Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ]Musallat.exe Virüsü!!! (Klasör.exe)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
80.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize merhaba.Başlıkta belirttiğim gibi musallat.exe virüsü bana musallat oldu.D Sürücüsüne bulaştı.Gazete için arkadaşımın flashını aldım ve oradan girdiğini tahmin ediyorum.Mesela diyelim siz bir klasör oluşturdunuz adı DH olsun.Bu virüs isim olarak aynısından DH.exe olanını oluşturuyor.İşlemciyi sürekli kullandığı için oyunlarda da sıkıntı yaşıyorum.Bunun bir çaresi varmıdır.Virüsü yazan adam bide bunun anti virüs'ünü yapmış.Ancak ne kadar güvenilir bilmiyorum.Yardımınızı bekliyorum.Teşekkürler.


    Edit: Arkadaşlar o virüsü laptop'ımdan tekrar bulaştırdım . Ancak internette ufak bir araştırmayla çözüme kavuştum.

    Bu virüsten kurtulmak için Flashdiskinizi bilgisayara takın ve aşağıdaki adımları izleyin.1.Başlangıç > çalıştır > “cmd” yazın > “enter”a tıklayın.2. Görünen ekranda flashdiskinizin olduğu sürücünün adını girin. Örneğin F sürücüsündeyse “F:” şeklinde girip “enter”a tıklayın.3. Artık flashdiskinizin içindesiniz. Şimdi “attrib -h -r -s /s /d f:*.*” komutunu girip “enter”a tıklayın. (Buradaki “f” sürücüyü ifade eder. Sizinki hangi sürücüdeyse siz onu gireceksiniz!)4.Şimdi bu ekrandan çıkıp “Bilgisayarım”dan flashdiskinize girin, dosyalarınızın geldiğini göreceksiniz. Kısayoları silebilirsiniz.Not: Tırnak işaretlerini(” “) ifadeleri belirtmek için koydum. siz tırnak işareti kullanmadan yazın!

    http://www.kizlarsoruyor.com/flort-tanisma/q353359-usb-bellege-bulasan-virus-nasil-temizlenir

    Üstteki siteden alıntı yaptım.Bir kişi dahi bu konudan nasiplendiyse ne mutlu bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverBallers -- 26 Ekim 2014; 20:54:56 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: SilverBallers

    Arkadaşlar hepinize merhaba.Başlıkta belirttiğim gibi musallat.exe virüsü bana musallat oldu.D Sürücüsüne bulaştı.Gazete için arkadaşımın flashını aldım ve oradan girdiğini tahmin ediyorum.Mesela diyelim siz bir klasör oluşturdunuz adı DH olsun.Bu virüs isim olarak aynısından DH.exe olanını oluşturuyor.İşlemciyi sürekli kullandığı için oyunlarda da sıkıntı yaşıyorum.Bunun bir çaresi varmıdır.Virüsü yazan adam bide bunun anti virüs'ünü yapmış.Ancak ne kadar güvenilir bilmiyorum.Yardımınızı bekliyorum.Teşekkürler.

    Merhaba hocam, öncelikle çalıştır'a msconfig yazıyoruz oradan da başlatman kısmına geçip musallat.exe veya musallat isminde olabilir, onu kaldırmanız gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra ise internet üzerinden combofix programını indirip çalıştırmanız gerekiyor. Müşterilerimde oluyor bu sorun sık sık, bununla çözümlüyorum. Bir deneyin olmazsa yeni çözümler arayalım.




  • Flaxes F kullanıcısına yanıt
    Hocam combofix'i indirdim ancak çalışmadı.Windows 8.1 kullanıyorum.Uyumluluk sorunu gider seçeneğinide kullandım ancak fayda etmedi.
  • senin o tarif ettiğin musallat temeli folder.exe virüsü, windows'un lisanslı ise windows defender var onu kullan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SilverBallers

    Hocam combofix'i indirdim ancak çalışmadı.Windows 8.1 kullanıyorum.Uyumluluk sorunu gider seçeneğinide kullandım ancak fayda etmedi.

    Sağ tıklayıp özellikler dediğinizde oradan uyumlu olarak çalıştırmayı dener misiniz? XP ve Win7 olarak.
  • Anti Malwarebytes kullan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende troll sandım başlıkları daha dikkatli seçebilirin.
  • Virüs çeşitleri hakkında bilgisi olan insan trol başlık sanmaz merak etme.Sorun çözüme kavuştu bu arada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SilverBallers

    Virüs çeşitleri hakkında bilgisi olan insan trol başlık sanmaz merak etme.Sorun çözüme kavuştu bu arada.

