Şimdi Ara

Tytde odaklanmak icin dikkat arttırıcı ilaç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
10.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her tyt’nin ortalarında kafam yoruluyo ve sorulari bilinçsiz bir sekilde cozmeye basliyorum. Haliyle sınavı cok etkiliyor. Ne yaptıysam yaramadı,burdaki tavsiyelerin hepsini okudum. Tek çözümü ritalin tarzi ilaclar kullanmak mı?(ritalin kullanan bi yakınımın bu sayede çok iyi tyt netleri yaptığını biliyorum.)




  • Eğer illaki kullanacam diyorsan sana çok önemli bir tavsiye vereyim. Sakına sakın devlet hastanesindeki psikiyatristlere yazdırma ilacı! Özel psikiyatri kliniği olan yerlere git. Çünkü devlet kurumlarında kayıt ediyorlar senin psikiyatrik muayeneni ve tanılarını. İleride pilot olacam, mesleğimde memuriyete atanacam, polis olacam falan dersen hep sağlık raporu istiyorlar ve sağlık raporunda eğer devlet hastanesinden yazdırdıysan ilacı psikiyatrik tanı olarak siciline işliyor dikkat eksikliği falan diye. Yani mülakatlarda elenebiliyorsun dikkat et. Mesela pilot olmak için hiçbir psikiyatrik tanı geçmişinin olmaması lazım. Bu arada bende bi şey yok desen de kimse dinlemez orada doktorun ne tanı koyacağına kalmış bütün her şey. İsterse hiperaktivite bozukluğu der, isterse anksiyete(kaygı stres bozukluğu der.) Ama büyük ihtimalle DEHB derler sana. Bi de şöyle bir yanı da var senin kullanacak olduğun ilaçlar bağımlılık yapma olasılığı çok yüksek olduğu için uyuşturucu yerine kullanılmaması için kırmızı reçete ile satılıyorlar(ritalin,concerta) Benim bildiğim özel kliniğe gitsen bile eğer kırmızı reçeteli bir ilaç alırsan tc kimliğinden kayıt yapıyorlar, özel klinik de kurtarmaz yani haberin olsun bunları göz önünde bulundur. Sonradan kafasını çok taşa vuran biliyorum ben. Bi tanıdığım sadece okuldan rapor almak için psikiyatriye gitti, polislikten elendi.
  • Gerek yok öyle ilaçlara dehb değilseniz.Ritalin ,concerta,adderall sizi çok daha iyi çalıştırır ama sonra zor toparlarsınız,yan etkileri de uyku bozukluğu öfkelenme kas problemleri nöbet geçirme iştahsızlık diye gider durur.

  • arkadaslar ritalin concerta kullaniyor tytde cok fena kitliyormus ama deger mi bilmem yan etkileri cok fazla
  • osmancakar123 kullanıcısına yanıt
    Olum demeyin şöyle alıcam bak kdksjs
  • Gerçekten hasta degilsen kıçı kırık bir sınav için uyarıcı illetine bulaşma hocam. 10k yapacağına 30k yap ama sağlıklı yap.

    Bizzat kendim kısa bir süre uyarıcı madde(ritalin değil) kullandım-2 ay civarı- o dönemi hayatımın en kötü dönemi olarak nitelendiriyorum.


    Ekşiden kısa bir entry bırakıyorum durumun ciddiyetini anlaman için;

    https://eksisozluk.com/entry/121088252
  • Burdaki tavsiyeler dediğin neler peki

  • İlerde sıkıntı çıkarır
  • Kasiragii K kullanıcısına yanıt
    Eğer illaki kullanacam diyorsan sana çok önemli bir tavsiye vereyim. Sakına sakın devlet hastanesindeki psikiyatristlere yazdırma ilacı! Özel psikiyatri kliniği olan yerlere git. Çünkü devlet kurumlarında kayıt ediyorlar senin psikiyatrik muayeneni ve tanılarını. İleride pilot olacam, mesleğimde memuriyete atanacam, polis olacam falan dersen hep sağlık raporu istiyorlar ve sağlık raporunda eğer devlet hastanesinden yazdırdıysan ilacı psikiyatrik tanı olarak siciline işliyor dikkat eksikliği falan diye. Yani mülakatlarda elenebiliyorsun dikkat et. Mesela pilot olmak için hiçbir psikiyatrik tanı geçmişinin olmaması lazım. Bu arada bende bi şey yok desen de kimse dinlemez orada doktorun ne tanı koyacağına kalmış bütün her şey. İsterse hiperaktivite bozukluğu der, isterse anksiyete(kaygı stres bozukluğu der.) Ama büyük ihtimalle DEHB derler sana. Bi de şöyle bir yanı da var senin kullanacak olduğun ilaçlar bağımlılık yapma olasılığı çok yüksek olduğu için uyuşturucu yerine kullanılmaması için kırmızı reçete ile satılıyorlar(ritalin,concerta) Benim bildiğim özel kliniğe gitsen bile eğer kırmızı reçeteli bir ilaç alırsan tc kimliğinden kayıt yapıyorlar, özel klinik de kurtarmaz yani haberin olsun bunları göz önünde bulundur. Sonradan kafasını çok taşa vuran biliyorum ben. Bi tanıdığım sadece okuldan rapor almak için psikiyatriye gitti, polislikten elendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterBlack -- 30 Mart 2021; 10:49:30 >




  • up

  • bu konulara yazmayın arkadaşlar bi kere eskiden kullandığımı yazmıştım satın almak isteyenler mesaj attı hemen
  • hasta değilse bir insan neden bu ilaçları kullanmak ister anlamıyorum, insanlar kendi beyinlerine hakaret ediyor resmen

  • Arkadaşım böyle duyup gitti aldı kullandı. Çocuk 1 ay ömrü boyunca çalışmadığı kadar ders çalıştı. Her akşam dışarı çıkalım diye arayan çocuğu ben arayınca açmadı sonra gece 1 gibi arayıp knk noldu diyor kwjdje ha ilaç bittikten sonra bu kadar olmasa da o çalışmaya az çok alıştığı için devam etti ders çalışmaya. Tavsiye eder miyim dersen. Bu senin nasıl biri olduğuna bağlı dostum. Bize bir şey demek düşmez, biz sadece olanları yazarız.
  • Selam,

    Aşağıdaki videoyu bir izle derim. Doktor kontrolünde olmadığı sürece tavsiye etmem.


  • Amk nasıl bi sınav sistemi lan bu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.