Şimdi Ara

2si1 'PS4 Gören Masum Köylü'nün' Teknoloji ve Oyun programı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
0
Favori
5.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • samimi arkadaşlar arasında olabilecek şakalaşmayı abuk subuk yerlere çekenler olmuş izlerken o tip yorum yapanlar acaba haklılar mı diye bir daha izledim yok olmuyor özür dilemeli diyenlerin anlayış seviyelerine en azından ben inemedim :) belli bir yaşın üstündekilerin de bu tip muhabbetleri anlayabildiklerini düşünüyorum zaten neyse çalışmalarınız da başarılar diliyorum donanımhaber ve bsc ekibine
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OBA INC

    Korsan konusundaki fikirlerimi yazayım

    Benim Applestoredan aldığım 1.7 TLlik fifa nasıl oluyorda başka platformlarda 200 tl oluyor firmalar önce onu açıklasınlar. Aynısı angrybörds içinde geçerli. Kusura bakmasında keriz değiliz 200tl bayılacak kadar. Yapsınlar 20 TL alalım ama yok bizi salak yerine koyarlarsa kusura bakmasınlar avuçlarını yalarlar.

    Angry birda konusunda haklısın ama fifa konusunda haksızsın mobil ile konsol yada pc versiyonu arasında,çok fark var ayrı ayrı geliştiriliyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

    Paran yoksa Crysis oynamayacaksın arkadaş, Warface oynayacaksın.


    Senin bu kurduğun cümle eleştirdiğin şeyden 10 kat saçma. Herkes senin oyun zevkini paylaşmak zorunda mı? Warface denen saçmalıkta bir hikaye mi var da Crysis'e alternatif gösteriyorsun? Crysis her ne kadar kötü bir hikayeye sahip olsa da bir hikayesi var sonuçta, ben de dahil pek çok insan da sırf bunun için oynuyor. "Oyun haktır diyemezsiniz ulen!!!" demeden önce oyunculuğuna bir bakıver. Free to play denen şey oyunculuk için bir illettir, her geçen gün içi dolu oyunlar azalıyor. Gelmiş orijinal oyun oynamayı free to play ile savunuyorsun.

    Ayrıca oyun firmaları her oyunu serileştirip oyuncuları inek gibi sağmasın, ben de orijinal alayım.

    Konsol özeli olmayan kaç tane iyi tek oyundan ibaret oyun sayabilirsiniz? Bağımsızından Activisionuna kadar herkes seri oyun yapma peşinde.

    Ayrıca burada şövalyelik laflar ediyorsunuz ama ünlü film yönetmenlerinden oyun geliştiricisine kadar pek çok insan sizin "lüks" gördüğünüz, "yaşamak için gerekli olmayan" dediğiniz şeyleri tam da karşı çıktığınız şey olarak "HAK" olarak görüyor. Size göre internet de bir hak değil ama internetin insan hakkı olduğu kabul edilmeye başladı, biraz haber okuyun.

    Ancak, Türk insanının böyle şeyleri hak görmemesinin sebepleri de bariz olsa gerek, ne de olsa alışmışız ezilmeye, ne de olsa insani şartlar nedir bilmiyoruz, böyle insana sorarsan tabii sana oyundur, kültürdür sanattır "hak değil" der.

    Bana inanmayın gidin araştırın para verdiğiniz adamların kendileri ne söylüyor ona bakın, ondan sonra gelin konuşun.




  • Halktan biri ile giriş tamam da, cahil ağır kaçmış. Kaldı ki biz zaten Talha'yı halktan biri olduğu için seviyoruz . O yapmacık değil, olduğu gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cihathalitt

    Halktan biri ile giriş tamam da, cahil ağır kaçmış. Kaldı ki biz zaten Talha'yı halktan biri olduğu için seviyoruz . O yapmacık değil, olduğu gibi.

    içlerinde bi talha var hocam yapmacık olan gözünü seveyim hiçmi dikkat etmiyosun.
    bir mesut a bak birde talhaya yanında çok yapmacık kalıyo.
    anlamadığım mesut okadar rahat zaten adamda ondan seviliyo sayılıyo diğerleride mesut gibi olsa işte bu program izlenir.
  • Bu kıza kezban dedi yaaa