    Cahilliğime say.Bu kadar tepki vermene gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F36A0C623 -- 2 Haziran 2014; 14:26:04 >
  • nasıl çözdünüz hocam
  • Sowyet kullanıcısına yanıt
    Hocam bende bilmiyorum.İnternette yazan yönetimleri denedim.Ek olarak bilgisayarımda .exe diye arattım ve 129 kb olan dosyaları sildim.
  • takam kafana

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • detayşı bilgii için çözüm http://goo.gl/mzkQbv
  •  [ÇÖZÜLDÜ]Musallat.exe Virüsü!!! (Klasör.exe)

    Ben de Visual Studio 2010 Programı ile bir windows form application yazılımı yaptım her dosyanın altındaki *.exe olan tüm doyaları belirli bir klasöre çektim.
    Evet bazı programların da exe sini çektim onlarıda geri yerlerine koyabilmek için bir adet rapor.txt dosyası oluşturarak hangi dosyayı nereden çektiğini yazdırdım.
    Böylelikle istemediğim exe uzantılı dosyaları geri yerlerine taşıyabilmiş oldum.
    Programı bir setup değilde VS programında açılacak şekilde yani kaynak doyaları ile beraber kendş sitemde payalaşacağım.
    isteyenler oradan kendi kasörlerini yazıp istediği dosyaya , virüsyalarını taşıttırabilecek.
    Konu Kapandı ama yinede benim PC de yapamdığım için bu yazılımı hazırladım umarım silzerinde işlerinize yarayacaktır.




  • ücretsiz sunulan avast anti virüs temizliyor
  • Bana da musallat olmuştu bende 147kb şeklinde dosyalar oluşturuyordu. Virüs programına gerek olmadan bütün 147 KB dosyaları arattım hepsini sildim. Ha bir de gizli dosyaları gösteri açman lazım silmek için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musallat.exe , Smss.exe ve benzeri virüslere karşı USB üzerinden gelebilecek virüslere karşı hem gelişmiş koruma hem de gelişmiş tarama yapan bu programı forumdan indirip kullanabilirsiniz.


    [NUH21TR] USB Virüs Engelleyici 2020
    https://forum.donanimhaber.com/nuh21tr-usb-virus-engelleyici--141705033#142416501


    Dosyaları taramak için Seçenekler > Araçlar Panosu > Klasörün Aynı İsmine Sahip Virüs Dosyalarını Sil > Tarama Yöntemi (Kesin Olan virüs Dosyası Seç)

    Buradan sonra Musallat.exe'nin bulaşmış olduğu herhangi klasör içinde klasör adını almış herhangi virüs dosyasını seçin > Tüm birimleri tara seçeneğini işaretleyin ve Uygula butonuna tıklayın.

    Ayrıca isterseniz virüslerin bilgisayar üzerindeki değişikliklerini düzeltmek için Araçlar Panosu'ndan Komutsal Onarım Aracına gözatabilirsiniz.

    Ve önerim programın ilk açılışındaki diskleri seçip musallat.exe , smss.exe ve buna benzer USB üzerinden gelebilecek virüslere karşı aşılama yapıp korunmanızdır.


    [NUH21TR].



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NUH21TR -- 17 Mart 2020; 13:40:56 >




  • Musallat.exe anladığım kadarıyla notepad.exeyi defalarca çalıştıran bir program. Bende bu virüsü biliyordum fakat tekrar aklıma gördüğüm konu sayesinde getirdim. Foruma üye oldum. Ve kendi yazdığım bir .bat dosyası ile notepadleri kapatabiliyorum. Eğer ki musallat.exe bilgisayarınızda çok fazla not defteri açtıysa ve eğer ki ekranınız donduysa daha önceden bulduğunuz veya buraya linkini atacağım programla notepadleri kapatmaya çalışın. Komutlar bazılarını kapatırsa , .bat dosyasını düzenle yapıp bir kaç defa taskkill /f /im notepad.exe komutunu kopyala-yapıştır ile düzenleyin. Çalıştırdığınız zaman kapanması gerekecek. Linki :https://www.dosya.tc/server29/b50gqg/durdur_musallat.bat.html




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.