Şimdi Ara

3 Psu ile Oto Amfi Çalıştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar elimde 3 tane farklı modelde psu var bilindiği gibi amfiler 12 volt ta çalışıyor. bendeki amfi 12 volt 40 amper istiyor 1 tane 40 amperi karşılayan psu elimde olmadığı için 3 psu yu birleştirip 40 amper almak aklıma geldi.

    Sırayla psu lar

    quake 230w 12v tan 14a veriyor
    everest 350w 12v tan 10a veriyor
    feel 350w 12v tan 16a veriyor

    bütün sarı ve siyah kabloları ayırdım. diğer bütün kabloları kestim. Sizce bu şekilde amfi de kullanmak mantıklı mı hepsinin mandallarını hazırladım yada 3 psu yerine bi tane 16a olan psu yu kullansam bi performans kaybı yaşar mıyım şimdiden teşekkürler
     3 Psu ile Oto Amfi Çalıştırmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oweo911 -- 25 Aralık 2014; 23:44:59 >







  • PSU'ları paralel bağlamak tavsiye edilmez. Bunların içerisinde geri besleme devreleri vardır, kablo ucundaki voltaja göre çıkışı ayarlar. Kullanılan bileşenlerin toleransları gereği hiç birisinin çıkış voltajı aynı olamaz.
    Bu uçlar birleştirildiğinde psuların birinin voltajında düşme olduğunda diğer psuların içindeki geri besleme devreside bu düşen voltajı görüp kendi çıkışlarını artıracaktır. Kısacası voltaj farklılıkları psuların içindeki geri besleme devrelerini yanıltabilir.
    Aynı marka psulardan ikisininiçerisindeki pwm entegresinin geri besleme ve pwm çıkış bacakları iptal edilip diğer psunun içindeki entegrenin aynı bacaklarından ultra düşük omajlı blendajlı kablo ile bağlantı yapılırsa tek entegre ile diğerleri de kontrol edileceğinden voltajları aynı olacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkışları hızlı diyot ile birleştirebilirsin. Amfiyi hiç bir zaman % 100 güçte kullanmayacağın için (evde dükkanda vs) 15 er amper olan iki PSU yeterli gelir diye düşünüyorum. Kolay gelsin.
  • 10 aöper psu cıkar diğerleride 10 amper olur
  • Verilen PSU markalarına bakıldığında orta seviye kaliteye sahip diyebiliriz,Bu PSU lar üzerinde yazan amper değerleri gerçekçi değildir.14 yazan 10 ,10 yazan 6 ve 16 yazanı 12 gibi düşünmek gerekir.Toplamda bakıldığı zaman 28A çıksa da bu değerler tepe değerleridir,bir başka değişle anlık amper değerleridir.Buda amfinin sesini fazla açmamanız anlamına geliyor.Gelelim bağlantıya direk paralel bağlarsanız yukarıda arkadaşların bahsettiği geri beslemeden dolayı zayıf olan PSU nun etkilenme olayı vardır.Her PSU nun çıkışına en az 20A lik soğutuculu hızlı diyot bağlamanız bu dezavantajı ortadan kaldıracaktır.Ayrıca sistemin sağlıklı çalışması için herbir PSU ile diyot arasına 20A lik oto sigorta ve amfi beslemesine takabildiğiniz kadar kondansatör takmanızı öneririm.

    Ayrıca eklemeden geçemeyeceğim takılan sigortaya paralel 330 ohm bir dirençle seri led bağlarsanız sigorta attığı zaman haberiniz olur.Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecman -- 26 Aralık 2014; 13:58:50 >




  • tecman kullanıcısına yanıt
    12 volt için 330 ohm düşük olur, led zarar görecektir
    12 voltta kabaca 1k direnç kullanmak uygundur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AdmGdk uyarınız için sağolun yalnız direnç değeri standart hesaba göre minimum verilmiştir.Bu dirençle led zarar görmeyecektir fakat 1k bağlamak tabiki mantıklı olacaktır.
    direnç hesaplamaları için buyrun aşağıdaki linke bir bakabilirsiniz.
    http://www.tabeladizayn.com/led_direnc_hesap.htm
  • 10amperlik psu yu ampermetre ile ölctüm tek kablodan 17a verdi bu deger beni sasirtti acikcasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oweo911

    10amperlik psu yu ampermetre ile ölctüm tek kablodan 17a verdi bu deger beni sasirtti acikcasi

    Nasıl ölçtünüz? Probları direkt kablolara mı temas ettirdiniz? Öyleyse doğru sonuç alamazsınız, hem de power hemen korumaya geçmiş olmalı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oweo911

    10amperlik psu yu ampermetre ile ölctüm tek kablodan 17a verdi bu deger beni sasirtti acikcasi

    Tamam , şimdi o ölçtüğün psu'yu gönül rahatlığıyla çöpe atabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.