Şimdi Ara

2020 edebiyat sosyal1> 2019 edebiyat sosyal 1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
3.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili arkadaşlar bu sınavı değerlendirirken bazı şeyleri atlıyorsunuz. Bu sebeple bu konuyu açma ihtiyacı hissettim. Edebiyat sosyaldeki bilgilerin kolay olduğu, bu yüzden sınavın kolay olduğu yönünde düşünceler var. Buna şiddetle karşı çıkıyorum ve sebeplerimi sıralıyorum.
    1) Edebiyatta yazar eser doğru düzgün çıkmasa bile tyt türkçe ayarında 6 paragraf, ne idüğü belirsiz bir söz sanatları sorusu, yeni nesil iki adet bilgi sorusu ( Orhan Veli ve Abdülhak Hamit Tarhanlı sorular)ve belki de ösym tarihinde eşi benzeri görülmeyecek muğlaklıkta bir akım sorusu vardı. O forumda çok kutsanan 2019 senesinin edebiyatına girmiş biri olarak soruyorum. Geçen sene bu ayarda kaç soru vardı? İnsanlar geçen sene döşeme, karagöz gibi sorulara ağlarken bu sene bu sorulara bir şey demiyor, sadece şaşırıyorum.
    2) Tarih belki de 3 senelik yks döneminin en bilgi ağırlıklı sınavıydı. Hem tyt hem ayt de gayet güzel tarih soruları vardı. Atatürkün ilk görev yeri, Kazım Karabekir sorusu, hepsinden önemlisi zor bir yorum sorusu olan Osmanlı bankası sorusu... daha ne olsun. Atladığım kalan tarih soruları da iyi kalitedeydi. 2019 gibi Tapo Kağan sorusu haricinde beynini kapatarak bile çözebileceğin sorular barındırmıyordu.
    3) Coğrafyaya gelelim. 1992 de İstanbulda kurulan örgütü soran ve iki farklı şıkta da İstanbulda kurulan örgüt barındıran bir soru vardı. Kaç insan örgütlere tarihlerine bakacak kadar detaylı çalıştı sizce? Bunun haricinde harita ve DOKAP sorusunda da gidenler olmuş. Geçen senelerde 6 coğrafyada kek çıkarken bu sene 6 coğrafya sorusunun ancak 3 tanesi eski seviyedeydi.
    Bu durumda edebiyat sosyal testi için orta zorlukta diyebiliriz eyvallah. Lakin önceki senelerdeki testlerin daha kolay seviyede olduğunu belirmekte fayda var. Bu bakımdan bana göre edebiyat sosyal testi 2020 TM leri için eleyici niteliktedir. Nedenlerini de tek tek açıkladım. Baki ve Nabi sorusunu çözüp çok 'koeelaydı moruq hebsini yaptım' diyenlere kulak asmamanızı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 3 Temmuz 2020; 18:2:16 >







