Şimdi Ara

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.150
Cevap
46
Favori
182.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba hocam modemde 5ghz için harici anten kullanmamışlar. Pcb board üzerinde antenleri. Sizde teknik işlerden anlıyorsunuz sanırım harici anten eklemeyi düşünüyormusunuz. 5ghz çekimi çok kötü. Router almayı düşünüyorum verim alamazsam. @altuntepe2

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrox kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ben normalde modemin kendi wifi'ını kullanmıyorum Unifi AP bağlıyorum fakat 5ghz konusunda kullandığım unifi AP bile bahsettiğiniz gibi 5ghz çekim sıkıntısı var AP AC LR modeli olduğu halde. Kısacası 5ghz den fazla menzil beklemeyin hangi cihaz olursa olsun menzil yok gibi illaki dibinde durmanız lazım çekmesi için. Kısacası iyi performans istiyorsanız 5ghz kullanmak istiyorsanız her odaya bir adet AP koymanız lazım. 2.4 ghz için konuşacak olursam performanslı olsun derseniz onda da her 2 odaya bir koymanız lazım ki kablo performansını alabilesiniz. Ağ ürünleri maalesef fiyatları yüksek ama bir seferlik yatırımla uzun süre boyunca rahat edebilirsiniz Unifi AP lerden tavsiye ederim POE çalıştıkları için tek kablo yeterli oluyor elektirik kablosuna ihtiyaç duymuyor duvarda şık duruyor.
  • Elektrox kullanıcısına yanıt
    Merhaba yorumunuz için teşekkürler fakat bir konuda fikrimi belirtmek isterim, 5ghz konusunda hangi cihaz olursa olsun menzili 2.4 ghz gibi olmuyor. Kendim Unifi AP AC LR kullanıyorum bahsettiğiniz gibi 3 adım ilerisinde sinyal düşmeye başlıyor. Üstelik bu cihazın kocaman bir simetrik anteni (high gain - yüksek kazançlı) olduğu halde.. Ha yok kuvvetli bir 5ghz cihazı var derseniz bende kullanmak isterim :) (outdoor cihazları hariç)

    ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 16 Mayıs 2020; 1:49:12 >




  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme için teşekkürler. unifi ap ler pekte ucuz değilmiş. modemlerde 2.4ghz için eirp 20dbm(100mw), 5ghz için 23dbm(200mw) güç sınırlaması var. daha önce kullandığım airties air5750 modemim yapı olarak benzer olmasına rağmen çekim kapsamı bakımından 5ghz bandında bundan daha iyi olduğunu hatırlıyorum. bu modemin değerlerini bulamadım ama 23dbm sınır değerin daha altında sanırım. elimde iki adet air 5440 modemden çıkma anten var 3-5dbm arasında sanırım kazançları onları bağlayıp deneme yapacağım bilgilendirme yaparım.

    Birde bizdeki modemde poe özelliği varmı ayrı aparatmı kullanıyorsunuz. Atıyorum 4 porta poe ap bağlasak modem adaptörü nasıl besleyecek onca cihazı.

    xiaomi mi 4a gigabit versiyon router alacağım herhalde. 200tl civarına bundan iyisini görmedim. modemi bulunduğum odaya alacağım routerı evin geri kalanına yönlendireceğim. Ama öncesinde modeme anten ekleyip deneyeceğim. arada bir duvar 5ghz çekmiyor gibi birşey.




  • Elektrox kullanıcısına yanıt
    kullandığım diğer unifi ap lr modelleri 27 dbm güç verebiliyor. Tabiki ülke olarak avrupa ülkesi seçersem 20 dbm olarak kısıtlanıyor bu sebepten tayvan olarak kullanıyorum maksimum güçte. şöyle bir sıkıntı oluyor bu seferde; malum çift taraflı veri alışverişi olmak zorunda telefonların vericisi güçsüz olduğundan wifi iyi çekiyor gibi görünse bile istek gönderemediği için sıkıntı yaşanıyor. ayrıca çevredeki diğer wifi lardan daha çok etkileniyor yüksek güçteyken. bu sebepten ap ac lr aldım bu modelin max gücü 2.4 ghz için 24 dbm, 5ghz için 22 dbm ayrıca alıcı anteni daha hassas olduğundan telefonlardan gelen sinyali daha iyi aldığını iddia ediyordu pek bi fark göremedim. diğer unifi ap lr cihazlarının gücünü 24 dbm olarak düşürdüm yoksa uzakta olduğu halde ac lr modelini bastırıp ona geçiş yapmıyordu cihazlar.

