Şimdi Ara

Yılın Oyunu Sekiro: Shadows Die Twice (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
2.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Neyseki GeoffxHideo adaletsizligi olmamış... ödül hakedenindir gerisi yalan

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • RE 2 'ye bir tane bile ödül verilmez mi lan? 2019'un Metacritic puan ortalamasının en yüksek olan oyuna bir tane bile ödül verilmemesi kusura bakmayında skandaldır.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Hayır dostum sen yanlış anlamışsın. Sekiro daha güzel bir oyun olduğu için ödülü aldı. Anti propaganda yüzünden ds alamadı diye bir olay yok yani. Kusura bakma.
  • darktimes7 D kullanıcısına yanıt
    Sekiro kesinlikle güzel bir oyun ama herkese hitap etmiyor. Death Stranding daha mainstream bir oyundu, yeni bir türdü, hikaye anlatımı daha güzeldi. Tabii yeni nesil oyuncuların anlamakta zorlandığı şeyler bunlar, sen de haklısın...
  • Tfn123 resident evil 2 diğer adaylara göre çok kısa bir oyun bu kadar kısa bir oyunun ödül almaması normal bide ödüller oyuncular tarafından veriliyor resident evil 2 çok güzel ama control gibi yeni bir oyun değil ödülü hakkıyla alan sekiro
  • Boşlara gel FF XIV'ün ödül almaması kadar saçma bir şey olamaz.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • death stranding goty alamadı diye "oyunu anlamadınız" diyenler olmuş.. en zeki sizsiniz bir tek siz anladınız oyunu aynen. death stranding güzeldi evet hatta bence art direction ödülünü de almalıydı ama oyun dünyasına yön verecek bir oyun da değildi. oyundaki kiral ağ sistemini belki başka oyunlar da kullanacak ama metalaşacak bir sistem değil bu. sekironun tek başına dövüş sistemi bile birçok oyuna örnek olacak bir sistem hatta şimdiden jedi fallen order'da kullanıldı ve sonuçlar ortada. death strandingi daha çok sevmiş olabilirsiniz, savunmak için anlamadınız oyun kültürünüz yok vs diyerek kendinizi oyun gurusu sanmanız boş iş. oyun kültürü olan insan zaten sekiro'nun niye ödülü aldığını görür.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle Death Stranding için mainstream bir oyun demen "mainstream" kelimesininin anlamını bilmediğini gösteriyor. Çünkü hem Sekiro hem Ds mainstreamin tam zıttı oyunlardı. Mainstream olmak senin için çok olumlu bir anlama geliyorsa o senin bilgisizliğindendir. Ve tekrar kusura bakma senin olmamı hayal ettiğin gibi yeni nesil bir oyuncu değilim. Heralde 15 senedir falan her türlü RPG, tps, fps, korku vb oyunu oynamış biriyim. Bioshock 1 mass effect 1 gibi efsaneleri çıkış yılında oynayıp hayran kalmış biri ne kadar yeni nesilse o kadar yeni nesilim. Death strandingin oyuncuyu bir yerden sonra kendine bağlayan bir yapısı var ve biraz sabır istiyor. Hikayesi de sabrın karşılıgını veriyor sonuçta. Gameplay yok ama oyunda öyle bir sıkıntı var. Bir tarafta da Sekiro gibi oyuncuya o sabrın karşılıgını muhteşem bir tatmin olma hissiyle veren bir oyun var. Zaten souls serisiyle kült haline gelmiş FS bir de tutup bu dövüş sistemini çok daha tepe noktaya taşıyarak Sekiro gibi bir şaheser çıkarıyor. Oyun öğrenene kadar işkence öğrendikten sonra da müthiş bir gameplay olarak o işkencenin karşılıgını alıyorsun. Ve fs nin hikaye anlatımında ne kadar usta bir firma olduğunu söylememe gerek yok. Hiçbir şey vermeyerek bu kadar derin bir hikaye anlatan zaten bir bu bir de souls oyunları var."Tabii yeni nesil oyuncuların anlamakta zorlandığı şeyler bunlar, sen de haklısın" Yani senin anlayacağın dostum senden daha farklı düşünen insanlar da var bu hayatta. Ve büyük bir sır vereyim bu insanlar senden daha bilgili ve kültürlü olabilir. Evet yanlış okumadın senin gibi düşünmeyen biri aptal, cahil, zevksiz falan olmak zorunda değil Bu arada ps haterı olduğumu falan iddia edersin sırf sekiro daha iyi dedim diye çünkü sende o kapasite var. Tüm ps leri zamanında aldım şu anda da ps4 ve pc den oyun oynuyorum. Xbox falan girmedi şu an evime. Hater tezini de çürütelim şimdiden




  • darktimes7 D kullanıcısına yanıt
    Şimdi Sekiro ve Death Stranding'ten hangisi daha main stream bir oyun? Ana akım oyunun ne olduğunu bilecek kadar bilgimiz var. Tekrar sorayım, hangisi ana akım oyunlara daha yakın, hangisi daha niş?

