Şimdi Ara

%100 elektrikli yeni Hyundai IONIQ 6 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
12
Favori
11.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NoDRaC N kullanıcısına yanıt

    Bayi liste fiyatından almış bile olsa birkaç ayda %50 kâr, tabi satacak birini bulursa. Aslında üst paket Niro'nun 2.400.000 olduğu yerde hâlâ çok mantıklı bir araç bence. Menzil de 50 km falan daha az, çok büyük fark yaratmaz pratikte.

  • namre3kutuk kullanıcısına yanıt

    ioniq guy diye bir amerikalı var, ioniq adam olurdu türkçesi ya da bioniq :D

  • namre3kutuk kullanıcısına yanıt

    tüm Türkiye’deki elektrikli araç satan Hyundai bayilerini aradım tabi ki. yok öyle bir araç çekiyor hepsi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Rhino kullanıcısına yanıt

    Aralıktan önce araç gelmeyecek koreden gemi 45-60 günde geliyor. Yeni gelecek araç sayısını öğrenmeye çalışıyorum yine 60-70 araç gelecekse başka bir araca yönelicem. Bayilerden bize araç kalma ihtimali sıfır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • namre3kutuk kullanıcısına yanıt

    İoniq 5 ioniq 6 gibi uygun fiyata çıkmadı maalesef. Bu bayide muhtemelen kıtlığın bu şekilde devam edeceğini düşündü ioniq 5 elinde kaldı. 3 haftadır online ı takip ediyorum 3 tane ioniq 5 var 3 haftadır 3üde satılmadı. İoniq 6 nın ücreti artarsa muhtemelen satılmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • namre3kutuk kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun uzun bir inceleme videosu bekliyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • NoDRaC N kullanıcısına yanıt

    ben olası bir ÖTV dilimi düzenlemesinde ioniq 5 4*2’nin fiyatının alt dilime düşeceğini, tahmini 1.7-1.8 bandında olacağını düşünüyorum açıkçası. olası böyle bir senaryoda bayilerden bize araç kalırsa ben ciddi düşünüyorum ioniq 5’i. Diğer taraftan Kasım teslim astra elektrik siparişimi bekliyorum, bakalım hayırlısı :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    evet kullanıyorum. etrafımdada mersedesten tut skodadan audiden hanımıyla kendisiyle birçok elektrikliye geçen oldu bu sene. hiçbiride tekrar benzin/dizele dönerim demedi. kimisi evinden kimisi işyerinden apartmandan birşekilde şarj ediyorlar. hiçbiri şarj problemim var demedi.


    elektrik fiyatı evlerden şarj edileceği için asla uçuk fiyatlar olamaz. benzin dizel kendi kendine üretilen bir yakıt değil. buluyorsun kazıyorsun işliyorsun taşıyorsun depoluyorsun, güvenlik meselesi var, ardından satıyorsun. elektrik üretimi taşıması depolaması güvenliği çok çok daha basit evinde bulundurabilirsin, üretebilirsin, depolayabilirsin ve daha az maliyetli ayrıca barajdan tut rüzgar güneş kendi ülkemizde bolca var olan bir ürün. savaş çıksa kendi elektriğini üretebilirsin ki gazzede çatılarda güneş panelleri dikkatini çeker mutkala. arabistana bp şele muhtaç değiliz. resmen ülkenin bağımsızlaşmasında basamaktır. denizde gaz arayacam diye fransız gemisiyle yunan uçağıyla atışmak zorunda değilsin elektrik için. asla benzin dizel ile kıyaslanmaz. ha dizel sonradan üretilebiliyor biodizel diye ama onun önünü kesiyorlar malum şeker pancarına anaç tohum ekmeye nasıl müdahale olunuyorsa... bunlar ayrı konu ama elektriği hiçbirşey ile kıyaslamayalım.


