Şimdi Ara

2. COMNET SKANDALI: BANLI IP ADRESİ VERİLİYOR! Sanal ödeme iptal, banka uygulamalarına erişim yok (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
5
Favori
11.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zaris kullanıcısına yanıt

    ben @utku191 ilk mesajı yazdığında bakmıştım malware kategorisinde ve block listesinde yes yazıyordu.


    kendi kendine no ya dönmüş. Sizin yaptığınız hamlelerle olabilir.


    Turkcell sayfası açılıyor.


    ama iptv izleyemiyorum açılmadı gitti. hücreselden deniyorum şak diye geliyor yayın.


    iptv gelmedi :(

  • Turkcell ve Vodafone açılmıyor bende. Ne saçma sapan iş bu ya. Turkcell ve Vodafone u Comnetin yükselişini kıskandığı için kınıyorum 2. COMNET SKANDALI: BANLI IP ADRESİ VERİLİYOR!    Sanal ödeme iptal, banka uygulamalarına erişim yok 2. COMNET SKANDALI: BANLI IP ADRESİ VERİLİYOR!    Sanal ödeme iptal, banka uygulamalarına erişim yok 



    2. COMNET SKANDALI: BANLI IP ADRESİ VERİLİYOR!    Sanal ödeme iptal, banka uygulamalarına erişim yok




  • oursoft O kullanıcısına yanıt

    Bak işte kendin cevaplamissin. Poyraznet tek tek ugrasiyor iletişime geçiyor. Comnet ise ugrasmamis. O zaman sorun comnetin olur.

  • haksancan H kullanıcısına yanıt

    Hahahah bankalar niye vazgecsin. Ac ieee yi biraz makale oku amator güvenlik onlemiymis.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dogecoin

    Bak işte kendin cevaplamissin. Poyraznet tek tek ugrasiyor iletişime geçiyor. Comnet ise ugrasmamis. O zaman sorun comnetin olur.

    Comnet firması da en az PoyrazNET kadar bu problem ile uğraştığına ve çözüm yolları arayıp uyguladığına inanıyorum. Belki PoyrazNET firmasından daha fazla rapor üretildiği için belki de farklı sebeplerden şuan aksaklıklar yaşıyor olabilir. Bizde dönem dönem elimizde olmayan nedenlerle bu tarz aksaklıklarla karşılaşabiliyoruz.


    Ek olarak burada bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Yine yanlış bilinen bir durum var onu düzeltmek istiyorum. Firma size geçmişi kötü bir IP adresi vermiyor aslında. Aşağıda ilettiğim görselde PoyrazNET'e ait IP adresinin geçmişte aldığı saldırı raporlarını iletiyorum. Görüleceği üzere her şey 30 Eylül tarihinde başlıyor. Yani aktif olarak firmaya ait IP adresleri 30 Eylül tarihinden itibaren birden saldırı gerçekleştiriyor diye bir çok kişi tarafından rapor edilmeye başlıyor. Bu sadece 1 IP adres sonucu. Bunun gibi firmaya ait bir çok IP bloğunda aynı türde saldırı raporlamaları var. Bu işlemi ya internet servis sağlayıcı yapar ki bir servis sağlayıcı kendi IP adresleri ile başkalarına saldırı gerçekleştirmez yada daha öncede belirttiğim üzere IP Spoofing ile sanki internet servis sağlayıcının IP adresleri tarafından gerçekleştiriliyormuş gibi saldırı yapan X bir saldırgan tarafından gerçekleştirilir.

    Tekrar tekrar ilettiğim gibi bu internet servis sağlayıcının yapabileceği ve birebir çözüm üreteceği bir durum değildir. Çünkü saldırı kendisine gelmiyor yada kendi sistemlerinden çıkmıyor. Genel iletişim paketlerinin manipüle edilerek oluşturulur. Bizler bu noktada rapor eden ve rapor edilen kişi, kurum ve sistemler ile birebir iletişim halindeyiz. Ayrıca resmi mercilere de ilgili durum hakkında gerekli bilgilendirmeler yazılı ve sözlü anlık olarak gerçekleştirilmektedir.

