Şimdi Ara

100 Bin TL Ustu Arac Alabilenler ne is yapıyor ? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
474
Cevap
20
Favori
19.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Düşünemedi kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccc123

    Nasıl yani?

    Hocam şöyle açıklayayım ocakta 170 bin tl ye aldıgımız ev şuan 250 bin TL , geçen sene 120 bin TL ye aldıgımız ev şuan 270 Bin TL.
    170Bin Tl ye şuan ev yerine araba almış olsaydık böyle bir kazancımız olmazdı. Şuanki aracımız Toyota Avensis 2012 model. Yetiyor mu ? Yetiyor. Fazlasını alabilirmiyiz evet fakat şuanlık gerek yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düşünemedi -- 22 Temmuz 2015; 16:36:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    Artık herkes başkasının hayatına karışmayı kendine hak görüyor.Herkes rekabet içinde.Sen bu rekabete girmezsen olmuyor.Bunu kabul edemiyorlar.İllaki iyi araba alacaksın karşındakini bir güzel ezeceksin ki itibar gör.Bu iş böyle.
    Millet arabayı alıp kapının önüne koyuyor ne biniyor ne birşey.Karşısına geçip ailece çay içiyorlar.Akrabaları da çağırıp hava atıyorlar.
    Cebimdeki telefon belki 50 lira etmez istesem son model alırım ihtiyacım yok almıyorum.Bunu bile anlamıyorlar.Biraz param var ya mutlaka iphone 6 almalıyım.
    Ev konusunda da oturmak için belki 3. veya 4. evleri ama adam 70 yaşına gelmiş dolabında bir legen domates biraz peynir var.Bunu yiyip para arttırıp ev alıyorlar.Sosyal hayat sıfır.

    Ben böyle insanlarla çok güzel dalga geçiyorum... Gerçekten çok bireysel bir tipim galiba. Çünkü başkalarının ne düşündüğü gerçekten beni hiç ilgilendirmiyor. Akrabalar falan karışıyormuş ya mesela... Benim de aile modelim geniş; amcalardan biri gelip bana Jetta akar falan dese, "Kendi paranla bana alacaksan alsana!" derim. Geyik muhabbeti gelişmiş, espri yeteneği yüksek adamın bir dokunulmazlığı oluyor. Sanırım bunun keyfini sürüyorum. Bana ters gelen bir mevzuyu anında espriye çevirip sokuşluyorum. Muhabbet başlamadan bitiyor.

    Zırt pırt telefon değiştiren arkadaşlarım var. Sürekli bir nakit sıkıntısı... Ben her yıl en az bir kere yurtdışına çıkıyorum. Bu tipler arkamdan bakıyor... Kendi tercihi abi. O sana bulaşmayacak, sen onlara... Cebimde hatundan çöktüğüm telefonum var... Floransa Venedik benim olsun, Iphone 6s arkadaşımın... Neticede ayın sonunda ikimiz de taksit ödüyoruz...

    Bir yandan şunu da düşünüyorum, bizim yaşadığımız şekilde büyüyen çocuğun ufku diğerinden çok daha geniş olacak. Belki çok fazla ilgi alanı olduğu için işte büyük başarı gösteremeyecek, belki de ilgi alanlarından biri işine dönüşecek, hem çok çok başarılı olacak, hem mutlu çalışacak. Bu bir kumar. Ama iki türlü de mutlu bir hayat demek. Arkadaşımın çocuğu es kaza mühendis olup, dümdük işlerle uğraşıp yüksek maaşla profosyonel çalışan biri olmazsa, hayatta ondan bir mok olmayacak... Hadi arkadaşım çocuğun içini dolduracak kalifikasyona sahip. Bir de bu kalifikasyona sahip olmayanların çocukları var... Turizm meslek Yüksek okulu öğrencilerine stajyer alan bir arkadaşım var. Birinci ağızdan şahit oldum:

