Şimdi Ara

4 günde Samsungcu, Applecı, BTKcı ve Türk Telekomcu oldum. Yok mu arttıran? (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
708
Cevap
8
Favori
19.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Altyapı madem bu kadar sıkıntılı bu servis sağlayıcılar darbe aonrası neden akk'yı kaldırıp sınırsıza geçtiler.Altyapı iyi kötü bir şekülde kaldırıyor demekki amaç başka olunca durumlar farklı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Lion King~

    quote:

    Orijinalden alıntı: acaluka

    Geçen sabah pahalı bir restorana kahvaltıya gittim. Öyle ki tüm ülkeler arasında aynı kahvaltı menüsünü en pahalı fiyattan satıyorlardı. Başka yerler açık olmadığı için ve çok acıktığım için başka şansım yoktu. Reklamlarda porsiyonların bol, servisin çok hızlı ve çayın sınırsız olduğu söyleniyordu. Bir masaya oturana kadar çok ilgili davrandılar. Dedim ki paramın karşılığını alacağım heralde. Sonra kahvaltı menümü sipariş ettim. Hızlı denen servis yaklaşık 1 saat sürdü. Geldiğinde ise vaad edilen porsiyonun yarısı kadar yemek vardı masada. Ekmekler bayat, peynir hafif küflenmiş, çay ise aşırı acıydı. Kullandığım bıçakta ise lekeler vardı. Çok aç olduğum için yedim tabi mecburen. Kahvaltı sırasında 2 çay içtikten sonra sigara keyfi yapmak için bir çay daha söyledim. O da ne, bardağın yarısı kadar dolu geldi. Dedim ki hata yaptınız sanırım çay yarım geldi. Garson dedi ki " İkinci çaydan sonra yarım veriyoruz" Şaşırdım tabi, oysa ki reklamlarda sınırsız diyordu. Son gelen çayın içinden de kıl çıkmasıyla masadan kalktım tam gidecektim ki bir garson hemen hesabı elime tutuşturdu. Bu kötü hizmet için bir de para mı ödeyecektim? Ödemezsem önce avukatlara, sonra icraya vereceklerini söylediler. Hesabı ödedim. Dünya'nın en kötü kahvaltısıydı ve bir ton para ödemek zorunda kaldım...

    Böyle bir şey gelse başınıza o mekanı birbirine katarsınız değil mi?

    İyi niyet başka, kerizlenmek başka. Bir hizmet için para ödüyorsam firma bana en iyi şekilde bu hizmeti sağlamalı.

    Bunu savunan kişilere de yukarıda anlattığım gibi bir kahvaltıya denk gelmelerini diliyorum.

    O gün, burada neyi savunduklarını hatırlasınlar...

    Hangi restorant acaba orası? Bilelim de bizimde yolumuz düşmesin.

    Türkiye Cumhuriyeti Devleti Restaurant.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 20 Eylül 2016; 16:34:58 >




  • Uğraşmayın şu adamla artık daha ne istiyosunuz oda fikirlerini yazıyo beğenmiyosanız okumayın izlemeyin kendi aklınız yok mu mesut çeviğin söyledikleri kanun mu anayasamı size uymuyosa kendi istediğinizi yapın alın satın. Editör ekremde çok çekti sizden. Editörlerde üyelerle bu kadar yüzgöz olmamalı bakın ekreme hiç çizgisini bozmuyo saçma sapan haberlerini veriyo gidiyo kimseyle muhattap olmuyo en iyisini yapıyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

    akk nasıl mantıklı oluyor acaba. bilmem kaç küsür tl ye sınırsız internet verebilen telekom nasıl oluyorda akk diye bir şey geitirip alt yapıyı koruyorum diyerek insanları sömürüyor.
    olduki tüm aboneler 1 sene boyuna bu parayı ödeyip akk sız paket alsa ne yapacak alt yapım çöktü size de kota mı koydum diyecek hayır bayıla bayıla sevinerek kar üstüne kar koyacak.
    Sgk örneğim gayet güzel yerinde gss pirimi demiyorum normal sigorta pirimi diyorum benden 350 iş verenden de bir o kadar kesilen prim den. Zaten ülkemiz sağlık sisteminde kota var 10 gün aynı yere gidemiyorsun aynı bölüme yasak.

