Şimdi Ara

2 Haftadır bağlanamayan İnternet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 12.10.2020 edit: Bugün tam 12 gün oldu. Türknet İstanbul'un göbeğindeki bir eve interbet bağlayamadı. Ben hayatımda bu kadar basiretsiz bir firma görmedim. Çok basit bir sinyal problemini çözemiyorlar. Ne dış ne iç tesisatımda bir problem yok ama adamlar bağlayamıyor arkadaşlar. Üstelik bu 12 günlük sürecin parasını da alacaklardır. Eğer para verip rezil olmak istemiyorsanız Türkneti tercih etmeyin derim. İyi forumlar.

    Merhaba değerli donanımhaber üyeleri.

    Öncelikle şunu belirteyim çok sinirliyim burada açık seçik küfürler etmemek için kendimi zor tutuyorum. Konu uzun geldiyse özeti şu: türknet benden kurmadığı internetin parasını fazla fazla aldı.

    Daha önce farklı bir firmadan internet sağlıyordum fakat memnun olmadığım için TurkNet'e geçmek istedim. Önceki firmayla olan taahhüdüm bitmediğini için o firmayla olan aboneliğimi iptal etmeden TurkNet'e geçtim. Kurulum için birisi geldi ve her şeyi hallettiğini söyledi. Kurulum ücreti de 99 TL bu arada. Aslında kurulmama ücreti de diyebiliriz. TurkNet aboneliği başlattıktan yaklaşık 3 hafta sonra eski firmayla olan aboneliğimi bitirdim. Bitirir bitirmez de internetim kesildi. Meğerse bu TurkNet benden hem paramı almış hem de internetimi bağlamamış, ben internetimi eski hattımdan kullanıyormuşum. Üstelik bana TurkNet altyapısını kullandığımı söylediler ve ben de buna güvenerek eski firmayla aboneliğimi sonlandırdım. Bu soygunu kınıyorum. Online eğitim alan 3 kişi var evde. İnternetsiz kaldık asla ama asla anında sorun çözmüyorlar destek kaydı oluşturduk bekliyoruz.

    Bunun yanında eğer TurkNet'e aboneyseniz kesinlikle otomatik ödeme talimatı vermeyin. Kartımdan 6 gün boyunca art arda kurmadıkları internetin taksitini çektiler utanmadan. Sistem hatasıymış. Üstelik 6 kere değil de 3 kere çektiklerini iddia ettiler. 1 haftadır bu sorunlarla uğraşıyorum.

    Sonuç olarak 2 haftalık aboneyim toplamda 250 TL civarında para ödedim ve internetim kurulmamış bile.

    İmla hataları varsa affola mobilden yazdım ve çok sinirliyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacıabi96 -- 12 Ekim 2020; 10:51:15 >







  • TAM ANLAMİYYA REZİLLİK USAGUM
  • Merhaba, faturanız ile ilgili incelemeler tamamlanmıştır. Arkadaşlarımdan gelen bilgiyi sizinle paylaşmak isterim.

    "Merhaba Ahmet Bey Ben Esra D
    Talebinizi inceleyip ödemelerinizi kontrol ettim. 22.09.2020 tarihinde 118,64 TL ilk fatura çekilmiş + 24.09.2020 tarihinde ek olarak 33,00 TL + 25.09.2020 tarihinde 33 TL + 26.09.2020 tarihinde de 33 TL çekilmiştir. Bunlar dışında çekilen bir ücret bulunmuyor. Kurulum ücreti toplamda 99 TL dir. Bu tutar sıfırlanıp fazladan çekilen 33 TL içeride saklı kalmaktadır. Takip eden ay faturadan düşecektir. Ödemelerinizi sizde kontrol edebilirsiniz. İyi günler dilerim."
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    ??

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Fazla para mevzusunda banka dekontlarını size yollayacağım. 27.09.2020, 28.09.2020 ve 29.09. 2020 tarihlerinde de para aldınız Esra hanıma bunu belirttim. Fakat işin para kısmından ziyade şu an internetim yok. Modemimin internet ve dsl ışıkları yanmıyor. Araştırdığım kadarıyla yani tahmin ediyorum ki türk telekom kabloları bağlamamış. Evde üç kişi online eğitim alıyor. Destek ekiplerinden bir haber yok. Çok acil internete ihtiyacım var ama dönen yok. Yardımcı olabilir misiniz?

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Tam rezilsiniz yuh size

  • hacıabi96 H kullanıcısına yanıt

    Merhaba, arızayı iş emri numarasıyla saha ekiplerine ilettik. Arkadaşlarım ve saha ekipleri gerekli çalışmaları yaparak sorunu çözümleyecektir. Ben de önceliğini ayrıca ilettim.

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Sonuç geldi. Suçlu bizmişiz. Müşteri kaynaklı arza diyor. İşler sarpa saracak büyük ihtimalle. Sizin adamlarınıza 99 tl kurulum ücreti ödedik. Kendileri girip kurdular kurulduğuna onay verdiler. Şimdi nasıl arıza müşteri kaynaklı oluyor?

  • hacıabi96 H kullanıcısına yanıt

    Merhaba, arızanız şu anda teyit aşamasında görünüyor. Tekrar kontrol edilmesi için bilgi verdim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Merhaba, arızanız şu anda teyit aşamasında görünüyor. Tekrar kontrol edilmesi için bilgi verdim.

    Bugün bir hafta oldu.Gelen giden ilgilenen yok. Çok sıkıldım artık. Farklı bir operetöre geçmeyi düşünüyorum sabrım kalmadı çocuklar deslerine giremiyor.

  • 2 Hafta sonra bugün internetim geldi.
  • hacıabi96 H kullanıcısına yanıt
    Keyifli kullanımlar dilerim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.