Şimdi Ara

2. COMNET SKANDALI: BANLI IP ADRESİ VERİLİYOR! Sanal ödeme iptal, banka uygulamalarına erişim yok (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
5
Favori
11.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz ama arkasını doldurmadan.


    Alıntı

    metni:
    İp bahanesiyle oluşan iletişim kısıtlamaları aboneyi ilgilendirmez,

    Bence de ilgilendirmez, kısıtlayanın kabahatidir


    Alıntı

    metni:
    Bankaların veya Turkcell gibi aynı zamanda internet erişimi veren firmaların ip bazlı kısıtlamayı herhangi bir güvenlik kriteri veya kanuni dayanağı olmadan yapacağına inanmak abes.


    Gösterin o zaman dayanağını?


    Alıntı

    metni:
    Ayrıca bu ip den saldırı gerçekleşmediğini nereden bileceğiz.


    Bunları da açıkladım ama yine açıklıyorum.

    Öncelikle saldırı nedir? Banka kendisine yoğun bir DoS saldırısı varsa zaten bunu bilir. Mobil uygulamalarına yönelik bir sızma denemeleri varsa bilir.

    Kaldı ki istersem "kirli" bir IP'den hesabıma girmeye çalışayım, ne olacak? Müşteri numaramı şifremi doğru yazdıysam, telefona gelen doğrulama kodunu girdiysem IP kirli olsa ne olur kirli olmasa ne olur? Buna rağmen giriş şüpheli görüldüyse banka zaten yine izin vermiyor şüpheli işlem görüldü mobil uygulama aktivasyonunuz iptal edilmiştir şifrenizi yenileyin uyarıyor.



    Alıntı

    metni:
    İp ile imei aynı mantık bana göre.


    Neden aynı mantık olmadığını daha bir önceki cevap yazmış olduğunuz mesajda açıkladım ama siz belli ki kulaklarınızı tıkamışsınız.


    Alıntı

    metni:
    Aynı ip nin farklı kullanıcılara tahsis edilmesi ile imei kopyalanıp farklı telefonlarda kullanılması benzer.


    Hayır benzer değil çünkü aynı IP adresini aynı anda birden fazla kişi kullanabiliyor. Gayet normal bir kullanım. NAT nedir CGNAt nedir araştırınız. Sebeplerini daha önce de belirttiğim gibi bir önceki mesajda ayrıntılı yazdım.





  • Onu bana değil erişimi engelleyene sormanız lazım.(Siz derken abonelerinin sorun yaşadığını gören iss ve kurum) Mantıklı bir nedeni olmadan böyle birşey yapmasının mudiye zarar vereceği ve zarara uğrayan mudinin uğradığı zarar için kendisini şikayet edemeyeceğini düşünmek tuhaf olur. Araç kiraladınız yolda denetime takıldınız; bir baktık aracın trafik sigortası ödenmemiş araç men edilmek zorunda kalıyor. Sizin ulaşım özgürlüğünüz sekteye uğruyor. Bedelini ödediğiniz halde mağduriyet yaşıyorsunuz. Men edende mi kiralayan da mı kabahat aramak lazım. Engellenen ip yi kullananın kurumlara spam mail saldırısı yapmadığını nereden bileceğiz. İp tek yalnız kullanan çok; kurum ip yi tek kişi olarak algılıyor. Cgnat ip olması onu ilgilendirmez. Sorunun kaynağı da Cgnat ip; herkesin kendine ait ip si olsa ip bazlı engelleme de sadece o ip sahibi tekil kişi kısıtlanacak. Cgnat ip yi kullanmak zorunda olan çoğul kitle değil. Ayrıca bu iss ile niye bu kadar uğraşıldığını anlamakta zorluk çekiyorum; kimseye zorla hizmet satılmıyor. Memnun olmayan veya tercih de aklında soru işareti olanlar farklı iss leri tercih edebilir. Bazı kullanıcılar memnun bazısı değil; memnun olan devam eder olmayan devam etmez. İss pazarı geniş alternatif çok.





  • comnet pişmanlıktır. İlk 20 gün süper çalışır, sonrasında bağlantınız gider gelir, 299 lira isterler, gelip yaparlar bir iki hafta idare ediyor, sonra yine bağlantılar kopar, neden böyle diyorsunuz, telekom yepıyor, biz birşey yapamayız diyorlar ve müşteri hizmetlerindeki ergen iki üç kişi hemen aboneliğinizi iptal edip paranızın üzerine yatıyorlar. Neymiş biz peşin alıyoruz, sıkıntı çıkarırsanız iki saniyede sizi bloke edip aboneliğinizi sonlanırıp, kalan paranızı haram haram kursağımızdan geçiririz diyorlar. Sakın bulaşmayın, tekrar ediyorum pişmanlıktır. 1 yıl peşin ödedim 25 gün anca kullandım, 11 ayımı hiç ettiler. Çocuklarım eğitimsiz kaldı, mecbur başka firmaya başvurdum aboneliğimi sildikleri için mecburen sıfırdan başvuru yaptım.

