Şimdi Ara

2. COMNET SKANDALI: BANLI IP ADRESİ VERİLİYOR! Sanal ödeme iptal, banka uygulamalarına erişim yok (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
176
Cevap
5
Favori
11.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NT2L kullanıcısına yanıt

    Yine fikrinle yazmışsın.


    İnternette ip adresinizi paylaşmayın temalı bir çok şey duymuş olabilirsin bunların nedenini araştırmanı öncelikle öneririm. Hatta dur senin için fikriyle değil aklını kullanan yapay zekaya "IP adresimi internette paylaşırsam ne olur?" diye sordum. Özellikle şuan konumuz ile ilgili olan beşinci maddeyi okumanı tavsiye ederim. Rakiplerin senin listede gördüklerinin dışında olanları görmesi için ek bir çaba sarfetmeleri gerekiyor. Bu yapıp ele geçirenlerin sayısını çoğaltmamak için ulu orta IP paylaşılmaz. Zaten işin özünde IP adresi paylaşılacak bir şey değildir. Bazen internet servis sağlayıcıları senin şuan ki ufkunun maalesef alamayacağı durumlarla ilgilenir. Zaten senin gibi sade bir vatandaşın bunu bilmesine gerek yok. Ama senin gibi sade bir vatandaşın sanki network sistemlerini ve siber güvenlik yapısını sanki yalayıp yutmuş gibi hadsiz hadsiz görüş beyan etmesi ve buna kendisinin inandığı gibi başkalarının da inanmasını beklemesi doğru değildir.


    "İnternet üzerinde IP adresinizi paylaşmanın bazı potansiyel riskleri ve sonuçları şunlar olabilir:


    1. **Gizlilik Riski:**

      IP adresiniz, coğrafi konumunuzu ve internet servis sağlayıcınızı ifşa edebilir. Bu bilgiler, gizliliğinizi tehlikeye atabilir ve kötü niyetli kişilerin veya organizasyonların sizi hedef almasına olanak sağlayabilir.


    2. **Hedeflenme ve Tehditler:**

      IP adresinizin bilinmesi, siber saldırıların ve kötü amaçlı faaliyetlerin hedefi olmanıza yol açabilir. Kötü niyetli kişiler, güvenlik açıklıklarını sömürmek veya saldırılar düzenlemek için IP adreslerini kullanabilir.


    3. **İnternet Tarayıcıları ve Takipçiler:**

      IP adresiniz, çeşitli web siteleri ve hizmetler tarafından izlenebilir ve kaydedilebilir. Bu, çevrimiçi davranışlarınızın izlenmesine ve profillendirilmesine olanak sağlayabilir.


    4. **Hizmet Engelleme veya Kısıtlamalar:**

      Bazı durumlarda, belirli hizmetler veya web siteleri, belirli IP adreslerine erişimi engelleyebilir veya kısıtlayabilir. IP adresinizi paylaşmak, bu tür engellemelere maruz kalmanıza neden olabilir.


    5. **Port Tarama ve Güvenlik Denemeleri:**

      Kötü niyetli kişiler, paylaşılan IP adreslerini kullanarak sistemlerde port tarama ve güvenlik denemeleri yapabilir. Bu, sisteminizin güvenliğini tehdit edebilir.


    6. **Spam ve İstenmeyen İletiler:**

      IP adresinizin bilinmesi, spam veya istenmeyen iletiler almanıza neden olabilir. Kötü niyetli kişiler, IP adreslerini toplayarak spam e-posta gönderebilir.


    Bu nedenlerle, genellikle IP adresinizi kamuya açık şekilde paylaşmamak en iyisidir, özellikle de güvenlik önlemlerini ve gizliliği önemsiyorsanız. İnternet üzerinde paylaşmanız gereken bilgileri dikkatli bir şekilde seçmek ve güvenliği ön planda tutmak önemlidir."





  • turkcell superonline 1500 liraya kadar cayma bedelini karşılıyorlarmış heralde ; olmadı bir şekilde comnetten vazgeçeceğiz


    edit: kayıt oluşturdum turkcell parayı ödüyor ;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 6 Ekim 2023; 15:7:46 >
  • Comnet ile alakalı bende yaşadığımız mağduriyeti anlatayım;


    Malatya biliyorsunuz ki deprem bölgesi, ev bulmak, sağlam ev bulmak çok zor, guvenilmiyor.

    Kardeşim 4 ay ev aradı, bulamadı tabikide, çünkü evler ağır hasarlıdan az hasarlıya cevirildi, çok kötü evlere hafif hasar verildi.. birkaç evi olan adam tokiden bir tane ev alacak, diğerleri için alamayacağından ağır hasarlı binasındaki dairesine itiraz etti, belkide araya rüşvet girdi az hasara çevirdi ki kira gelirini kaybetmesin..

