Şimdi Ara

12. T.C Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
1
Favori
14.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dh anketine gore rte %5 zor aliyor ;-)

    Gerci o bile cok.

    Haramzadenin saltanati elbet yikilacak.

    En agirima giden evde kalan sifirlayamadiklari parayla sehzadeden 3-5 ev almalari, ev dediginde 1,500.000 dolar.

    Hakkimi bu haramzadrleri destekleyenlerede helal etmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

    Selamlar Webbie,

    Yaziniz gayet aciklayici ve aydinlatici olmus.Yandas medya papaganlarindan duyduklari seyleri gelip buraya yazan insanlarin soylediklerinize kolay kolay cevap verebileceklerini sanmiyorum.Ayrica yine yazinizdaki detaylara bakinca Ekonomist oldugunuzu ya da ekonomi konusunda bilgili oldugunuzu tahmin ediyorum.Asagida,onceki yazinizdan bir alinti yaptim.Ulkede uretim namina herseyi bitiren AKP hukumetinin,ekonomi konusunda basardigini '' iddia ettigi '' mevzular uzun zamandir benim de kafami kurcaliyor.

    Sizin tahminlerinize gore,AKP'nin ulke ekonomisine implement ettigi bu sistemin uzun vadede sorunsuz ve stabil bir sekilde calisma sansi nedir ? Bu ekonomik model saglam midir ? 2023 hedef diyerek kendilerinden gayet emin sekilde konusuyorlar.AKP'nin bunca sene iktidarda kalabilmesinin sirri burada yatiyor bence.2007 yilindaki global ekonomik resesyon sonucunda 2008 yili yerel secimelrinde AKP'nin oyu yuzde 30'lara kadar dusmustu.Ekonomi,ulkenin oldugu kadar iktidarin da can damari.Bu yuzden merak ettim..bu konuda (mevcut modelin muhtemel omru) herhangi bir ongorude bulunabilir misiniz ?


    Ancak bir anda herşey değişmiş, dolar stabilite kazanmış, enflasyon ise düşüşe geçmiştir. Burada ilginç olan, daha doğrusu herkesin kendisine sorması gereken soru şudur; Üretim artmadan ya da petrol kaynakları bulunmadan, aynı gelire sahip olan ülke nasıl olur da bir anda bambaşka bir ekonomik görünüme kavuşur?

    Soruyu daha da Türkçeleştirmek gerekirse; Daha önce iki evi olan ve bu evlerin birinde oturup, diğerinden de kira geliri sağlayan ama bir türlü iki yakasını bir araya getiremeyen Ahmet Bey, nasıl oldu da tek evle iki yakayı bir araya getirmeye başladı?

    Cevap basittir; Ahmet Bey, ikinci evini satmıştır ve bu sayede yüksek bir nakit getirisine kavuşmuştur. Evini satarak elde ettiği bu gelir, kısa vadede ve biraz tutumlu olsa, maaşından artanlarla ödeyebileceği eş-dost alacaklarını ödemesini sağlamıştır. Ancak, Ahmet Bey'in göze çarpmayan bir geliri daha vardır; tefeciden aldığı para.

    Evet, Türkiye'nin son 10 yılda üretmeden, kalkınma hamlesi yapmadan ve tarihinde hiçbir zaman görülmemiş tüketim çılgınlığına rağmen batmamış olmasının asıl nedeni, tefeciden aldığı paradır. Televizyonda devamlı duyduğumuz, gazetelerde devamlı okuduğumuz bu tefeci borcunun iktisattaki adı sıcak paradır.

    Sıcak paranın Türkiye'yi tercih etmesinin nedeni ise, FED'in faizleri düşürmesi sonrasında, başta petrol zenginlerinin elinde birikmiş olan nakit paranın kendisine en yüksek geliri arayışı gelmektedir. Bunun yanı sıra, 11 Eylül sonrası batıda Araplara karşı oluşan tepki de bu paranın üzerinde etkili olmuş, paranın devlet garantili en yüksek getiriyi sağlayacağı yer olan Türkiye'ye gelmesini sağlamıştır.

    Tefeci Ahmet Bey'e borç verirken, dünya standartlarının üzerinde bir gelir sağlayacağını, eğer bu geliri elde edemezse Ahmet Bey'in ikinci evini alabileceğini bilmektedir. Eğer son 10 yıla ait gazetelere bakarsanız, Türkiye'de kurulan fabrikaları değil, kurulan yabancı sermayeli bankaları ya da yabancı sermayeye satılan bankaları görebilirsiniz.


    Bu konuda bir dostumuzun dedigi gibi.
    Akp bakkalin borcunu odedi ama manava, kasaba, sarkuteye, tupcuye, sutcuye hep borc takti.

    Artik Kemal Sunal filmlerindeki ay basini getiremeyen memura dondu Turkiye.

    Bakalim akp elindeki saatli bomba ne zaman ve kimin elinde patlayacak.