  • Sidem kullanıcısına yanıt

    Peki hakkinizi niye aramadiniz?


    TÜKETİCİ SÖZLEŞMELERİNDEKİ HAKSIZ ŞARTLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

    Haksız Sözleşme Şartları Madde 1/b) Sözleşmeyi düzenleyenin, sözleşmeden kaynaklanan yükümlülüklerinden herhangi birini tamamen veya kısmen ifa etmemesi veya ayıplı ifa etmesi halinde, tüketicinin herhangi bir alacağını sözleşmeyi düzenleyene karşı var olan bir borcuyla takas etme hakkı dahil, sözleşmeyi düzenleyene veya bir üçüncü şahsa yöneltebileceği yasal haklarını ortadan kaldıran ya da ölçüsüz şekilde sınırlayan şartlar


    Tuketici hakem heyetine gidip hakkinizi arayin

  • utku191 U kullanıcısına yanıt

    Hangisine

    2. COMNET SKANDALI: BANLI IP ADRESİ VERİLİYOR!    Sanal ödeme iptal, banka uygulamalarına erişim yok
  • Türk telekom kullanıyorum. Dün gece elektrik gidip geldi, sanırım ip adresim değişmiş. Sabahtan beri Google'da bir şey aramaya çalışırken captcha çıkarıyordu. Verdiğin siteye baktım, durum bu;


    2. COMNET SKANDALI: BANLI IP ADRESİ VERİLİYOR!    Sanal ödeme iptal, banka uygulamalarına erişim yok

    Burada 3 tane var diye Google'ın engelleyeceğini sanmıyorum, bence bir şekilde Google'ın filtrelerine de takılmış kullandığım ip.


    Modemi resetledim ip adresim de değişmiyor işin kötüsü 2. COMNET SKANDALI: BANLI IP ADRESİ VERİLİYOR!    Sanal ödeme iptal, banka uygulamalarına erişim yok 





  • boyzof B kullanıcısına yanıt
    Ucuz Etin Yahnisi Yavan Olur Derler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • COMNET 30 GÜN ÜCRETSİZ DAVET KODUYLA İNTERNET KAZANABİLİRSİNİZ CMT857YGY


    2. COMNET SKANDALI: BANLI IP ADRESİ VERİLİYOR!    Sanal ödeme iptal, banka uygulamalarına erişim yok
  • zQrba kullanıcısına yanıt

    Ip adresi değişmemesi comnet ile mi alakalı? Yeni modeme geçtim ama ne yaptıysam aynı ip gözüküyor, modem ile mi alakalı yoksa comnet ile mi merak ediyorum. Statik ip gibi birşey olmuş bu, düzeltmenin bir yolu var mı acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a.ihsan kullanıcısına yanıt

    İss ile alakalı, imkanı yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a.ihsan kullanıcısına yanıt

    Dostum IPv4 kıtlığı var dünyada. Bu adreslerin dağıtımı Nisan 2011'de bitti. Türk Telekom'un elinde epey var. Geriye kalan firmalar çok az miktarda IP adresi kiralıyor ve 1 IP adresinden en fazla 256 müşteriye CGNAT sistemiyle hizmet veriyorlar.


    Bunu değiştirmek için Türk Telekom'a geçebilirsin. Orada da giderek işler kötüye gidiyor.


    Çok değiştirmek istiyorsan 1 gün modemi kapalı tut, belki o zaman yenisi gelir.


    IPv6 ile birlikte tüm bu sorunlar bitecek. O da tam olarak yaygınlaşamadı ülkemizde.

  • iss tarafındaki ağ geçidi mi, yoksa ip adresin mi aynı çıkıyor modemde? iss'in bir sebepten dolayı (arıza veya kapasite aşımı vb.) geçici olarak internet çıkışını ortak kullandırtıyor olabilir mi? tabi verdiği hizmetin logunu iyi tutuyor olması lazım. 2. COMNET SKANDALI: BANLI IP ADRESİ VERİLİYOR!    Sanal ödeme iptal, banka uygulamalarına erişim yok 

  • Hala sorun devam ediyor mu internetten alış veriş yapabiliyor musunuz, internet bakacılığı kullanabiliyor musunuz?

  • benim sorunum çözüldü ben giremediğim yerlere girebiliyorum artık

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.