    Çocuk 1'inci dünya savaşı neden çıkmış, ne olmuş, Osmanlı nasıl bölünmüş, kurtuluş savaşı nasıl başlamış, nasıl örgütlenilmiş hiçbirini bilmiyor. 19 mayıs, 23 nisan, 29 ekim bilmiyor. 30 ağustos yok. 9 eylül? Yok. Bilmiyor kız. Kıbrıs nerede diyorsun, "Karadeniz'de değil mi" diyor. İkinci dünya savaşında kim kime daldı, Sovyetler birliği nedir, Hitler kimdir, hiçbiri yok kızda... Turizm meslek yüksek okulu son sınıf öğrencisi kız, "Londra nerenin başkenti?" diyorsun, "Londra ülke değil mi?" diyor. Paris yok. Berlin bile yok... Staja gelen çocuklar her yıl hızlı bir genel tarih dersi ve genel coğrafya dersi alıyor arkadaşımdan. Turizm acentası lan! Müşteri gelecek ben Almanya'ya bilet bakıyorum diyecek, karı çıkacak "Milan'a mı bakalım?" falan diyecek... Müşterinin ayakkabısını havada görürsün kaçarken... Ülkeler ve başkentlerini ezberlemeye çalışıyor. Listeyi basmış. Kağıdın bir tarafında ülke, diğer tarafında başkent yazıyor. Ezberlemeye çalışıyor salak. Yöntem de yok... Arkadaş içerki odada duran dünya haritasını duvardan söküp bunların çalıştığı salona astı. "Haritadan çalışın haritadan!" Her staj dönemi sonrası öğretmenleri gelir, "Bizim yapamadığımızı siz yapmışsınız..." Her seferinde arkadaş "Lan dümbük, sen yapamıyorsan istifa et, yapabilen gelsin!" diye öğretmenin üstüne yürüyüp dövesi gelir. Ancak çocukların bir sene daha bu malların öğrencisi olacağını bildiği için, onu da diyemez...

    Türkiye'nin ulaştığı dümbüklük seviyesi bizim çok da zeki, çok çalışkan olmayan çocuklarımızı sırf yetiştiriliş tarzından ötürü büyük adam, bu imkan içinde imkansızlıkla büyümüş garip çocukları da modern köle yapacak. Hepsinin bilgisayarı, tableti, telefonu var. Sorsan Turabi'yi sana her detayını anlatır. Zehir gibi zeka. Sıfır merak, sıfır araştırma. Bir gün oturup, "lan Berlin neredeydi?" dememiş düşün... E mal bu olunca, yönlendiren bizim çocuklar, yönlenen aha bu sığırlar olacak. Sığır olmak da onların suçu değil. Ana-Babaları arabanın önünde çay içip akrabaya caka satıyordu ya işte...

    Oha o kadar degildir hocam ciddimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 130 bin liralık s80 kullanan arkadaşımın senelik 1 milyon dolar cirosu olan danışmanlık firması var
    istese daha lüks olanını alır ama abartmamak lazım diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BatuKır

    130 bin liralık s80 kullanan arkadaşımın senelik 1 milyon dolar cirosu olan danışmanlık firması var
    istese daha lüks olanını alır ama abartmamak lazım diyor

    Şirketi üzerine almıştır. 2-3 senede bir araç değiştirip vergiden düşüyor olmalı. Ciro 2 milyon olsaydı, araç Mersedes olurdu. Çünkü şirketin gelir vergisi artardı.👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla adam 3200 tl gelirle ve kenarda köşede çok fazla bir şeyi olmadan almaya çalışıyor.... Şaşırdım...!!!

    http://forum.donanimhaber.com/m_108314167/tm.htm
  • Forumda 100 bin uzeri araçları liseli cilginlar. Aliyor. Ogrenciligin kiymetini bilemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evim var, gelirim iyi, 100k üzeri araç almak istesem hiç sorun değil, hani canım da istiyo... Ama ben halen eşşeğe biniyorum. Balta mıyım ne...

    Sadece 3,5 yaşındaki çocuğumun eğitimini garantiye alma kaygım var. Yukarıda bi arkadaşın bahsettiği SIĞIRcıklardan yetiştirmek istemiyorum. Sonuçta EĞİTİM ŞART.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ticaret, gemi kaptanlığı, Ceoluk. Adam gibi para kazandıran bunlar. Ha ama boş bir yere ceo olmak değil tabiki demek istediğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanın trilyonlarıda olsa 30-40 binide olsa kendi kazandığı ile aldığı araç en güzelidir bence.Sonuçta senin olan o.Hepsi 4 teker.Ben dün 3.20 f30 a biniodum günah okadar para dedim sattım ve 2006 mercedes c180 aldım.İnsan mutlu olduğuyla güzeldir.Bizim insanımız araçla yargılıyor çok yanlış ama önünede geçemiyosun.Herkes kiralık lüks araçlarla daha kredisi hiç ödenmemiş araçlarla show yapıyor.Gerek yok.En güzel araç kendi paranla aldığın senin olan araçtır.Modeli değeri önemli değil.Ön yargı aldırıyor lüks araçları.
  • kuzenim almanyada 7 kasa bmw aldı 2 ay kullanmadan sattı,markete girdiğimde utanıyordum diyor.
  • Doktor
    Mutahit
    Ozel sirket ust duzey yonetim
    Tv kanallari haber kanallari yonetimi
    Avukat
    Tabi bu yazdiklarimin iyisi var kotusu var 3 kazanani var 30 kazanani var birazda sans isi
    Birde babam sagolsun durumu var ama ona girmiorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabasevdası A kullanıcısına yanıt
    Neden satmış ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccc123

