Şimdi Ara

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.152
Cevap
46
Favori
183.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cisco 887va gibi kurumsal cihazları düşündüm ama şu anda kullandığım openwrt kurulu P2812 kurumsal cihazlarda yapamayacağım şeyleri yapmamı sağlıyor ayrıca ram ve cpu olarak onlarla aynı sayılır. unifi cihazları seçmemin sebebi 3 katta internet istiyorum ve poe desteği stabilitesi ve kendi klasmanındaki diğer ürünlere göre uygun fiyatlı olması sebebiyle tercih ettim ve çok memnunum. AX destekli ürün çıkarmalarını bekliyorum ama bir türlü ilerlemiyor sanki ax teknolojisi.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Hocam Cisco iosun yapamayıp openwrt ve eklentilerinin yapabildiği şeyi merak ettim açıkçası.
    .11ax teknolojisinin yayılması için büyük bir sebep yok şu anda. Kurumlar zaten 5ghzi şu anda ac ile işgal etmiş ve fazlasıyla yeter durumda. Ax'in spor karşılaşmaları ve konserler dışında yatırıma değer bir katkısı da yok. Yeni gelen 6ghz desteği belki büyük gürültülü yerlerde wisp yapacaklara yarar ama bunların dışında ax'e geçişin ac kadar hızlı olmasını beklemeyin
    Öte yandan unifi fiyatında Aruba apler'den alarak çok çok daha fazla ayara kavuşma şansınız var. Unifi demo arayüzlerine baktığım zaman çok temel ayarların detayına girmek dışında pro ortamı için gerekli olan daha detaylı servis ve ayarlara yer verilmediğini görüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elbette cisco'ların profesyonelliğine söz etmiyorum fakat benim kullanımımda istediğim eklentileri hazır kurup kullanmak varken sıfırdan kendim kodlarla baştan yazıp cisco'da kullanmak imkansız gibi bir şey. Ben ne çok profesyonel ne de çok amatör bir kullanıcıyım bu sebepten openwrt tam bana göre. Mesela rus bir yazılımcının yazdığı zapret ile sansür aşıyorum, dns over https eklentisi ile dns şifreliyorum, sqm ile bufferbloat sorununu çözüyorum bunlar gibi şeyleri cisco'da nasıl yapayım? elbet yapılabiliyordur ama ben yapamam

    ax teknolojisini isteme sebebim aslında 2.4 ghz bandında daha stabil ve hızlı bağlantı sağlayabilmesi.(sanırım hiç deneyimleme şansım olmadı) 5ghz umrumda değil çünkü menzili çok kısıtlı. 6 ghz herhalde dibinde anca çeker o hiç umrumda değil 60 ghz vardı ad teknolojisi ne oldu unutuldu gitti sanırım daha eski olduğu halde bu sebepten..

    aruba ap fiyatları açıkcası pek uygun bulamadım ayrıca evdeki ekosistemi bir kere unifiden yana kurmuşum baştan hepsini tekrar değişime gitmek çok masraflı olur benim için. ayrıca unifilerden memnunum asıl işi olan wifi dağıtma işini iyi yapıyor ülke seçimi ile gücünüde artırınca geri kalan ayarları openwrt modem hallediyor zaten.

    yinede önerileriniz için teşekkür ederim böyle bilgileri paylaşmak sıfırdan tercih edecekler için güzel bir rehber olur.




  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. 2.4'de hakkını verecek 2x2 160mhz bir ap veya istemci cihaz düşünüyorsanız onların da fiyatının pek uygun olacağını düşünmüyorum ben.
    Bir de şöyle bir şey var. Bazen insalar Bluetooth yüzünden kablosuzdan kopma sorunu yaşadıklarını anlatırlar. Ben hiç yaşamadım böyle bir şey zaten binamızda alt üst komşu internet kullanmadığı için overlap olmuyor bizim ev. Ama gürültülü yerlerde eğer Bluetooth açtım diye eğer o 160mhz kablosuz uçacaksa benim hevesim kaçar. Adi bir marka olmadığı sürece 40mhz. 11nlerin bile böyle olacağını sanmıyorum ama yaşayanlar da var yani. Bu yüzden wifi6 ev için bir süre nich kalabilir. İsteyen parasını basıp alsın diye düşünür vendorlar. Hatta bu kurumsal ap'lerde zigbee bluetotuth ve wlan'ın tek pakette toplanmasını da bu frekans tahsisi sorununu kolaylaştırmak için olduğunu düşünebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8D7B057F -- 6 Haziran 2020; 0:0:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Turknet birkaç gün önce 75,99 olan tahütsüz kotasız 100mbps'e kadar internet kampanyası 85'e çıkmış.
    Bir iki günle geç kaldık... modemdi, routerdi, altyapıydı ves. araştırırken zam gelmiş 11% civarı...