  • quote:

    Orijinalden alıntı: keremec


    quote:

    Orijinalden alıntı: OBA INC

    Korsan konusundaki fikirlerimi yazayım

    Benim Applestoredan aldığım 1.7 TLlik fifa nasıl oluyorda başka platformlarda 200 tl oluyor firmalar önce onu açıklasınlar. Aynısı angrybörds içinde geçerli. Kusura bakmasında keriz değiliz 200tl bayılacak kadar. Yapsınlar 20 TL alalım ama yok bizi salak yerine koyarlarsa kusura bakmasınlar avuçlarını yalarlar.

    Angry birda konusunda haklısın ama fifa konusunda haksızsın mobil ile konsol yada pc versiyonu arasında,çok fark var ayrı ayrı geliştiriliyorlar.

    Abi bir oyun o kadar etmezki diyorum işte 20 lira falan yapsınlar dijital sürümünü alalım. Hayır alıyorsun üstelik türkiye ligi yok kendi dilinde bile değil. Tamam ingilizce sorun değil benim için ama beni adam yerine koymayan bir yapıma o kadar bayılmam. Ayrıca yasal zorunluluk var mesela TRde satılan bütün ürünlerde türkçe açıklama olmalı diye adamlar onu bile iplemiyor.




  • Ben playstoreden pepsi indirim çekiyle ön sipariş olarak fifa 14 u 60 Tl ye aldım şuan Battlefield 3 30 Tl yada Premium ve oyun toplam 70 Tl battemfield 4 de indirim kuponsuz 90 Tl gene indirim çekiyle 75 e falan alırsın ve battelfiwld i biliyorsun garanti aıkışmadan 2 yıl oynarsın :) (playstoreden sadece key veriyorlar oyun Cd si vermiyorlar bununda ucuzluğa bir katkısı var :)) ama konsol konusunda o para verilmez yani gidip oyun hediyeli Bundle alıp ps3 u satsam oyun bende kalsa daha ucuza geliyor :D

    Bide 20 Tl demişsin ama bu adamlar hiç kar etmeyecek mi :) Xbox bile sırf o güzel altyapıyı sana sunmak için aylık 8 Tl istiyo oyun sekterunde de 20 Tl ye fifa satsalar android yada ios yani gibi,olur maç yapmak için ayrı para ister falan :D daha kotu olur zaten sanal bile olsa ithalatçı karı ve mağaza karını çıkarınca sadece vergiler bile daha fazla para tutuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 25 Kasım 2013; 22:15:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ps4 alınca eldivende alıcam eldivenle dokuncam her bir zerresi onemli benim için :)

  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Pazar hakkında çok bilgin varsa sana bir kaç soru sormak isterim. (Bizde bilgilenelim)

    başında nokta bulunan cümleler cevap verilen kişinin önceki mesajından alıntıdır.

    . Rusya şu an Steam'in Almanya'dan sonra Avrupa'daki en büyük pazarıdır.
    - öncelikle rusya için üretilen keylerin kaçı rusya içinde kullanılıyor kaçı ihraç edilmiştir ?

    . Rus hackerların çokluğu biliniyor ancak oyun konusunda bu geçerli değil.
    - Aimbot vs Crack programı yapıp satan rus hackerların sayısı nedir ?

