Şimdi Ara

2020 edebiyat sosyal1> 2019 edebiyat sosyal 1 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
3.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • duygu demiş orda sıkıntı yok ta ordan diğer akımda duygular aktarılmaz geçmişten alıntılarla aktarılır diye konuya girmiş burdan reazlim de çıkar çok muğlak kalmış soru

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam senin ayt mat nasıldı kaç gelir millet kolay kolay diye diye ömrüm gitti acayip merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sınavda 25 net yapmak geçen seneki sınava göre daha kolaydı. Ama 35 yapmak da geçen seneki sınava göre çok daha zordu. Zor olan sorular direk eleyiciydi. Ama zor soru sayısı azdı.
  • Harname sorusunu hakkında zıt fikirde olduğunuz için bunu yazmanız gerekmiyordu öyle diyosanız öyledir ne diyim
  • o zaman millet baya baya yalan atıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soajaxteller kullanıcısına yanıt
    Hocam valla ful diyen çıkmadı daha bakalım ilk kim diyecek ;)))

    Benim
    Edebiyat 22/2
    Tarih 8/2
    Coğ 6/0

    Geçen seneye göre eleyiciydi hocam valla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sınavdan 30 net yapmak çok kolay ama 35+ yapmak çok zordu.Eleyici soruları tam eleyiciydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mfler geçen seneye göre daha az sosyal yaptıklarına eminim bu da tm sıralamalarını fazla oynatmayacağı anlamına gelir. kolay diyen varsa tartışalım geçen seneye göre çok daha bilgi gerektiren soru vardı.
  • Geçen seneye göre arada bıraktıran soru fazlaydı ve bence paragraftan da patlayan çok olacak geçen seneye göre edb netleri kesin düşük gelecek tarih te daha zordu sanki coğ bilemiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Edebiyatin akim ve donemlerin mantigini kavrayarak detaylica calisanlarin yapabilecegi ayarda bir sinav oldugunu dusunuyorum, ama paragraftan patlama olayi benim icin de gecerli oldu maalesef, 23-1 geldi. Bilinc akisi sorusunu dogru yapana kadar ter doktum resmen, bence eleyiciligi yuksek bir soruydu. Harname, akimlar, donemler, istiare vs sorular cok fazla deneme cozen biri icin yapilabilir nitelikteydi ama esit agirlikcilar genelde "ezberle gec" mantigiyla hareket ettigi icin zorlanilmasi normal gibi geliyor bana.

    Sahsen tarihin asiri detayli oldugunu dusunmuyorum ama bazi sorulara dusunmeden atlamak da yararima olmadi. Osmanli Bankasini dusunemedim, Dogu Cephesini de anlik bir hizla yanlis hatirladim. Ozellikle Oguz Kagan sorusunun da yanlis yorumlanmaya meyilli oldugunu dusunuyorum, sonunda dogru cevaplasam da sinav esnasinda emin olamadim verdigim cevaptan. 2019 tarih dumduz ezbere dayaliydi, Tapo Kagan sorusu detay miydi, evet ama cok calisanin yine bilebilecegi bir detaydi. Yorum isteyen sorularin gelmesi biraz zorlastirdi tarihi.

    Cografyada beni mukemmeliyetciligim kurtardi diyebilirim, cogu kisi birakin detayli calismayi dogru duzgun bakmadan giriyordu sinava. O yuzden fulleyen sayisinin cok yuksek olmayacagini dusunuyorum ozellikle KEI'den oturu.

    Kisaca, sinav kolaymis gibi bir yargi hakim olsa da yorum sorulari ve paragraflardan patlayan sayisinin fazla olacagini dusunuyorum; normalde ezber sorularinda bile Edebiyat-Sos1 testini neredeyse kimsenin fulleyemedigini goz onunde bulundurmak lazim ayrica. Dogruluk payim da temmuz sonunda belli olur gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1183A9E52 -- 5 Temmuz 2020; 18:5:36 >




