Şimdi Ara

2si1 'PS4 Gören Masum Köylü'nün' Teknoloji ve Oyun programı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
0
Favori
5.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mesut ne kadar samimi olsanda,bazen insan ayarı kaçırabiliyor.Bu tür yayınlarda dikkatli olman gerek.Espiriyi yaparsın,fakat uzatırsan ve üstüne gidersen adamı orda kırarsın.Her ne kadar farkına varmasanda.Korsan kullanımı konusundaki yorumlarına noktasına kadar katılıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: grezimonk

    sorun sende olmalı bende 20Mbps cik internetle takılma olmadan izledim...

    İnternet hızından değil,kötü flash playerdan olsa gerek kasıyor makine.diğer dizileri seyrettiğim hiçbir playerda olmayacak kadar takılmaya sebep olacak şekilde kasıyor.tam ekranda 1sn takılıp 2sn oynatıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1400 liralık kutunun içinden çıkan 5 liralık kulaklık enteresan

  • Videodaki takılma tarayıcı ile alakalı olabilir. başka bir tarayıcı ile açmayı denediniz mi?

  • Keşke programda humble bundle'dan da bahsetseydiniz

  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    sizce ps3 de yapılan kardeşlik ( oyun paylaşımı ) korsan mıdır ? korsana destek mi olunuyor ? siz ne düşünüyorsunuz ?

    eğer kardeşlik korsan kullanmak değilse PS4 de de kardeşlik yapılabilecek mi ? cuma günü anlatırsanız çok iyi olur.

    saygılarımla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tersol

    Bekara karı boşamak kolay tabi. Siz istediğiniz an istediğiniz oyunu alabilecek bütçeye sahipsiniz. En kötü geniş bir çevreniz var bir şekilde o o oyunu bulur oynarsınız. Nedir bu parası olmayan insanlara saldırı çokmu zeki zannediyorsunuz kendinizi siz arkadaş özellikle mesut sen ! dilin etkili olmadığını söylüyorsun boş boş konuşuyorsun ben crysis 2/3 ve fm13ü sırf Türkçe diye aldım taksitle ve ilk orginal oyunlarım onlar. Heleki anne babasının eline bakan gençlerin sizin mantığınızla hiç oyun oynamaması bu zevkin sadece parası olanlara has size has birşey olmasını istiyorsunuz sizinki kendini beğenmişlikten egodan başka birşey değil. Sizde birileri gibi herşeyi güllük gülistanlık falanmı sanıyorsunuz ? Yani sen dedin diye doğrumu olmak zorunda bu nasıl bir egodur ???? Sanki oyunlar ülkemizde crackleniyor elebaşı bizim ülkemiz gibi bir tek biz indiriyormuşuz gibi oyunları insanımızı aşağılıyorsunuz resmen. Durumu olan, imkanı olan (normal insanlar) zaten parası çıkarsa orjinal alır. Yoksa adamın parası kardeşim korsan indirir çatır çatırda oynar parası olanın imkanı olanın olmayan insanları aşağılama hakkı yoktur !! Dünyadaki oyuncuların çoğu korsan kullanır donanım ve yazılım karı koca gibidir yani o çok savunduğunuz milyar dolarlık firmalar zaten bir şekilde o oyunun parasını çıkarıyorlar. Ülkemizdeki internet sorunuyla ilgili bu kadar dürüst davranabiliryormusuz HAYIR !!! hatta utanmazcasına reklamını bile yapıyorsunuz malum firmanın bir programda da çıkıp bunu eleştirdinizmi bizi eleştirdiğiniz kadar ?????????? Hangi tüketici hakkından bahsediyorsunuz şikayet var.com dan haberiniz varmı ? onca şikayete rağmen birçok firma dolandırıcılığa resmen devam etmekte. Hükümeti, firmaları savunmakta üstünüze yok ama konu tüketiciye geldimi aşağılıyorsunuz size söylenecek çok güzel sözler var ama onlar ban sebebi !!

