Şimdi Ara

Yılın Oyunu Sekiro: Shadows Die Twice (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
2.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Death Stranding hak ettigini aldı. Müzik, Yönetmen ve en iyi oyuncu dallarında kazandı. Başka bir şeyde hak yerini bulmamış olurdu. Film olarak iyi; ama oyun olarak kötü. Hep dediğimiz buydu. Bazıları aşmış kendini, Kojima bile, sanattan anlamamak ile sucluyorlar insanları. Alın size Sanat, sanat yönetmenligi ödülü de Kojima'nin bahtina vurmadı. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 14 Aralık 2019; 16:21:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Yıllardır yılın oyunu ödülünü hak etmeyen çöpler alıyor zaten, şaşırmadım. death stranding gibi yapımı bile anlayamayacak kapasitede olanlar lady butterfly kesmeye çalışarak kendini oyuncu sanmaya devam etsin.
    Oyunda anlaşılacak ne var bende bunu merak ediyorum. Sonu amaçsızca bir yere bağlanmayan bir senaryo.Bir sürü şey yaşandı ama çok spolier olmasın olayların arkasında ki kişi yav bunlar zaten olacak bu durumdan kaçamazsınız, olayları hızlandırayım bakalım ne oluyor kim ne tepki veriyor ehehhe ,diyor bu mu iyi senaryo.Bir sürü gizemli görünen ama sonu hiç bir şeye bağlanmayan olay var. Bu oyunun senaryosu çok derin ve mistik konuştuğunu sanan ama hiç bir şey anlatmayan sadece boş konuşan dandik edebiyat dergisi yazarından çıkmış gibi. Bir sürü amaçsız şey yazayım bunlar gizem katsında senaryonun dandikliği belli olmasın . Onun dışında oyun zaten sıkıcı gameplay diye bir şey yok , yapay zeka yok , boss savaşı geliyor koşarak kaçabiliyorsun boss dan. Şu oyunu kojima değilde başka biri yapsa kimse beğenmezdi , adam yapınca illa fanları bir şekilde savunuyor.




  • Zaten, düşük puanları da anti propaganda yüzünden aldı Death Stranding! Maaşlar da yatmadı, primler de anlaşılan
    Olsun, kojima AHAAAARR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım o yüzde 65lik dilimin içinde sen de varsın çünkü defalarca kez cevap vermeme rağmen anlamamakta çok ısrar ediyorsun. Ve hiçbir şekilde sorduğum sorulara da yanıt alamıyorum. Sekiro hakkında yanlış bilgi verdiğimi iddia etmişsin de "Zaten souls serisiyle kült haline gelmiş FS bir de tutup bu dövüş sistemini çok daha tepe noktaya taşıyarak Sekiro gibi bir şaheser çıkarıyor." bu yorumdan nasıl benim sekiro ve soulsun dövüş sisteminin aynı olduğunu düşündüğümü savunabilirsin ki. Apaçık bir şekilde sekiroda çok daha yeni mekanikler, oynanış elementleri ekleyip zaten güzel olan bir sistemi çok daha iyi bir noktaya çıkarmış demişim. Yani böyle bir çıkarım yapman zaten senin o yüzde 65'te olduğunu kanıtlıyor. Ayrıca sekiro nun hikayesini anlatan yüzlerce saatlik içerik var internette sen anlamadıysan o zaman yok gibi bir olay yok yani. Ayrıca "daha" kelimesinin neden kullanıldıgını anladıgım gibi ona da cevabı verdim. Ama malesef sen herşeyi kendi görmek istediğin gibi gördüğün için yine anlamadın tabi ki. "Daha" çok ya da az mainstream denemez ikisi de değil öyle bir karşılaştırma yapılamaz demiştim. Çünkü öyle bir karşılaştırma yapıp ona göre ödül vereceksen orda Re 2 gibi çok daha genele hitap eden bir oyun var. Kaç kere bunu yazdım bilemiyorum artık. Ds yi o şekilde savunamazsın. İkisi de ana akım oyunlara diğerinden daha yakın değil. Tekrar söylüyorum ds anti propaganda yüzünden Goty olamadı gibi bir olay yok. Kötü bir oyun da değil kesinlikle. Ama sekiro ödülü daha iyi bir oyun olduğu için, oyuncuya verecek daha çok şeyi olduğu için aldı.