    Mesajımı tekrar oku, sonra tartışalım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 13 Aralık 2019; 22:46:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de cevabımı tekrarlıyorum ikisi de mainstream kelimesinin anlamı neyse onun tam zıttı oyunlardı. Bunun dahası azı yok. Kendi tarzları olan, genel oyunculara, "biraz oyuna girelim de kafa dağıtalım" kitlesine hitap etmeyen oyunlardı. Senin mantıgınla gidecek olursak burda Resident Evil 2 nin alması gerekirdi bir kere. O mantıkla ds nin ödül alması gerektiğini savunamazsın.
  • darktimes7 D kullanıcısına yanıt
    Zaten ön yargılarına gelmişsin, sorduğum soru gayet açık ama cevap alamadık, haliyle cevap alamayınca uzatmanın da bir anlamı kalmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bu kadar yazıdan ön yargılı olduğumu çıkardıysan ve hala cevap almadıgını iddia ediyorsan sende biraz sorun var sanırım. Ve sana gayet açık bir cevap verdim hala anlamamakta ısrar ediyorsun. Senin mantıgınla gidersek zaten ds o kategoriye bile girmiyor. Mainstream olmak gerekiyorsa ödül almak için senin dediğine göre Re 2 alsın dedim cevap vermiyorsun. Neyse sen kendi dünyanda her zamanki gibi haklı olduğunu sanmaya devam edebilirsin. Benim için bir sorun yok.
  • darktimes7 D kullanıcısına yanıt
    quote:

    Bu arada ps haterı olduğumu falan iddia edersin sırf sekiro daha iyi dedim diye çünkü sende o kapasite var.


    Bu önyargi değilse, nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin yeni nesil oyuncu olduğuma dair önyargılarına karşı bir önyargı daha sunarak tartışmayı başka bir yere çekmeni engellemek için önceden önlemimi aldım. Amaç sadece konuyla ilgili tartışmamızdı. Ama sen asıl sorulara cevap veremeyip cımbızla laf çekiyorsun. Bu arada forumda birine önyargılı diyecek son insan falan olabilirsin. Daha ilk mesajında "Tabii yeni nesil oyuncuların anlamakta zorlandığı şeyler bunlar, sen de haklısın" şeklindeki burnu havada, altı bomboş yakıştırmanı yapalı 3 saat falan olmuş dostum.
  • Yılın oyunu ödülünü Sekiro yerine RE2'nin almasını isterdim.
  • En İyi Ses Tasarımı CODMW değil Death Stranding yada AFTER PARTY adlı oyuna ait olmalıydı. En iyi Aksiyon Oyunu da Metro Exodus olmalıydı. DMC oyununun YARISI CUT SCENE KARDEŞİM oyun cutsceneden oynanmıyor ki adamlar oyun değil cut scene yapmışlar her yer cut scene. Cutscene. Çıldırttı oynarken bırak oynayalım şu oyunu bırak cutsceneleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eeltorm -- 14 Aralık 2019; 0:17:33 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gypaetus

    death stranding goty alamadı diye "oyunu anlamadınız" diyenler olmuş.. en zeki sizsiniz bir tek siz anladınız oyunu aynen. death stranding güzeldi evet hatta bence art direction ödülünü de almalıydı ama oyun dünyasına yön verecek bir oyun da değildi. oyundaki kiral ağ sistemini belki başka oyunlar da kullanacak ama metalaşacak bir sistem değil bu. sekironun tek başına dövüş sistemi bile birçok oyuna örnek olacak bir sistem hatta şimdiden jedi fallen order'da kullanıldı ve sonuçlar ortada. death strandingi daha çok sevmiş olabilirsiniz, savunmak için anlamadınız oyun kültürünüz yok vs diyerek kendinizi oyun gurusu sanmanız boş iş. oyun kültürü olan insan zaten sekiro'nun niye ödülü aldığını görür.