    eline ağzına sağlık kardeşim dediklerine aynen katılıyorum sizin tuzunuz kuru tabi ben gecen yıl pes13 onlıne oynamak ıcın tam 2 hafta essek gıbı calıstım ama sız rahat bı sekılde oynayabılıyorsunuz anlamıyorsunuz ogrencının halınden adamlar yapar oyunu 30-40 tlye eyvallah alır oynarız ama 200 tl ne be asgari ücret alan bir kişi ailesini zor geçindiriyor.Bu adamın hakkı degıl mı o zaman gıdın baska gezegene sız zengınler orda yasayın.





  • Çıktığı an korsan indirip 2-3 yıl sonra satın alsak :)

  • Mesut bey siz Talha'ya cahil demişiniz ama keşke LG G2 düzgün okusanız.ci2 diye okunuyor.

  • "Orjinal oyunun kıymeti başka olur" Temalı konuşmanıza kesinlikle katılıyorum :D Yine güzel bir program teşekkürler :)

  • Eleştirilere katılıyorum.

    Mesutu senelerdir bilirim amatörlüklerini vs. Şu iki senedir özellikle bu sene feci bir şımarıklık hakim. İyice alışmışlık, meydanı boş bulma forum donanım haberde. Yanında çoluk çocuk takımı sadece erdiyi seviyorum birde eski takımdan ismi şu an aklıma gelmedi tv2 dede program yapılan arkadaş ciddi ve samimi.

    Mesutu bir keresinde mediamarkt gördüm son derece suratsız 3 boyutlu lg lere bakıyordu sen o zaman bunlardan eve almak lazım diyordun bölüm sonu canavarındaki arkadaşınla ben 3 boyutlu tvleri ilk çıktığında hatta LCD yi Türkiyeye gelmeden kullanmış biriyim.

    Tecrübe kazandın sanki herkes bilgisiz senin ağzına yorumuna bakıyor ne forumlar ve ne bilgililer var.

    teknoloji haberleri size özgü ilk ağız değil toplama haberleri.

    Orijinal oyun yorumların son derece kötü ve aşağılayıcı. Seni sevmiyorum ve forumda yaptıkların çok acemice.

    Son anakart bios ayarlarından bahset uefi nedir raid nedir nasıl yapılır.

    htc one kullanıcıları bazıları halen 4.3 güncellemesini görmedi. nedeni nedir bunlar gibi artı konular oluştur .


    pclabs technopat, enpedi forumlarını takip edersen donanımhaberin nekadar forumda zayıf olduğunu görürsün.





