Şimdi Ara

2020 F/P Tatil Fırsatları (131. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.088
Cevap
192
Favori
38.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ugurrsy U kullanıcısına yanıt
    setur'unda iade de tıkandığı noktalar var.

    iade yaptıkları da ETS gibi kendi turizm şirketleri yani Divan otelleri, Marina Oteleri vs.

    ama cruise rezerasyonlarında, yurt dışı turlarında, uçaklı yurt içi turlarında yada kendisine ait olmayan otellere yapılan rezlerde yine aracı pozisyonda kaldığına açıklama yapıyor. puan vereyim, seneye kullan, süreci bekleyelim şeklinde

    ama dediğin noktada ise atladığın konu şu acenteden rez yaptırmazsa nerden rez yaptırcaksın? booking.com haklı nedenlerden ötürü kapalı.

    Otel, hali hazırda asıl görevi olan hizmet vermek durumunda oluduğu için, genellikle oteller satış, pazarlama, reklam kanallarına girmez. hali hazırda bunu yapan acentelerle anlaşır. ve bu rezervasyon yani satış otele yönelmesin diye de walk-in Türkçe'si ile kapı fiyatı verir.

    Bu fiyatta müştetiyi caydırmak için her zaman en pahalı acenteden bile daha pahalıdır.

    x otelin a acentesinde gecelik ücreti 100 TL'dir, B acentesinde 110 TL^'dir. Otele gidersin, oteli ararsın gecelik 200 TL der sana. benim fiyatım bu, anlaşmalı acenteler var ordan al der.

    bunun tabi bir başka detayı daha vardır, x otelinin a acentesi ile yaptığı garanti satışlı anlaşması vardır. A acentesi 100 oda almıştır. oda başına 80 tl den almıştır. 20 tl komisyon koyar.

    B acentesi 80 odayu 90 TL'den almıştır. bende 20 TL kazanayım der 110 tl den satar.

    ama işin tüketici boyutundaki kişi işin iç yüüznü bilmediği için neden B'den alıp 10 TL fazla ödeyim der.

    bak yukardaki de ticaret ve ticaret kanunu. toptan alımda, birim ne kadar artarsa, birim maliyeti o kadar düşer, ona göre marj yaparsın.




  • metulen kullanıcısına yanıt
    öncelikle şunu söyleyeyim ben kimseyi savunmuyorum sadece liseden itibaren, üniversitede dahil turizmin bizzat eğitimle birlikte haşır neşir olan birisi olarak sektör ve dinamikleri ile ilgili durumu, kimseyi kayırmadan, kimseyi savunmadan tespitini, işleyişini, dinamiğini ortaya örneklerle koyarak açıklamaya, bilgi sahibi olunmasına yardımcı olup, kimse hakkını ararken daha da mağdur olmasın istiyorum.

    zira durum ve dönem olarak bahsediyorum yani olayın siyasi boyutuna değinmeden örnek veriyorum 15 Temmuz sürecindeki devlet memuru tatilcilerde iadesini alamdığı, puan, bakiye tekliflerini kabul etmeyip, bunu alırım düşüncesi ile adli mercilere başvurup, hem alamadığı hemde mağduriyetine birde mahkeme masraflarını ödeyerek mağduriyetini katlamış oldu.

    Otelin işleyişi ile cafe nin işleyeşini bir tutman elma ile armudu kıyaslamak gibidir. Cafe nin hacmi ile otelin hacmi bir değil ki.

    hiç gelmeyecek müşterilerin masraflarını bahane etmek, Otelin kalbi olan cost control uzmanı olarak çalıştığım dönemden örneklerle açıklamak isterim, eğer sezona girecekse otel, yani atıyorum, x otel olarak 2020 yazında hizmet vermeye karar verdiysek önce tedarikçileri bağlarsın ve bunu yaparken eğer maliyetleri düşürmek istiyorsan peşin ödeme ile yaparsın.

    mesela, içecek. tedarikçi sana derki, kasada şişe fiyatı 1 tl, eğer % 40 peşin çalışırsan 75 kr. %50 peşin çalışırsan 50 kr. ayrıca % 50 ye özel sezon içinde fiyat revizsesinden etkilenmezsin.