    Neden satmış ?

    orda türkiye'ye göre ucuz olduğu halde 7 kasa büyük gelmiş prestij olarak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RioShui


    Oha o kadar degildir hocam ciddimi

    Valla durum bu. Anladığım kadarı ile pek umut vaat etmeyen gençler meslek liselerine yöneliyor (ki çok yanlış), ortaokul bilgileri de zayıf oluyor. Lisede de hocalar bunları sallamıyor "bunlar it, bunlar hayta" diye.

    Sınıfta kalma kalmamış. Kalacak durumda olan çocuğun velisine soruluyor. "Geçsin mi kalsın mı?"

    Bazen okuduğum okula şükrediyorum. Dönemin müfredatını işleyip, "şimdi çocuklar bu lise tarihi ile gerçek tarih aynı şey değil" diye konuya giren tarih öğretmenleri mi istersin, edebiyat dersinde "size sorarlarsa aruz ölçülerini öğrendiniz; ama hepiniz salaksınız, beceremiyorsunuz, anlaştık mı?" dedikten sonra Nazım Hikmet'e geçmeler... Gene bir dolu mallık vardı tabi, müfredattan çok kopulamıyor; ama iyiymiş. Biz çok iyi okumuşuz. Bir de bize o merakı hem ailelerimiz, hem öğretmenlerimiz az-çok vermiş. Bunlar beton gibi yetişiyor. Çoğunun da zekası var, kafası basıyor. Aileler sallamıyor. Tam anlamı ile saldım çayıra mevlam kayıra büyüyorlar. Öğretmenleri de kifayetsiz... Eğitim sistemimiz de içine düşen Einstein'ı düz adam Sami çıkarmaya yönelik bir sistem zaten... Hepsi birleşince sonuç bu oluyor. Popüler kültüre her gencin merakı olur. Memlekette popüler kültür pompasından başka bir şey yok.

    Kızın bildiği tarih Kanuni döneminden ibaret. Onda da herifin vaktinin çoğunu sarayda, alemde, karı kızla geçirdiğini sanıyordur. "Şehzade Mustafa neden öldürüldü?" de şrak diye anlatır... "Pargalı neden?" de onu da anlatır. Tabi pargalının dizide üstünde durulmamış başka ufak indiregandi işleri de var. Tarihimiz boyunca yönetimde indiregandicilik bizim bir parçamız olmuş. Bazen ceza fazla kaçmış, bazen hak yerini bulmuş, bazen bulamamış.




  • komşum fabrikada çalışıyor 1700 tl civarı kuru maaşı var aile desteği yok eski astrasını verip 75 bine sıfır vw tiguan aldı, eşide çalışsa demek ki Q3 filan alacak : ) yani illede yüksek kazançlı veya fabrikatör olmak gerekmiyor, şartlar çok değişti.
    ah ahh babam (memur) yıllar önce tüplü tv almıştı taksitleri hepey zorlamıştı, şimdi araba alıyor insanlar, nerden nereye...
  • uzakdağ kullanıcısına yanıt
    Alınmasına alınıyor. Hatta yeteri kadar gayrimenkulünüz varsa, gider otel bile alabilirsiniz.

    Ama komşunuz o borcu ederken ne kadar stres yaşar, ancak o bilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    quote:

    Orijinalden alıntı: RioShui


    Oha o kadar degildir hocam ciddimi

    Valla durum bu. Anladığım kadarı ile pek umut vaat etmeyen gençler meslek liselerine yöneliyor (ki çok yanlış), ortaokul bilgileri de zayıf oluyor. Lisede de hocalar bunları sallamıyor "bunlar it, bunlar hayta" diye.