    Araştırmalar esnasında bu konuya denk geldim.
    35b özelliği iyi olsa da pek ikna olamadım çünkü kullanılan materyaller ve parçalar zyxel modemlerde biraz eski Ankara tabiri ile naylon duruyor... Everest gibi.

    Ama dedim hadi 35b özelliğine ve 'belki' gelecek firmware updateler ile sürprizler olabilir kullanıcı ayar özgürlüğü adına... neyse istemem dediğim modemi telefonda anlaşmadan 24 saat geçmeden istiyorum dememe rağmen "satış esnasında belirtmeniz gerekiyor sonradan abonelik başladıktan sonra ne yazık ki modem satışımız bulunmamaktadır" demişler web üzerinden talepde bulunabilirmişim ama.

    Neyse olmadı bende 35b daha yaygın hale gelince tekn. biraz daha ince ayar sonrası gelişince ve daha fazla fiyatlar makule yaklaşıp seçenek artınca yani bir sonraki sefere bıraktım 35b'yi...

    Gittim ASUS AC51'in bir sonraki 2020 model olan
    ASUS DSL-AC750'yi aldım 450TL civarında fiyatı.

    İyi mi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum.
    Bir seçenekde İnternet üzerinden talep edip modemi o zamana kadar eski İSS'nin verdiği Everest 1700 ile idare etmekti... beklemeyi sevmedim parası da hazırdı böyle oldu yorumunuzu merak ediyorum ama olmasa da olur.

    ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turk0gamer -- 17 Haziran 2020; 8:46:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba bu modemin F2 yazılımını nereden bulabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre3448 E kullanıcısına yanıt
    Buradan paylaşmış arkadaş
    https://forum.donanimhaber.com/zyxel-vmg8623-t50b-yeni-firmware-turknet--144214419#144214419
  • fakasupi F kullanıcısına yanıt
    Merhaba orjinal yazilimmi bu paylaşılan zyxel filan yok ta

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar Teknisyeni kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ne yazdılarsa ben de onu biliyorum. Orjinalmiş Turknet onaylı. Ben şahsen güncellemedim çünkü güncelleme sonrası bütün ayarları yeniden yapmak lazım. Ben performasından memnunum bütün ayarları da güzel bir şekilde kendime göre yaptım. Zaten yenisiyle gelen çokta önemli bir değişiklik yok. Sorun çıkarana kadar güncellemeyi düşünmüyorum.
  • https://spdestek.zyxel.com.tr/hc/tr/sections/360002467392-Cihaz-Güncel-Yazılımları

    Zyxel sitesinde yayınlamışlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam çok sağolun yararlı bir yazı olmuş ancak modem konusunda çok cahilim ve Turknet e geçmek istiyorum.Biraz araştırma yaptım ve bu iki modemi buldum.

    https://www.hepsiburada.com/tp-link-vc220-f3v-ac-1200mbps-kablosuz-2-4-ve-5-ghz-dual-band-voip-4-port-lu-adsl-vdsl-modem-router-p-HBV00000PVV5I?magaza=Hepsiburada

    https://www.hepsiburada.com/zyxel-vmg3312-t20a-4-port-300mbps-wireless-n-vdsl2-combo-wan-modem-p-HBV00000S7TSS?magaza=Hepsiburada

    Hangisi daha ıyidir Turknet in verdiği modemi kullanmam daha mi doğrudur müsait olursanız yazabilirseniz çok sevinirim.Hepsi 300 tl ve üstte verdiğim linkteki modem sağlam bir indirime girmiş. Değerlendirilmesi gerekirse yardimci olursanız sevinirim.Iyi forumlar:)
    @altuntepe2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunesch -- 8 Temmuz 2020; 17:13:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gunesch G kullanıcısına yanıt
    türknetin verdiği modem şu an için en iyi fiyat performans cihazı. net.
  • Benzer emsalde her ne kadar kullanımda olmasa da VDSL profile 35b destekli TP-LINK Archer VR2100 ü bekliyorum ama fiyat tarafında 120 USD bandında olacak yani 900 - 1000 TL seviyesinden bu ay satışta olacak eskimeye yüz tutmuş VR900 ün yerine geliyor.

    Wifi6(AX) destekli modem bekliyorum ama şu Wifi6e ve 2.5GbE yaygınlaşmadan modemleri getirmeyecekler gibi. piyasa hep Wifi6 Router dolu.