  • En iyi oyun yönetiminde Control'un hakkını yemişler, Death Stranding gibi kargo yürüme simülatörü yerine dar mekanlarda bize gerilimi veren Control'ün bu ödülü alması gerekiyordu. Bu oyun Ea, Ubisoft'tan çıksaydı değil ödül almak etkinlikte ismi dahi geçmezdi .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 14 Aralık 2019; 22:2:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darktimes7

    Öncelikle Death Stranding için mainstream bir oyun demen "mainstream" kelimesininin anlamını bilmediğini gösteriyor. Çünkü hem Sekiro hem Ds mainstreamin tam zıttı oyunlardı. Mainstream olmak senin için çok olumlu bir anlama geliyorsa o senin bilgisizliğindendir. Ve tekrar kusura bakma senin olmamı hayal ettiğin gibi yeni nesil bir oyuncu değilim. Heralde 15 senedir falan her türlü RPG, tps, fps, korku vb oyunu oynamış biriyim. Bioshock 1 mass effect 1 gibi efsaneleri çıkış yılında oynayıp hayran kalmış biri ne kadar yeni nesilse o kadar yeni nesilim. Death strandingin oyuncuyu bir yerden sonra kendine bağlayan bir yapısı var ve biraz sabır istiyor. Hikayesi de sabrın karşılıgını veriyor sonuçta. Gameplay yok ama oyunda öyle bir sıkıntı var. Bir tarafta da Sekiro gibi oyuncuya o sabrın karşılıgını muhteşem bir tatmin olma hissiyle veren bir oyun var. Zaten souls serisiyle kült haline gelmiş FS bir de tutup bu dövüş sistemini çok daha tepe noktaya taşıyarak Sekiro gibi bir şaheser çıkarıyor. Oyun öğrenene kadar işkence öğrendikten sonra da müthiş bir gameplay olarak o işkencenin karşılıgını alıyorsun. Ve fs nin hikaye anlatımında ne kadar usta bir firma olduğunu söylememe gerek yok. Hiçbir şey vermeyerek bu kadar derin bir hikaye anlatan zaten bir bu bir de souls oyunları var."Tabii yeni nesil oyuncuların anlamakta zorlandığı şeyler bunlar, sen de haklısın" Yani senin anlayacağın dostum senden daha farklı düşünen insanlar da var bu hayatta. Ve büyük bir sır vereyim bu insanlar senden daha bilgili ve kültürlü olabilir. Evet yanlış okumadın senin gibi düşünmeyen biri aptal, cahil, zevksiz falan olmak zorunda değil Bu arada ps haterı olduğumu falan iddia edersin sırf sekiro daha iyi dedim diye çünkü sende o kapasite var. Tüm ps leri zamanında aldım şu anda da ps4 ve pc den oyun oynuyorum. Xbox falan girmedi şu an evime. Hater tezini de çürütelim şimdiden
    Death stranding te demek gameplay yok? Her yonden cesitlilikte gameplay in krali var be. Sadece kojimanin hatasi oyunun basin da sam in eline silahi verip hem kargo tasisin hem de o siper senin bu siper benim cover alarak her 5 dakika da gelen boss larla kapissin, bi taraftan da kargoyu teslim etsin. Aslinda bu da var oyunun ilerleyen kismin da. Oyuna o kadar guzel yedirmis ki seni doga ve muzikle basbasa birakip dinlendirirken yeri geldigin de mukemmel tasarlanmis (cok cesitli atesli silahlarin da oldugu 1.Dunya 2.Dunya vs. savasina) aksiyona sokuyor. Sekiro sekiro diye tutturdugunuz oyun da ne hikaye ne de grafik ve atmosfer guzeldi, resmen ps3 oyunlari gibi leşti grafikler. Oyundan tek zevk almami saglayan combo'lardi o kadar. Death stranding gibi bir oyunu oyun dunyasina kazandirmis mis gibi, sen ve senin gibi cok bilmisler dalga geciyor. Goren de oyunu detroit become human gibi sırf sinematik sanacak. Ds icin oyun da sadece yurume ve kargo simulatoru deyip dalga gecen detroit become human lada dalga gecsin de goreyim ama yemezler degil mi o oyunun yeri baska. Death stranding in hakki yenmistir kesin ve net.