  • atladıkların:
    -edebiyattaki harname sorusu(açık değildi kimse kuyruk var eğvle eğvle etmesin her kuyruğu olan eşek mi anasını satayım soruda terledim resmen kuyruktan dolayı harname işaretlesem mi işaretlemesem mi diye daha düzgün şekilde sorabilirlerdi harnameyi)
    -edebiyattaki bilinç akışı sorusu
    -oğuz kağanlı paragraf eleyiciydi iyi yoğunlaşma istiyordu
    -erkan-ı harbiye vekaletinin kaldırılma sorusu(sınav sabahı selami yalçının inkilap tekrar videosunu izlemiştim o sayede yaptım.eleyici soruydu.)
    eline sağlık kankam nokta atışı değerlendirme yapmışsın geçen sene 37 edbsos1 çıkaran boun politika okuyan arkadaşımla konuştum dün adam bu yılki edbsos1 testi ne böyle diyor tarih ve coğrafya geçen senekinin iki üç gömlek üstüydü diyor buradaki arkadaşlarda iki nabi,baki sorusundan genele vurup çok kolaydı abi yhağğğğ diyor sayısallar bile 25+ yaptı moruk yhağğğ aynen kardeşim kesin yapmıştır.
    Sıralamalar ne kadar değişir bilmiyorum ama sınav hakkında yaptığın tespitlere sonuna kadar katılıyorum hocam. İnsanlar biraz algıyla hareket ediyor gibi geliyor bana. Ayt matematik konusunda bende mi bir sıkıntı var acaba diye sorguluyorum kendimi 4 gündür. Açtım sınavdan sonra 2019 matla 2020 matı sorulara tek tek baktım. Aradaki tek fark 2019da sorulan küme sorusu gibi geldi bana. Belki trigoda şekil sorusu bu seneki birim çemberden daha zordur ekstra olarak. Anlamlandıramadığım bir kolaydı furyası aldı başını gidiyor. İnsan ister istemez sorunu kendisinde arıyor bu sefer. Mat konusunda da detaylı konuşmak lazım aslında. Geçen sene seçiçi olarak ele alınılan sorularla bu seneyi tek tek kıyaslamak lazım. O zaman kolay mıymış orta seviye miymiş öğreniriz. Neyse hadi gene matematik öyle zaten forumdakiler iyi öğrenciler yapar dedik geçtik. Ama edebiyat sosyal sınavına kolay denmesini cidden garipsedim. Geçen sene döşemeye falan bu neydi yaa diyen adamlar bu seneki o akım sorusuna veya ne bileyim coğrafyadaki örgüte nasıl laf etmediler bayağı şaşırdım. Objektif bir değerlendirme yapmak istiyorsak, kendi bilgilerimizden bağımsız soruya yaklaşmamız lazım. Matematikte de aynı şekilde bu. Sıralamalar ne kadar iyi ne kadar kötü olur bilmiyorum ancak bildiğim bir şey var o da bu sene ki eşit ağırlık aytsinin geçen senekinden kolay olmadığı.
  • Katılıyorum KEİ sorusunu sallayarak yaptım :)
  • Kesinlikle 2019 daha kolaydı ama anlamadığım bir şekilde herkes bu sene iyi yapmış
  • kesinlikle eleyiciydi, öyle eseri gör şıkkı işaretle, bilgiyi gör şıkkı işaretle soruları yoktu. burda herkes çıkınca kolay dedi, sayısalcılara yaradı dedi, sorular açıklanınca işin rengi değişti hocam.
  • Hayır bak olay şu ben örgütlere bakmıştım da gidip kurulma yerini ve tarihini mi ezberleyeceğim?İstanbulda açılan d-8 ve kei vardı yılını bilmiyordum d-8 diye salladım 1 soru gitti temizinden.Osmanlı bankası sorusu da mal olduğumdan gitti.
  • 2020 ayt edsos’un eleyici soruları tam eleyiciydi
    2019 sorularını evde çözmüştüm baya kolay gelmişti açıkcası 1-2 yanlıs cıkmıştı o da edb paragraf.
    Bu sene sınavda çözdüm
    Ve 4y geldi
    2 edebiyat
    2 tarih

    Ve kesinlikle tarih daha zordu diyebiliriz.
    Edebiyat yorum+bilgi+paragraf olması zorlaştırdı işi bence

    Yaptım diyenlere bakmayın öyle etrafta çok yok.
  • Millet paragraf var ve bi tane çapraz uyak sorusu var diye 2019dan kolay zannetti ama kesinlikle değildi ben 2019dan 35 yaparken 2020den 30 yaptım
  • atladıkların:
    -edebiyattaki harname sorusu(açık değildi kimse kuyruk var eğvle eğvle etmesin her kuyruğu olan eşek mi anasını satayım soruda terledim resmen kuyruktan dolayı harname işaretlesem mi işaretlemesem mi diye daha düzgün şekilde sorabilirlerdi harnameyi)
    -edebiyattaki bilinç akışı sorusu
    -oğuz kağanlı paragraf eleyiciydi iyi yoğunlaşma istiyordu
    -erkan-ı harbiye vekaletinin kaldırılma sorusu(sınav sabahı selami yalçının inkilap tekrar videosunu izlemiştim o sayede yaptım.eleyici soruydu.)
    eline sağlık kankam nokta atışı değerlendirme yapmışsın geçen sene 37 edbsos1 çıkaran boun politika okuyan arkadaşımla konuştum dün adam bu yılki edbsos1 testi ne böyle diyor tarih ve coğrafya geçen senekinin iki üç gömlek üstüydü diyor buradaki arkadaşlarda iki nabi,baki sorusundan genele vurup çok kolaydı abi yhağğğğ diyor sayısallar bile 25+ yaptı moruk yhağğğ aynen kardeşim kesin yapmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 3 Temmuz 2020; 18:27:30 >