    Sonuç olarak yine tekrar tekrar iletiyorum. Bu yaşananlar bir abonenin bile mağduriyet yaşaması için bahane değildir. İnternet servis sağlayıcılar hizmetlerini eksiksiz olarak sunmak zorundadır. Fakat şunu emin olabilirsiniz kimse sorunun üstünü kapatmıyor. Size öyle geliyor olabilir ama arka tarafta geceli gündüzlü uğraşan bir ekip bulunuyor.


    2. COMNET SKANDALI: BANLI IP ADRESİ VERİLİYOR!    Sanal ödeme iptal, banka uygulamalarına erişim yok




  • This IP was reported 45 times. Confidence of Abuse is 88%

    ben bide comnete statik ip parasi oduyorum bu bloklu ip icin. yapacaginiz işe ............

  • This IP was reported 33 times. Confidence of Abuse is 52%:


    başlangıç

    03 Aug 2023


    bitiş

    27 Sep 2023


    bu tarihlerden sonra hareket yok



    "This IP address has been reported a total of 33 times from 13 distinct sources. 212.68.60.27 was first reported on August 3rd 2023, and the most recent report was 1 week ago.

    Old Reports: The most recent abuse report for this IP address is from 1 week ago. It is possible that this IP is no longer involved in abusive activities."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 9 Ekim 2023; 9:20:48 >
  • Ben de hepsi açılıyor. Testte de 39 dan 37 e düşmüş. En son 36 gözüküyor.

    5 gün boyunca akşam 21-23 arası kesinti olmuştu, raporlar da 8-12 Eylül ataklar gözüküyor; bunla bağlantılı gibi gözüküyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lady-Of-Ice -- 9 Ekim 2023; 18:51:31 >
  • Alakasız örneklerle benzerlik kurunca bu duruma örnek teşkil etmiş olmuyorsunuz.


    IMEI numarası tek bir telefona (somut, elinizle tutup gözünüzle gördüğünüz fiziksel bir varlık) atanan eşi benzeri olmayan bir numaradır. IMEI kara listesi dediğiniz olay BTK'nın belirlediği kurallar doğrultusunda operatörler tarafından uygulanmaktadır. çalışmasına izin verilen imei'ler kayıt altına alınır, kayıt altında olmayan imei'li telefonların satılmazına izin verilmez.

    Yukarıdaki eşi benzeri olmama durumu IMEI klonlama olayında geçersiz olur ve bu durumda imei kara listesi uygulaması devreye girer. Bu listeye giren imei'ler BTK'nın belirlediği kurallara göre listeye girer, vatandaş itiraz ettiğinde e-devlet'ten itiraz prosedürü vardır, ona göre telefon numarasına hatta göre istisnalar tanımlanır vb. vb. Devlet orada, vatandaşı burada, kanunu belli, hukuki yolları belli.


    Imei engellemeyi şahsi olarak desteklersin desteklemezsin o ayrı bir meseledir ama en azından kuralı kaidesi dayanağı bellidir.


    IP değiniz şey daha en baştan IMEI'nin sahip olduğu fiziksel karşılık varsayımına sahip değil. IP blokları satılan kiralanan sık sık el değiştiren numaralardır. IP adresleri günümüzde genelde dinamik olarak tahsis edilir, bu süre günlerle saatlerle sınırlıdır. Yanı sıra günümüzde CGNAT uygulamalarının yaygınlaşmasıyla bir IP adresini aynı anda düzinelerce farklı abone kullanabilmektedir. Belirli IP adresi ile belirli bir kullanıcıya karşılık geldiği varsayımı modası 90'larda geçmiş bir güvenlik anlayışıdır. Bu açılardan bakıldığında IMEI numarası ile IP adresininin hiçbir benzerliği olmadığı görülmektedir.


    Listeler konusunu karşılaştıracak olursak da IMEI listesinin aksine IP listelerini yapan kimin canı isterse liste yayımlar, listeye ekleme çıkarma yapmanın kuralı kaidesi listeyi hazırlayanın canı nasıl isterse, itiraz yolu listeyi yapanın keyfine göre, yasal dayanak yok, hukuki itiraz yolu yok, tam bir vahşi batı.


