Şimdi Ara

1600 mhz 667 mhz görünüyor bios dan düzelmedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • gigabayte 990xa-ud3 board
    Kingston 4GB Hyperx Blue 4GB 1600MHz DDR3 Ram takılı. forumlarda bios dan düzeltin yazıyor. ben biosa girdim auto var ve profile1 var başka seçenek yok. profile seçince el ile yazabiliyorsun. 9 9 9 27 yaptım 1600 olarak görüyor. hatta autoda 667 görüyor ama müdehale edemediğim alt seçeneğinde 1600 görünüyor. neyse manuel düzelttim 1600 gördü bios da ama win8 açılınca cpu-z de hala 667 görünüyor. ben mi yanlış bir şey yapıyorum. yoksa normal mi herşey?

    yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden..



  • Onlar latengy ve cas değerleri onlarla ramlerin mhz artmaz.
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    ne yapmam lazım dostum yardımcı olurmusun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrwhite

    gigabayte 990xa-ud3 board
    Kingston 4GB Hyperx Blue 4GB 1600MHz DDR3 Ram takılı. forumlarda bios dan düzeltin yazıyor. ben biosa girdim auto var ve profile1 var başka seçenek yok. profile seçince el ile yazabiliyorsun. 9 9 9 27 yaptım 1600 olarak görüyor. hatta autoda 667 görüyor ama müdehale edemediğim alt seçeneğinde 1600 görünüyor. neyse manuel düzelttim 1600 gördü bios da ama win8 açılınca cpu-z de hala 667 görünüyor. ben mi yanlış bir şey yapıyorum. yoksa normal mi herşey?

    yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden..

    işlemciniz nedir?
  • amd fx 6300
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrwhite

    amd fx 6300

    bilgisayarı yüke soktuğunuz zamanda 800 olmuyormu?
  • Ramin değerlerini tek tek biostan elle girmeniz gerekli.Büyük ihtimalle girdiğiniz değerler doğru 9 9 9 27 ve 1600 mhz.Kaydedip çıktığınızda sorun çözülmüş olacaktır fakat voltaj değeriyle oynamayı da unutmayın.Eğer voltajı auto da bırakırsanız anakart voltajdan dolayı ramleri 1333 mhze çekebiliyor.Benim anakartta da olduğu gibi.Ayrıca şimdi cpu-z açıp baktım 800 mhz yazıyor olması gerekiği gibi.Bilgi vermesi açısından üsten alta doğru değerleri yazıyorum

    DRAM Freq 805.4 mhz
    FSB:DRAM 1:4
    CAS#Latency (CL) 9.0 clocks
    RAS#to CAS# Delay 9 clocks
    RAS#Precharge 9 clocks
    Cycle Time 24 clocks
    Bank Cycle Time 34 clocks
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Her bilgisayarı aklımda tutamıyorum ancak yanılmıyorsam bu modellerde bios ayarlarında "advanced memory" gibi bir bölüm olmalı oradan da" xtrem profil" gibi bir bölümde ramin çalışma frekansı ayarlanıyor olmalı.

    Sizlerin yapmış olduğunuz ise alenen overlocktur. Ramler üretimden 1600 mhz olarak çıkmaktalar (biostaki ayardan extrem yapılarak 1333 mhz hızından 1600 mhz hızına çıkıyorlar, anakartın tasarruf modu nedeni ile boşta iken 800 çalışıyorlar) zaten 1600 mhz çıkan ram için overlock yapıp 1600 mhz hızına çıkartmak biraz garip olmuş bence. Yinede takdir kullanıcılarda. Kolay gelsin.
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Evet sanırım farkında olmadan overclock yapmış oldum.Fakat kelime anlamında da olduğu gibi overclock yapmış sayılmam için normalden fazla voltaj veya saat hızı ayarlamış olmam gerekmez mi ? Yani aslında ellemeseydim downclock olarak çalışıyor olacaklardı.Bir bakıma overclock yamamış aksine normal haline getirmiş oldum.Yoksa öyle değil mi
    Şimdi anlatmak istediğimi işlemciyi örnek vererek anlatacağım.Normalde işlemci yük altındayken çarpan yükselterek birnevi performans modunda çalışır.Boştayken de tam tersi olarak boşuna kendine yük bindirmez.Fakat overclock yaptığımızda bildiğim kadarıyla işlemci yük altına da girse boşta da olsa çarpan sabit kalıyor.
    Yani benim ramlerde de bu durum oluştu öyle değil mi ? Şimdi bu durumu nasıl düzelteceğimi biliyorsanız söylerseniz sevinirim çünkü ben bilmiyorum.XMP seçmeyi denemiştim fakat işe yaramamıştı.Ondan sonra da böyle bir yola başvurmuştum zaten