  • Edebiyat kısmında katılmıyorum size. Geçen sene 21.5 bu sene de 20.5 edebiyat yapan biriyim. Arada pek fark yok yani. Ama buna rağmen geçen seneyi misliyle yeğlerim. Alan yetenek testi demek, bu branş konusunda senin yeterliliğini ölçmek için orada var olan sınav demek. 6 tane tyt türkçe ayarında zor paragraf ayt nin varoluş amacın aykırı zaten. Önceden zorlamadan laf olsun diye koyuyorlardı 4 tane, şimdi hem zor hem de 6 tane koyuyorlar. Sen bu adamın bilgisini mi ölçüyorsun yorumlamasını mı? Yorum-bilgi karışımı soruları genellikle severim. Fakat gereksiz zorlama yorum yaptırdığını düşündüğüm sorular var. Akım sorusu mesela. Ne gerek var sırf zorlamak için cümleleri muğlaklaştırmaya. Kitaptan seslenen eski edebiyattan esinlenilen diyor mesela. Bu klasisizmi açıklamak için yeterli bir ifade mi? Bence çok yetersiz. 2019daki akım sorusu akım sorularının nasıl olması gerektiğine örnek niteliğindedir mesela. Geçen seneki yoruma dayalı denilen sınavda bile Leyla Erbil,Yakup Kadri vs vs... gibi yazarlar soruluyorken bu sene bu sınavı anlamsız şekilde soyutlaştırma çabası nerden geliyor acaba? Eleyici miydi? Kesinlikle. Fakat doğru şekilde elediğini düşünmüyorum. Sırf tamlamanın ne olduğunu anlayamadığı için ben dahil birçok insan söz sanatları sorusunda terse yattı. NE gerek var eski lysler gibi koysana ne anlama geldiğini o tamlamanın. Keza tarihteki Osmanlı Bankası sorusu. Osmanlı bankasının yabancılar tarafından kurulması Osmanlı ekonomisinde yabancıların etkili olduğunun göstergesi mi oluyor? Benim aklıma direkt olarak ekonomiyi sahiplenmek ve devlet ekonomisinde etkin rol oynamak geliyor bu soru kalıbını görünce. Bankaların kurulması nasıl bir ekonomik güç kuruyor mevcut ülkenin kendisinde? Sonuçta devlet bazında banka pek bir şeyi etkilemez. Borç alırsın en fazla, sonra onu ödersin. Tamamen böyle düşündüm sınavda. Nereden bakarsan farklı sonuca ulaşabileceğin tarz bir soru bence. Şahsen yıllarca limit yayınlarına laf ettim şu yorum sorularını abartıyorlar yazarın ne düşündüğünü biz nereden bileceğiz diye, bu sene aynısını ösym yaptı. Açıkcası emeklerinin karşılığını alamayan çok arkadaş olduğunu düşünüyorum bu testte.
    Zorluğu konusunda hemfikiriz sizinle hocam. 30+ edebiyatsosyal neti bu sınavda iyi şeyler getirir gibi duruyor.




  • ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    Edebiyatta mukemmeliyetci davranip ne bulursam cozmek beni kurtardi diyebilirim, tabiri caizse it gibi calistim cunku. Benim kendimi her duruma hazirlamis olmam sorularin kaliteli oldugu anlamina da gelmiyor, sinav esnasinda cokca kez arada kaldim, size o konuda hak veriyorum yani. Akimlar, donemler, eserler konusunda cok detayli bilgi sahibi olmak, muallaktaki ifadelerin icinden dogru kalibi secebilmek gerekiyordu (Soz sanatlari sorusu icin de gecerli bu, goz asinaligi sayesinde yapabildim diyebilirim)

    Paragraflar konusunda da, acikcasi o kadar Edebiyat calismama ve gayet iyi bir Turkce neti yapmama ragmen paragraf sorusu kacirmak icimi acitti. Kesinlikle beni en cok yoran kisim paragraf sorulariydi, derya deniz gibi Cumhuriyet edebiyati duruyorken sadece Orhan Veli ve Gariplerle karsilasip kalitesiz paragraflarla ugrasmak oldukca sinir bozucuydu.
  • Haklisiniz hocam, kesinlikle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorulara baktim da gercekten bizim zamanimiza gore cok farkli sormuslar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir hazırlık yapmadan girdim , edebiyat 14/2 tarih 8/1 cog 6 mat2 26

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene de full yoktuki :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam hazırlık yapmadan girince baskı oluşmuyor üstünüzde iyi yapmanız normal ben sözel de çözdüm sınavda ama aşırı rahat çözdüm zorlanmadım hiç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.