    Tahlillerin çok olduğunda 10 günlük 2 bölüme ayırıyorlar çünkü 1 günde tüm tahlil hakkınız bitiyor. Alışığız değil mi sağlıkta dönüşüm kuyruklara son eee 10 günde bir daha gelme diyerek mi kuyruklara son verdik ne yaptık kota koyduk. Sizin mantığınıza uygun bir örnek vermişim ama anlamazlıktan gelmişsiniz akk niye var biri 50 tl verip 500 gb biri 50 tl verip 2tb indirmesin diye var göya maksat bu peki sgk da kesilen primde kimisi bin tl öderken 10 bin tl lik hastalık masrafı çıkarıyor kimisi 2bin tl öderken 500tl hastalık masrafı çıkartıyor ona da mı kota koyalım yüksek masraflı hastalardan ekstra prim mi tahsil edelim sen çok hasta oluyorsun haksızlık yapıyorsun mu diyelim. Akk nın sözde mantığı bu peki ne karşıyor firma abonesine birisi 2tb indirir birisi 50gb 500gb . Demiyor ki indirme yüksek olunca adam verdiği parayı çıkarıyor bu bana ters ben istiyorum ki yüksek para az indirme az hizmet ondan uydurdum bir adil kullanım diye saçmalık halkı düdüklüyorum zaten hakim firmayım. Madem adalet olacak tivibu ev niye var tivibu web niye var . tivibu ev saate 1gb götürüyor oda minimum tivibu cep bile öyle ee tivibu ev kotadan muaf bu sisteme yük getirmiyor mu ama parasını alıyor ya alt yapı falan vız o zaman süper über alt yapı ama az para verene sana musluğun damlayan kısmını kullan diyor.

    Mantıklı olan ucuz kullanmak için sınır koymak mı ne alaka bulgaristan bir avuç insanı var onun telekomu nasıl ucuz veriyor hemde fiber var nasıl kar ediyor bizde onca abone var nasıl zarar eder

    akk mantıklı değildir mantıklı iş olacaksa sınırsız paketleri kaldırmaları gerek hem yüksek fiyata sınısız sat hem alt yapı yemiyor de bna çoçuklar güler bırakın büyükleri. Bir sınır olacaksa bölgesel bazda belli saatlerde ve trafik yoğunluğunun çok arttığı zamanlarda belli hız düşümü ile olur kota koymak nedir ya.

    50metre boru var ucu çeşmeye bağlı her yarım metrede bir ufak çeşme daha var. yüksek mebla ödeyene çeşmeden sınırsız su içme hakkı veriliyor düşük ücret olunca yok alt yapı kaldırmıyor deyip musluk kısılıyor yada şu kadar metreküp kullan sonra çeşmeyi kısacam deniliyor. Ama diğer yandan da suyu satan firmanın bir aletini alıp su ile çalıştırınca ne hikmetse alt yapı sorunsuz oluyor.

    Siz şimdi bu sistemde sınır koymak iyi derseniz firmaya gel beni düdükle ben zaten buna razıyım demek istersiniz. Bura da kota koyup doğru uygulamak diye bir mevzu yok 200gb ı 15-20 tl ye verecek firma 70 tl ye sınırsız verir bu firma her sene 5tl ile 7 tl fix zam yapıyorsa kimsede hemşerim ne bu zam enflasyon belli işçiye yüzde 3 memura yüzde 3 internete yüzde 7-8 hayırdır diyemiyor demiyorsa hiç bir şekilde ortada adalet li bir uygulama yok demektir.


    hala tartıştığınızı düşünüyorum da nedenini anlayamıyorum. Mesut beyin de benim de senin de anlattığı ve desteklediği şeyler aynı. telekomlar türkiyede insanları sömürüyor. Sen hala ülkemizde uygulananı düşünüyorsun ben sana olması gereken şeklini anlatıyorum ama işte bahsettiğim gibi, akk kaldırılsın şeklindeki oluşumda yapıldığı gibi tek bildiğiniz şeyi düşünerek ilerlemektesiniz. Biz güzel olacak bir sistemi söylüyoruz bununla beraber akk güzel uygulanır diyoruz.
    Ama siz yine günümüz ülke koşullarından bahsedip firmaya bunu dersen seni sömürür diyorsunuz. İşte anlamlandıramadığınız nokta bu. Herkesin hakkıyla para kazandığı bir ülke bir dünya hayal ederken ben sen böyle birşey mümkün değil deyip basite kaçıyorsun. (burada kastım hiç suç olmasın vs gibi aşırı ütopik şeyler değil, bahsettiğim gibi telekomların güzel bir sistem uygulayıp insanları sömürmeden bunu oluşturması gibi )