    Kimin elinde patlarsa patlasin olan yine gariban halka olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    Forumdaşım,

    Asıl soru bence şu olmalı; Ortada ekonomik bir sistem var mı?

    Ekonomi yani iktisat kelimesi "kıt kaynakların en verimli şekilde kullanılması" anlamına gelir, ki bunun için kaynakların az ya da çok etkin bir şekilde kullanılması gerekir. Kaynakların kıt olduğunu kabul edersek, ki biz etmesek de kaynaklar kıttır, kullanmak yerine satmak kısa vadede tatlı bir çözümdür. Bu çözümü genelde bizim gibi geri kalmış ülkeler uygular.

    Dikkat ederseniz iktidar ve onun sözcülerinin ağzından "kalkınma" terimini duymazsınız. Bunun yerine "Büyüme" terimi devamlı tekrarlanır, ki onu da maalesef yalan dolan yolu ile topluma anlatırlar.

    Öncelikle bu iki terimin anlamlarını açıklamakta fayda var;

    Kalkınma: Üretim ve üretim verimliliği ile ilgilidir. Özünde beşeridir ve büyümeye göre tabana yayılma oranı çok daha yüksektir. Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse; bir kasabaya fabrika kurarsanız, o fabrikada çalışan her birey ücret alır ve hepsinin geliri az ya da çok artar.

    Büyüme: Tamamen sayısaldır. Şu anda bizim önümüze koyulan ve herkesi mutlu eden ama neden mutlu olduklarına bir türlü anlam veremeyen toplumun afyonudur. Büyüme ile ilgili örnek vermek gerekirse; Az önce fabrika kurduğumuz kasabaya banka şubesi açılır ve bu bankada Ali Ağa'nın marabalarını sömürerek elde ettiği milyonlarca lira bulunur. Birileri de bu parayı kağıt üzerinde tüm marabalara dağıtır ve der ki "Kasabada kişi başına düşen gelir şu kadardır". Ancak gerçekte, kasabalının parası gibi görünen o para sadece Ali Ağa'nındır; parayı Ali Ağa harcarken, orgazmı marabalar yaşar.

    Büyüme ile ilgili ikinci önemli konu ise, toplumun kandırılıyor olmasıdır. En baştaki adamlarından buradaki sözcülerine kadar hepsi yalan söylüyor. Daha doğrusu, dezenformasyon yolu ile okumayı ve araştırmayı sevmeyen bireyleri kandırıyorlar. Bunu da şu şekilde yapıyorlar; "Türkiye, AKP başa geldiğinden beri %5 büyüme yakaladı ve dünyanın en büyük 17. ekonomisi oldu" diyerek, birşeyler başarmışlar gibi biz izlenim yaratıyorlar. Oysa ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden bugüne kadar ki büyüme ortalaması %5.2'dir ve AKP'den önce dünyanın en büyük 16. ekonomisiydi.

    Burada uyguladıkları uyanıklık, sanki daha önce ülkenin büyümesi ve dünya sıralaması daha kötüymüş gibi bir izlenim yaratmaktır. Oysa ki Türkiye AKP'den önce daha hızlı bir büyümeye ve daha yüksek bir sıralamaya sahipti.

    Bana sorduğunuz soruya verebileceğim en net cevap şu olur; AKP eliyle yaratılan ekonominin ne kadar kırılgan olduğunu 17 Aralık sonrasındaki bir hafta içerisinde gördük. Dolar o hafta içerisinde %25 değer kazandı, ki güçlü bir ekonomide böyle bir durum, hele ki sırf üç beş tane montaj! kaset ile olmaz. Gelecekle ilgili öngörüm ise; Umarım AKP en azından birkaç yıl daha iktidarda kalır. Çünkü, kapıda duran ve her an patlayabilme ihtimali olan sıcak para kaynaklı kriz, kimin kucağında patlarsa, o bir daha Türkiye'de iktidar olamaz. Bu noktada muhalefet partilerinin iktidar olma konusunda şu anda çok fazla çaba harcamamalarını dilerim. Aksi halde o bombayı kucaklarına alırlar.

    Bu arada, iktisat mezunuyum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

    Bu mesaj silindi.
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazerBülbül -- 28 Nisan 2021; 16:7:12 >
  • Bu forumda Sayın Webbie gibi kaliteli yazılar yazan üyeler hala varmış ona sevindim.
  • Logo konusu açılmışken
     12. T.C Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Lucky -- 3 Temmuz 2014; 1:58:40 >
  • chpliler ve mhpliler bile kendı adaylarından umutlarını kesmişler hala tayyibe sallıyorlar seçilirse ki seçilicek onların hiç biri o koltuklarda kalamaz artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ax