    Neyse buraları geçiyorum.


    Kardeşimin üç cocugu var, depremde aşırı korktular ve en ufak bir sarsıntıda bile büyük sıkıntılar oluyordu. Bu sebepten doğru düzgün ev bulmak için 4 5 ay aradılar ve bir tane ev bulabildiler, kira 17.500 + emlakçı 17.500 + 17.5000 depozito. Buna ek olarak, eşyalar köyden şehire götürüldü ve aşırı yüksek paralar isteniyor 25.000 TL de nakliye. Oraya taşınmaları ev 77.500 TL oldu. Ek olarak evi temizlediler vs.vs. bir sürü şey..


    Evlerine comnet internet aldık.. 4 gün falan evde kaldılar, sonra bir komşuları sayesinde evin ağır hasarlıdan hafif hasara çevirildiğini öğrendiler.. ne emlakçıdan para alındı, ne ev sahibinden. Emlakçı dedi ev sahibi söylemedi, ev sahibi dedi ben emlakciya söyledim o söylememiş vsvs. Üstüne dusmediler depozitoyu alabildiler. (Başka eve taşınırken yaptıkları temizlik, verdikleri nakliye, emlakçı parası, kira parasi boşa gitti. Neyse...)


    Comnete bildirdik, taşıma yok ya interneti. 12 ay peşin ödedik. Destek kayıtlarına cevap vermediler. Bende sözleşmeyi okudum 14 gün içinde kurulum bedelini kesip iade edeceklerini falan okudum, iptal talebi ilettim. Birde arayıp sesli onay alıyorlar ya hani.. destek kayıtlarına günlerce cevap vermeyen comnet hemen aradı ne hikmetse.. (bu arada, kayda hergun mesajlar atıyorduk ki dönüş yapsınlar, ne yapabiliriz, nasıl bir yol izleyebiliriz gibi.) Tekrar ev bulmak da sıkıntı zaten aylarca ev aramışlar.. comnetin çözümü; hiçbir ücret iade etmeyeceklerini ancak 7 gün içinde farklı adrese internet alın biz burada kalan gunlerinizi oraya ekleyelim dediler, 7 gün diye şart koşuyor, durumu tekrar anlattım insanlıktan anlarlar belki diye, bekletti birisiyle konuştu, süreç bu şekilde yapacak birşey yok dediler. Tamam, interneti iptal etmeyin, bu şekilde kalsın gerekli şikayetlerimi ileteyim dedim kapattım..

    Kapattıktan sonra aboneliğiniz iptal edildi diye mesaj geldi.

    Hesaba giriş yapabildiğimiz için; neden günlerce destek kaydina cevap vermediklerini, sözleşmede yazanı, 14 gün olmamasına rağmen (destek kaydını bu yüzden bekletiyorlardi sanırım, 14 gün olsun diye) birde başvuru tarihini baz alıyorlar işlerine o geliyor, internetin bağlanıldığı tarihi baz almiyorlar, bunu gerekçe göstererek hiçbir ücret iade etmediler. Üstüne tehdit ettiler modemi hemen bize göndermezseniz 1.500 TL de modem ücreti eklenecek diyorlardı.

    Destek kaydına saçma sapan alakasız cevap verip kapatiyorlardi (verdiğiniz bilgi için teşekkürler gibi.)

    Sonra hesaba girişimi de engellediler, böyle bir kullanıcı yok uyarısı almaya başladım.


    Tüketici hakem heyetine verdim..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • haksancan H kullanıcısına yanıt

    Telefon satın aldık diyelim; bir süre sonra kapandı. Meğer imei numarası (ip) kayıtsız veya kopya imei lmiş. Ben de operatörüme(bankaya) telefonum kapandı, iletişim kuramıyorum diye şikayette bulunmam mantıklı mı? Bu durumun yaşanmasına neden olan ücret karşılığı bana bu telefonu tahsis eden (iss) değil mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oursoft O kullanıcısına yanıt
    "Bilgili görüneyim de haklı çıkayım" çalışmaları kapsamında yazdığın mesajları merakla okuyorum Şükrü.

    Rakiplerin o bilgiye erişmiş zaten, saldırı yapıyorlar diyen sensin. Sonra da bizim o kadar az ip bloğumuz yok, sadece orada görünmüyor diyen yine sensin. Orada görünmeyen en fazla 3 daha bloğun çıkacağını düşünüyorum ki onlarda henüz faal değildir. Yavaş dönelim de forum hızınıza yetişsin efenim. Böyle vites görülmedi.