    Her neyse ne desem boş olduğunu düşünüyorum artık. Alternatif çözüm getirmeden mümkün olmayanı istemek sizin işiniz. Nitekim herkes parasını verip akk sız hızlı paket alsa emin olun her yerde kazı çalışması görmeye başlarsınız o zaman bizim neden akk mantıklı ve nasıl uygulanmalı temalı derslerimizi dikkate alırsınız




  • tarkolar kullanıcısına yanıt
    Aynen ne desek boş siz kotalara alışmışsınız kota yine olsun da fiyat düşsün biz yine halka dikta edilmiş önüne koyulmuş şeyleri kullanmaya devam edelim.

    Neyse olurda kotasız engel siz bir zamana denk gelirsek siz itiraz edip kota istersiniz komünist ülkelere laf edip komünist lik özelliği olan hayatı belirlenmiş sınırlar ve kotalar ile yaşamayı zorlayan yönetim şekillerini desteklemek te ayrı bir kafa yapısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 21 Eylül 2016; 0:43:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

    Aynen ne desek boş siz kotalara alışmışsınız kota yine olsun da fiyat düşsün biz yine halka dikta edilmiş önüne koyulmuş şeyleri kullanmaya devam edelim.

    Neyse olurda kotasız engel siz bir zamana denk gelirsek siz itiraz edip kota istersiniz komünist ülkelere laf edip komünist lik özelliği olan hayatı belirlenmiş sınırlar ve kotalar ile yaşamayı zorlayan yönetim şekillerini desteklemek te ayrı bir kafa yapısı.

    size göre 10 liraya herkes 1gbps full limitsiz paket kullansın deme ? mümkün olmayan şeyleri (en azından günümüzde ve önümüzdeki 3-4 yılda) isteyip getirin diye bastırmak kolay. Devletin %30 vergisi düşmeyecek ama risk alıp yatırım yapan kurum olan iss ler az kâr edecek ? Bu mantık çok saçma. Tamam türkiyedeki gibi absürt bir kâr oranı demiyorum ama sizinki kadar da az bir kâr oranı olamaz. Önce vergilendirmenin düşmesi lazım. En azından verginin vergisi alınmasa şu ülkede güzel olacak




  • Şöyle bir tavrı DH'de görmek beni gerçekten çok üzdü. SDN'ye, Technopat'a falan laf atmayı bırakıyorum artık. DH de aynısının lacivertiymiş...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tarkolar kullanıcısına yanıt
    Yahu siz iyimisiniz? Neden mümkün değil akk olmadan internet kullanmak? Neden paranız ile hizmet aldığınız firmaları savunuyor sunuz ? İnsanlar bu tepkileri sayesinde devlet belki vergi oranını düşürecek, firmalar kalitelerini arttıracak. Ama sizin gibi düşünenler yüzünden kötü ve kazık hizmet almaya devam edilecek. Memlekette yol, köprü ne kadar gerekli ise internette o kadar gerekli yatırım yapmaya değerdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpow3r

    Yahu siz iyimisiniz? Neden mümkün değil akk olmadan internet kullanmak? Neden paranız ile hizmet aldığınız firmaları savunuyor sunuz ? İnsanlar bu tepkileri sayesinde devlet belki vergi oranını düşürecek, firmalar kalitelerini arttıracak. Ama sizin gibi düşünenler yüzünden kötü ve kazık hizmet almaya devam edilecek. Memlekette yol, köprü ne kadar gerekli ise internette o kadar gerekli yatırım yapmaya değerdir.

    Anlatamazsın bu zihniyet böyle. Başka konuda köprü yol yaparken ağaç kesiliyor diyenlere ormanda yaşayın madem trafik yoğunluğu hoşunuza mi gidiyor
    Derler burda gelip Aman kota olacak tabi derler.