    jedi fallen orderda kullanıldı ama parry namına hiç bir şey yok .. anasını ağlatmışlar.. çok kötü olmuş, en zorda oynuyorum parry i bok etmişler

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • darktimes7 D kullanıcısına yanıt
    Bak ilk mesajımda ne yazmışım;

    Death Stranding daha mainstream bir oyundu

    Burada ben DS'in mainstream bir oyun olduğunu iddia etmemişim, mainstream oyunlara Sekiro'dan daha yakın bir oyun demişim, hatta Sekiro'nun bu ödülü hak etmediği yönünde ifadeler kullanamayı bırak, güzel oyun olduğunu da ifade etmişim.

    Ardından gelip, sen ne demişsin?

    "mainstream" kelimesininin anlamını bilmediğini gösteriyor. yetmemiş, devam etmişsin; Mainstream olmak senin için çok olumlu bir anlama geliyorsa o senin bilgisizliğindendir beni bilgisizlikle suçlamışsın, aynı mesajdan devam ediyoruz; ps haterı olduğumu falan iddia edersin sırf sekiro daha iyi dedim diye çünkü sende o kapasite var. Burada da, benim hakkımda kafanda önceden oluşmuş ön yargıya göre sözde tedbirini almışsın.

    Beni suçladığın "yeni nesil oyunculuk" deyimini de, seni küçük görmek için değil, yeni nesil oyuncuların bu tarz oyunları sevmekte zorlandığını ifade etmek için kullandım. İlk sayfada yazdığım ve senin üçüncü sayfada karşı çıktığın yoruma da, bu şekilde cevap vermenden, ilk mesajdaki videoyu izlemediğini düşündüğümdendi. Halbuki videoda DS'in niçin güzel olduğunu kendilerince anlatmışlar ve anlattıkları bir çok şeye ben katılıyorum. Zevklerinizin "yeni nesil" zevklere yakın olması nedeni ile aynı duyguları paylaşmamanız normaldir, benim de ifade ettiğim budur.

    Ben ciddi olarak ülkemizdeki gençlerin okuduğunu anlama konusunda sıkıntı yaşadığını düşünüyorum, bence siz de bu kitle içindesiniz. Hala size ilk yazdığım mesajdaki "daha" kelimesinin orada neden kullanıldığını anlayamamışsınız.

    Ayrıca Sekiro'yu överken yanlış bilgiler de vermişsiniz. Sekiro'nun dövüş sistemi ile Souls oyunlarındaki dövüş tarzının aynı olduğunu düşünmek bile sizin bu konuda ne kadar yanlış fikirlere sahip olduğunuzun delilidir. Siz bununla da yetinmemişsiniz, Sekiro'daki hikaye anlatımına değinmişsiniz, yahu Sekiro'nun neresinde, Souls serisindeki hikaye anlatımı var? Souls serisinde hikaye size arka planda, elde ettiğiniz silahların, zırhların, yüzüklerin açıklama kısmında anlatılır. Sekiro'da silah, zırh, yüzük gibi eşyalar var da, burada hikaye aynı Souls oyunlarında olduğu gibi anlatılmış da ben mi bilmiyorum, bu konuda aydınlatın bizi?

    Tekrar söylüyorum her iki oyun kesinlikle mainstream oyun değil ama bu Sekiro'nun daha niş bir kitleye hitap ettiği gerçeğini değiştirmiyor. Bu manada DS ana akım oyunlara daha yakındır. Benim söylediğim budur, DS'nin ana akım bir oyun olduğunu hiç bir mesajımda iddia etmedim, sadece ana akım oyunlara Sekiro'dan daha yakındır dedim.

    Son dönemde ülkemiz öğrencilerinin PISA sınavlarında niçin başarısız olduğu soruluyor ve rakamlarla paylaşıyor sonuçlar. Bu sonuçlar içinde bence en kötüsü de okuduğunu anlama konusundaki istatistikler, maalesef gençlerin %65'i okuduğunu anlayamıyormuş.

    Umarım bu konu burada kapanır ve sizin gittikçe kişiselleştirmeye çalıştığınız noktaya ulaşamadan burada biter...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 14 Aralık 2019; 12:15:58 >




  • Ps fanboyları: Death Stranding yargı dağıtmaya geliyor.

    (Gelemedi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.