Şimdi Ara

500LÜK BANKNOT NE ZAMAN ÇIKACAK? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
1.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

    Ne anlamda yok?

  • Günlük hayatta kullanılmıyor yani. Sadece 5 kuruş 10 kuruş 50 kuruş 1 lira madeni para var. Eskiden 1 kuruş madeni para vardı artık o da yok. Siz neye göre 5 lira 10 lira 50 lira madeni para var diyorsunuz.

  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

    Var demiyorum. Basılacak diyorum.

  • Hepsi planli programli adamlar küreselci yeni dünya düzeni ajandasini uygulamak icin yemin etmisler 500 lük banknot gelmiyor ama her sokaga yüz taramali kameralar yerlestiriliyor ayni cinceki gibi sosyal kredi sistemine ön hazirlik


    AHMET TANMAN (@ahmettanman23) on Xtwitter
    Esenler Belediye Başkanı diyor ki; Şu anda Türkiye’nin ilk yapay kamera destekli YÜZ TANIMA SİSTEMİNİ biz yapıyoruz " diyor. İnsan puanlama Çin komünist sisteminin yaptığı gibi ve belediye neden benim yüzümü tanımayı görev bilir diye soran da yok TEK DÜNYA #fırtına #SonDakika
    https://twitter.com/ahmettanman23/status/1781715612370420083



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 21 Nisan 2024; 13:30:35 >
  • Kim kim diyorsun otorite, devlet yapacak. Kapitalizm demissin, zamanla birlikte kapitalizmde evriliyor. Yeni duzende kapitalizm daha kolay olacak, cunku ne yiyecegine ne icecegine ne kullanip giyecegine bu itorite karar verecek. Simdiye dek insanlarin tukettikleri uretiliyordu, simdi ise endustriye gore insan tuketecek. Hicbirsey sansa kalmayacak kucuk isletmelerin devri kapanacak. Dunyada bunlarin altyapisi uzun yillardir hazirlaniyor, hicmi iklim konferanslarini, Agenda 2030 u ID2030 u duymadin takip etmedin. Dunyanin para kaynaklari ayrildi bunlara. Dunya Ekonomi Forumunda yillardir neler konusuluyor? Bunlar laf olsun diyemi konferanslar Forumlar duzenliyor saniliyor. 2025 den sonra Dunyada cok hizli gelismelere tanik olacagiz gibi goruluyor. Bugun sana bunlar utopik gelebilir, salgindan once deselerdiki salgin cikacak Hes koduyla gezeceksiniz buda utopik gelirdi ama bir anda geldi iste.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 21 Nisan 2024; 13:43:9 >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Sondan başlayayım hes kodu ile seyahat etmek öyle çok ahım şahım bir olay değil bunun neresine neden bu kadar abartıyorsunuz bilmiyorum. Aşılı değilsen benim senle seyahat etmeme hakkım olmalı.


    İklim değişikliğine gelince mesleğim icabı bu işlerle içli dışlı biriyim. Bu konferans lar projeler zart zurt tüm işler para soguslemek için yapılan olaylar korkun bunlardansa sana güvence veriyorum (tabi ben kimim) bir halt çıkmaz oradan

    Diğer yazdıkların olması gereken şeyler ama çok erken 7 milyar nüfusa bunu yapamazsın

  • " Aşılı değilsen benim senle seyahat etmeme hakkım olmalı. "


    Bulasi önledigi bile kanitlanmamis ama 100 tane yan etkisi olan corona asisi olmayanlar seyahet etmemeli corona asisi sonucu sakat yalan yüz binlerce insan var ne anlatiyon sen ?

    Yabanci programlarda her hafta corona asilarin yan etkisi sonucu sakat kalanlarin belgeselini yapiyorlar

  • Tarafsiz Goz kullanıcısına yanıt

    Bunların palavra olduğunu sana anlatmakla uğraşamayacağım. Aç 90lar kuşağı izle van gölü canavarının varlığına iman edersin. Popüler kültürde size verilen her şeye inanmaniz bu şeyleri doğru yapmaz.