    her otelin kendi bünyesinde çamaşırhanesi vardır, ancak, bozulma riski, talebi karşılamada yetişememe çekincelerinden ötürü hizmet aksamasın diye büyük kuru temizleme firmaları ile de anlaşır. yastık kılıfı birim fiyat 25 kr. eğer peşin ödeme ile çalışırsak 15 kr. nakliye dahil.

    bunlar otelin cost yani maliyet yönetiminde hemen ilk aklıma gelenler. Bunun daha kasabı var, fırıncısı var.

    personeli de var. mesela 1 otelde en önemli, en kıdemli, en rütbeli personel mutfak personelidir. bir otelde servis bar hizmeti aksarsa küfür yersin ama yemek çıkmazsa isyanla karşı karşıya kalırsın. giden servis personelini 1günde telafi edersin, aşçı işi bırakırsa hele ki sezon ortasında çekip giderse dım dızlak kalırsın. Bu son dönemdeki şef programlarındaki o şefler var ya inan bana otelin genel müdürlerinden fazla kazanıyor. Bu adamları çalıştırmak için anlaşmalarda futboldaki imza parası gibi paralarla bağlıyorsunuz.

    yani diyeceğim o ki evet şu an hiç gelmeyecek müşteriden zamanında para aldılar ama o paraları da bunlar başına geleceğini bilmeden yaptığı tedariklerle harcadılar.

    yazdıkça akla geliyor, havuz arıtma mesela. öyle lanet bir sistem ki sürekli bakımda. ilaçlar ithal, döviz kurları malum, kur yükseldikçe kur farkından maliyet yükselmesi olmasın diye, havuz malzemeleri yada başka dövize bağlı tedarikleri sene başından yaparlar, hem toplu alımda maliyet düşsün, hemde yazın yüksek kurdan maliyet artmasın diye.

    cafe ve barlarda maalesef erken rezervasyon sistemi olmadığı için onlara öyle bir sistem getiremezsin. ha öyle restaurantlarda var, 3 michellin yıldızlı restauranta 1 yıl önceden rezervasyon yapıyorsun ama orada amaç fiyat avantajı yakalamak değil, restaurantta yer bulmak için. ve orada da menüden fiyatı seçeyim, ödemeyi yapayım, geldiğimde yerim gibi bir durum yok malesef




  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Siz bu işin eğitimini almış ve işin içinden biri olarak o kadar açıklıkla şeffaf şekilde anlattınız ki herşeyi anlayan anlıyor zaten ama işine gelmeyen günlerce yazsanız anlamaz.

    Açıklamalarınız içinde teşekkürler bilmediğimiz farklı detaylarıda öğrenmiş olduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 21 Nisan 2020; 19:56:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    hocam para harcandı bitti vs kısmının hikaye olduğunu hepimiz biliyoruz. Oldukça nazik, tecrübeli ve sektöre hakim birisin, farklı açıdan bakarak durumu anlatmaya çalışıyorsun fakat iptal garantisi ile ekstra ödeme alınmış sözleşmenin gereğinin yapılmaması dolandırıcılıktır. Bu paralar er yada geç alınır sadece haklarının farkında olmayan veya hakkını savunamayan vatandaşları puan ile kandırma derdindeler.

    Otel kirası varsa devlet yardımcı olsun, arazi sahipleri borcu ertelesin vs vs ama fatura yine vatandaşa kesilmesin. Eğer ödememe hırsızlığı yapılırsa, ETS tamamen tekel olarak kalır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sume -- 21 Nisan 2020; 20:17:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metulen

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Tam üstüne bastın hocam bir de hangi konuya girsem orda birilerinin moralini bozuyor bu arturito yönetim neden şutlamıyor hoşlarına gidiyor herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CeLLaT_1905 kullanıcısına yanıt
    Çok kaptırıp moral bozmaya gerek yok ama ortada olan şeyler yokmuş gibi kolayca bir şeyler kurup çarpıtabiliyor. Şimdi ah dediğine 2dk sonra of diyor. Kasıtlı yapmıyorsa durum daha da vahim.
  • Hocam genelde otellerin verdiği fiyatlarla acentelerin aynı oluyor taksit avantajı olduğu için acenteler daha çok tercih ediliyor. Bir de örneğin tatilsepeti amara prestige otel için iadeyi yapmazken onceki sayfada bir arkadas tatilbudurdan ayni otel icin iadeyi almis demekki otel tarafinda sikinti yok firma ordan iadeyi aldi bize iadesini yapmiyor gozukuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Kısa yazmama rağmen mevzuyu anlamamışsın ,