  • Bana tüm bu donanımhaber camiasında en iyi insan hissini Talha veriyor.
  • Merhabalar Mesut Bey,
    Videodan sonra birkaç yorum okuma imkanı da buldum. Korsan kullanımını haklı gördükleri dışındaki yerlere üzülerek katılıyorum.
    Siz ki bugün DonanımHaber gibi bir sitenin editörüsünüz; size insanların düşüncelerini yönlendirmek değil gerçekleri göstermek düşer. Sonrasında kişilerin neyi doğru bulduğu yalnızca kişiyi bağlar.
    Ve her şeyden önce donanım programı yapılan bir videoda "tüketici haklarının ne kadar iyi olduğundan" bahsetmek sizin göreviniz değil. Bir görev edinmek istiyorsanız tavsiyem bu kadar geniş kitleye hitap edebiliyorken "çok iyi" demek yerine yapıcı eleştiriler sergilemeniz. Ben tüketici hakları konusunda yaşadıklarımı yazsam roman olur, belki en azından bunlar düzelir. İnsanların düşüncelerini küçümser şekilde konu edinip, "paran yoksa alma" diyip buradan insanları kendi doğrunuza yönlendirmek de etik değildir. Avrupa insan hakları bildirgesini açıp okursanız "insanların suç işleme hakkının" da olduğunu görürsünüz örnek vermek gerekirse. Bugün Almanya gibi bir ülkenin, kişilerin hapisten kaçma teşebbüsünü meşru görmesi ve cezaya tabi tutmaması da bunun bir sonucudur, örnek almanızı tavsiye ederim. Korsan'ın ne olduğu öğrendiğim günden beri korsan yazılım kullanmamış olmama rağmen, bunu yapan insanlara olan tepkinizi eleştirme isteğim de buradan geliyor zaten.
    Hemen her video yorumunu-programını izlerim DonanımHaber üzerindeki. Çok yorum yapmam, çünkü çok laf sevmem. Ama bu program sırasındaki kırıcı konuşmanız biraz bu yorumu haketti bence.
    Size göre ülkenin durumu gün geçtikçe iyiye gidiyor olsa da, gösterdiğiniz perdenin arkasında hızlı bir düşüşte olduğumuz da benim kanaatimdir. Ben bunu nasıl ki buraya konu etmeyeceksem sizin de aynı hassasiyeti göstermeniz en büyük temennimdir.
    Uzun lafın kısası; donanım, yazılım ve teknoloji ağırlıklı bir programda bu tarz şeylerin konuşulması izleyici olarak benim isteğim olmadığı gibi bir donanım editörü olarak sizin de işiniz değil. Eğer zaten işiniz olduğunu düşünüyorsanız yanlış bir platformdayım demektir.
    "Tarafsız" yorumlarınızı tekrar izlemek dileğiyle...





  • Yine güzel bir video olmuş, yalnız bir saat bence videolar için uzun bir süre. Hani insanı sıkmıyor ama yüklenene kadar canımız çıkıyor. Şu videolar 30-45 dakika ile sınırlanmalı bence.
    Oyun fiyatları üzerine son videolarda çok konuşuldu. Oyunları torentten çeken kesimin ağzındaki cümle: 'E, oyunlar 200 lira ne yapak oyunda mı oynamayak' bu mantığı anlayamıyorum. Evet oyunlar ülkemize son derece kazık fiyatlardan giriyor, bende farkındayım. Peki sizi 'x oyun çıktığı gün alıp oynamazsan senin canını alırım' şeklinde tehdit eden mi var? PS3 sahibiyim, 15-20 arası oyuna sahibim. Hiçbirine 60 liradan fazlasını vermedim. Mesela ben en son bayram haftası psn üzerinden Sleeping Dogs'u aldım, ona 22 lira ödemiştim; Bioshock İnfinity ülkemize ilk geldiğinde 140 lira falandı, 3 ay sonra(ağustosun başlarında) indirime girdi 55 liraya aldım, ki bence bu parayı fazlasıyla hakkediyor. Yani bütçene bir bakarsın her ay oyuna verebileceğin parayı belirlersin, sonra da gider o paraya oyun alırsın. Mesela aylardır sahip olmak istememe rağmen GOW Ascension'ı alamadım. Gidip korsana yumulmuyorum, sabrediyorum.
    Telefon sektöründe yaşanan bazı gelişmeleri anlamakta zorlanıyorum. Htc one adında harika bir cihaz üretir ama yine de belini doğrultamaz, zarar açıklar; LG G2'yi üretir sonra da çıkar önceliğimizi farklı alanlara vereceğiz der. Enteresan.




  • Bir oyuna ogrenci halimle hayatta 200tl vermem.

    PS4 de herturlu orjinal devam sadece excler ve mp oyunlari alicam.

    Valla PC de indiriyorum korsan saglam bir indirim gelmedigi surece oyunlara para verecek durumum yok.

    Burdaki cogu insan annesinin babasinin eline bakiyor coguda kredi kartini vermiyor.

    Yurtdisinda Turkiyeye gelisi 120tl ordan alirim.

    Humble Bumble indirimleri güzel mesela.
    Steam indirimleride iyi RE6 aldim 10 dolara.

    Zaten cok oyun indiren adam degilim genelde mp oynuyorum zaten saglam oyun oldumu indirim de alıyorum.

