olsun, torium'dan beykente kolon hastanesi yakınlarına gidip geliyorum. boy 185, kilo 95. 2021 haziranda 4100-4200tl falan almıştım sanırım.


    yazılım dediysem gereksiz heveslendirmeden önce bilgin olsun, yazılım atılabilen cihazlar (bu namı diğer "p ayarı" olarakta geçebilir) batarya ömrünün normalde olması gerekenden daha hızlı tükenmesine sebep olacak, aklının bir köşesinde kalsın.


    batarya sağlığımın nispeten düşmesi dışında inanılmaz memnunum. mevsim kış veya hava yağmurlu değilse gidiş dönüş 15 km aşmayan yollar için ne zaman toplu taşıma kullandım hatırlamıyorum bile.


    onvo f/p görünebilir ama servisi inanılmaz sıkıntılı, ben şahsen kullanılan parçaların da öyle kaliteli olduğunu düşünmüyorum. 45-50km hıza çıkan cihazların 5-10 km yol gittikten sonra şarjının bitmesi şikayetinden, ilk sürüşten sonra bir daha açılmamasına, 10A diye satılan cihazların aslında 5A olması, cihazın gelir gelmez ÜSTÜNDE HİÇ SIKILMIŞ VİDA OLMAMASINDAN, özellikle piyasayı çok bilmeyen sürücüleri tuzağa düşürmek ve lastik değişimi kitlemek için bilerek tamamen inik lastik gönderilmesi vs. vs. insanı bunaltacak kadar çok ve çeşitli sıkıntıları var bu markanın. özetle onvo cihazlar kutusundan dışarı çıkar çıkmaz her ne olursa olsun "kullanıcı sebebiyle garanti dışı" cihazlardır. xiaomi pro 2'de sağanak yağmurda sürmekten tut, motor yaz ayında aşırı ısınmasından dolayı benzinciye girip tekere su tutmuşluğum bile vardır. - ki ikisini de tavsiye etmiyorum. (zaten hem yokuş çıkıyorum hem de yolum nispeten uzun yazılımdan dolayı gücü arttırmama mütevellit ısı artışı zaten normal. başka yerde kullanmayacaksan veya benim kadar zorlamayacaksan zaten bu sıkıntıları çekmeyeceksin. cihazım şimdiye dek sıvı kaynaklı herhangi bir sıkıntı yaşamadı ama olmayacak anlamına gelmiyor, yağmurlu sürüşünün güvenliksiz olması da cabası.


    güvenli sürüşler, ekipmanlı sürmeyi unutma.





  • Ayrıca bir başlık açmak istemedim, ben de ufak tefek tavsiye almaya geldim :)


    Yokuş vs çok derdim değil, yokuşta üstüne çıkmam yanımda taşırım.


    Benim derdim daha çok toplu taşımada vs yanımda rahat taşıyabileceğim, yani beni toplu taşıma istasyonuna kadar götürebilecek seviyede bir scooter.. önceliğim bu yüzden hafif olması.


    Bu şartlarda önerileriniz neler olur?

  • xloader kullanıcısına yanıt

    Hocam neyi tavsiye ediyorsun ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pollos

    Hocam neyi tavsiye ediyorsun ?

    en önemli 2 etmen olarak gittiğin mesafe ve yolda yokuş olup olmamasına göre bi bütçe ayırmanı tavsiye ediyorum. bütçem çok sıkıntılı değil şöyle 40 50 gömebilirim dersen oldukça güzel ve harbiden yolda bırakmayacak modeller var. benim olayım 10-20 falan dersen veya @Opeth sorduğu gibi yokuş derdim yok varsa yanımda taşırım hafif olsun dersen zaten o aralıktaki ürünlerin çoğu buna yanıt verecek ürünler.


    onvo yeniden tavsiye etmiyorum, ama bu elektronik cihaz sonuçta, daha kutudan çıkarken bozuk çıkabilir yada bu lafı bana sokarcasına 5 sene beraber zaman geçirebilirsiniz ama ben şahsen onvoya marka ve ürün/parça kalitesi olarak güvenmiyorum





  • xloader kullanıcısına yanıt

    Merhaba.

    Alacağım cihazın yolda bırakmaması adına 40-50 gömmeye çalışsam hangi ürünleri önerirsiniz?

  • https://somelpa.com.tr/inform-ups-guc-kaynagi

  • 6 Km işe git gel için elk. scooter tavsiyesi?somelpa.com.tr
    Inform Bayisi Güç Kaynağı modelleri | Somelpa Elektrik
    https://somelpa.com.tr/inform-ups-guc-kaynagi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [TUTH_ANKH_AMON]

    Merhaba.