    Diğer firmalar salak herhalde, özellikleri büyüklerin bakanlıklara verdiği ip adresleri bile açıkta. Yoksa sen bu über bilginle güvenliği sağlayamıyor musun Şükrü?

    Bu firma Kocaeli'de senden daha ucuza çalışacak birini bulamadı sanırım. Bir firmanın senin gibi bir tip ile çalışmasına anlam veremiyorum. Halen ego kasarak, aşağı görerek rakibini yenme yolundasın, işe yaramıyor işte, neden zorluyorsun?

    Firmada ne iş yaptığını biliyoruz zaten, diğer firmaların aklına gelmeyen über güvenlik yöntemlerinde ortada. Sen kuzey kore kıvamında ilerle, interneti çanak okey oynayanlara satarsın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • ip kara listelerine asılsız ihbarla ip sokmak son derece mümkünken neyi konuşuyorsunuz? ip'ler birileri onları ihbar ediyor diye kirlenmez. ip, kirlenebilen bir şey değildir. bu listeleri fazla ciddiye alan işgüzarlarda kusur yok da comnet'te kusur var... artık inanıyorum ki bu forumda gerçekten bazı firmalar kasıtlı saldırıya uğruyor. belki bu comnet ip'lerini ihbar edenler, comnet'e siber saldırı yapanlar ve bu forumda rezalet olmayan bir olaydan rezalet çıkarmaya çalışanlar arasında bir bağlantı vardır.

    (comnet'le bir bağım yok, müşterileri veya çalışanı değilim, yaptıkları hiçbir şeye kefil değilim, bu ip meselesi dışında kalan sebeplerden mağdur etmiş oldukları insanlar olduğuna inanma eğilimindeyim.)

  • Ben sana yapay zeka ile cevap veriyorum onu da anlamıyorsun ve hala mantık dışı yazmaya devam ediyorsun.


    * Rakiplerin ne kadarını bildiğini sen nereden biliyorsun? Rakiplerin senin bildiğinden bir tık fazlasını biliyor yada daha fazlasını biliyor olabilir. Sırf birileri biliyor diye herkese sunarak daha fazla risk almanın yada internette paylaşarak abonelerin güvenliğini riske atmanın ne demek olduğunu bilgi güvenliği ve KVKK eğitimleri alarak öğrenmeni tavsiye ederim.

    * Diğer taraftan bir bakanlık IP adresinin biliniyor olması yada X bir sistemin IP adresinin biliniyor olması onların güvenlik prosedürleri ile ilgilidir. Aktif bir saldırı alınması halinde o IP adresleri belli bir yükü kaldırmazsa yedek sisteme yada yedek IP adresine geçiş yapmaktadır ve sen bu yedek IP adreslerini göremezsin.

    * Aldığım ücret ve egom ile ilgili yazdıklarına istinaden de bir cevap vereyim. Benim aldığım ücreti sen rüyanda bile göremezsin :)


    Konunun özüne dönecek olursak senin yazdığın IP adresleri dışında firmaya ait çok daha fazla IP blokları bulunmaktadır. Ben bu yazıları yazarken bile halen firma siber saldırı almakta ama bunları abonelere yansıtmamaktadır. Bu konuya cevap verme sebebim bir kullanıcının "PoyrazNET'de bu saldırı raporlarını alıyor ama onu neden engellemiyorlar?" sorusu üzerinedir. İlgili saldırı raporlarının son 1 haftada yapıldığı yada çoğaldığı dikkate alınırsa zaten firmanın sorunlu IP almadığı aktif kullandığı IP adreslerinin bu IP Spoofing ile kara listeye alınmaya çalışıldığını görebilirsiniz. Yine tekrar edecek olursam bu bir abonenin mağduriyet yaşaması için bir bahane değildir. Firmalar bununda önüne geçmek için gerekli önlemleri almak zorundadır.


