Şimdi Ara

5 aydır süren kopmalar ve hiçbir işlem yapmayan TürkNet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba,

    TürkNete ekim sonunda başvurdum ve kasımda kullanmaya başladım. İlk başlarda herhangi bir sorunum yoktu ilk iki ay (kasım,aralık) gayet mükemmel hizmet verdiler bana. Olanlar aralıkta olmaya başladı oyunun ortasında, işimi sunucuya aktarırken, dosya indirirken, müzik dinlerken, film izlerken pat diye kesiliyordu. Bu problemi kendilerine destek kaydı olarak açıyordum fakat her seferinde geçici olarak çözüyorlardı. Haftada 2 günde bir pat diye belli saat aralığında kesiliyordu internet. Her neyse zaten ben günün çoğunluğunu ofiste geçirdiğim için evde 5-6 saat internete giriyordum. Son iki aydır(şubat başında) evden çalışmaya başladım. Şunu fark ettim ki benim internetim gün içerisinde de sürekli kesiliyormuş.

    Asıl olay burada başlıyor 1.5 ay neredeyse 2. ayını dolduracak aktif destek talebim mevcut. Bazı günler 60 dakika içerisinde tam 36 kere internetim koptu saydım bunu. Sürekli telekoma arıza kaydı oluşturuluyor fakat geri dönüş çözüldü oluyor ama ne hikmetse ben hep kopuyorum. BTK'ya şikayet kaydı açtım türknet üzerinden 10 iş gününü geçti hala doğru düzgün bir işlem yapılmadı. Bazen problem iç hatlarda diyorlar. Ben evime 7 kere ücreti ile elektrikçi çağırıp kontrol ettirdim, 1 kere telekom, en son olarak Turknetin kendi ekibi geldi imzalı form belgesi var. Bu arada telefon + internet hizmeti aldığım için telefonum bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Çalışırken arkadan nehir akıyor, cızırtılar eksik olmuyor.

    Tuhaf olan ise bu süreçte beni sadece (son 2 ayda) 4 ya da bilemediniz 5 kere aradılar. Destek kayıtlarına ise sadece iki günde bir otomatik cevap attılar. Bazı mesajlar sadece hat değerlerimdi. En sonunda destek kaydıma limit koydular yazmamam için.

    Son olarak bugün komşuma gelen Telekom ekiplerini gördüm camdan, koşarak gittim yanlarına ve bu durumu sordum yapabilir misiniz bakabilir misiniz gibi. Bana söyledikleri beni şok etti o bölgeye sadece o ekip bakıyormuş ve benim hattıma bu son 2 ayda hiçbir şekilde bakmadıklarını ilettiler. Emin misiniz? diye sorduğumda evet bize senin hattın ile ilgili bir talep gelmedi dediler.

    Bu şikayeti twitter, facebook, şikayetvar, linkedin gibi yerlerde paylaştım geri dönüş olmadı. Üstüne twitter destek ekibi beni engelleyeceklerini iletti.

    Son olarak buraya yazmaya karar verdim.

    Edit: Bu süreçte mobil data kullanıyorum ve o da yetmiyor maalesef. Bu yüzden bir çok işi kaybettim. Mevcut işimde patronumdan biraz baskı görmekteyim işi zamanında teslim edemediğim için.

    İyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yu2un -- 21 Nisan 2020; 21:34:48 >







  • Telekom müdürlüğü binasına gittim, hem abonelik hem port değişimi için.

