Şimdi Ara

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.152
Cevap
46
Favori
183.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gemmsy34 G kullanıcısına yanıt
    kısıtlama kaldırıldı derken yeni firmware sunmadan nasıl kısıtlamayı kaldırdılar anlamadım.
  • yeni yazılım çok yakındaymış

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zyxel vmg8623-t50b Modemin başka internet servis sağlayıcıları ile kullanımında yaşanan şu problem mevcut. Çözüm için fikri olan kimse var mı?

    Güncel ISS: NetSpeed. Türknet'ten aldığım modemi (ZyXEL VMG8623-T50B) NetSpeed internet ile kullanmak istediğimde, modemi her kapatışımdan sonraki tekrar açışımda internet sinyali gelmiyor. Modem Türknet ile hiç kullanılmadı.

    24.07 Cuma günü reset atıldı ve NetSpeed ile ilk internet bağlantısı yapıldı. Modem ilk defa açıldı. 4-5 saat sorunsuz çalıştı. Cuma günü işyerinden çıkarken modem kapatıldı ve çıkıldı.
    27.07 Pazartesi (Bugün) Modem açıldığında İnternet Sinyal Işığı yoktu. Kablolar çıkarıldı - kontrol edildi - takıldı. Modem kapatılıp açıldı. NetSpeed teknik destekte kontrol yapıldı sinyal sorunsuz. Telekom Saha ekibi çağrıldı, kablo sorunsuz, çevir sesi var. İnternet kablosu modemden çıkarılıp, telekom ekibinin elindeki sinyal denetleyici cihaza takıp çıkarıldıktan sonra tekrar modeme geri takıldı ve internet çalışmaya başladı. Gün sonu işyerinden çıkmadan önce modemi deneme amaçlı tekrar kapatıp açtık ve internet bağlantısı yine gelmemeye başladı. 3. Sıradaki Ağ Uyarı Işığı Turuncu yanıyordu.
    Modemi her kapatıp aç'tan sonra internet bağlantısını kaybediyoruz.

    Türknet ile ilgili bir kısıtlama olduğunu düşünüyorum. Çözümü nedir?




  • the_derek T kullanıcısına yanıt
    Modemlerde ISS kısıtlaması ülkemizde yasal olarak kaldırıldı istese bile kısıtlama yapamaz Türknet. Muhtemelen saha dolabınızdan kaynaklı bir sıkıntı olabilir. Ayrıca modem çok yeni olduğu için yazılım açısından birçok konuda düzeltilmesi gerekli. İçindeki donanımın hakkını vermiyor yazılım şu an için. Ben global firmware kurdum ve modemi dolaba kaldırdım, global yazılımın güncellenmesini bekliyorum halen bir güncelleme çıkmadı ilk paylaşılan versiyon var sitesinde. Size tavsiyem hemen cihazı elden çıkarmayın sabredin başka modemle idare edin ilerde çıkacak güncellemelerle çok iyi bir modem sahibi olacaksınız bence.
  • modemin son kullanıcı versiyonu olan VMG3625-T50B kodlu ürün Vatan ve Mediamarkt stoklarında satıştadır. Firmware konusunda çekinceleri olanlar satın alma tercihlerinde bulundurabilirler. Firmware bir kaç ay içinde en rafine noktaya gelecektir.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    hocam nekadar doğru bilemiyorum.zyxel vmg 8623 modem için global yazılım çıkmayacakmış.bu modem.türkiyede türknet için proje ürünüymüş.avrupada ise italyada bir iss için .modem güncellemesi iss ler üstünden yapılacakmış.doğruluk payı ne kadar doğru bilemem.onu belirteyim.bana bu bilgiyi aktaran zyxel müşteri hizmetlerinin bilgi verdiğini söyledi.türknetin verdiği yazılım sonrası verilen sürüm notunda da global yazılımın üstüne çıkan yazılım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gemmsy34 G kullanıcısına yanıt
    Şahsen ben global yazılımın çıkacağını düşünüyorum çünkü VMG3625-T50B modeli Vatan bilgisayarda satılıyor. Para verip mağazadan aldığım bir modemin "en az" bir seferlik güncelleme alması lazım.
    ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme

    Bu cihazlardan herhangi birisine firmware güncellemesi çıkardıklarında otomatik olarak hepsine çıkarmış olacaklar çünkü aynı firmware'i kullanıyorlar.
    ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme

    "VMG8623-T50B" modeli = Vdsl Modem + Voip
    ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme

    "VMG3625-T50B" modeli = Vdsl Modem
    ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme

    "EMG5523-T50B" modeli = Fiber Router + Voip
    ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme

    "EMG3525-T50B" modeli = Fiber Router
    ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme

    Benim yorumum şöyle, tüm saha dolaplarındaki farklı çipsetlerle (lantiq, broadcom, infineon vs) dsl stabilitesi ve uyumunu sağlamak biraz meşakkatli ve uzun zaman gerektirdiği için yazılım güncellemesi gecikiyor. Mediatek'in en güncel çipseti olduğundan dolayı bu böyle bence. Yıllardır piyasada kullanımda olan kendini kanıtlamış yazılımı olgunlaşmış bir çip olsaydı şimdiye kadar güncelleme verirlerdi. Attığınız görselde gördüğünüz gibi arkaplanda güncellemeler yapılıyor ama demekki halen sıkıntıları var kullanıcılarla paylaşılmıyor. Hazır olduğunu düşündüklerinde son sürümü paylaşırlar. Türknet biraz bastırmış olabilir ilk verdiği haliyle cihaz çok yavaş olduğu için idarelik bir yazılım vermişlerdir.

    Kötü senaryo olarak hiç güncelleme vermezlerse eğer cihaz çöp diyebiliriz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 28 Temmuz 2020; 23:2:33 >




  • Bendeki firmware versiyonu resimdeki gibi ama sitesinde böyle bir firmware yok.

    ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mectubi

    Bendeki firmware versiyonu resimdeki gibi ama sitesinde böyle bir firmware yok.

    işte açık son kullanıcı cihazı almış olmanın güzelliği Firmware bile cihazda en güncel şekilde geliyor. dediğiniz gibi G0 sürüm daha ürünün sitesinde bile bulunmuyor ki ISP versiyonuna F0 yeni gelmişti galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 3 Ağustos 2020; 22:15:53 >




  • VMG3625-T50B modemini vatan bilgisayardan 420 liraya aldım. Modem şu anlık iyi fakat qos ayarlarını yapılandıramadım. Wifi ağına download ve upload hızı atayabiliyorsun ama lan ağına bağlanan cihazlara sadece download hızı atayabildim, upload yok. ISS maksimum 1 mbit upload verdiği için bazen dar boğaza girip anlık ping çıkışları oluyor. Yok mu biri bu modemde trafik şekillendirici olaylarını anlatacak?
  • murat15341 M kullanıcısına yanıt
    Hocam önceki sayfalarda turknet modemin hat değerlerini göstermediği yazılmış. Sizin modem de öyle mi hattınızın alabileceği max hızı görebiliyor mısunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhan kullanıcısına yanıt
    evet gösteriyor.
  • Dmz özelliği var mı biliyor musunuz? Evde basit bir sunucum var bir router'a bağlı. Bu router'dan dhcp'i yönetiyorum eski modemimde bu router dmz olarak kayıtlıydı.
    Ek olarak gigabit ethernet var mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrblithe -- 23 Ağustos 2020; 14:36:55 >
  • Zyxel vmg 8623 modemim 2 gün kullandım.keenetic aldım.modem ihtiyacı olan varsa uyguna verebilirim.isteyen olursa özelden iletişime geçebilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selam, modemin kablosuz bağlantısıyla ilgili bir sorun olduğu için Zyxel bana bir firmware yükletti. Sorunlar çözüldü ama şimdi de Wireless yayınlarında ülke kodu DE olarak görünüyor. Bunu değiştirebileceğim bir yer bulamadım. Macbook Pro ve Airport Extreme kullanıyorum. İkisinin de ülke kodu TR olarak ayarlı ve bu kopmalara sebep oluyor. Modem wi-fi ülke kodlarını TR olarak güncellemem gerekiyor. Bu konuda ne yapabilirim? Zyxel 1 ayda ancak dönüş yapıyor, Türknet de Zyxel' e topu atıyor. Tam çalışırken internet zınk diye tıkanıyor. Diagnostics çalıştırdığımda ise hata mesajları görüyorum.ZyXEL VMG8623-T50B İncelemeZyXEL VMG8623-T50B İnceleme