    The Witcher 2 listemde mesela kesinlikle indirim gelince alicam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mactavish- -- 25 Kasım 2013; 0:42:20 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Video sonunda ps4ü tekrar masaya koyarken mesut çevik'in söylediklerine çok güldüm:D
  • Korsan yazılım konusunda kendi ağzınızla söylüyorsunuz. Rusya'da oyunlar ucuz diye ? bu ucuzluğun sebebini neden söylemiyorsunuz ?
    Bunun sebebi rusya'nın korsanda lider ülke olmasından kaynaklanmasın ?
    Oyunlara Crack yapan mehmet mi ? ahmet mi ? yoksa Ivan mı? Vladimir mi?

    siz rusyada korsan bitsin diye oyunların fiyatını düşürün.
    konu diğer bir ülkeye gelince bunların fiyatını düşürmeye gerek yok hatta artıralim bunlar nasılsa alırlar, bunlar köpek gibi çalışsın. parasını verebiliyorsa alırlar alamazlarsa alamazlar. önce bu çifte standartın nedenini açıklayın sonra gelin millete ahkam kesin.

    Neymiş Düblaj giderleri fiyata yansıyormuş. Rus düblörler hayrına mı çalışıyor.
    ne hikmetse yine rus düblajlı oyunlar daha ucuz.

    bu konuların derinine inmeden 3 - 4 dakika konuşmalarla açıklanamaz.

    Burda insanların içindeki öfkenin nedeni biz enayimiyiz sorusundan kaynaklanıyor?

    Korsan kullanmak ne kadar etik değilse. Ruslar çok korsan kullanıyor bunlara ucuz oyun verelimde korsan kullanmayı bıraksınlar. (Adamlar yine korsana devam keyleride bize satıyorlar.). Türklerde enayi bunları sömürelim. bunların ucuz oyun oynamaya hakkı yok. demekte bir o kadar etik değildir.

    Kendimde bir yazılımcı olarak oyun yapanların zaten verdikleri emeğin kat ve kat fazlasını kazandıklarını biliyorum.

    Oyunlarında fiyatlandırılması her ülkenin para birimine göre hesaplanırsa korsanda zaten büyük oranda azalacaktır.

    Firmalar rusyada sıfır çekmektense fiyatları düşürelimde birşeyler kazanalım. 1 kazanmak sıfır kazanmaktan iyidir yaklaşımını bizim içinde uygulamalarını bekliyorum. aksi halde yok türkiye'de oyun satılmıyor. türkler korsancı demenin bi anlamı yok.

    Rusya korsan faaliyetler konusunda lider
    Ne olursa olsun Rusya korsan yazılım ve hack konularında liderliği elden bırakmıyor.http://www.mynet.com/teknoloji/rusya-korsan-faaliyetler-konusunda-lider-779184-1





  • Korsan bitmeZ hatta bu nesil olurda cihazlar kırılırsa siz asıl cümbüşü o zaman görün önceki nesillere göre çok daha fazla ilgi olacaktır korsana.

    Oyun yapımcıları çıkar oyunlara zam yapar, geçen nesilden beri başımıza bir DLC ve Season Pass belası açıldı yetmedi birde bu nesilde mikro ödeme sistemi geldi. Oyun yapımcıları ve yayıncılar kazığı kuru kuru koyacak ve devamlı oyuncularda o kazığın üstüne oturacak tabi otururken boş durmamak lazım arada Türkçe oyun ve dünya genelinde oyunlar gelişsin diyerek zevk almak lazım.