    poe sorunuza gelecek olursam unifi cihazlarla birlikte ufak bir adaptör geliyor poe cihazı işte bu. fakat fazla cihazı olanlar poe switch kullanabilirler tek aletle çoklu poe çıkışı olur.

    airties 5760 modelinin 5ghz menzil testini de yaptım açıkcası bahsettiğiniz gibi iyi değildi. yapısı gereği 5ghz olan cihazlar uzak mesafeye gidemiyor. çevrede şu an için 5ghz fazla olmadığından ve uzak mesafeye gidemediğinden parazit sorunu daha az oluyor tek artısı bu bence. her odaya unifi ap ac lr koymanız lazımki evin her yerinde ac kullanabilesiniz yoksa diğer odada 5ghz çekmesi imkansız gibi..

    xiaomi openwrt kurulabilen 3g modeli artık yok, 4a modelinin durumu nedir tam bilmiyorum mediatek işlemci kullanıyor 2.4 ghz sıkıntılı olduğundan bahsediyorlardı 5ghz sorunsuz ama işte menzil...

    UniFi nanoHD/InWall-HD/FlexHD/BeaconHD modelleride aynı mediatek 7621 çipsetini kullanıyor onlarda 2.4 ghz sıkıntılı düşük hızda olduğunu söylüyorlar.

    açıkcası ben bir çok cihaz kullandım bana göre en performanslı çipset atheros yeni adıyla qualcomm atheros çipleri.




  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Nerde hocam o sürüm

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilgisayar Teknisyeni

    Nerde hocam o sürüm
    vmg3625 içinmiş :) pardon
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Bende diyorum yabancı zyxel sayfasına bakıyorum eski sürüm

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fritzbox eski firmwarelerde, 5,47 ghz ve üzeri kanallar mevcuttu. Ama sanırım artık bu frekansları iptal etmişler.
    5.47 - 5.725 arası outdoor kullanım için 1000 mW çıkış verebiliyordu

    ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt
    Tam olarak bilgim yok fakat frekans olaylarında genelde ülkelerin kendi kısıtlamaları oluyor, belki avrupa birliği bir karar almış firmada bunu uygulamak zorunda kalmış olabilir. Zaten verici cihazlar bu frekansları verse bile alıcı cihazlarda kısıtlama olursa frekansları görmüyor. Misal unifi ac ile tayvan seçip en yüksek kanal ve frekansları uygulayınca telefonumda 5ghz bağlanmıyor hiç görmüyor bile sanırım yazılım olarak telefonu da tayvan olarak ayarlamak gerekiyor. 3ghz bandını 5g için ayırmışlardı sanırım, daha yüksek frekanslarıda başka bir şeylere ayırmış olabilirler.
  • Bu sayfadaki sonu c0 ile biten yazılımı deneyen oldu mu? Cihaz, vmg3625-T50B ile aynı yazılımı mı kullanıyor acaba? Bildiğimiz gibi bizim modemlerde VoIP ayarlarını yapamıyoruz ve diğer ayarlarda kısıtlı. Bu FW ile bu kısıtlamalar kaldırılır mı diye deneyen oldu mu?
    Bir başka konu Root ve Supervisor şifreleri. Birkaç gündür bakınıyorum internette. Ancak bir gelişme kat edemedim.
    Hollanda (.nl) uzantılı bir sayfada biri, bir zyxel modemin sözkonusu şifrelerine decrypt oracle yöntemi ile ulaşmış. Ancak o kadar donanımlı olmadığım için sadece defalarca okumakla yetinebildim ))))




  • ilidili kullanıcısına yanıt
    Ben denedim, hatta firmware içindeki .rom dosyasını cihaza ayarları geri restore et diyerek ayarları ekledikten sonra da denedim fakat cihaz firmware'i kabul etmiyor hiç kuruluma başlamıyor bile. Sanırım seri bağlantı üzerinden firmware kurmak gerekecek ama gerekli komutlar talimatlar elimde yok. Bahsettiğiniz hollanda uzantılı siteyi paylaşırsanız inceleyelim belki bir faydası dokunur birilerine.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altuntepe2