    Elbette otel üzerinden rezervasyon genellikle daha pahalı olduğunu burada herkes bilir , Hatta bazı oteller kendisi satış bile yapmaz direk acenteye yönlendirir .
    böyle uzun uzun yazmana gerek yoktu

    Gerçi anlamayacak bir husus yoktu ama yine de daha basitini anlatayım
    Diyelim ki ,hiç bir acente geri ödeme yapmıyor
    sen olsan bu acentelere güvenip yaz için erken rezervasyon yaptırır mısın?

    eeee herkeste bir güvensizlik başlarsa oteller acenteler ile sözleşmelerini iptal etmez mi?

    Hah işte sorun burada başlar , şimdi anlayacağından şüphem yok

    Madem her şeyi biliyorsun merak ettiğim bu husus var ,sadece jolly ve tatil sepetiyle anlaşmalı şu anda kaç otel var ve bu anlaşmayı devam ettirecekler miymiş ?

    SETUR olayı ise ,ben şimdiye kadar ,arkadaş benim paramı iade etmedi hiç bir yerde ,bir yerde görmedim,duymadım okumadım
  • CeLLaT_1905 kullanıcısına yanıt
    Doğru dedin. Bende jolly'den Amara Prestige Elite otel için tatil rezervasyonu yapmıştım ama mart ayında sorduğumda iade yok dendi. bu durumda iade yok diye ya otel ya da acente yalan söylüyor değil mi. Başka açıklaması olamaz.
  • ugurrsy U kullanıcısına yanıt
    Setur aracılığıyla yurt dışı tatil rez veya cruise gemi rez yaptıran biri oldumu çevrende veya gördünmüde,
    Bu rez vurgulamış adam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sume kullanıcısına yanıt
    Er ya da geç nasıl alıcan adam dio ki 15 temmuzda memurların iptal olan tatillerde ki iade ücretlerini bile alamamış dava yoluyla mahkeme masraflarıda kitlenmiş kalmışlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jolly nin yaptığı zorbalıktır. Kriz başlayıp iadeler başlayıp bi noktadan sonra başedemiyoruz bile demediler.
    Dersin ki jolly iadelere başladı sonra sıkıntı oluştu o zaman anlaşılır. Ama ilk dakkadan itibaren çamura yatmıştır. Ben 15 martta iptal ettim tatil sepeti de jolly de onayladı. E onayladığın iptali neden iade etmiyorsun .. bu mu ticaret bu mu güvenilir firma?
    Yabancı turist önemli ise yerli turist nefestir. Her krizde ilk baktıkları yer yerli turist. Bu kafayla bulurlar . Millet 9 taksit 1 haftalık tatili ancak alıyor . Yukarıda arkadaşlara bakarsan 9 taksit ödeme yapan insanlardan daha acınacak ve daha masumlarmış.. yersen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Radko efendi ben seninle hiç bir mevzuyu konuşmam kusura bakma
  • ugurrsy U kullanıcısına yanıt
    bir kere şu konuda anlaşalım, global de early booking denilen rezervasyon tipi, non-refundable'dır.

    yani erken rezervasyonun iptal, iade, değişikliği olmaz. bu yüzden acenteler +20-25 tl ücretlerle rezervasyonu sigorta yapalım der, turizm tabirinde olan simit sigorta ile rezervasyonu sigortalarsın yaptığın sigortanın kapsamına göre kısmi iptal, cezasız iptal, belli bir süre öncesinde tarih değişikliği imkanı verir. (giriş tarihine 10 gün kala)

    sigorta kavramında kapsamları yıkan tabir ise mücbir sebeptir.