    . Rusya'da satılan oyunların çok daha ucuz olmasının sebebi bahsi geçen oyunlardan diğer dillerin çıkarılarak indirime gidilmesi.
    - Ruslara gösterilen hassasiyet neden bize gösterilmiyor?
    - Oyundan dil çıkarınca maliyeti yarı yarıya düşüyor mu ? Firma dil konusunda madem bu kadar hassas türkçe'de çıkarmak zorunda. neden mi hem bana hitap etmeyen oyun yapıyorsun hemde başka kitlenin parasını benden çıkarıyorsun.
    kaldıki bana sadece ingilizce ver diğer dilleri çıkar. biz onada razıyız ki zaten bize ingilizce pazarladıkları için artı bir yük yok. (Türkçe oyunlar istisna sayılabilir)
    .Türkçe için de böyle bir adım atılsın. Evet, ben de isterim böyle bir şey olmasını ancak bu riski her firma göze almıyor
    - Ne riskinden bahsediyorsun bunu açar mısın ? adamlar zaten satamıyor ne riski ? böyle çok satıyorlarda. türkçe yapınca az mı satacaklar kast ettiğin bu mu?
    ben bu cümleden başka birşey anlamıyorum. (Benimle beraber çevremde Crysis'i sırf türkçe diye orijinal alan arkadaşlarım varken bu yaklaşımı gerçekçi bulmam mümkün mü)
    . Ek olarak söylemek istediğim bir şey var. Siz bizzat bundan bahsetmediniz ama şöyle bir laf dolanıyor ortada: "Parası olmayan oyun oynamasın mı?"

    O kadar saçma bir laf ki bu. Korsana kılıf uydurmak için uydurulan bir şeyden başka bir şey değil. Bunu söyleyenin parasının olmadığı yalanını bir tarafa bırakalım, oyun hakkının alınması gibi bir şey mi var yahu? Paran yoksa Crysis oynamayacaksın arkadaş, Warface oynayacaksın.
    - O zaman Orhan Gencebay değil Anonim dinleyelim. (Nede olsa Fürü tü play)

    Yok 2. pazarmış falan filan bunları bırakalım. adamlar key ihracatına başlamışken 2.de olur 1.de olur. onlarca rus keyi sattım kendimden biliyorum.
    Görüyorum ki senin durumun rahatta. çünkü 60 TL'ye komik rakam dediğine göre. 60 tl olunca komik oluyor 60 dolar olunca komik olmuyor mu? 60 tl komik rakam değil sevgili kardeşim olması gereken rakamdır.

    Ülkelerin Korsan yazılım kullanım istatistiklerine bakarsanız. Fakir ülkeler istatistikleriyle aynı sıralama olduğunu göreceksiniz.
    Burda gelip yok korsan kullanmak etik değildir deyip atıp tutanların hepsi ben eminin ki kopya film,müzik ve program kullanıyorlar.
    Öyle konuşanlar var ki sanarsın adamın her kullandığı içerik lisanslı.

    Oyunlar kura endeksli olduğu sürece bu fiyatların değişmesini kimse beklemesin. (Rusya gibi dünya gücü olsaydık belki bizede indirimli satarlardı.)

    Üstüne basa basa söylüyorum Korsan kullanım ne kadar ettik değilse. Ülkeler arası çifte standartta bir o kadar etik değildir.


    Son olarak Rus bir Oyun Toptancısıyla konuşmamdan ufak bir bölümü paylaşmak isterim. Elemanın adı Nikalay.

    - elemana sordum sizde oyunlar neden ucuz?
    verilen cevap:
    önceki fiyatlar Rusyanın büyük bölümüne hitap etmiyordu fiyatlar çok yüksekti. Korsan oranı %90 seviyelerindeydi. Firmalar buna çare olarak fiyatlarda
    indirime gitti. şuan durumu oldukça toparladılar. Ancak hala ülkemiz korsanda çinden sonraki en büyük pazar. (Dünya'da 3.)

    Rusya'nın Kırsal kesminde gelirlerde düşük. insanlar ithal oyunları almakta çok zorlanıyor. Fiyatların düşmesi korsanın belini büyük ölçüde kırdı.
    Ekonomik krizde insanların alım gücünü düşürdü. Paranın büyük kısmı %30'lük zengin kesime gidiyor. Federasyona bağlı diğer bölgelerde bırakın oyunu bilgisayar ve
    internetle tanışmamış bölgeler var. zaten kişi başına mille gelirde dünyanın 50. sırasındayız.
    (Türkiye'nin 62. sırada olduğunu düşünürsek bizim ruslardan daha acınacak durumda olduğumuz apaçık.)
    - Son olarak Rus elemana sordum Biz enayiyiz o zaman ?
    verilen cevap : öyle görünüyor.

    kendisiyle birkaç kez alış-verişim oldu halada oluyor. isteyenler PM atsın Skype adresini vereyim kendiniz konuşun.

