Şimdi Ara

2000-2001 Volvo S40 Almak İstiyorum Öneriler Yardım Bilgi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba 2000 2001 model Volvo S40 almak istiyorum.Uzun süredir bakıyorum ama karar veremedim alırken nelere dikkat etmeliyim km önemlimi kaporta durumu nasıl olmalı yakıt nasıl olur otomatik mi manuel mi almalıyım motor olarak hangisini tercih etmeliyim. Fiyat olarak da max 25000 tl uygun olur ama bir volvo sahibi olmak istiyorum. Çok kararsızım alma konusunda değil bilmeden yanlış alırsam belimi büker ondan korkuyorum. Yardımlarınızı ve önerinizi bekliyorum. Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.



  • volvo konusunda, S40 I (1995-2004) ana başlığı var, özellikle son yıla ait sayfaları okursanız baya paylaşım oldu. sorularınıza cevap bulabilirsiniz sanıyorum, yine de sormak istediğiniz birşey olursa yanıtlarız.

    *ekleme: o bütçeyle dikkatli araç seçmek lazım, bizim kasada temiz araç bulmak zorlaşıyor artık, artı kenarda bir miktar daha bulunmalı, ilk bakım ve sürpriz masraflar için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin310 -- 16 Şubat 2018; 16:5:8 >
  • Hocam araba piyasası abuk subuk bir halde. Bir kaç sene öncesine kadar 25 bin liraya çok güzel s40'lar vardı ama artık temizleri 28-29 hatta 30'a dayandı.
    Yani 25'e s40 bakarken daha dikkatli olmak lazım. Mümkünse ağır bakımları yapılmış, yedek parça olarak orijinal veya avrupa malı yan sanayi kullanılmış araçları tercih etmek lazım.

    Kaporta durumuna açıkçası ben pek takılmıyorum. Ama şüphe çeken bir durum yani atıyorum kaput ve tampon değişmiş, çamurluklar işlemli vs. bu tür aynı bölgede yoğunlaşan hasarlarda kesin gizlenen bir şey vardır. Şase zarar görmüş olabilir.

    Motor durumuna gelirsek, 1.6 ne tam ekonomi sunar ne de performans. Bizde düşük hacim az tüketir algısı çok yaygın ama cüsseli araçlarda bu geçerli olmuyor. Bizim araçlarda en ekonomik seçenek 1.8 ve 2.0 motor bence. Sakin kullanırsanız yaşına göre şaşırtıcı derecede az yakar (benimkisi 1.8 otomatik, 85-90 km sabit gidince 5.5 - 5.9 litre civarı benzin tüketiyor) Fakat otomatik s40'lar hacim farketmeksizin yoğun istanbul trafiğinde çok rahat 10-12 litreleri görüyor.

    Bir de 2.0t ve t4 diye iki tane turbolu (2.0 olan 160, t4 200 beygir) motor var. T4 daha makbuldur. Bloğu falan daha dayanıklı diyorlar. Bu iki motorun performansı çok iyidir, düz yolda bana mısın demez bastıkça giderler (220+) ama doğal olarak yakıt tüketimleri de fazladır.

    Otomatik vites performansı ufak bir miktar törpüler. Yakıtı da artırır ama trafiği yoğun yerlerde de konforu artırıyor. Burada tercih size kalmış. Eğer otomatikte karar kılarsanız mümkünse yağı düzenli olarak değiştirilmiş olanları tercih edin.

    KM bu yaştaki arabalarda illa ki olacak ama 200 bin altı olanları öncelik yapabilirsiniz. Ama bakımları düzenli ve kaliteli yedek parçalarla yapılmışsa km'ye çok da takılmamak lazım (aşırı olmamak kaydıyla). Benim s40 2001 model ve 280 bin küsür km'de. Yarın sabah marşa basıp dünya turuna çıkabilecek kadar güvenim var arabama

    Son olarak 2001 ve üstü modellere bakmanız daha yararlı olur. 2001 senesinde s40 hem iç hem dıştan makyajlandı, motorlar iyileştirildi, yan perde hava yastıkları eklendi ve şasi güvenliği artırıldı.
    Ayriyeten volvo arabayı sadece volvo üzerine çalışan bir ustaya götürmeniz şart. Hem alırken kontrol ettirmek amaçlı olsun, hem de aldıktan sonraki süreçte. Sanayideki "her markaya bakan" ustalar bu arabaların (kusura bakmayın) içine ediyorlar. Piyasadaki volvoların motorlarının çoğu işini bilmeyen ustalar yüzünden telef oluyor.
    İlaveten eğer bir volvo alırsanız bakımlarda, tamirlerde ucuza kaçıp adı sanı duyulmamış yan sanayi parçalar kullanırsanız kâr ettiğinizi sandığınız para er geç misliyle cebinizden çıkacaktır. Bu sebeple ya orijinal ya da dünya çapında tanınmış avrupa yan sanayilerini kullanmak gerek. Bosch, TRW, swag, mahle, meyle, delphi, mann, lemförder, skf, gates gibi.


    Ek olarak s40 1 konusunda özellikle son 80-90 sayfada değerli bilgiler, tecrübeler paylaşılıp tartışıldı. Vakit bulabilirseniz okumanızı tavsiye ederim:https://forum.donanimhaber.com/s40-i-1995-2004--20233407-163



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 16 Şubat 2018; 19:15:4 >




  • İkimize de teşekkür ederim değerli bilgilendirmeler için sağolun diğer konuyu da takip edeceğim teşekkürler. İnşallah bulurum araştırmaya devam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.