    Aşı ile sakat bırakılmaya, oldurulmeye, kısır bırakılmaya, kalk krizi geçirtmeye layık olmadığınızı ne zaman anlayacaksınız birileri sizlere bunları yapmak için karanlık dehlizlerde planlar kurmuyor

    Bu paranoid halden çıkın.

  • Yazdiklarindanda anlasiliyorki zihnen iyi hazirlamislar seni. Hes kodunda mantikli gordugun gibi dijital dunyadaki kisitlamalarida mantikli bulman icin sebepler olup ikna edileceksin.

    Mantik tarafindan bakarsak asilar salginin bulasmasina engel degildi, yani Hes Kodu salgin onleme adina hicbirsey ifade etmiyordu. Zaten amacida kucuk bir denemeydi sadece. Salgin gelecekteki hayatinizin kucuk bir fragmaniydi sadece.

    Sorun salgindi eylem karantina cozum asi diye sunuldu.

    Ayni sekilde yeni duzende buna benzer sorun eylem ve cozum seklinde hayatimiza girecek. Sana bahsini yaptigim konferanslari kiytirik firmalarin para soguslemek icin yaptigi konferanslarla karistirma. Endustriye ve gelecegine yon veren konferasnlar bunlar orda alinan kararlar siyaset ve endustri tarafindan eyleme sokulur. Zaten bunlar gizli sakli veya sirda degil, hicbirsey soylenmeden gosterilmeden yapilmaz.
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Abicim ben filyasyonda çalıştım. Senin için hava hoş görünüyor. Bir şey veriliyor evet diyip geçiyorsunuz. Kendi gözümle gördüğüme mi inanayım tvde İnternette çıkıp konuşan şaklabanlık yapanlara mi. Bu bir tarafa ben şunu anlamıyorum.

    Hanginiz paşa çocuğu, lord çocuğu, bakan çocuğu vs niz ki size değer verip ne yaptıklarınızi kontrol etmek için çaba göstersinler. Ya hu şu amerikanın bilimi ve kapitalizmi olmasa hala eşek sırtında yolculuk yapıyor olurduk. Adamlar bir şekilde uçak otomobil otobüs icat etmiş hizmete koymuş bundan faydalan demiş. Sonra çıkıp bunlar bizi kısıtlayacak diyorsun. Bu işler Amerika'daki çılgın gruplar tarafından ortaya atılır. Zibilyon tane böyle akım var. Bizde yazıyorum alıcısı siyasal İslamcı modern görünmeye çalışan tiplerdir. Bunalr alır burada bayilik yapar ve satışını gerçekleştirir. Siz de onları izler kendinizi değerli hissedersiniz. Birileri kuyumuzi kazıyor vay gavurlar falan dersiniz. Değil. Böyle değil oysaki.


    Tamam kabul her şey rastgele olmuyor her şeyin bir planı projesi iyi kötü vardır da biraz dediğiniz şeylerin tutarlı yanı olsun.


    Ha yine aşıya döneyim. Sor dostum yasin benden belki büyük belki yaşıtız belki küçük. Annene babana büyüklerine eskiden doğup da yaşayamam kaç kardeşleri olmuş. Ben diyeyim eskiden kadınlar 10 15 arası çocuk doğurur bunların 5 6 tanesi hastalıktan ölürdü su çiçeği kızamık enfeksiyonlar vs şimdi bu var mı. Bilim insanları yemiyor içmiyor bir şeyler icat ediyor sonra dünyanın ortalama yaşam süresi artıyor kalkıp ama bizi öldürecekler diyenlere inanıyorsunuz. Vardır belki ya da olur. Kendi çocuğuna kendine aşı yaptırmiyor musun. Bu aşıyı üreten bilim ile covid aşısını üreten bilim aynı. Bu iki aşı için gerekli olan bilim etiği bilim ahlaki aynı.