    Türkiye açısından bakarsak bir oyuna 200 TL ve üzerinde fiyatlar biçmek insanlık ayıbıdır. Bu ülkede bir ebeveyn evladının dershane parasını odemeyemediği için canına kıydı böyle bir ülkede bir oyunun fiyatı bu olamaz. Sony TR oyunları o fiyatlardan millete satamayacağı için Türkçe yapacak yapmak zorunda hatta Türkçe desteğine rağmen o fiyatlara o oyunlar ilgi görmez. Gidin bir çalısın bir tarafınızı yırtın parayı kazanın sonra onunuze biri 200 TL'ye oyun koysun bakalım o parayı verir misiniz vermez misiniz ? Yeni nesil konsol aldım yanında iki üç tane soyle destek olsun diye oyun alayım desen neredeyse 600 TL gibi bir rakam çıkıyor kim kime ne anlatıyor ne havası atıyor.

    Bir oyuna 200 TL vermek yerine gidin alın elinize sozlugu oyle oynayın çok daha iyidir yazıktır günahtır. Aral olsun Sony olsun bu nesil bildiğin kazığı yağsız geçirmek için resmen pusuya yatmışlar. Aral gidip AC'yi PC için 75 TL'den satıyor yada SP: Blacklist'i ama iş konsollara gelince neredeyse iki katından yüksek bedelle kitliyor.

    Dünya geneline gelirsek buradada değişen birşey yok alım güçleri bizden yüksek olmasına rağmen fiyatlara yine tepki var ki dediğim gibi korsanı deli gibi istiyorlar. Atıyorum bir tane Ps4 alırsın sadece Fifa, Bf yada Cod gibi online'ı sağlam oyunlar oynarsın birde yanına gidip single'ları oynamak için kırık cihaz alırsın zaten dört yada beş oyunda makine kendi parasını çıkarır sonra kar edersin. Oyun yapımcıları buna layık hiç üzülmeye gerek yok devamlı oyuncuyu yolmak için yeni yol arayan bu zihniyete kitleyeceksin ya o sana ya biz onlara artık otesi berisi yok. Oyun bir zevk işidir ve böyle bir pahalı zevk olmasını gerektiren bir durumda yok araba almıyoruz etmiyoruz oyun işte nereden bakarsan bak bir oyun oturacaksın birkaç saat sonra bitecek ve koseye kalkacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: battle1905

    Korsan yazılım konusunda kendi ağzınızla söylüyorsunuz. Rusya'da oyunlar ucuz diye ? bu ucuzluğun sebebini neden söylemiyorsunuz ?
    Bunun sebebi rusya'nın korsanda lider ülke olmasından kaynaklanmasın ?
    Oyunlara Crack yapan mehmet mi ? ahmet mi ? yoksa Ivan mı? Vladimir mi?

    siz rusyada korsan bitsin diye oyunların fiyatını düşürün.
    konu diğer bir ülkeye gelince bunların fiyatını düşürmeye gerek yok hatta artıralim bunlar nasılsa alırlar, bunlar köpek gibi çalışsın. parasını verebiliyorsa alırlar alamazlarsa alamazlar. önce bu çifte standartın nedenini açıklayın sonra gelin millete ahkam kesin.

    Neymiş Düblaj giderleri fiyata yansıyormuş. Rus düblörler hayrına mı çalışıyor.
    ne hikmetse yine rus düblajlı oyunlar daha ucuz.

    bu konuların derinine inmeden 3 - 4 dakika konuşmalarla açıklanamaz.

    Burda insanların içindeki öfkenin nedeni biz enayimiyiz sorusundan kaynaklanıyor?

    Korsan kullanmak ne kadar etik değilse. Ruslar çok korsan kullanıyor bunlara ucuz oyun verelimde korsan kullanmayı bıraksınlar. (Adamlar yine korsana devam keyleride bize satıyorlar.). Türklerde enayi bunları sömürelim. bunların ucuz oyun oynamaya hakkı yok. demekte bir o kadar etik değildir.

    Kendimde bir yazılımcı olarak oyun yapanların zaten verdikleri emeğin kat ve kat fazlasını kazandıklarını biliyorum.

    Oyunlarında fiyatlandırılması her ülkenin para birimine göre hesaplanırsa korsanda zaten büyük oranda azalacaktır.