  • sonerkal S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, zyxel'in yüklettiği firmware kodu nedir bizle paylaşabilirmisiniz? Ayrıca ülkenin DE yani almanya olmasının hiçbir sorun çıkarmaması gerekiyor çünkü TR ile DE aynı kısıtlamara sahip. Tüm dünyada sadece üç farklı kural var diye biliyorum bunlar: (DFS-ETSI, DFS-FCC, DFS-JP) sırasıyla avrupa,amerika,japonya için kurallar yani bunlar. Almanya ile türkiye ETSI kurallarına uyuyor.

    Yaşadığınız problemin başka bir açıklaması olmalı.
  • sonerkal S kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Version kodunu ben de merak ettim. Ben modemi turknetten aldım ve şu anda Almanya'da kullanıyorum. Üzerinde hala ilk orjinal yazılım var. 2,4ghz de sıklıkla WiFi kopması oluyor. Çevrede çok yayın olduğundan oluyordur diye düşünüyorum. 5ghz iyi çalışıyor. Kopma yok. Size yuklettikleri yazılımı nereden buluruz acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Zyxel bana şu firmware' i yükletti:
    https://spdestek.zyxel.com.tr/hc/tr/articles/360014615300-VMG8623-T50B-Türknet-V550ABPM3b2-

    Firmware versiyonu "V5.50(ABPM.3)b2_F0" ve WWAN versiyonu 1.18. Apple dökümanlarında konuyla ilgili şu şekilde bir açıklama var:

    "Why Conflicting Country Codes Are a Problem?

    Some routers broadcast country codes using the 802.11d standard. This informs nearby Wi-Fi-enabled devices — like your MacBook — which country they’re in and which Wi-Fi settings they should use. For example, in our example below, we have a nearby rogue router with a TW country code, which conflicts with other routers and their US country codes.

    This can confuse your Mac. When it wakes up, it scans for nearby Wi-Fi networks and the country code information tells the Mac which Wi-Fi settings it should use for this area. It appears that the Mac uses the country code from the first network it finds broadcasting this information. If you’re in one country and there’s a router with another country’s code nearby, your Mac may think you're in that country, use those Wi-Fi settings, and have problems connecting to wireless networks using the proper settings for the country you’re actually in.

    Apple’s information dialog here indicates that “this may prevent your Mac from automatically re-joining a previously joined Wi-Fi network.” It also says using a wireless router in a country it wasn’t designed for “can result in performance and reliability issues for nearby Wi-Fi clients.” Ideally, you could configure your Mac to ignore these conflicting details and tell it which country you’re in — but you can’t."

    Eğer gerekirse sizin için tercüme edebilirim. İlginiz için çok teşekkür ederim.




  • sonerkal S kullanıcısına yanıt
    şu anki ayarlarınızı arayüzden kaydedin, kaydettiğiniz dosyayı metin editörü uygulaması ile açın ve DE yazan kısımları TR olarak değiştirin. Ülke kodunu rakam olarak tam bilmiyorum sadece DE olarak değiştirmek yetmeyebilir ama yinede bir deneyin. Kaydedip tekrar cihaza geri yükleyin. Ülke değişip değişmediğini buradan bildirin.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.