    İlk mesajımda belirttiğim gibi numarayı kaybetmek istemiyorsanız numaranızı taşıma talebi formlarını imzalayıp ve o numara için 24 aylık bir sözleşme yapıcaksınız. Sonra da internet hizmetinin taşınması için formları imzalayıp internet için de 12-24 ay size göre bir tarife seçmeniz gerek. Ancak şöyle can sıkıcı bir detay var internetiniz önce taşıyorlar DSL sinyaliniz hiç gitmiyor direk TTNET'den yeni gelen kullanıcı adı ve şifreyi modeme girip bağlantıya devam ediyorsunuz kesinti en fazla 1-2 saat oluyor IP almıyor o arada modem. Alsa da sayfalar açılmıyor. (Ben telefonu taşıyayım interneti yeni sözleşme yapalım yeni porttan açın direk gibi bir durum da yok yapmıyorlar malesef). Bu süreç tamamen tamamlandıktan sonra port değişimi isticeksiniz Türknetteki durumunuzu anlatıp geçiş sebebinizi belirtip, zaten yeni porta geçmek her türlü hakkınız gerekirse 'Ben sizin başka firmalara kiraladığınız portu kullanmaya mecbur değilim bunun için para ödemiyorum size' falan dersiniz ama uzayacağını sanmam muhabbet buraya gelene kadar yani. Gelip saha dolabından yapıyorlar. Ben müşteri hizmetlerine durumu anlatamadım TT binasına gidip Back office çalışan bir arkadaşa durumu tamamen izah ettim ertesi sabah saha dolabından portumu değiştirdiler. Türknette hiç almadığım pingleri + 5 mbps kadar fazla hız alıyorum şu an. Kesinlikle TT müşterilerine daha iyi portlar veriyor yada değerlerini daha iyi ayarlıyor Modemden SNR'ların tepelere tırmanışını gözlerimle izledim arkadaş saha dolabından çalışırken.

    Ayrıca ben şöyle bir hata yaptım TTye başvurdum ertesi gün Turknet' iptal fax'ı çektim. Fax ulaştıktan sonra 7 gün dolmadan internetinizi kapatmıyorlar porttan çekilmiyorlar. Telefon aynı gün geçti TT'ye ama internet fax ulaşmasından sonra tam 7 iş günü. Bu arada özür mailleri ve ikna aramaları da geliyor 7 günlük süreçte hiç açmayın telefonları 7 gün yasal süreleri dolunca kapatıyorlar mecbur. Size tavsiyem şöyle yapın iptal fax'ını çekin size faxınız elimize ulaştı sizi arayacağız diye SMS gelicek o SMSden sonra 5. veya 6. gün TT'ye gidip işlemleri yapın tam kafa kafaya gelir.

    Eğer telefon numaram yeni olsun sorun değil derseniz yazdığım herşey geçersiz direk bağlantı yaparlar ve tel+internet aylık 8 lira falan da daha ucuza geliyor tam hatırlamıyorum o civardaydı farklı bir kampanya vardı.

    Herkesin faydalanması için buraya yazdım PM'den sorabilirsin başka şey olursa dostum.

    Saha dolabına uzağım Turknet'de 2 defa port değişmesine rağmen 8.2 SNR ile 34-35mbit alıyordum tam ucu ucuna akşam yoğunluklarında modemi resetlersem 33 ile yakalıyordu hatta baze sinyali, şu an 8.7 SNR ile 40 mbit alıyorum modeme çıtırdan bir ayar yapsam 50'mbit i zorlarım. Önceki yaşadığım problemler de TT ekipleri TT müşterilerine bağlantı yaparken bizim portları kafasına göre sök-çıkar-değiştir yapmasından kaynaklı. Büyük konuşmayayım ama Superonline'ın kendi altyapısı gelmedikçe TT'den şaşmam artık, TT'nin altyapısını TT'den başka firmadan kullanmam. Ev telefonumda çevir sesi yoktu ilk başta 4441444'den günde 3 defa falan aradılar çözüldü mü var mı başka yapıcağımız bişey vsvs. Keza internet için de öyle 4440375'den 5 defa falan arandım aynı gün hep kanlı canlı insanlar. Özlemişiz bunları.

    16 liraya TT'den portları toptan alıcaksın 75'e bize kaktırıcaksın üzerine altyapı yatırımı maliyet düşürme falan bahanelerle binlerce müşteriye 5-10 tane müşteri hizmetleri elemanı çalıştırıcaksın yok öyle dünya Turknet Bey.