  • darktimes7 D kullanıcısına yanıt
    Vallahi çok yordun be hocam, sana iyi akşamlar, iyi geceler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Wayward Son

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: kpln04

    Sürüş dinamiği var
    Yakın dövüş var
    Silahlı aksiyon var
    Tırmanma var
    Muazzam bir yürüme/koşma dinamiği yoldaki ufak bir taş bile dengenizi bozabiliyor
    Daha ne olması lazım ne bekliyorsunuz</blockquote>

    Sürüş dinamiklerini bence hiç saymayalım. Cidden berbat duruyor. Silahlı aksiyon derken? :) Oyunda öldürmemek zaten daha önemli. Tırmanma var diyorsan Zelda'sından Shadow of the Colossus'a, oradan AC'ye tonla oyun sayarım.

    Diğer konularda ise başta Kojima fanlarının iğneyi kendilerine batırması gerek. "Abi oyun 10 saat sıkıyor sonra açılıyor" diyeni çok duydum. Bakın koca bir 10 saat diyorum. 1 değil 2 değil. Bana bu 10 saat sonrası için gereken motivasyonu sağlamıyor bu söylemler.

    Oyunun zamanla açılmasını fanları değil de Kojima'nın bizzat tanıtması gerekiyordu. Öyle ağızdan ağıza pazarlama gibi oyuncuların birbirlerine tavsiye etmesiyle oyunun tanıtılması doğru değil. Kendisinin de dediği üzere, bu oyun her damak zevkine uymuyor + yeni şeyler denenmiş. Bak oyunun cidden güzel fikirleri var. Lafım yok. Bunu adam gibi tanıtmalıydı. "Bakın bu oyun böyle böyle, ilerleyen safhalarda da bu şekle dönüyor" diye.

    RDR 2'yi aşağı yukarı tahmin ediyorduk ama onun öncesinde bile çok detaylı tanıtımlar yapıldı. Rockstar'a gitme, MGS V'in öncesinde bile ıncığına cıncığına oyunu tanıttı Kojima. Gizem iyidir ama her şeyin de fazlası kötü.

    Peki tanıtılmayınca ne oldu? Benim gibi oyunu henüz oynamamış oyuncular için ekstra bir motivasyon yaratılmadı. Hala daha o kadar tavsiye duymama rağmen (zevkine güvendiğim kişilerden) 30-40 saat kargo taşımanın bir çekiciliğini göremiyorum. Hikaye dersen de oyun dünyasında tonla güzel hikaye dolu. Oyunlarda okumayı sevmeyen adamların, bir anda hikaye ve sinematik delisi olması da zannımca PSboy olmalarından kaynaklı. Bak hala daha bu oyun beni oynamak için motive etmiyor. İkna olamadım bir türlü "en ufak taşa bile takılıp düşmeye".

    Şimdi küçümsediğin oyunlara bir dönüp bakınca narrative anlamında Disco Elysium mu kötü? Komple bir oyun açısından Sekiro mu kötü? Yani sen çıkıp "Zor düşman var yeaa işte" diye oyunu o seviyeye indirgeyince, karşı tarafın sana "E bro, 40 saat kargo taşıyorsun?" demesi daha ağır değil mi?

    Kojima, bir ilah değil. Hatasız değil. Hele "Death Stranding oynamayan LoL, Fortnite oynar" kitlesi varken, bence, biraz iğneyi hafiften kendinize batırın.