    Sınıfta kalma kalmamış. Kalacak durumda olan çocuğun velisine soruluyor. "Geçsin mi kalsın mı?"

    Bazen okuduğum okula şükrediyorum. Dönemin müfredatını işleyip, "şimdi çocuklar bu lise tarihi ile gerçek tarih aynı şey değil" diye konuya giren tarih öğretmenleri mi istersin, edebiyat dersinde "size sorarlarsa aruz ölçülerini öğrendiniz; ama hepiniz salaksınız, beceremiyorsunuz, anlaştık mı?" dedikten sonra Nazım Hikmet'e geçmeler... Gene bir dolu mallık vardı tabi, müfredattan çok kopulamıyor; ama iyiymiş. Biz çok iyi okumuşuz. Bir de bize o merakı hem ailelerimiz, hem öğretmenlerimiz az-çok vermiş. Bunlar beton gibi yetişiyor. Çoğunun da zekası var, kafası basıyor. Aileler sallamıyor. Tam anlamı ile saldım çayıra mevlam kayıra büyüyorlar. Öğretmenleri de kifayetsiz... Eğitim sistemimiz de içine düşen Einstein'ı düz adam Sami çıkarmaya yönelik bir sistem zaten... Hepsi birleşince sonuç bu oluyor. Popüler kültüre her gencin merakı olur. Memlekette popüler kültür pompasından başka bir şey yok.

    Kızın bildiği tarih Kanuni döneminden ibaret. Onda da herifin vaktinin çoğunu sarayda, alemde, karı kızla geçirdiğini sanıyordur. "Şehzade Mustafa neden öldürüldü?" de şrak diye anlatır... "Pargalı neden?" de onu da anlatır. Tabi pargalının dizide üstünde durulmamış başka ufak indiregandi işleri de var. Tarihimiz boyunca yönetimde indiregandicilik bizim bir parçamız olmuş. Bazen ceza fazla kaçmış, bazen hak yerini bulmuş, bazen bulamamış.

    beklenildiği üzere...

    Eğitime %3 ayırıyoruz. Başka kim eğitime %3 ayırıyor bir bakın. Bazıları Lichtenstein, Monako gibi gerçekten zengin yerler. Bir de savaşan Afrika ülkeleri. Geri kalan Afrika ülkeleri, Suudi'ler ve beğenmedikleri Suriye eğitim için en az %5 gelir ayırıyor.

    Bizim asıl zayıf noktamız eğitim. Dünya'ya, zamana ve komşularımıza göre zayıf. Bu düzelmeden hiç bir şey düzelmez. Ama işte, fazla anlatamıyorsun. Ukala zannediyor seni. Niye zannediyorlarsa... ben zaten ukalayım :) Bu önemli değil, eğitim zayıf. Böyle giderse gelecekte Türkiye'nin patronları çoğalacak.




  • Böyle lüks araçları alanlar iki tiptir:
    1) İş adamı veya esnafsa; işçilerini düşük ücretle köle gibi çalıştırıp, onların emeğini sömürerek servetine servet katıyordur. Elde ettiği karı çalışanıyla paylaşmaz.
    2) Bir şirkette yöneticiyse, patron yalakasıdır. İş arkadaşlarının kuyusunu kazarak o makama gelmiştir yüksek maaşla keyif çatıyordur.

    Her türlü o paralar temiz değil. Zehir zıkkım olsun. Cehennemde ateşleri bol olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dudeykewl

    Böyle lüks araçları alanlar iki tiptir:
    1) İş adamı veya esnafsa; işçilerini düşük ücretle köle gibi çalıştırıp, onların emeğini sömürerek servetine servet katıyordur. Elde ettiği karı çalışanıyla paylaşmaz.
    2) Bir şirkette yöneticiyse, patron yalakasıdır. İş arkadaşlarının kuyusunu kazarak o makama gelmiştir yüksek maaşla keyif çatıyordur.

    Her türlü o paralar temiz değil. Zehir zıkkım olsun. Cehennemde ateşleri bol olsun

    Şunu da ekleyebiliriz belki, atasından kalan gayrimenkulu olan vardır.

    Yeteri kadar fazlaysa, bir kısmını satıp akrabasına-komşusuna-arkadaşına hava atmak için alabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.