    Burda videoyu yapan arkadaşlarada soruyorum. Sosyoloji bilginiz nedir ? Ekonomiden ne kadar anlarsınız ? Dünya sizin çevrenizden mi oluşuyor ?
    Millete yurt içinden alın ülke kazansın derken. Yok Türkçe pahalı ben yurt dışından alırım demek nedir ?

    Korsan konusuna bırakın yorum yapmayı bunun üzerine kitap yazılırdıya hadi neyse.

    Korsan Kullanım etik değil diyen adam eğer bu konuda samimiyse şarkıyıda , filmide, yazılımıda orijinal kullanır.
    Herif ben her zaman orijinal oyun alıyorum diyor. Bilgisayarına baksan İşletim sistemi kopya. Korsan film arşivi. Mp3 arşivi ne ararsan var.

    yine efkarlandım gidimde Fürü tü play açim hadi kalın sağlıcakla.

    "Açlık Fakiri Doyuramadığımız için Değil.
    Zenginleri Doyuramadığımız için Bitmiyor"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi battle1905 -- 26 Kasım 2013; 4:01:38 >




  • Yakında küfür de edersiniz orjinal kullanıp alanlara.
    Arkadaşım şunu anlamıyormusun. Burada kimse sütten çıkmış ak kaşık gilan deyil.
    Kimse de ben hep orjinal yazılım kullandım hep orjinal filim, müzik, oyun alıp oynadım demiyor. Ben dahil hepsini yapmışımdır. Bu konuyu da ömrümün sonuna kadar savunurum.

    Mesele, daha doğrusu benim en çok takıldığım nokta insanların bunu normal birşeymiş gibi görüp birde savunmaları.
    Yani sen istediğin kadar kopya oyun yazılım vs vs kullan. Kullanan arkadaşlarada bu güne kadar hiç art niyetli bakıp ne hor gördüm ne de kınadım.

    Tek takıldığım nokta bunu hak olarak görmeleri. Kimler bunu kendine hak olarak görüyorsa artık.
    Bu senin malın deyil. Bu söylemi zaten kabul etmiyorsan boşa kürek çekeriz.
    Tekrar ediyorum ben niye kopya oynuyorsun demiyorum demem de.

    Ama bir zahmet de sizler orjinal oyun, yazılım alan arkadaşlara saygı gösterin.
    Bu söyleminizlede bu olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1- Bunu bana sorma, Steam kurucusu Gabe Newell söylüyor bunu.http://www.geekwire.com/2011/experiments-video-game-economics-valves-gabe-newell/

    2- Burada demek istediğim, hackerların çokluğu biliniyor, evet bir oyun oynarken rusların olduğu bir serverlardan bizzat uzak duruyorum, ancak korsan kullanımı öyle had safhada değil belli ki.

    3- Benim duyduğum ve algıladığım bu. Fazladan diller çıkarılıyor ve oyun bölge limitli yapıyor. Oyun piyasasının içinde değilim ama anladığım kadarıyla bu fiyatta indirime gidebilmek için risksiz bir yöntem.

    4- Oyuna Türkçe eklemek de, Türkiye için -Türkçe dahil olmasa da- diğer dilleri çıkarmak de masraftır. Hiçbir firma, karşılığını alacağına ikna olmadan en ufak bile risk almak istemez. Eğer bütün yaptıklarına rağmen ülkede korsan kullanımın düşmeyeceğine inanmıyorsa bir firma, boşuna niye Türkçe oyun üretsin? Crysis'i sırf Türkçe olduğu için alan birçok arkadaş olduğunu biliyorum -ve ben de bunlardan birisiyim- ancak biraz araştırırsan Yerli kardeşlerin bu satışlardan ya memnun olmadığını ya da ucu ucuna memnun olduğunu görürsün.