    Hocam bu doğru düzgün çalışmayan siteye tek girme nedenim insanların yorumlarını okumak. Senin yorumlarını yıllardır okur, çok beğenirim. Eline sağlık yine döktürmüşsün.

    Death Stranding konusunda ise laf edilecek kişi oyunu beğenmeyenler ve içerisindeki "harikalığı" anlamayanlar değil, Kojima'nın kendisi. Yahu adam senelerce oyun hakkında hiçbir halt göstermedi. O kadar teori üretildi bu nasıl bir oyun diye ama sonra ana karakterin kargo taşıdığı videolar çıktı. Kargo simülatorü diye dalga geçiliyordu. Hatta adam oyunu gizliyor asıl oyunla alakası yoktur dendi ama işin trajikomik yanı hakkaten öyle çıktı. Bu adam oyunu güzelce anlatıp oyunun hikayesini, harika mekaniklerini düzgünce tanıtsa ve böyle inanılmaz boş gizem yapmasa oyun çok daha fazla tutulurdu. Tokyo Game Show'da 40 dakikalık Death Stranding yayınını canlı izledim. Adam biraz ağırlıkların etkisi hakkında bilgi biraz da merdiven kullanımını gösterdi. Sonra iğrenç bir boss savaşı açtı ama her açıdan iğrençti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altunuz -- 15 Aralık 2019; 15:53:49 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Yılın başında GOTY alır dediğimizde gülenlere selam olsun hahahahaahah

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • IGN'ye helal olsun Control oyununa hakkını vermiş yılın oyunu seçmişler.

    https://www.ign.com/articles/2019/12/10/best-games-2019

    Death Stranding'e de hakkını vermişlerdi.

    6.8
    https://www.ign.com/articles/death-stranding-review



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 15 Aralık 2019; 15:55:9 >




  • altunuz kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.
  • "yEni bİr TüR yArAttIm oYuNumU KiMsE anLaMaDı" bu arada goty metro exodus olmalıydı

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • yazık nasıl da ağlıyorlar :)
  • RE 2'ye çok yazık oldu ya keşke 1-2 ödül alsaydı :(
  • Sonuna kadar hak eden firma ve oyunu tebrikler, İyki varsın from software.
  • Death stranding yeni tür olabilecek birşeyi yoktu.death stranding boş balon bir oyundu.kojima yeni tür dedi diye kafanıza yer etmiş .
  • Death stranding herkese hitap eden bir oyundu yani ? Bu kadar fanboy olduğunu belli etme
  • Sekiro gibi basyapit hakettigi degeri gormus .
    Death Stranding çopunun konuda isminin gecmesi de abes olmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darktimes7 D kullanıcısına yanıt
    Hocam boşuna kendinizi yoruyorsunuz. Anti propaganda, dıj güçler zihniyetinde biriyle fazla bile tartıştınız. Senelerce forumun kanseri gibi kendi fikirlerinin aksini düşünenleri fanboy ilan eden adam önyargıdan bahsediyor. Zaten kendisini okumuşsunuz biliyorsunuz, cevaplarınızdan anlaşılıyor. Alacağınız cevaplar belli, sözlerinizin cımbızlanacağı çarpıtılacağı belli.

    "senin yaşın daha büyük, onun için kesin sen haklısın" gibi şeyler söyleyip konuyu kapatmanız lazım. Antipatikliğiyle, fanboyluğuyla, canı sıkıldıkça kulağının çınlaması için yaptığı yorumlarıyla bir sürü kişiyi bsc ye ve yorum kısmına küstüren kişi olduğunu düşünüyorum. Bu benim kendi düşüncem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Müesses Nizam

    Vallahi çok yordun be hocam, sana iyi akşamlar, iyi geceler...


    E yorulursun tabi doğruları yüzüne tokat gibi vurunca. Boşuna elindeki aleti savunup durursun anca sen. Nicki değişince kim olduğun anlaşılmıyor sanki. 2010-2013 arası nerde üye varsa hep arıza çıkarıyor. BSC nin bunlardan kurtulması yararına olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.