    edit:Bu arada kapının önünde bekleyip gittiler demişsiniz Sahadaki ekipler Taşerondur il il, ilçe ilçe A-B-C.. firmalarına verilir TT arabalarıyla gezerler, Turknet dsmart milleni vsvs. müşterilerinin işlerine bakmadılar diye kimseye hesap vericeklerini sanmıyorum.
  • RUH SAĞLIĞINIZ İÇİN TÜRKNETTEN UZAK DURUN
  • YellowBase kullanıcısına yanıt
    İlk başlarda problem yoktu gayet stabil ve güzel ping değerlerim vardı fakat ne olduysa ocakta olmaya başladı. Eğer böyle devam ederlerse ben de bırakacağım gibi gözüküyor.
  • yu2un Y kullanıcısına yanıt
    Keşke bağlatmadan önce foruma göz atsaydınız.
    Çok şikayet var türknetten.
  • Türk telekomda 8mbit alıyordum ve daha üst pakete geçirmedikleri böyle bir şey yapmaya karar verdim. Keşke biraz daha bekleseydim türk telekomda. Destek talebine hala bir cevap yok, arayan yok. Telefonumda hala çevir sesi yok, internet kopmaya devam ediyor ve siz hiçbir şey yapmıyorsunuz @TurkNetDestek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yu2un -- 22 Nisan 2020; 9:13:1 >
  • Merhaba, hattınızda yaşadığınız sorunu kontrol ederek detaylı bilgi vermek isterim. GSM numaranızı PM üzerinden gönderir misiniz? Sosyal medya kanallarında ekip arkadaşlarım hakaret ettiğiniz zaman sizi uyarıyor ve aynı şekilde devam etmeniz durumunda engelliyorlar.
  • Merhaba,

    Beş aydır aynı cevaplar veriliyor "lafta" sürekli işlemler yapılıyor. Konuda belirttim türk telekoma saha ekiplerine herhangi bir arıza kaydı gitmemiş ve kontrol edilmemiş. Destek kaydında da belirttiğim gibi eğer çözemeyecekseniz söyleyin ben Türk Telekom'a geçeyim. Onlar daha hızlı çözeceklerini ve stabil internet sağlayabileceklerini ilettiler. Neyse bir bakın bakalım tekrardan beş aydır bakıyorsunuz bir kez daha bakın bakalım.
  • Evet, baktılar tekrardan türk telekoma arıza kaydı bıraktılar başka da bir şey yok. Her zamanki gibi yine hiçbir şey yapmadılar. @TurkNetDestek
  • Bugün kahvaltı yaparken türktelekom ekibinin geldiğini gördüm, gelip 20-25 dakika aracın içinden hattımın bağlı olduğu direğe bakıp gittiler. Araçta ne yaptılar bilmiyorum ama internetim hala aynı kopmalar, yavaşlık, data kaybı hala devam ediyor.
  • 5 aydır süren kopmalar ve hiçbir işlem yapmayan TürkNet

    Evet problem hala devam ediyor ve çözüm hala üretilemedi. Dediğim gibi gelip bakıp bakıp gittiler işlem yapmadılar bile. @TurkNetDestek
  • Türknet gün içerisinde aradı, türk telekom tarafında en üst merciye kadar durumu ilettiklerini eğer pazartesine kadar sorun çözülmezse aboneliğimi iptal edeceklerini ilettiler. Türktelekom ile görüştüm bu problemi kendilerinde yaşamayacağımı ve daha stabil hizmet alacağımı ilettiler. Pazartesini bekliyorum.
  • Problemler devam ediyor ev telefonum çalışmıyor, internet sürekli kopuyor. Gün içerisinde aramalarını bekliyorum. @TurkNetDestek
  • yu2un Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hattın ankastre kutusuna kadar sağlama alındığı ve etiketlendiği bilgisi verilmiştir. Ancak sorunun devam etmesi üzerine arkadaşlarım tekrar bugün ekiplere iş emri numarayla arızanın tekrar kontrol etmesini iletti. Arkadaşlarım güncel bilgi aldıklarında sizinle iletişime geçerek bilgi verecektir.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Yani ne diyeyim ki size... Eve elektrikçi getirdim sırf problem benden kaynaklandığını söylediğiniz için hem de ücreti ile, yetmedi en son sizin ekibiniz geldi kontrol etmeye ki sorunun benden yani iç hattan değil porttan kaynaklandığını söyledi ve imzalı form verdi. Bunun üstüne siz bana ankastreye kadar sorun yok diyorsunuz o zaman sorun ankastreden bana gelen kabloda. Benim ankasterm direkte ben türk telekomun direğine tırmanıp yeni kablomu çekeceğim yani ? Tek bakılmayan kontrol edilmeyen orası çünkü.
  • Bu problemler başlamadan önce hat değerlerim gayet düzgündü;