    Ben denedim, hatta firmware içindeki .rom dosyasını cihaza ayarları geri restore et diyerek ayarları ekledikten sonra da denedim fakat cihaz firmware'i kabul etmiyor hiç kuruluma başlamıyor bile. Sanırım seri bağlantı üzerinden firmware kurmak gerekecek ama gerekli komutlar talimatlar elimde yok. Bahsettiğiniz hollanda uzantılı siteyi paylaşırsanız inceleyelim belki bir faydası dokunur birilerine.
    Burası hocam.
  • ilidili kullanıcısına yanıt
    Hocam vermiş olduğunuz link ile turknetten modemi almak için ilk hamleyi yaptım. Hizmetlerim kısmında görünüyor. Umarım gelir
    Evdeki modem gitti gidecek, bazı modellerde indirim bekliyordum denk gelmedi fiyatlar arttı vs. kala kaldık öyle. Bu modem gelirse işimi görecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haymanali2006 kullanıcısına yanıt
    Gelir hocam, güle güle kullanırsın)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ilidili kullanıcısına yanıt
    Gelsin de kullanalım, teşekkürler. Modem al ekranında bugün kargoya verildiği yazıyor. Td9970 modemim sık sık takılmaya başladı. Kısa zamanda gelir umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haymanali2006 -- 28 Mayıs 2020; 18:34:9 >
  • Modem geldi. Ama arayüz ne bileyim. Mesela hattın max kaç alacağı hızı göstermiyor. Bağlandığı profili göstermiyor..
    Pek tatmin etmedi ara yüz bakımından. Belkide başka görme methodu varsa bilmiyorum artık

    xDLS istatistiklerde sadece bu bilgiler var..

    =============================================================================
    xDSLFwVersion: FwVer:5.12.12.0_B_A60901 HwVer:T14.F7_0.0
    Line State: Up
    Modulation: ITU G.993.2(VDSL2)
    Annex Mode: ANNEX_B
    =============================================================================

    TPSTC type: 64/65B PTM TC

    near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
    near-end fast channel bit rate: 79869 kbps
    far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
    far-end fast channel bit rate: 8191 kbps

    near-end FEC error fast: 0
    near-end FEC error interleaved: 0
    near-end CRC error fast: 9
    near-end CRC error interleaved: 0
    near-end HEC error fast: 0
    near-end HEC error interleaved: 0
    far-end FEC error fast: 0
    far-end FEC error interleaved: 0
    far-end CRC error fast: 0
    far-end CRC error interleaved: 0
    far-end HEC error fast: 0
    far-end HEC error interleaved: 0
    DSL uptime :32 min, 20 secs
    DSL activetime :0 min, 16 secs

    Downstream:
    relative capacity occupation: 100%
    noise margin downstream: 8.2 dB
    output power upstream: -3.9 dbm
    attenuation downstream: 2.1 dB

    Upstream:
    relative capacity occupation: 100%
    noise margin upstream: 28.6 dB
    output power downstream: 12.5 dbm
    attenuation upstream: 0.0 dB

    Bit table:
    carrier load: number of bits per tone
    tone 0- 31: 00 00 00 00 00 01 22 22 33 33 44 33 33 33 21 00
    tone 32- 63: 07 77 78 89 99 aa aa aa ab bb bb bb bc bc cb cc
    tone 64- 95: cc cc cc cc cc dd dc dc dd cd dd dd dd dd dd dd
    tone 96-127: dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
    tone 128-159: dd dd dd dd dc dd dd dd cd dc dd dd dd dd dd dd
    tone 160-191: dd dd dc dc cd dd dd dd cd cc cc cc cc cc cc cc
    tone 192-223: cc cc cc cb cc cc cc cc cc bc cc cc cc cc cc cb
    tone 224-255: cc cc cb cb cc cc cb cc bc cc bc bb cb cc bb bb
    0
    |
    |
    _____________________________




  • haymanali2006 kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl talep ettiniz modemi Turknetten ben de almak istiyorum da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fakasupi

    Hocam nasıl talep ettiniz modemi Turknetten ben de almak istiyorum da.
    https://turk.net/online-islemler/modem-satin-al
    Forumda paylaşılmıştı, bu bağlantıdan talep ettim. Lakin sitede stokta kalmadığını yazmışlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.