    Turknet in verdiği cihazın bir varyantı olan ZYXEL VMG3625-T50B nin son kullanıcı modeli vatan stoklarında satışta.


    https://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-vmg3625-t50b-300mbps-866mbps-vdsl-destekli-kablosuz-ac-4-port-adsl2-modem.html


    https://www.zyxel.com/uploads/vmg3625_t50b/VMG3625-T50B-EG_DS.pdf




    ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 12 Temmuz 2020; 3:34:1 >




  • Hocam biz ortak net kullanıyoruz ve Türk nete geçtik yeni modem verildi ana kullanıcı da net iyi çekiyor ama ben evde tp link 841nd modeli ile dağıtıcı kullanıyorum hız en yüksek 5 mbps acaba dağıtıcı ile mi uyumsuz ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aceleciburak A kullanıcısına yanıt
    VR2100 35b olanda Mediatek işlemcili bilginiz olsun.
  • DenzeL_28 kullanıcısına yanıt
    evet doğru hatta aynı chipset Econet EN7516 ile gelecek extraları olacaktır USB 3.0 Wifi Mesh yada bazı tplink e özel zamazingolar ama ülkemiz pazarında 1000 TL ye değer mi o tartışılır. Wifi6E modemler gelse büyük fiyatlara değer ama hala wifi5 ve 1000 TL bide TPlink in klasik Rev:X.x muhabbetleri bir cihaz alınıyor adamlardan senesi çıkmadan donanım güncelliyor Revizyon getiriyor eskiye Firmware de kesiliyor.

    şuan kullandığım TPlink-TD-W9980 ilk nesil Dual Band modem denebilir 2.4 tarafı mükemmel ama 5 Ghz tarafı zayıf zaten AC değil tamam VDSL2 destekliyor ama G vectoring yada bazı VDSL2 yi optimize eden iyileştiren desteklerden yoksun. Lantiq XWAY VRX268 500 mhz iletişim yongası var intel satın almadan önceki son yongalar aynı yonga VR200 de de aynı yonga var anca onun Wifi tarafı güncellenmiş AC ile geliyor. ikisininde Firmware desteği 2016 da kesilmiş VR200 G vectoring desteklerken aynı donanım olmasına rağmen TD-W9980 desteklemiyor. bu yüzden TP-Link destek noktasında bende hep sorunlu VR400 de de benzerini yaptı VR900 de ver 1 lantiq chipset ver:2.0 broadcomm chipset. bide TD-9980 yanında Xiaomi Mi router 3 kullanıyorum AC ve Dual Band o tarafta işliyor 2 cihaz ve elektrik tüketimi ve yayılan ısıda cabası

    bu yüzden Wifi6 gibi değişim gerektirecek bir teknoloji varken Zyxel VMG3625-T50B gibi F/P ve Teknoloji odaklı ürünlerle bir süre maksimum verim alınır diye düşünüyorum.




  • Selamlar,

    Modem olarak Asus DSL-N16 ve router olarakta linksys ea7500 kullanıyorum. Yeni aldığım üst seviye anakartla birlikte ax alıcısı da yanında geldi intel yongalı. Modem ve router'ı satıp ax destekli güzel tek bir modem alayım diyorum arkadaşlar tavsiyeniz var mıdır?

    Türknet 100 mbit kullanıyorum ve mevcutta wifi de 7ms ping ve 96mb hız alabiliyorum.
  • ColorTR kullanıcısına yanıt
    henüz Wifi6 (AX) destekli Modemler çarşıda satılmıyor ilk örnekler muhtemelen 2020 Q4 de piyasada olacak ama 1500 TL bandında olacağı kesin ve üst seviye ürünlerde olur.

    kullandığın router baya sağlam anca modem tarafı baya geride kalmış o belki makul ürün ile değiştirilebilir çeşitli DSL iyileştirme destekli model ile ama şuan için bağlantı kopmaları yaşamıyorsan hiç dokunmayabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 18 Temmuz 2020; 1:44:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aceleciburak

    henüz Wifi6 (AX) destekli Modemler çarşıda satılmıyor ilk örnekler muhtemelen 2020 Q4 de piyasada olacak ama 1500 TL bandında olacağı kesin ve üst seviye ürünlerde olur.

    kullandığın router baya sağlam anca modem tarafı baya geride kalmış o belki makul ürün ile değiştirilebilir çeşitli DSL iyileştirme destekli model ile ama şuan için bağlantı kopmaları yaşamıyorsan hiç dokunmayabilirsin
    Modemden aslında çok şikayetçi değilim hocam %99 stabil diyebilirim ama eskide kaldığı doğru. Ben de alıcı ax olmuşken hazır modem ve routerı da tek ürün olarak yükselteyim dedim ama ax modemlerin piyasada olmadığını bilmiyordum bilgi için teşekkürler biraz daha böyle devam edelim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColorTR -- 18 Temmuz 2020; 2:6:41 >
  • modemde voip kısıtı,türknet tarafından kaldırıldı.artık sip ayarlarından voip hizmetini girebiliriyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.