    Son olarak internete girip herkesin ulaşabileceği bilgileri sanki büyük bir hafiyelik yapmış gibi aman " firmanın şu kadar IP adresi var." aman "bu firma çalışanı" gibi lanse ederek kendini zeki göstermene gerek yok. Sen zaten dünyadaki en zeki canlı türüsün. Böyle hafiyelikler yaparak zamanını boşa harcamana gerek yok :)





  • oursoft O kullanıcısına yanıt
    1- Okuduğunu anlama kursuna git, kimse yapay zekanın sunduğu cevaba bir şey demedi.
    2- Senin üç kuruşluk maaşını neden rüyama sokayım? Ego yapmadığını düşünürken bile ego peşindesin. O firma sana piyasadaki en düşük ücreti veriyordur, eminim.
    3- Ben dünyanın en akıllı canlı türü değilim ve internette bulduğum bilgilerle kimseye bir şey satmıyor veya kendimi bir şey sanmıyorum.
    4- Tribünlere oynuyorsun, sizinki gibi bir firmanın elindeki ip sayısı bellidir. Rakipler ya hepsine erişmiştir ya da hiçbirine erişememiştir. Matematik bize bunu söyler. Yukarıda rakiplerin size saldırdığını iddia ediyorsun, şimdi seni bir de bunu yasal mevkilerde kanıtlamaya davet ediyorum. Sonuçta rakipleriniz size zarar veriyor, dava ediniz. Tabii önce über bilginle kimlik tespiti yapman gerekiyor ki, pek olağan değil.
    5- Mantık hikayesine girmeden önce kendi mantıksızlığına bak.
    6- Sen o belirttiğin mesajı da prim amaçlı cevapladın farkındayız, dediğim gibi hiç cevaplamasan firma daha karlı çıkardı.
    7- Siber saldırı kesin geliyordur, bant daraltmayı unutmadığın, engellemediğin bir datacenter kalmışsa oradan gelir. 3 kuruşluk iş yapıp şu forumda kendini TT network'ünün güvenliğinden sorumluymuş gibi satman kimsede bir şey ifade etmiyor.
    8- Sessizce ağlamaya devam et :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • speedman kullanıcısına yanıt

    Durduğunuz hata hocam. BTK şu firmaları denetlese mantar gibi leş ISS dolmazdı etraf. Önüne gelen ISS açar, oldu. Herkes aldığı paraya bakıyor neticede ISS kurulumlarından da iyi para geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRa- -- 6 Ekim 2023; 15:37:13 >
  • ApRa- kullanıcısına yanıt

    evet hocam kesinlikle ;

  • Bu konuyu açan arkadaşa inanmıyordum fakat biraz önce Yemeksepetinden kartla sipariş vermeyi denedim goguvenliodemebkm adresine bağlanmadı hata verdi 2 3 kez denedim sonra aklıma bu konu geldi telefonun mobil veriden bağlandım site açıldı ödemeyi yaptım. Dediği doğru olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler, statik ip kullanmak daha iyi değil mi öyleyse?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi demiş ki ;


    Alıntı

    metni:
    eğer was found in our database görüyorsanız siz de engelli ip listesindesiniz.


    Ben Telekom kullanıyorum, cgnat içindeyim. Bana bahsi geçen yazı çıkıyor. Kapatıp açıyorum ont ve routerı ip değişiyor. Yine deniyorum yine aynı yazı çıkıyor.


    Velhasıl ben bahse konu hiçbir şeyde sorun yaşamıyorum. Eğer engelli ip listesinde isem niye her şey olması gerektiği gibi çalışıyor? Bu konuda bir teori mevcut mu dinlemek isterim.


    Ya hepsini bir kenara koydum, konuda inanılmaz bir bilgi kirliliği var. Düzeltmek istedim aslında ama baktım konu yedi sayfa olmuş ben daha birini düzeltemeden.


    Saygılarımla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 6 Ekim 2023; 18:41:20 >
  • righteous@ kullanıcısına yanıt

    Statik ip ye her ay verecek paranız var ise neden olmasın hocam.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    IP adresinde rapor olabilir ancak telekom üzerine düşeni yapıp blocklistten çıkarttırdığı için sorun yaşamıyorsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zaris kullanıcısına yanıt

    Yıl 2024 olacak insanlar bir internet kullanacaklar, pingiydi, ödeme onayıydı, açılmayan sitesiydi, hız düşümüydü uğraştırdıkları şeylere bak 2. COMNET SKANDALI: BANLI IP ADRESİ VERİLİYOR!    Sanal ödeme iptal, banka uygulamalarına erişim yok 


    Yukardaki 2 makarnaya itafen, yine bu karalisteye alınınan IP'lerin ISS tarafından talep edileceğini notu düşülmüş (bir blacklist oluşturucusu site). Konuda bir sürü kaynak varma yine tatmin olmadılarsa :D


    2. COMNET SKANDALI: BANLI IP ADRESİ VERİLİYOR!    Sanal ödeme iptal, banka uygulamalarına erişim yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRa- -- 6 Ekim 2023; 21:11:36 >




  • NT2L kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ediyorum bilgi için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 6 Ekim 2023; 22:26:57 >
  • Bende 4 5 gundur giremiyordum suan giriyor turkcell vs sitelere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.