  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Bilebildiğim kadarı ile işlemci için overlock yapılabilmesi için iki yol var: ya frekansı arttırılıyor yada çarpanı. Yine bilebildiğim kadarı ile çarpan arttırılırken voltaj arttırmaya gerek yok ancak frekans arttıracaksanız voltajı da arttırmanız gerekiyor. Ramlerdeki overlock içinse hem cast ve latengy değerlerini arttıryorsunuz hem de voltajı yükseltmeniz gerekiyor. Biosdan değiştirilip ayarlama ile 1333 mhz nasıl 1600 mhz hızına çıkıyor bilemiyorum. Ancak teorik olarak latengy, timer ve cast değerleri ile voltaj arttırılmadan ramler de performans artışı olmaz.. Muhtemelen biosdaki bu ayar değişikliği ilede bu değerler üzerinde değişiklik gerçekleştiriliyor olmalı ancak yinede bunlar daha stabil ve güvenli değişiklikler olacaktır. Sonuçta bu ürünü üreten firma tarafından ürünün stabil ve güvenli şekilde çalışabileceği optimal değerler biliniyordur diye tahmin ediyorum. Bu neden ile çalışmasında pek sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum (bu güne kadar bu konuda şikayetçi birini görmedim ancak şikayet olabilir tabi). Ancak kişinin kendi gireceği bu değerler ile yapılacak overlock kimi zaman donanımın kömürleşmesi ile son bulabiliyor, tecrübe ile sabit.

    Overlock yaptığınızda voltaj artışına gitmiş olsanız bile yeni nesillerde sistem voltajı düşürüp boşta beklenilen zamanlarda enerji tasarruf moduna yinede giriyor diye biliyorum (2,8 ghz işlemciyi turbobost ile 3,4 ghz yapsanız bile boşta kaldığı zamanlarda 1,3 ghz hızına kadar düştüğünü biliyorum), ancak eski sistemlerde sanırım söylediğiniz gibi oluyor. Voltajı yükselttiğinizde hep o voltaj ile işlemci veya ram canlı tutuluyor.

    Bu model gigabytelerin tamamının bios üzerinde advanced memory bölümünden xtrem memory profil ile ram mhz lerinin arttırıldığını biliyorum. Eğer bu şekilde gerçekleştiremiyorsanız bir şeyi eksik veya hatalı yapıyorsunuz demektir. Bazı modellerinde 1333 mhz ramler 1800-2000 mhz e kadar attırılabiliyor ancak bunlarda bazı işlemci modellerinin kullanımı gerekiyor, her işlemci bu değerleri desteklemiyor diye biliyorum.


    NOT: Her 1333 Mhz bu yolla 1600 Mhz olacak diye bir kural yok. Ram üreticileri kendi sfekisyonların da hangi model ramlerin bu şekilde 1333 Mhz den 1600 Mhz (yada daha fala değerlere) çıkabildiğini çoğu zaman yazıyorlar. Bu kısma dikkat lütfen.




  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi biosa girip baktım inceledim evet resmen overclock yapmışım ve işin kötü yanı başka çarem de yok Dediğiniz XMP (Extreme Memory Profile) bildiğim kadarıyla intelin ürettiği bir teknoloji ve benim anakartımda bulunmuyor.Daha doğrusu DRAM E.O.C.P. adı altında bulunuyor.Bu seçeneği seçtiğimde " DDR1333 , DDR1600 , DDR 1866 ......... PROFILE 1 " seçeneklerinden birini seçmem gerekiyor.Tabiki DDR1600 seçiyorum.Daha sonra kaydedip çıktığımda anakart ramleri 1333 mhz ye çekiyor.Bu nedenle bende DRAM Configuration menüsü altından istediğim ayarları tek tek giriyorum.Daha sonra voltajı da 1.510 yapıyor kaydedip çıkıyorum.Böylece ramler 1600 mhzde çalışmış oluyor.Birde bunu yaparken dikkatimi seçti sanırım ramlerle oynadığım için anakart işlemcinin çarpanını sabitlemiş.Tekrar auto yaparak kaydedip çıktım ve bir sorun kalmadı Değerleri neye göre belirlediniz derseniz DRAM Conf. menüsü altında seçim yapacağım kutucukların yanında AUTO ve SPD yazan iki seçilemeyen menü var.Burada zaten tüm değerler yazılı.SPD olan neyse onu seçtim.Yoksa nerden bileyim kırk türlü ayarını





  • Selametle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.