    Biz korsan kullanmanın yanlış bir şey olduğunu söylemeye çalışıyoruz. Bari bunu bağıra bağıra savunmayın. Korsan doğru bir şey değil, bunu anlasın herkes artık.

    Ayrıca MAD MAX nickli arkadaşa da sonuna kadar katılıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prequel

    quote:

    Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

    Paran yoksa Crysis oynamayacaksın arkadaş, Warface oynayacaksın.


    Senin bu kurduğun cümle eleştirdiğin şeyden 10 kat saçma. Herkes senin oyun zevkini paylaşmak zorunda mı? Warface denen saçmalıkta bir hikaye mi var da Crysis'e alternatif gösteriyorsun? Crysis her ne kadar kötü bir hikayeye sahip olsa da bir hikayesi var sonuçta, ben de dahil pek çok insan da sırf bunun için oynuyor. "Oyun haktır diyemezsiniz ulen!!!" demeden önce oyunculuğuna bir bakıver. Free to play denen şey oyunculuk için bir illettir, her geçen gün içi dolu oyunlar azalıyor. Gelmiş orijinal oyun oynamayı free to play ile savunuyorsun.

    Ayrıca oyun firmaları her oyunu serileştirip oyuncuları inek gibi sağmasın, ben de orijinal alayım.

    Konsol özeli olmayan kaç tane iyi tek oyundan ibaret oyun sayabilirsiniz? Bağımsızından Activisionuna kadar herkes seri oyun yapma peşinde.

    Ayrıca burada şövalyelik laflar ediyorsunuz ama ünlü film yönetmenlerinden oyun geliştiricisine kadar pek çok insan sizin "lüks" gördüğünüz, "yaşamak için gerekli olmayan" dediğiniz şeyleri tam da karşı çıktığınız şey olarak "HAK" olarak görüyor. Size göre internet de bir hak değil ama internetin insan hakkı olduğu kabul edilmeye başladı, biraz haber okuyun.

    Ancak, Türk insanının böyle şeyleri hak görmemesinin sebepleri de bariz olsa gerek, ne de olsa alışmışız ezilmeye, ne de olsa insani şartlar nedir bilmiyoruz, böyle insana sorarsan tabii sana oyundur, kültürdür sanattır "hak değil" der.

    Bana inanmayın gidin araştırın para verdiğiniz adamların kendileri ne söylüyor ona bakın, ondan sonra gelin konuşun.

    Arkadaşım bu ne biçim bir mantıktır yahu

    Ben Crysis ve Warface karşılaştırması yaparken ücretli/ücretsiz karşılaştırması yapıyordum. Ne hikayesi, ne şeysi.

    Diyelim ki 2 liran var, bir dükkana giriyorsun ve A ürününü almak istiyorsun, satıcı sana diyor ki "kardeşim A'yı alacak paran yok. A 10 lira, sen bana 2 lira veriyorsun. Bak burada B var, onu al 1 liraya." Sen de bağırıyorsun satıcıya: "Ya kardeşim onlar aynı şeyler mi B de şu yok bu yok herkes A'yı şunun için alıyor..."

    Anlatabildim mi? Benim kimseyi hor görme niyetim yok. Korsanı bilen ve gerçekten korsan kullanma durumunda kalan arkadaşlar üzerlerine alınmasın. Talha abinin dediği gibi, şimdi alamaz sonra alır, yeter ki farkındalık olsun. Ama cebinde iPhone'u, masasında Full HD monitörü, evinde 8 mbps interneti, salonunda HD televizyonu olan ve çıkıp "ama asgari ücret :(" edebiyatı yapan arkadaşlara sesleniyorum: Paran yoksa alma kardeşim, çalmaya hakkın yok.




  • mehmedaltair kullanıcısına yanıt
    Meşeler benden.
  • Güzel programdı. Özellikle de korsan oyunlarla ilgili söyledikleriniz taktire şâyan. Şu yayın akışını de ekleseniz yine, iyi olacak.