    İnsan gibi anlatıyoruz niye çok para verince kota olmuyor hatlar sıkışmıyor laf ebeliği neymiş ucuz internetin bedeli kota mış yani hat falan alt yapı hikaye paradır asıl sebep

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpow3r

    Yahu siz iyimisiniz? Neden mümkün değil akk olmadan internet kullanmak? Neden paranız ile hizmet aldığınız firmaları savunuyor sunuz ? İnsanlar bu tepkileri sayesinde devlet belki vergi oranını düşürecek, firmalar kalitelerini arttıracak. Ama sizin gibi düşünenler yüzünden kötü ve kazık hizmet almaya devam edilecek. Memlekette yol, köprü ne kadar gerekli ise internette o kadar gerekli yatırım yapmaya değerdir.

    ya başından beri okuyun yazdıklarımı lütfen. Anlatmaya çalıştığım şey bu değil ben tepkinin ilk oluştuğu zamanlarda da yanındaydım hala yanındayım ama bir problem var onu açıklıyorum. Olmazı isteyip tepkiyi sürdürmek mantıksız. Tepkinizi ortaya oluru koyarak sürdürürseniz o zaman daha çok dikkat çekersiniz bunu kastediyorum.
    Bende akk sız bir hayat istiyorum ama bu zart diye olacak birşey değil altyapı çalışması ister zaman ister




  • DH ekibi olarak Yaptığınız işe saygı duyuyorum. Yeterince bilgilendiğimi düşünüyorum ve bundan memnunum. Yaptığınız her çalışmayı herkesin beğenmesini düşünmeyin ve beklemeyin.
    Sevmeyenlerinizle mutsuz olmak yerine Sevenlerinizle mutlu olmaya devam edin.

  • ilk 1 hafta tüm türkiye çatır çatır download yapıyor hızlar yüksek. Herkes aynı anda yükleniyor ama hiçbir zararı olmuyor. Ama sen gel son 3 hafta milleti 3mbit ile 69.90 tl'ye zorla telefonu da kakalayarak kullandır. Hala akk mantıklı diyen zatlar türkiyede ilk 15 günde akk'ler dolmadan kullanılıyor bir şey olduğu yok demek altyapı yetiyor. Son 15 gün neden eklenmesin buna? neden Akk kalkmasın da biraz daha rahatlatılmış fakat fiyatı artacağı kesin bir şeye razı olalım? Yahu siz ne yiyip ne içiyorsunuz kardeşim?... Sizin dediğiniz gibi alternatif bulunsun kafasına gidersek fiyatları 100tl ye çekip alın size akk'yi kaldırdık yada genişlettik diye yine akk'li internet ve zorla telefon satacaklar. Yalın diye üstüne telefon parası eklenip satılan bir paket var bir utanç var siz hala sistem yetmiyor da akk kalkmasında oranlar değişsin diyorsunuz. Ayıp be ayıp




  • Tubitakin mudurunun nerden geldigine bakarsak
    Basbakanin internet ile ilgisine bilgisine bakarak ulkeye yapilcak internet yatirimlarina bakabiliriz..
    Suriyelilere verilen paramin yuzde10u bu ise aktarilsaydi suan daha uyguna kullanirdik daha hizlisini..
    Fiber altyapi cok az.. adsl cop olarak devam ediyor
    Turk telekoma thynin ust yonetim kadrosundan 3kisi gelse 1yilda ilerleme olur
    Alt yapi yetersiz ve maliyetden kacan bir hukumet var en iyi bildikleri yol yapmak.. teknoloji gerektirmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blindfire

    Akk konusunda kesinlikle haksız arkadaşlar, durust davranmiyor, isterse bu konuyu belgeleriyle tartisabiliriz,

    hala türk telekom reklamları veriyor sitede
    yaptıkları ancak göz boyama
    bizleri kandıramaz
    ancak yaşı küçük çocuk kanar bunlara
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-6F17B5B5B

    Nickim : aytacesmebasi
    Adım Soyadım : Aytaç Çeşmebaşı

    Trol olmadığımı kanıtlamak için adımı soyadımı verdim. İsterseniz ev ile iş hakkında adres ve telefon bilgilerimi de verebilirim. Önce yiğidin hakkını vereyim Apple konusunda ve yazısında haklısınız, güzel yazılardı. Ancak adı geçen diğer firmalardan illa para almak önemli değil, "Ben onlardan maaş almıyorum" demek de savunma değil. İş dünyasını az çok bilen insan bütün çarkların parayla dönmediğini bilir. Dh yazarları "sanırım" apple hariç bütün tanıtımlara fuarlara davet ediliyor ancak bazı teknoloji siteleri davet edilmiyor mesela bu örnek para yerine geçen bir karşılık olabilir. Sonrasında "Türkiye'de ilk", "Dünya'da ilk" gibi başlayan haberlerle ilgili kaynakların sağlanması da bir karşılık olabilir, bu karşılıklara daha çok örnek verilebilir. Yazılı veya sözlü olarak "Mesut sen bizi öv biz de sana bir davetiye gönderelim" denmez ancak Dh över onlar da bir davetiye gönderir, bu olay böyledir.

