Şimdi Ara

CTRL tuslari calismiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
60.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar ctrl+ v ctrl+c

    ctrl+shift+del

    hicbiri calismiyor



  • Klavyeniz üzerinde farklı bir CTRL tuşu bulunuyorsa bu kombinasyonları diğer CTRL tuşu ile deneyiniz. Kullanmış olduğunuz CTRL tuşunda problem olabilir.

    Ayrıca ''FN'' tuş takımı açık konumlandırılmış ise CTRL ( C,V ) gibi komutları doğrudan kullanamazsınız. FN tuş takım anahtarının kapalı konumda olmasına dikkat ediniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makedonn

    Klavyeniz üzerinde farklı bir CTRL tuşu bulunuyorsa bu kombinasyonları diğer CTRL tuşu ile deneyiniz. Kullanmış olduğunuz CTRL tuşunda problem olabilir.

    Ayrıca ''FN'' tuş takımı açık konumlandırılmış ise CTRL ( C,V ) gibi komutları doğrudan kullanamazsınız. FN tuş takım anahtarının kapalı konumda olmasına dikkat ediniz.

    sag CTRL calisiyor sol calismiyor

    FN olayini anlamadim
  • Klavye üreticileri portatiflik adına birden çok komutu bir tuşa atayabilmektedir. Birçok komut tuşunu aynı anda kullanabilmemiz için FN tuş takımı adı altında bir kavram ortaya çıkarılmıştır. CTRL tuşu ''Fn'' tuş takımında farklı bir tuşa atanabilir. Örn; FN tuş takımı devre dışı bırakılması durumunda klavye üzerindeki bir tuş ''İnsert'' görevi görebilirken, aktif konumda iken ''Print Screen'' komutu atanmış ise ''İnsert'' komutu yerine ''Print Screen'' işlevi görür.

    FN tuş takımını klavyeniz üzerindeki fonksiyonel tuşlar aracılığı ile kaldırabilirsiniz. Şayet bir Notebook ise cihazınızın BİOS menüsünden bu ayarı ''Disabled'' ( İnaktif ) konuma getirebilirsiniz.

    FN tuş takımında aktif olmadığı takdirde bu sorunu yaşıyorsanız, CTRL tuşunda fiziksel bir problem var demektir. ( Klavyenizin CTRL tuşu bozulmuştur. )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 22 Ocak 2011; 16:32:14 >




  • sanirim sol CTRL tusu bozuldu
  • sorun cozuldu...

    kalvye de 1....6 tuslari calismiyordu vurunca calisiyordu


    ctrl tusunada 2,3 kere vurdum calisti


  • CTRL tuşunun plastik kaplamasını klavyeden ayırın, içerisinde lastik bir tampon yer alacaktır. Zamanla bu parça esnekliğini kaybedip, yırtılabilmektedir. Ve eğer yırtılmış ise bastığınızda işlevselliğini yitireceğinden komutları işleyemeyecektir. Tuşu sökün, altındaki lastik tamponu değiştirebilirsiniz, eğer bir yıpranma söz konusu değil ise yinede şu işlemi denemenizde fayda vardır; plastik parçayı kaldırın ve klavyenin Board'ı ortaya çıkacaktır, bu tuşun komutunun sağlandığı anahtar hemen burada gözükecektir. Bu anahtarın üzerine bir miktar kurşun kalem tozu dökün ve bir güzel yayın. Daha sonra plastik materyali ve CTRL tuşunun kapağını kapatın, daha sonra yeniden deneyiniz.

    Not; kurşun elektrik iletkenliğini arttıracağından olası bir temas problemini çözecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 22 Ocak 2011; 17:10:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etihadb

    sorun cozuldu...

    kalvye de 1....6 tuslari calismiyordu vurunca calisiyordu


    ctrl tusunada 2,3 kere vurdum calisti





    Vermiş olduğun yararlı bilgi için teşekkür ederim. Bendeki 2 ctrl tuşu da çalışmıyordu, kalvyeyi masaya 2 kere vurunca düzeldi.

    Lan oğlum böyle çözüm mü olur! OLDU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LucidEresbos -- 3 Ağustos 2015; 18:58:18 >




  • Fn + f4 yap düzeliyor...
     CTRL tuslari calismiyor




  • Num Luck tuşuna 5 saniye basılı tutun...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.