    Cumhurbaşkanıda olur bu ülkede.Herşeye layık bu ülkenin insanı.Kulluk etmekten başka ne yapmıştır ki bu toplum.Aralarından zeki biri çıkmış bu düzeni bozmuş ama tarih bir yenisini daha çıkarana kadar bu düzen böyle devam eder.Utanmasalar saltanatı getirecekler.Atatürk'te biliyordu bu toplumu ama hata yaptı.Diktatör gibi yönetip kazıyacaktı bu toplumdan sorgulamayan,cahil,kulluğa alışmış kişileri.Sen misin demokrasi isteyen çok partili düzene alıştırmaya çalışan.Al işte yine geldiler ülkenin başına...

    tayyibe tapanlarla atatürke tapanların ne farkı kaldı şimdi?
    Ama haklısın toplumların en büyük hatası yeniliğe direnç göstermek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Golden Brain



    forumdan byob ne dedi:

    "Kendini zeki sanan bir vatandaşın yapabileceği en ileri görüşlü hareket, ileri görüşlü bir liderin posterini duvara asmaktır."

    Daha ilerisi olamaz bu böyle...

    "Kendini zeki sanan bir vatandaşın yapabileceği en ileri görüşlü hareket, ileri görüşlü bir liderin posterini duvara asmaktır."

    özlü söz yemin ediyorum etkiledi




  • abd'de seçimlere girse obamaya bile fark atar tokyo belediyesinide alacağız inş.
  • Bazen hayat fazla rte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 yıldır yenilmeyen partisi yaklaşık 1 ay sonra ilk kez yenilgi yüzü görecektir hemde kendisi 5 parti birleşti imkansız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başbakanımız istifa etmeyerek devletin imkanlarını ve kaynaklarını kişisel propagandası için kullanacak. İyiki başbakan dindar biri, ya birde chp li dinsizlerden olsaydı!
  • İşte CB olacak kişinin örtülü ödenekten belge ibraz etmediği, kimseye hesap vermediği, kimsenin nereye harcandığını bilmediği harcamalar. 2013 yılı sanırım açıklanmadı ama 1 milyar TL nin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Şimdi de bu ödenekten CB kampanyası için kullanacak. Kendisinden nefret eden benim gibi milyonlarca insanın parasıyla kendi reklamını yapacak. Tabi bu tayyibin dindar hali. Çok dindardır hayatta kul hakkı yemez.

    2003 103 milyon 12 bin 740 TL
    2004 107 milyon 375 bin 284 TL
    2005 84 milyon 88 bin 668 TL
    2006 207 milyon 646 bin TL
    2007 262 milyon 286 bin 521 TL
    2008 290 milyon 981 bin 700 TL
    2009 341 milyon 971 bin 042 TL
    2010 383 milyon 170 bin 247 TL
    2011 391 milyon 682 bin 533 TL
    2012 694 milyon 229 bin 493 TL
  • Büyük Lider
  • 2 Beyaz: Barışı, kardeşliği, birliği, tevazuyu, iyiliği anlatır. İstikrarı, devamlılığı ve Türk bayrağındaki beyazı temsil eder.


    Ziyaaaa...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kpln04

    quote:

    Orijinalden alıntı: ax

    Cumhurbaşkanıda olur bu ülkede.Herşeye layık bu ülkenin insanı.Kulluk etmekten başka ne yapmıştır ki bu toplum.Aralarından zeki biri çıkmış bu düzeni bozmuş ama tarih bir yenisini daha çıkarana kadar bu düzen böyle devam eder.Utanmasalar saltanatı getirecekler.Atatürk'te biliyordu bu toplumu ama hata yaptı.Diktatör gibi yönetip kazıyacaktı bu toplumdan sorgulamayan,cahil,kulluğa alışmış kişileri.Sen misin demokrasi isteyen çok partili düzene alıştırmaya çalışan.Al işte yine geldiler ülkenin başına...

    tayyibe tapanlarla atatürke tapanların ne farkı kaldı şimdi?
    Ama haklısın toplumların en büyük hatası yeniliğe direnç göstermek

    Atatürk ile kıyasladığınız adamın farkındasınızdır umarım.Tapma olayı yok ortada ayrıca.Atatürk ve erdoğan gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum...




  • adam bütün herkesi kucaklayan bir cumhurbaşkanı olacağım diyor.
    Kendinize dikkat edin
  • webbie kullanıcısına yanıt
    AKP'nin 17 Aralik olaylarini neden " darbe " olarak nitelendirdigi daha net anlasiliyor simdi.Her an patlamaya hazir bu ekonomi balonu ve yalan dolan uzerine kurulmus bu sistemi muhalefet neden ifsa etmez,neden iktidar partisinin uzerine gitmezler anlayamiyorum dogrusu.

    Verdiginiz Ali Aga ornegi ile kisi basina dusen millo gelirin 10bin dolari asmasi konusuna atif yapmissiniz sanirim.zaman ayirip,detayli sekilde anlattiginiz icin cok sagolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.