    Bununla gidip de IMEI yasağını karşılaştırmak abes kaçıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haksancan -- 9 Ekim 2023; 12:15:44 >




  • Dogecoin kullanıcısına yanıt

    ACM var paşam o da olur mu?



    Alıntı

    metni:
    blocklists can potentially lead to unjust blocking of legitimate users due to IP address reuse, where more users could be blocked than intended. IP addresses can be reused either at the same time (Network Address Translation) or over time (dynamic addressing). ....... We then analyze 151 publicly available IPv4 blocklists to show the implications of reused addresses and find that 53-60% of blocklists contain reused addresses having about 30.6K-45.1K listings of reused addresses. We also find that reused addresses can potentially affect as many as 78 legitimate users for as many as 44 days.








  • haksancan H kullanıcısına yanıt

    Telefonu alırken İmei ücretini ben ödemiş oluyorum, ondan dolayı imei sahibi benim. İp yi ben satın almıyorum, sahibi ben değilim bir nevi anonim. İp yi satın alan iss ve abonelere kullanım için tahsis eden de o. İp bahanesiyle oluşan iletişim kısıtlamaları aboneyi ilgilendirmez, iss sorumluluğunda. Bankaların veya Turkcell gibi aynı zamanda internet erişimi veren firmaların ip bazlı kısıtlamayı herhangi bir güvenlik kriteri veya kanuni dayanağı olmadan yapacağına inanmak abes. Ayrıca bu ip den saldırı gerçekleşmediğini nereden bileceğiz. İp ile imei aynı mantık bana göre. Aynı ip nin farklı kullanıcılara tahsis edilmesi ile imei kopyalanıp farklı telefonlarda kullanılması benzer.

  • oursoft O kullanıcısına yanıt

    İyi güzel yazmışsınız elinize sağlık, Lakin bir şeylerin üstünü kapatmada Comnet'in üstüne yok bana bir yerden tanıdık gelen her şeyi inkar etme politikasını güdüyorlar. Burada ki insanlarda öyle detaylı cevap beklemiyor ticketlara farkındayız üzerinde çalışıyoruz diye cevaplandırsalar insanlar bu kadar üzerine gitmez zaten ama ne yapıyorlar; hayır bizde öyle bir şey yok, sistemlerimiz sorunsuz diye yazıp ticket kapatıyorlar e isterse dışarıdan hizmet alıp 100 tane adam çalıştırsınlar kime ne hocam?


    Daha önce de yazdım bu firmanın müşteri ile iletişimi o kadar vasat ki en ufak sorun bile bu yüzden büyüyor tepki alıyor.

  • Merhaba, Cuma günü aynı sorunu fark ederek Comnet desteğe bazı sitelere giremediğimi yazdım. Konuyu okuyunca da bir şeyler yapmayacakları düşüncesi öne çıktı. Bu gün dönüş yaptılar, sorunun giderildiği konusunda. Kontrol ettiğimde sorun kalmamıştı. IP adresim aynı kalmış.

  • İlk sayfadaki adresten kontrol ediyorum değişen bir şey yok.

    This IP was reported 97 times. Confidence of Abuse is 77%

  • Reporter konusunda ise yaklaşık yüzde 80 aynı kullanıcıdan. Kullanıcı:

    User Hirte joined AbuseIPDB in November 2018 and has reported 7,636,333 IP addresses.

  • Kullanıcı son bir saat içerisinde 822 ip raporlamış.

  • Yani bence sorunun kaynağı Hirte olamaz. Şu an Comnet kullanıyorum ve sorunumu düzelttiler. Bir kurumun da kurumsal olmayan www.abuseipdb.com sitesinin verilerine göre işlem yapacağını düşünmüyorum.

  • Sahibinden com a da giriş yapılmıyor
  • Comnete yazdım, düzeltildi.
  • Bir kaç aydır Comnet kullanıyorum, bahsi geçen hiçbir siteye herhangi bir erişim problemi yaşamadım

    ipv6 bu dertleri çözer mi

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.