  • katılıyorum bu seneki daha zordu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9A6DA2655

    Bu mesaj silindi.
    Katılıyorum hocam.Şöyle de bakabiliriz.Matematiği kolay hissetmemize 345 apotemi gibi yayınlar sebep olmuş olabilir.
  • Edeb-sos 1 kısmını gerçekten çok güzel analiz etmişsin hocam. Dediğin gibi yazar-eserin kolay olması -sadece 4 sorunun kolay olması- bütün edebiyatı kolay yapmayacağı gibi bilgi-yorum karışımı soruların zorluğu edebiyat kısmını zorlaştırdı.
  • Sıralamalar ne kadar değişir bilmiyorum ama sınav hakkında yaptığın tespitlere sonuna kadar katılıyorum hocam. İnsanlar biraz algıyla hareket ediyor gibi geliyor bana. Ayt matematik konusunda bende mi bir sıkıntı var acaba diye sorguluyorum kendimi 4 gündür. Açtım sınavdan sonra 2019 matla 2020 matı sorulara tek tek baktım. Aradaki tek fark 2019da sorulan küme sorusu gibi geldi bana. Belki trigoda şekil sorusu bu seneki birim çemberden daha zordur ekstra olarak. Anlamlandıramadığım bir kolaydı furyası aldı başını gidiyor. İnsan ister istemez sorunu kendisinde arıyor bu sefer. Mat konusunda da detaylı konuşmak lazım aslında. Geçen sene seçiçi olarak ele alınılan sorularla bu seneyi tek tek kıyaslamak lazım. O zaman kolay mıymış orta seviye miymiş öğreniriz. Neyse hadi gene matematik öyle zaten forumdakiler iyi öğrenciler yapar dedik geçtik. Ama edebiyat sosyal sınavına kolay denmesini cidden garipsedim. Geçen sene döşemeye falan bu neydi yaa diyen adamlar bu seneki o akım sorusuna veya ne bileyim coğrafyadaki örgüte nasıl laf etmediler bayağı şaşırdım. Objektif bir değerlendirme yapmak istiyorsak, kendi bilgilerimizden bağımsız soruya yaklaşmamız lazım. Matematikte de aynı şekilde bu. Sıralamalar ne kadar iyi ne kadar kötü olur bilmiyorum ancak bildiğim bir şey var o da bu sene ki eşit ağırlık aytsinin geçen senekinden kolay olmadığı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 3 Temmuz 2020; 18:47:31 >




  • Aynen öyle bu yazdığın sorularda 1 tane bile boş soru yok kanka. Şuraya baksana sadece ikimizin yazdıkları 10-15 soru ediyor zaten.
  • Osmanlı Bankası, Bilinç akışı soruları içimde yaradır. Göz göre göre yanlış yaptım çok pişmanım.
  • ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı şeyi edb sos1 için günlerdir diyorum.kimse heh demiyor
  • /



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towns -- 12 Şubat 2021; 1:11:58 >
  • Hocam geçen sene de 2018in 2019dan daha zor, eleyici olduğunu söyleyenler vardı. Aynı şekilde sayısalların da rahat bir şekilde 30+ yapacağını, yaptığını söylüyorlardı. Her sene aynı muhabbet anlayacağınız
  • Örgüt sorusunda tamamen aynı şekilde yanlış yaptım hocam. MF'den girip öylesine sosyal sorularına bakan 2 arkadaşım da o soruyu "Türkiye'de kurulduysa Karadeniz olan şıktır kesin" deyip doğru yapmış. Ben BM Genel Sekreterliğine kadar çalışıp sınavdaki saçma soru yüzünden yanlış yaptım...
  • 2019 ve 2020'ye girdim.

    cografyalari kiyaslamam bile 2020 cok daha zordu

    tarih olarak 2019 sacmaydi.zaten soru iptal oldu vs ama zorluk olarak esit diyebilirim

    edebiyat olarak gecen sene bilen yapar gecerdi.bu sene oyle degil.cok daha zordu edebiyat.6-7 tane paragraf vardi ve gayet zordu mesela.siir sorulari daha zordu.akim sorusu osym tarihinin en zoru. yine abdukhak rme sorusu gayet zordu. genel olarak daha zordu.ve osym ilk kez yapti bunu.2010dan 2019a kadar hep ayni sekilde soran adamlar ilk kez soru stilini degistirdi.

    yani konuyu acan arkadasa kesinlikle katiliyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.