    Snr-margin: 12-15db arası
    Line attenuation: 7db-8db arası
    Data Rate: 79bin
    Max Rate: 115bin

    Şimdi ise;

    snr margin: 7-8db arası
    Line attenuation: 16db-19db
    Data Rate: 75bin
    Max Rate: 90bin

    Ev telefonum çalışmıyor, sürekli kopmalar devam ediyor. İnternet geldiğinde ise hızım leş gibi 16-24mbit arası ve ping desen en düşük 120-130, videolar bile 166p kalitede donuyor.
  • Bir gün daha geçti türknet problemi hala çözemedi. Ev telefonumda çevir sesi yok, sürekli kopmalar var, ping desen uçmuş gidiyor, crc hataları yüz binlere çıkıyor. Ne arayan var ne bir bilgi veren...
  • yu2un Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sorunun devam ettiğini arkadaşlarıma ilettim. Teknik ekiplerimiz tekrar kontrolünü sağlatarak size bilgi verecektir.
  • yu2un Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba, 1 ay önce birebir aynı sorunları yaşadım, SNR düşmesi kopmalar hız düşmesi ve telefonda acayip dip ses gürültü.Çözemediler, Türk Telekom'a geçtim aynı sorunlar devam ediyordu 48 saat içinde korona yoğunluğuna rağmen port değişimi yapılıp eskisinden bile yüksek SNR'lara ve gürültüsüz telefona kavuştum. Ama gel gör ki TT'li değilsen bu yoğun dönemde cidden arızana bakılmıyor(burda TT'nin hatası ve caydırma politikası devrede, geçen sene virüs olmadığı dönemde 2 günde port değişimi yapmıştı TT Turknetin iş emriyle). Şunu da belirteyim Türknet'e iptal faxı çektikten sonra 7 gün sonra kapatıyorlar internetinizi ve Türknet porttan çekilmeden TT açamıyor. Bu arada mağdur oldum ben biraz. Türknet çekildi 10 dk sonra SMSle gelen yeni şifre modeme girildi TT'den devam.akabinde de ertesi gün port değişimi yaptılar.

    Ancak telefon numaramı muhafaza etmesemde olur Türknet başına çalsın derseniz, direk gidin yeni tel+internet veya yalın başvurun hızlıca bağlanır muhtemelen aynı gün ve yeni sıkıntısız porttan. Ben telefon numaramı korumak istediğim için sancılı geçti biraz 7 gün Türknet beyin keyfini bekleyiş+port değişimi vsvs.

    edit: Bu arada bu süreç başlamadan 2 seneden fazladır Turknet VDSL'i sorunsuz kullandığımı da belirtmek isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 28 Nisan 2020; 17:59:6 >




  • Ben türk telekom ekibi ile görüştüm şubeye gitmeden mi halletiniz problemi ? Telefon + internet var bende de ama numarayı değiştirmek ya da kapatmak istemiyorum çünkü aktif şekilde kullanıyorum gerçi şu an 4 aydır kapalı. Bu süreçle ilgili detayları pmden iletir misiniz?
  • yu2un Y kullanıcısına yanıt
    Telekom müdürlüğü binasına gittim, hem abonelik hem port değişimi için.