    Firmalar rusyada sıfır çekmektense fiyatları düşürelimde birşeyler kazanalım. 1 kazanmak sıfır kazanmaktan iyidir yaklaşımını bizim içinde uygulamalarını bekliyorum. aksi halde yok türkiye'de oyun satılmıyor. türkler korsancı demenin bi anlamı yok.

    Rusya korsan faaliyetler konusunda lider
    Ne olursa olsun Rusya korsan yazılım ve hack konularında liderliği elden bırakmıyor.
    http://www.mynet.com/teknoloji/rusya-korsan-faaliyetler-konusunda-lider-779184-1


    Rusya şu an Steam'in Almanya'dan sonra Avrupa'daki en büyük pazarıdır. Rus hackerların çokluğu biliniyor ancak oyun konusunda bu geçerli değil. Bir de böyle bir argümanı mynet dışında bir yerden desteklerseniz daha mantıklı olacaktır. Gabe Newell'a göre korsan fiyattan ziyade hizmetle alakalı bir durum. İstatistiklere göre 2011 yılında Rusya'nın sadece %42'si internet erişimine sahipti ve korsan DVD'ler oldukça yaygındı.

    Fiyatlandırma konusunda şu an firmaların suçu var diyemeyiz maalesef. Rusya'da satılan oyunların çok daha ucuz olmasının sebebi bahsi geçen oyunlardan diğer dillerin çıkarılarak indirime gidilmesi. Bu yüzden Rus key diye tabir edilen ürün kodları ile aktifleştirilen oyunlar sadece Rusça diline sahip oluyor ve bölge kilitli oluyor. Denebilir ki Türkçe için de böyle bir adım atılsın. Evet, ben de isterim böyle bir şey olmasını ancak bu riski her firma göze almıyor, almak istemiyor. Ancak bu yavaş yavaş gerçekleşen bir olay. Başka oldu mu bilmiyorum ancak örneğin Rome II diğer ülkelere kıyasla daha ucuz bir fiyata satıldı Türkiye'de. Bunun sebebi Türkiye için özel bölge kilitli ürünlerdi. Yine baktığımızda Assassin's Creed IV playstore üzerinden 60 TL gibi komik bir fiyat ile çıkış yaptı.(Yabancı sitelerde yaklaşık 60$ - kutulu versiyonu ise 75 tl'den satılıyor) Yani yavaş yavaş bu oluyor.

    Ek olarak söylemek istediğim bir şey var. Siz bizzat bundan bahsetmediniz ama şöyle bir laf dolanıyor ortada: "Parası olmayan oyun oynamasın mı?"

    O kadar saçma bir laf ki bu. Korsana kılıf uydurmak için uydurulan bir şeyden başka bir şey değil. Bunu söyleyenin parasının olmadığı yalanını bir tarafa bırakalım, oyun hakkının alınması gibi bir şey mi var yahu? Paran yoksa Crysis oynamayacaksın arkadaş, Warface oynayacaksın.

    Eğer bu ülkenin insanı "başka ülkelerde bu neden daha ucuz da benim ülkemde pahalı?" düşüncesini oyunlar dışındaki başka şeylerde de yürütseydi, hiçbir sorunumuz olmazdı bizim.




  • Korsan kullanım açısından Talha beyin yorumu yetiyor bence. Gençler için durum farklı olsa da bu işin savunulacak bir yanı yok. Tamam Türkiye'de oyunlar aşırı pahalı doğrudur ama hanginiz Mesut beyin dediği gibi oyun indirimdeyken alıyor ki? Hani oyunu çıktığında korsan oynuyor olsanız bile firmaya bir şekilde destek olma imkanını hanginiz kullanıyor? Firma sizin babanınız olmayabilir ama sonuçta bir oyunda bir çok insanında emeği var. Satış yapamayan bir stüdyo kapanınca hiç düşündünüz mü bu durumu? "Bilişim Etiği" diye bir ders var üniversitede verilen. Vaktiniz olursa bunu bir araştırın.

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.