  • Lütfen konu başlığını değiştiriniz, köylü milletin efendisidir!! Alay konusu haline gelmiş bir cümleyi sizin kurmanız çok manidar..Bence Daha ciddi başlıklar kullanın..

  • Korsan için ölürüm , korsan candır diye saçmalayan yüzsüzleri de gördüm ya daha ne diyeyim . Utanmıyorlar birde bizim gibi orjinal kullanan insanlarla dalga geçiyorlar nasıl bir zihniyet varsa bunlarda ...

    Türkleri gaz odasına doldurup çakacan çakmağı valla billa bu nasıl bir millet arkadaş...

  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    yok abi ben size derdimi anlatamıyorum. her cümlemden korsan iyidir korsan kullanın lafını mı anlıyorsun.

    Emek hırsızlığına tabikide karşıyım. Korsan kullanan kendini kandırmasın hırsızdır.
    Öyle bir Ülkedeyiz ki zengin fakir edebiyatı yapıyor. Fakir utancından derdini anlatamıyor. (Bu konuda Elessar Eredhian 'a katılmamam mümkün değil)

    Türkiye'de Korsan Kullanım 2008'de %68 iken bugün %60'a düşmüş. Allahını seversen bu ülke için riske girmeye değmez mi ?
    Rusya'da korsan kullanım %65 ve dünyadaki korsanda 3. pazar. Rusya nufusunun 143,5 milyon (2012) olduğunu düşünürsek yine bize fark atıyorlar.
    siz öyle bir konuşuyorsunuz ki Türkiye'de Korsan Kullanım %90larda. Bizim nufusumuz daha genç. Evet bizim oyun oynamaya daha çok ihtiyacımız var. Evet biz ruslardan daha çok oyun oynamayı seviyoruz. Rusya'daki indirim Siyasi dir. Ekonomik değil.

    Zaten ekonomi bilmediğiniz yorumlarınızdan belli oluyor. Firma zarar filan etmez. Şu haldede zaten satamıyorlar. yine zarar ediyorlar. Bu mantıktan yola çıkarsak
    Türkçe Düblaj filmde çıkmaması lazım. Zaten EA Games gibi şirketler Türkiye'yi pazar olarak görmüyorlar. Görmediğin birşey hakkında bir fikir üretemezsin. yok bu ülkede şunu yapsam satışlar artar mı bunu yapsam düşer mi. Bir çok firma türkiye için bunu düşünmüyor bile kaldıkı uygulasın.

    Türkiye'deki Oyuncuların en büyük destekçisi Sony'dir. XBOX zaten bizim pazarı hedeflemiyor. beni takmayanı bende takmam arkadaş.
    EA Games, Adamlar her gün düşünüyor nasıl bir DLC yapsakta milletin parasını alsak. Zaten para endeksli şirket oldukları oyunlarındaki buglardan anlaşılıyor.


    yukarıda bahsettiğim her şeyi kaynaklarıyla kanıtlarım sıkıntı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi battle1905 -- 26 Kasım 2013; 17:54:40 >




  • MAD MAX kullanıcısına yanıt
    arkadaşım benim yazdıklarımdan bunları anladıysan sana birşey diyemiyorum.

    benim konumun genel teması Rusya ile Diğer ülkeler arasındaki çifte standarttır.
    siz niye her şeyi negatif algılıyorsunuz bende onu anlamıyorum. görende sanacak ki ben Korsan kullanın. Korsan candır yazmışım sanacak.

    Ben konuya geniş açıdan baktım. Konunun sadece İnsani yönünü değerlendirmek dar görüşlüktür. Bu konun sosyolojik , ekonomik ve siyasi yönüde vardır.
    bunları görmezden mi gelelim. zaten bunu donanım haber'de anlayamamış. adamlarda petrol o bu şu var demiş.
  • Şu ana kadar ki en keyifli bölümdü, şahanesiniz

    Yalnız ''fallout da nedir?'' diyenler 2000'e yaklaşıyor hayretler içindeyim, ''hayır/evet'' diyenler bi yana zevk meselesi tabi
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.