    Şimdi Müşteri mücbir sebeple - ki evet Covid-19 mücbir sebeptir. Müşteri açısından iade süreci işler.

    aynı durumda ticarette mücbir sebep acente içinde, otelci içinde işler. Şimdi gelelim en kilit konuya, bizzat CB açıklamalarında belirtti Covid-19 mücbir sebebidir. diye. Sorarım sana burada Turizme destek paketi kapsamında bu durumu düzenlemek adına ne kanun, ne koruma, ne paketi çıktı? Hiç. geçen pazar'da bakan çıktı, sertifika sisteminden bahsedip, mayıs sonu, ramazan bayramı ile başlıcaz dedi.


    neden sektör dönmeyecek şekilde tıkalı.

    yazdığından anlamayamıyorum zira şöyle bir tezat var,


    Hatta bazı oteller kendisi satış bile yapmaz direk acenteye yönlendirir . - diyorsun

    sonra - eeee herkeste bir güvensizlik başlarsa oteller acenteler ile sözleşmelerini iptal etmez mi? - diyorsun

    hava yolu acentesizde bilet satar, ama otelci, acente olmazsa iş yapamaz.

    ama sonuçta halen iade konusunda tek insiyatifin acentede olduğunu, belirtip, acenteye yükleniyorsun.

    ilk mesajımda belirttim, tekrar belirtiyorum, covid-19 sürecinde otel ve seyahat acentelerinin otel rezervasyonlarına, hava yollarına tanınan durum getirildi. yani acente yada otel, gelecek dönemli rezervasyonlarda covid-19 mücbir sebebinde seyre göre, eğer süreç devam ederse, yani şehirler arası seyahat yasaksa, hava yolu uçamıyorsa, giriş tarihinden 74 gün sonrasına dek geri ödeme yapabilir.

    bütün mesajlarımda siyasi yorumlardan uzak durarak, politik yorum yapmayarak diye belirttim, bu yorumumun bu paragrafı evet politik bir yorumdur. bizim devletimizin ve turizm bakanlığı bütçesinde böylesine bir durumu finanse edip mağduriyeti eşit ve çok taraflı (tatilci, acente, otel) giderecek bir durumu olmadığı için, öteleme yoluna gitti. ama buna da net bir durum açıklamadığı, açık kapı bırakarak, keskin köşeli konuşmak yerine yuvarlak cümleler kurarak, kimseyi kızdırmadan, sinirlendirmeden, tepki çekmemek adına böyle bir karar alıp, eğer ortak yolu bulamazsan da mahkeme, tüketici hakem heyetine gitme yoluna da açtı.

    zaten buda aslında bir erteleme niteliğinde, hali hazırda şu anda başvuru yapabiliyorsun ama süreci işletmiyorsun ancak normalleşmeden yani home office sisteminden, ofis düzenine geçilmesi beklenmeli. 2. side sürecin işlemesi ve sonuçlanması, bu da minimum 3-4 ay sürer.

    dolayısyla burada zaten durum buydu böyle yapılması uygun görüldü. senin gibi sabit fikirliler içinde günah keçisi ya otel, ya acenteci olur.

    zira tekrar belirtiyorum, tokatçı zihniyeti ile açılan acenteleri ayırıyorum, isim yapmış, geçmişi olan hiç bir kurum müşterisini önemsemden bana ne zihniyeti ile işlem yapmaz. zira dediğim gibi acente sürümden kazanan kurumdur. senin olumsuz durumun sadece seni değil, senin çevrendeki potansiyeli de kaybedeceğini bilir.

    ama hiç bir acente- hatta bırak acenteyi ticari kurum, potansiyeli kaybetmeyeyim diye, senin adına ürettiği mal hizmette, tedarik maliyetini, geri almadan tüm bedeli iade edemez, öyle bir gücü yok. zaten olsa bu işi yapmaz adam




  • Sume kullanıcısına yanıt
    devlet normal vatandaşın ev kirası konusunda yardımcı olsa, sanırım bu konuda da yardımcı olur.

    farklı bir açıdan bakmıyorum, durumun içinde aktif bir turizmci olarak kimseyi savunmadan, iç yüzü, arka planı tamamen farklı dinamiklere sahip bir sektörün, dışarda görülen meblağların çokluğu üzerinden büyük marjlar kazanıldığı sannıyla tamamen farklı düşünceler üzerinden konuşmak ne kadar doğru?

    iptal garantisi ile ekstra sözleşme? bir önceki mesajımda yazmıştım, tekrar belirtiyorum, erken rezervasyon (early booking) non-refundable (iptal, iade, değişikliğe kapalı) kategoridir. senin iptal garantisi ile ekstra ödeme dediğin ise simit sigortadır.