    Hep yazdım yine yazıyorum. Dünyadaki zenginler ve yöneticiler için üzerinde zihin yorulacak kadar değerli değilsiniz. Bu komplolari üretenler sahiplerinin kendileriyle ilgilendiği sanrısından zevk alanlardır. Yok öyle bir şey.





  • Komplo teorilerine gerek yok, hükümet kendi rezilliğini örtmek için yeni banknot basmıyor. Şu anda kullandığımız 10 kuruş yerine 1 tl; 25 kuruş yerine 5 tl; 50 kuruş yerine 10 tl, 1 tl yerine de 20 TL’lik mâdeni para basılması gerekiyor. Banknot olarak da 50, 100, 200, 500 ve 1000 TL basılmalı. Fakat hükümet bunu yaptığı zaman “paradan altı sıfırı atan” olmaktan çıkıp “paraya tekrar sıfır ekleten” sınıfına giriş yapacak, bu yüzden yeni para basılmıyor.

    Bugün maaşını almaya gittiğinde 50 banknot alan emekli, 1000 TL basılırsa 10 banknot alacak. Ondan sonra izle cümbüşü…
  • Yeğene 200 lira bayram harçlığı verdim mırın kırın etti.3 tane 200 lük bir asgari ücret ediyordu. itibar zedelenir diye yeni bankont görmek hayal. 5000 tl'lik banknotun bile çıkması gerekirken birileri incinmesin diye millet yakında el arabası ile para taşıyacak.

  • Filyasyon ekibinde calismis olman Covid Asilarinin salgini durdurmadigi gercegini degistirmez. Ben o donem cok buyuk bir Klinikte calisiyordum. Asi zorlamasi yuzunden bircok hastabakici ve doktor isi birakti. Asi Doktorlari ikiye boldu. Bu asilamadan iyi para kazanan Doktorlar oldugu gibi prensip olarak buna karsi
    olup hastalarina bu asiyi yapmayan Doktorlarda oldu.

    Ben Asilar ise yaramaz demiyorum, bir asi olmak teriminden uzak Asilar icin ongorulen deney suresine tabi olmamis ve özünde Genetik Terapi olan mRNA Covid Asilarinin sonradan salgini engellemedigi zaten Robert Koch Enstitusu gibi Saglik Otoritelerince kabul edilmistir.

    Mesele insanlarin pasa cocugu olmasi degil, her bireyin ne dusundugu bile senin farkinda olmadigin kadar bizi yoneten otoritelerce onemlidir. Internet ortaminda gezerken sadece pasa cocuklarinin verileri takip edilmez A dan Z ye herkesin. Her actiginiz sayfada cerezleri kabul ederseniz. Veri ve bilgi güctür. Bugun hicbirsey uretip satmayan sadece insanlarin verilerini toplayip satarak Dunyanin en zengin firmalarindan olmustur Meta (Facebook, Instagram).

    Burda kimse klasik asilari sorgulamiyor, kizamik, su cicegi gibi hastaliklarin bu asilari uzun yillar test edilmistir ve etkinligi yuksektir. Gribal Covid icin olan asilarsa virutik asi olduklarindan bunlar surekli insandan insana bulastiginda degisim gecirdiginden etkisizdir. Kizamik asisiyla kizamigi yeryuzunden silebilirsin ama Grip asisiyla Gribi yeryuzunden silemezsin.

