Şimdi Ara

Zuckerberg onayladı: Threads kullananların yarısından fazlası platformu terk etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Zuckerberg onayladı: Threads kullananların yarısından fazlası platformu terk etti
    Tarihin en hızlı 100 milyon kullanıcıya ulaşan Threads, benzer şekilde tarihin en hızlı küçülen uygulaması olma yolunda. Meta tarafından Instagram bünyesinde Twitter’a rakip olarak piyasaya sürülen Threads, şimdilerde kullanıcılarının büyük kısmını kaybetmiş durumda. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg de bu durumu onaylamış durumda.



    Threads giderek ıssızlaşıyor



    Mark Zuckerberg'den gelen bir açıklamaya göre Threads piyasaya sürüldükten sonra kullanıcı sayısında önemli bir düşüş yaşadı. Threads'in kullanıcılarının yarısından fazlası, piyasaya sürüldükten sonraki haftalar içinde metin tabanlı uygulamayı kullanmayı bıraktı. Mark Zuckerberg, elde tutma oranının beklenenden daha iyi olmasına rağmen "mükemmel olmadığını" söyledi. Bu düşüşü normal olarak değerlendirdi ve masaüstü erişimi ve arama gibi daha fazla özellik eklendikçe elde tutma oranının artmasını beklediğini söyledi.



    “Eğer 100 milyondan fazla insan kaydolmuşsa, ideal olarak hepsinin ya da yarısının kalması harika olurdu. Henüz o noktada değiliz.”



    Ayrıca Bkz.Twitter'da sadece karanlık mod kullanılabilecek çünkü Elon Musk öyle istedi



    Yöneticiler şimdi Threads'te kullanıcı bağlılığını artırmaya odaklanmış durumda. Meta'nın baş ürün sorumlusu Chris Cox, kullanıcıları geri gelmeye ikna etmek için Instagram'da önemli Threads'leri görüntülemek gibi "kalıcılığı artırıcı kancalar" aradıklarını söyledi. Threads piyasaya sürüldükten sonraki yedi gün içinde 150 milyondan fazla indirildi (iOS ve Google Play'in toplamı). Bu kilometre taşına, bunu en hızlı yapan ikinci uygulamadan 5,5 kat daha hızlı ulaştı. İkinci uygulamayı da biliyorsunuz… ChatGPT.




    Kaynak:https://www.neowin.net/news/zuckerberg-says-more-than-half-of-threads-users-quit-within-weeks-of-launch/







  • instagramı tekeline almış içi boş sayfalar akın akın threadse geçti ana sayfa çöplük

  • yarısı ise çok iyi

  • instagramla olan bağlantısını kesip, saçma sapan şeyleri uzak tutarsanız 100 milyonu tutmakla kalmayıp 200 milyona doğru da gidersiniz.

  • Whatsappa tepki olsun diye Telegrama geçilmesi ile benzer durum

  • Yalan söylüyor, kesin daha da fazla kullanıcı kaybetmiştir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolfestein kullanıcısına yanıt
    Yarısından fazlası gitmiş işte hocam. Ne yalanı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Markus Schulz kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum. Twitter'a rakip olmak istiyorsa Instagramla olan bağlantısını kaldırması gerekiyor. Bildiğim kadarıyla Threads hesabını silmek isteyince Instagram hesabı da siliniyor. Bu şekilde üye kaybetmesi çok doğal bence. Twitter'a giriş yapanlar zaten Instagramdan uzaklaşmak için giriyor. Ayrıca kullanıcılar Threads'de Instagramın çöp sayfa ve influencer kitlesini görmeye devam edecekse ne anlamı kaldı kullanmanın?

  • cherami kullanıcısına yanıt
    En azından Telegram'ın vaatleri güzel. Gruplar/sosyallik anlamında WeChat gibi gelişmiş bir uygulama.

    Threads'te özel mesajlaşma yok. Ki uygulama ilk çıktığında zaten Instagram'ın özel mesajlaşmaya yarayan uygulamasıydı.

    Şu an eski halinde kalsa herhalde ilk kullananlardan biri ben olurdum. Instagram'ı kullanmayı sevmiyorum ama sosyal çevrem tamamen Instagram'da. O mesajlaşma özelliği benim için vazgeçilmez maalesef.

  • Merak edip indirme zahmetine bile girmedim. Yalnız Telegram öyle olmadı. O dönemde geçip hala kullananlar var. Şu anda da ciddi bir kullanıcı sayısına sahip.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Zuckerberg Instagram'ı mahvetti, ana sayfamda takip ettiğim kişilerden çok başkalarının reklamlarını, tanımadığım x kişileri görüyorum. Twitter gibi oturmuş bir sistemi asla geçemezdi. Threads, Elon Musk'a karşı bir tavır alındı ve millet inadından oraya geçmiş gibi yaptı. 1-2 gün sonra tıpış tıpış hepsi Twitter'a geri dönüş yaptı.

  • Markus Schulz kullanıcısına yanıt

    aynen her şey vıç vıç



    kardeşim ben mesengerda ayrı

    instagrama ayrı

    whatsapta ayrı konuşma istiyorum



    sen gittin hepsini birleştirdin, ne gerek var.



    çok uzunca bir süre birleştirmemiştim ancak bi ara gaflete düştüm ve kabul ettim.

  • Sosyal medya çobandır. Koyun olmamak lazım. Paşa paşa millet yine Twitter kullanacak.

  • Hala ürün sorumlusu kanca diyor. Bu adamlar bu şirketlerde çalışıyorlar. Zaten Instagram aracılığıyla kayıt olmadan hızlıca insanları içeri aldınız. Sorun insanları o tarafa çekmek değil, kaliteli bir içerik olmadan tutamazsın.

  • Twitterda her hashtag de içeriklerin yüzde 80i bot. Aynı içerikten 10larca görüyorsun. Threads tertemiz. İçerik dediğiniz de 2 tane komikli tweet yani. Rezillik. Threads her türlü daha iyi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çöp bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 61gün kullanıcısına yanıt

    arama özelliği yok twitter'da ki gibi. o bence büyük eksiklik. zamanla gelir herhalde o da. ama twitter gibi değil. ya da X gibi değil. (X olayı da ayrı bir saçmalık ya gerçi. Twitter gibi bir ismi yedi adam.)

  • cherami kullanıcısına yanıt

    O bundan daha saçmaydı, Instagram kullanan adam verisi gidiyor diye tepki verip Whatsapp'ı bırakmayı düşünüyor Zuckerberg onayladı: Threads kullananların yarısından fazlası platformu terk etti Telegram'ı da ilk defa ordan duydular, ki Telegram yıllardır var. 2017'den beri kullanırım, açık kaynak olması, sahip olduğu özellikler, yedekleme kayıt şekli vs herşeyiyle hep daha iyiydi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.