    İlk mesajımda belirttiğim gibi numarayı kaybetmek istemiyorsanız numaranızı taşıma talebi formlarını imzalayıp ve o numara için 24 aylık bir sözleşme yapıcaksınız. Sonra da internet hizmetinin taşınması için formları imzalayıp internet için de 12-24 ay size göre bir tarife seçmeniz gerek. Ancak şöyle can sıkıcı bir detay var internetiniz önce taşıyorlar DSL sinyaliniz hiç gitmiyor direk TTNET'den yeni gelen kullanıcı adı ve şifreyi modeme girip bağlantıya devam ediyorsunuz kesinti en fazla 1-2 saat oluyor IP almıyor o arada modem. Alsa da sayfalar açılmıyor. (Ben telefonu taşıyayım interneti yeni sözleşme yapalım yeni porttan açın direk gibi bir durum da yok yapmıyorlar malesef). Bu süreç tamamen tamamlandıktan sonra port değişimi isticeksiniz Türknetteki durumunuzu anlatıp geçiş sebebinizi belirtip, zaten yeni porta geçmek her türlü hakkınız gerekirse 'Ben sizin başka firmalara kiraladığınız portu kullanmaya mecbur değilim bunun için para ödemiyorum size' falan dersiniz ama uzayacağını sanmam muhabbet buraya gelene kadar yani. Gelip saha dolabından yapıyorlar. Ben müşteri hizmetlerine durumu anlatamadım TT binasına gidip Back office çalışan bir arkadaşa durumu tamamen izah ettim ertesi sabah saha dolabından portumu değiştirdiler. Türknette hiç almadığım pingleri + 5 mbps kadar fazla hız alıyorum şu an. Kesinlikle TT müşterilerine daha iyi portlar veriyor yada değerlerini daha iyi ayarlıyor Modemden SNR'ların tepelere tırmanışını gözlerimle izledim arkadaş saha dolabından çalışırken.

    Ayrıca ben şöyle bir hata yaptım TTye başvurdum ertesi gün Turknet' iptal fax'ı çektim. Fax ulaştıktan sonra 7 gün dolmadan internetinizi kapatmıyorlar porttan çekilmiyorlar. Telefon aynı gün geçti TT'ye ama internet fax ulaşmasından sonra tam 7 iş günü. Bu arada özür mailleri ve ikna aramaları da geliyor 7 günlük süreçte hiç açmayın telefonları 7 gün yasal süreleri dolunca kapatıyorlar mecbur. Size tavsiyem şöyle yapın iptal fax'ını çekin size faxınız elimize ulaştı sizi arayacağız diye SMS gelicek o SMSden sonra 5. veya 6. gün TT'ye gidip işlemleri yapın tam kafa kafaya gelir.

    Eğer telefon numaram yeni olsun sorun değil derseniz yazdığım herşey geçersiz direk bağlantı yaparlar ve tel+internet aylık 8 lira falan da daha ucuza geliyor tam hatırlamıyorum o civardaydı farklı bir kampanya vardı.

    Herkesin faydalanması için buraya yazdım PM'den sorabilirsin başka şey olursa dostum.

    Saha dolabına uzağım Turknet'de 2 defa port değişmesine rağmen 8.2 SNR ile 34-35mbit alıyordum tam ucu ucuna akşam yoğunluklarında modemi resetlersem 33 ile yakalıyordu hatta baze sinyali, şu an 8.7 SNR ile 40 mbit alıyorum modeme çıtırdan bir ayar yapsam 50'mbit i zorlarım. Önceki yaşadığım problemler de TT ekipleri TT müşterilerine bağlantı yaparken bizim portları kafasına göre sök-çıkar-değiştir yapmasından kaynaklı. Büyük konuşmayayım ama Superonline'ın kendi altyapısı gelmedikçe TT'den şaşmam artık, TT'nin altyapısını TT'den başka firmadan kullanmam. Ev telefonumda çevir sesi yoktu ilk başta 4441444'den günde 3 defa falan aradılar çözüldü mü var mı başka yapıcağımız bişey vsvs. Keza internet için de öyle 4440375'den 5 defa falan arandım aynı gün hep kanlı canlı insanlar. Özlemişiz bunları.

    16 liraya TT'den portları toptan alıcaksın 75'e bize kaktırıcaksın üzerine altyapı yatırımı maliyet düşürme falan bahanelerle binlerce müşteriye 5-10 tane müşteri hizmetleri elemanı çalıştırıcaksın yok öyle dünya Turknet Bey.

    edit:Bu arada kapının önünde bekleyip gittiler demişsiniz Sahadaki ekipler Taşerondur il il, ilçe ilçe A-B-C.. firmalarına verilir TT arabalarıyla gezerler, Turknet dsmart milleni vsvs. müşterilerinin işlerine bakmadılar diye kimseye hesap vericeklerini sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 29 Nisan 2020; 15:53:53 >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.