    2000 TL'ye alınacak telefon listesinde 2 tane Lg 2 tane Samsung var hatta hiç adı anılmaması gereken lg flex gibi bir telefonun adı geçiyor, ülkemizde 2000liraya kadar alınacak gerçekten güzel telefonlar varken flex nerden çıktı gerçekten. E buda fuarlarda, tanıtımlarda size "özel" tavırlar sergilettirebilir bir davranış değil mi gerçekten?

    Çeşitli rakamlar vererek "Mantıklı veya değil fakat kotaya giden yol işte böyle ve biz kullanıcılar katlanmak zorundayız." dersen bu işte bir şeyler aranır illaki. Yine alıntı yaparak şunu sorayım;

    quote:

    "2009’dan 2016’ya fiber kablo uzunluğu 30 kat artarken, internet kullanıcı sayısında 7 Milyon 444 bin'den 55 Milyona yani 9 katlık bir artış yaşanıyor. Kişi başına düşen günlük ortalama tüketilen veri miktarında ise 6 kat bir artış yaşanıyor. Yine kaba bir hesapla fiber kablo kapesitesindeki 30 katlık artış karşısında tüketilen veri miktarı 49 kat artış gösteriyor. Bu veriler ışığında 2009’dan 2016’ya alt yapı yatırımının çağın gereklerini karşılamaktan uzak kaldığı sonucuna ulaşabiliriz (Bu hesaplamada internet kullanıcıları günlük internet kullamım süreleri ortalama 1 saat alınmıştır)Çıkan sonuç gösteriyor ki eldeki alt yapıyla internet kullanımın yoğun olduğu zamanlarda her kullanıcıya yüksek hızlarda kaliteli bir hizmet sunmak imkansız."


    Alt yapı yatırımı neden çağın gereklilikleri altında? O kadar kullanıcı varken bu şirket enayi mi para kazanamıyor? Para kazanıyorsa bu para nereye gidiyor? 16 ülkede 30 bin kilometre fiber optik ağa sahip Pantel şirketini alacak parayı Türk Telekom nereden buldu, madem buldu Türkiye'ye Türk milletine neden harcamadı? Bunu bu şekilde yazmak bu şekilde sormak varken karman çorman rakamlarla insanın kafasını karıştıran bir yazı yazmak neden? Ben söyleyeyim ; ne şiş yansın ne de kebap. "AKK'ye katlanmak zorundayız" diyerek TT'nin kalbini kazanırsın itirazlar gelince savunma yaparak da kullanıcıların kalbini kazanırsın olur biter.

    Bunlar iş dünyasının gereklilikleri olduğunu gerçekten kabul edip itiraf edersen eyvallah ama "yok siz trolsünüz ben doğruyum" dersen bu işin sonu "bir psikoloğa git bence" teklifine döner çünkü insanlarla aranda bir sınır olmalı insanlara karşı bir had olmalı ve evet bu had ve sınır tek taraflı olmalı çünkü sana küfür de etseler senin işin bu ekmek yemek istiyorsan işini yapmak zorundasın. Ben kimseye sınır ve had bildirecek biri değilim ancak kim olursa olsun eğer gazetecilik ve benzeri bir iş yapıyorsan kimseye karşı böyle bir tavır takınma hakkın olamaz. Bırak gazeteciliği ekmek yiyeceğin her meslekte sana gelen iyi veya kötü tepkiler ve bu tepkilerin büyüklüğü ile küçüklüğü ne olursa olsun sen yine gülümseyip işini yapmak zorundasın. MESAJ UZUN AMA ANA SAYFADA BAŞINI KESİYOR NEDENSE




    adam bu mesaji yazdıktan sonra hesabı uçurulmuş galiba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr. Kvnç kullanıcısına yanıt
    kardeşim iyi ki hortlatmışsın konuyu. ben bu konuyu görmemiştim. efsaneymiş
  • Mesut Bey, Mate 9 incelemesi bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu yanlış yerde dolandırıcılık bölümüne taşır mısınız sayın yetkililer
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.