    Dunya degisiyor, endustriyel degisimler hep buyuk savaslarla olmustur. Simdide belki ayni olacak bilemem ama cok buyuk degisimlere gebe bir dunyadayiz. Endustri 5.0 her alanda insanin yasamini ve bugune dek anlamlandirdigi bircok seyin anlamini degistirecektir. Bunlar komplo teorisi olmaktan uzak dillendirilen gerceklerdir. Insanlarin tepkisi bazi seyleri degistirebilir ama guvenligi icin ozgurlugunden vazgecen insanlar sonunda her ikisinide kaybedeceklerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 21 Nisan 2024; 16:11:25 >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Hocam diğer dediklerine katılıyorum da maydanoz nasıl 18 lira? 5 lira izmir'de. Daha bugün aldım 2 roka, 1 dere, 1 maydanoz 20 lira. Pazar falan değil. Hemen caddede manavdan aldım. Pazara gitmiyorum balık almayacaksam.

  • 2009 yılında askerden önce asgari ücretle çalışıyordum. Asgari ücret 450 lira civarındaydı. 2 tane 200 1 tane 50 TL. En kötü ihtimalle 4 tane 100 1 tane 50 TL olarak alırdım maaşı. 300 dolar falan ediyordu. 450 TL şimdi 15 dolar etmiyor.


    Ya tamamen fiziki parayı kaldırsınlar, her şey dijitale geçsin. Ki devlet bunu istiyor belli ki. Her el değişen paradan vergi almanın en kolay yolu. Ya da artık 5000 TL banknot çıksın.


    Ben artık 1 TL bozuk parayı almıyorum para üstü. Bakkalda falan sadaka kutusu var oraya atıyorum, çocuk varsa çevremde onun eline veriyorum falan. Taşımama değecek bir değeri yok.


    Ben yaştakiler iyi bilir. 2002 öncesi paso yeni para çıkardı. Ben 100 bin TL banknot ve 100 bin TL bozuk parayı bir kaç sene içinde yan yana gördüğümü biliyorum. Hatta ikisinden de var elimde, saklarım yıllardır. Eziyet resmen. Bankaya gidiyorum 10 bin lira çekiyorum 200 olarak versin diye dua ediyorum. İtliğine 50, 20, 10 TL veriyor tonla. Katlanmıyor bile para. Çok değil 20 bin TL ile 2018 yılında 2. el minivan almıştık. Şimdi orta sengment telefon alamazsın.





  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    hocam ben bunun konusunu açacaktım aslında. İzmir'de bazı şeyler İstanbul'a göre net şekilde ucuz.

    ben İzmir'liyim, yılda 3-4 farklı zamanda İzmir'e gelirim. mesela baklava İzmir'de net şekilde daha ucuz. sadece soda İzmir'de baya net şekilde daha ucuz. ve bu yeşillikler de daha ucuz.

    sanırım nakliye nedeniyle bu durum. İzmir'de şehir merkezine yakın köyler var, ben de o köylerden birindenim. ben de küçükken maydanoza gittim köyde. kendimiz sabah güneş doğmadan tarlaya gidip toplardık, öğlen pazara iner satardık kendi kamyonetimizle. İstanbul'da ise, hem maydanoz daha uzaklardan geliyo, hem de araya aracılar giriyo (HAL falan) benim düşüncem bu.

    tabi İzmir'de herşeyin ucuz olduğunu iddia etmiyorum, birçok şey İstanbul ile benzer fiyat.
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    quote:

    2002 öncesi paso yeni para çıkardı.

    90'larda birçok kişinin eski para koleksiyonu olurdu. ülkemizde geçmişten beridir çok uzun yıllardır sürekli yeni para çıktığı için, kullanımdan kalkan da çok para oluyodu. bizim de köyde halamlarda çok geniş bi eski para koleksiyonu vardı.
  • 200 lük banknot çıktığında 132 dolardı. Yani şuan 5.000 TL'lik banknot çıkmalı. Şuan 200 TL 6,25 dolar yapıyor. Nereden nereyeee.  

  • Cem kullanıcısına yanıt
    hakkaten ilk mesajımda 5.000 TL'lik banknot çıkmalı yazarken göz kararı uydurmuştum rakamı ama tutturmuşum
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

    ıspartada o saydıklarının hepsi en az 10 tl. Bazen daha pahalı hatta.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.