    Alacağım cihazın yolda bırakmaması adına 40-50 gömmeye çalışsam hangi ürünleri önerirsiniz?

    büyük markalardan yola çıkabilirsin. mümkünse 3-5 kişinin sponsorlukla alıp kullandığı yada sadece 1 günlüğüne alıp öve öve bitiremediği modellere çılgınca heves etme, dünya çapı bir markaysa uzun süreli inceleme videolarından birini izleyip uzun vadede ne sıkıntıları var tarzında bilgi alıp, bu sıkıntıların ne kadar kolaylıkla giderildiğini yada senin ne kadar kolay çözümleyebildiğine göre karar verebilirsin.


    kendimden örnek vereyim: vsett 10+ almayı düşünüyodum, ama hem cihaz benim ihtiyacım olandan çok daha fazla güce sahip, hemde internette gördüğüm bir videoda arka amortisörün bağlandığı kısım çatlamış, deckin arkasındaki footrest kısmındaki kauçuk kalkmış, deck'in kendisinde yüzey civataları kırılmış vs. gibi problemler okudum. fakat elbette bunlar izlediğim videoda kullanıcının 6500 km'den sonra karşısına çıkan problemler. bunlar dışında performans vs. hiç bir sorun yaşamadığın falan da söylemiş adam.


    şahsen vsett 10+ yerine sway fırtına almaya karar verdim. amortisörü gerçekten çok iyi, markanın kendi websitesi olmamasına rağmen yurtdışındaki nanrobot markasının d6+2.0 modelinin türkiyede çıkan fasonu. mi pro 2'nin piyasada bazen kaliteli bazen aşırı dandik klonlarının çok olması sebebiyle adamlara facebook üzerinden ulaşıp sorduğumda şöyle bir cevap aldığımdan markanın güvenli olduğuna karar verdim:

    6 Km işe git gel için elk. scooter tavsiyesi?

    reklam amaçlı değil, şahsi tercihimi belirttim. alınabilecek vsett, inokim, kaboo gibi markalarda elbette var, vsetten vazgeçmemin bir sebebi de full koruyucu ekipman yanı sıra gopro'da alarak sürüş videoları alıp paylaşmaktı. vsett ve ekipmanla beraber 100+k harcamak yerine 70-80 gibi bir rakam harcamayı tercih ettim de diyebilirsin.


    elbette ek bir not olarak sway markasının diğer modelleri nanrobota ait değil. yine yurt dışında bir markanın fasonu olabilir ama modeller bana tanıdık gelmedi.


    yukarda yazdığım gibi, ne kadar hız yapmak istediğin ve yapacağın, yol durumun, ağırlığın ve mesafeni göz önünde bulundurarak bir model seçmen önemli. şahsen benim bünyem biraz daha fazla hız istediği için belirttiğim modeli tercih ettim ama lastik ebatını olabildiğince büyük tutmak kaydıyla herhangi bir model de olabilirdi.


    yukarda yine söylediğim gibi, elbette her cihaz bir olmadığı için en sağlam markanın bile kutudan bozuk veya kronik arızalı çıkma ihtimali var ama ben yine de onvo önermezdim. çevremde herkesin fiyat performansından ötürü buna yöneldiğini görüyorum ama benimle aynı tarihlerde onvo alan kişilerin ilk aldıklarında beni sollayarak geçtiklerini, aradan 1 sene tamamlanmadan cihazları bozulduğu için onvo servisinden yıldıklarından, ben kendi cihazımla halen sürmeye devam ederken onların otobüse binmeye döndüklerini de gördüm. hele youtube'da aslen teknik servis olan akla mantığa aykırı bir kanal var, mübarek insan her fırsatta onvonun sponsor olmadığını söylemiş fakat 100 videosundan 90 tanesi bu marka üzerine, xiaomi başta olmak üzere diğerlerini gömerken onvo'yu övüyor. servise gelen xiaomi cihaz öyledir böyledir diyor fakat arka planda tamir bekleyen en az 4 5 onvo cihazı görüyorsun, dahası adamlara yorum yapıyosun, onvoyu öven bir yorum değilse siliyorlar :)





  • Alacağınız scooter kullanım amacınıza göre değişir. Güçlü mü olsun, çok bayır mı çıkacaksın, düz yolda mı kullanacaksın, elinde taşıma yapacaksan hafif olması gerekir, gideceğin mesafe uzunsa menzili uzun olanı alman lazım. Süreceğin yol parke taşı gibi bir zeminse amortisörlü modellere bakman lazım. Kullanım şekline göre değişir. Bir çok scooter 25 kg ağırlığında, elinde kaldırıp taşıma yapamasın örneğin. Kadın isen ağır olanları taşıyamazsın. Arabanın bagajına koyacaksan boyutuna dikkat emen gerekir vs. vs. Hız yapmak istiyorsan ona göre bakman lazım. Fikir sahibi olmak için Martılardan kiralayıp binin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Why Shy -- 16 Şubat 2024; 19:47:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.