Şimdi Ara

Sigorta durduk yere atıyor....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
18.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2009 dan beridir oturduğumuz sıfır evin ana sigortası bir kaç gündür atmaya başladı. Exra dan birşey de çalışmıyor. Sadece buzdolabı ve tv çalışıyor ken bile atıyor. Aletletlerde kısadevre yanma vb. Koku falanda yok.

    Sigorta durduk yere atıyor....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • miladını dolduran buzdolabı yüzünden topraklamayı iptal ettirmen, pire için yorgan yaktırmak olmuş. durumun müsait olmadığı için buzdolabını değiştirmek istemiyor olabilirsin ama, yenisini aldığında, topraklama bağlantısını düzelt. artık servisler topraklaması olmayan tesisatlarda çalışmayı reddedebiliyorlar.
  • Sigorta durduk yere atıyor....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotoğraftaki bir sigorta değildir. Ana sigorta hiç değildir. Kaçak akım koruma rölesidir. Gördüğüm kadarı ile trifaz piyasa malı diye tabir edilen bir röle kullanılmış. Ve tahminende ömrünü doldurmuş. Turuncu butona basınca atıyor mu röle?



    3 fazlı 25A kaliteli bir marka röle taktırırsanız sıkıntı kalmaz diye düşünüyorum.



    Fakat kesinlikle siz takmayın. Çünkü 3 fazlı tesisatlarda nötrü gevşek bırakırsanız yıldız bağlantı noktası oluşup düşük güçlü cihazlara çok fazla voltaj gider ve yanar.



    Ruhsatlı bir elektrik teknisyenine yaptırın işlemi.



    Kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş binada 62 daire var ve herkesinki aynı model aynı marka sorun sadece bende.evde tesisatla oynamadık değişiklik yapmadık.en son bir ay önce 5çekmece uğur derin dondurucu almıştım buzdolabının yanına o ilave oldu,ama dün ondan şüpelendim ve yerini değiştirdim yatak odasına aldım oranın priz hattı farklı 30 saat oldu şeytan kulana ses yok roleden.galiba suçlu dip priz miş.servisi aradım gelip ölçüm yapacaklar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullah.6666 -- 12 Eylül 2017; 18:48:26 >
  • Kaçak akım rolesi ni makel 40A 300ma ile değiştirdim artık atmıyor. Ama bu defada bina girişindeki 40A olan çin malı role atıyor. Buzdolabı ndan şüpheleniyorum arkası çok sıcak, kar açaba kablodaki sıcaklıktan atıyor olabilirmi. Bide dolabı yerine yiterken hem sigortayı hemde kar attırdı.

    Sigorta durduk yere atıyor....

    Daire ye bundan 40A 300ma aldım ama yanlış galiba 30ma olacakmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sigorta durduk yere atıyor....

    Binadaki kar de bu, normalmi!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu çözdüm problem buzdolabı ömrünü dolduruyor motor çalışırken veya dururken atlama yapıyor muş role o yüzden atıyormuş. Tamirci nin tavsiyesi üzerine buzdolabı topraklama sını iptal ettim sorun bitti.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • abdullah.6666 A kullanıcısına yanıt
    miladını dolduran buzdolabı yüzünden topraklamayı iptal ettirmen, pire için yorgan yaktırmak olmuş. durumun müsait olmadığı için buzdolabını değiştirmek istemiyor olabilirsin ama, yenisini aldığında, topraklama bağlantısını düzelt. artık servisler topraklaması olmayan tesisatlarda çalışmayı reddedebiliyorlar.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Kardeşim dolap yeni gibi duruyor, Sadece dolabın topraklama sını iptal ettim, kontrol etti. Kaçak falan yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • abdullah.6666 A kullanıcısına yanıt
    topraklama kolayca bir kenara atılacak bir şey değil, can kurtaran bir yöntemdir. ilerde bir kaçak durumu yaşanırsa, gerekliliği anlaşılacaktır.
  • Sizlere sorunun nasıl çözüleceğine dair blog sitemde detaylı makale yayınladım girip sorununuzun çözümünü bulabilirsiniz.


    https://ufku.org/evde-durduk-yere-sigorta-atmasi/

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.