    yani sen 20 tl ödeyip, satış sözleşmene ek madde eklemiyorsun, sen satış sözleşmesinde belirtmiş olduğum şartlardaki rezervasyonu bu şekilde satın aldığını kabul edip, covid-19 yani geneli salgın, pandemidir, darbe, savaş vs. gibi mücbir sebep kavramlarına karşı mağdur olmamak için nasıl evini, arabanı, cep telefonunu sigortalatıyorsan, rezervasyonunu sigortaltıyorsun.

    düz mantıkta, mücbir sebeptesin, otelci ödemiyor, acente ödemiyor, ee sigortanın ödemesi gerekir. sigorta neden ödemiyor? girsin sigorta devreye.

    ortada ödeme hırsızlığı yok. devlette tam da senin dediğin gibi yardımcı oldu aha bak böyle oldu
    https://www.sabah.com.tr/ekonomi/2020/04/10/tatil-iadelerine-erteleme-geliyor?tag=donanimtr01-21&ie=utf8&language=tr_tr

    erteleme




  • CeLLaT_1905 kullanıcısına yanıt
    otel, acenteye, göre, ama iptal, talebi önceliği, ama 2 acente arasındaki maddi yada manevi olarak olan ilişkilerine göre iade yapıyor olamaz mı?

    zira belirtiğin örneğin tersi ile ilgili de benim şahit olduğum durum var, aynı otel, tatilbudurdan iade alıp, tatilsepetinden alamayan durumda var.

    ilk paragrafına katılmıyorum, %100 lük dilimde bir ölçekte, acente ile aynı fiyatı veren otel oranu genel değil ancak %10 olabilir, bu otellerde genellikle S Class Butik otellerdir. yoksa özellikle resort ve zincir oteller direkt biz şu acente ile çalışıyoruz, orayı arayın der, acenteye yönlendirir.

    aynı durum şehir otelleri içinde geçerlidir. Oradaki oran %20 olur, bu oranı da özellikle Anadolu'daki büyükşehirlerde, (3 Büyük şehirde 3 yıldızlı oteller yapar ancak) zincir olmayan, oteller yapar.
  • Ben seni çok iyi anlıyorum .Hep karşılaşmışımdır ,sürekli konuşurlar ama başkasını dinleme /anlama zahmetine girmezler

    Halk tabiriyle esir almayı çok severler ,yani amaçları bilgilendirme falan değil egodur

    Ayrıca SETUR a mail attım ,link vererek ,şirketinizle ilgili bazı iddialarda bulunuluyor ,kendi tesisleriniz haricinde iade yapmadığıza dair ,doğru olup olmadığına bilgilendirmeniz hususunda ....,Tamince ve grand yazıcı sahibi yana döne kredi arıyor lafı gibi üfürüyorsan yakında kokusu çıkar..demedi deme
    NOT:
    Yine anlamamışsın ,bir daha anlatmam ,yolun açık olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurrsy -- 22 Nisan 2020; 4:58:7 >
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz ornek Tatilsepeti ve Jolly'nin bu işi ne kadar kötü yönettiğini gösteriyor. Gectigimiz gunlerde Tatilsepeti iptal etmek istedigim rezervasyonlar icin rezervasyon oteleme arti yuzde 5 bonus teklif etmisti. Dun bir daha arayip ayni teklifi yinelediler. Ben bu teklifi daha once kabul etmistim niye tekrar ariyorsunuz diye sordugumda sizi arayan arkadas yuzde 5 icin not dusmemis yanıtını aldım. Bir daha Tatilsepeti mi? Asla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hele şükür, tam 5 hafta geçti ve para bugün hesabıma düştü.
    Bundan sonra 3-5e bakmaksızın direk otelden rezervasyonumu yapacağım. Allahtan tatilsepeti falan filan şirketlerden almadım yoksa hapı yutmuştuk.

    Sherwood Antalyadan turmuştum. Çok oyaladılar, paramın üstüne yattılar allahtanda verdiler geri.
    Bu arada bu sene yazın tatili matili unutun arkadaşlar, koca Sherwood otel zinciri bitmiş durumda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.