    yurtdışı işçilik pahalı. market kasiyeri 3000 dolar maaş alırken tr de 500 dolara iş bitiyor. almanyadan araba tamire boyaya gurbetçiler tr de yaptırıyor birçok şeyi. yani bunu hiç tartışmayalım. ayrıca tr otomotiv üretim sektörü tr de en fazla ihracat yapan sektördür 15 yıldır hemde! avrupada da 1.yiz bu sene ticari araç üretiminde. 2020de tüm araçlarda 1. idik. ne alman vw ne fransız pejo ne italyan fiat, en fazla üretimi tr yapıyor düşün. birde yurtdışında parça değişimine bayılıyor oradaki tüketiciler çünkü arabanın değeri artıyor. bizdeki gibi düşmüyor. yeni parça takılmış diye satıyor boyası komple yepyeni diye satıyor. tamponda çivi deliği olsa tamir etmez değişirler. başıma geldi satsan 7,000 yuroluk araçta tampon köşeyi sürttüm sis farı kırıldı pejo 308, 2-3 yaşında araçtı. usta 300 yuro dedi tamir, şirket 1700 yuro istedi. tampon jant lastik komple değişecek şeklinde. halbuki kırılan sis farı tampon sürtme çatlak yok. jant ta sürtme. dünya ile tr yi araba elektronik böyle gelişmiş 2000 li yılların aletleri ile kıyaslama biz daha yönetim olarak 1980 yılına giremedik. bizimkilerde gelişmiş alet alerjisi var telefon görse bilgisayar görse vergi kaşıntısı tutuyor. ingiltere iphone= 1000 dolar, pejo 407= 800 dolar. şimdi tr ile böyle bir dünya kıyaslanmaz.



    %100 elektrikli yeni Hyundai IONIQ 6 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri
    %100 elektrikli yeni Hyundai IONIQ 6 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleriwww.invest.gov.tr
    Otomotiv - Invest in Türkiye
    https://www.invest.gov.tr/tr/sectors/sayfalar/automotive.aspx

    10yıl sonra hidrojen yakıtlı elektrikli araçlar olacak. yani elektrik motoru olacak, pil olacak, + o pili şarj eden hidrojen motoru olacak. 4,5kg hidrojen ile 1000km gidecek araç. almanyada 10-15 yıldır hidrojenli araçlar var.


    diyelimki hidrojen olmadı. herkes 1 evde oturuyor neticede yada 1 işyerine gidiyor. ev elektriği ucuz olmak zorunda. tutupta benzin gibi 10 katına çıkarırlarsa millet damına paneli atar, aküyü koyar balkona. elektrik konusunda milletle inatlaşamaz tepedekiler o yüzden şanslıyız. biodizelde inatlaştılar çünkü evinde üretip aracın depoya koymak zordu. elektrik basit. ve bilgisayardan ütüye kadar elektrik ile çalıştığından sadece araba değil tüm hayatındaki eşyaların çalıştırmış olur millet. o yüzden inatlaşmak sömürmek bitti. geçmiş olsun. gaz benzin arayanlar kendilerine arıyor millete değil bu saatten sonra.





  • The Rhino kullanıcısına yanıt

    Neden astra?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NoDRaC N kullanıcısına yanıt

    Menzil yeterli, donanımı dolu dolu. 300bin 0.99 kredi ile alım maliyeti daha düşük, tipi güzel :) çakal Hyundai bayileri olmasa ben de bir ioniq isterim ama zor gibi duruyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Rhino kullanıcısına yanıt

    Hayırlısı olsun benim için küçük birde ben hyundainin tasarımını çok beğendim keşke bütçe olsa çift motorluyu alsak :(


    Dün antalyadan biri ioniq 6 koydu sarı siteye 2 milyon istiyor. 4-5 saat sonra ilandan kalktı araç. Kaça sattığını öğrenemedim. Bayiler 1.859 istiyormuş araçlar için.


    Aralık sevkiyatını beklemeyi düşünüyorum umarım gelen araç sayısı fazla olur. Aralıkta bulamazsam başka bir araç bakarım artık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoDRaC -- 21 Ekim 2023; 18:1:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Rhino kullanıcısına yanıt

    Nasip meselesi, umarım Rabb'im gönlünüzdekini tez vakitte nasip eder size de.

  • Emekkk kullanıcısına yanıt

    POV tarzında bir video düşünüyorum, ufak tefek bir iki video da ekledim. Ama özellikle araç teslim videosunda insanlardan öyle acımasız yorumlar geliyor ki, sanki ben tanıdık vasıtasıyla almışım da diğer tüm alamayan insanların hakkını yemişim gibi hissedip üzülüyorum. Bir de benden başka son kullanıcıya hiç denk gelmedim. Yine de merak edenler için uygun bir zamanda uzun bir video çekmeyi düşünüyorum.

  • NoDRaC N kullanıcısına yanıt

    Dövize bağlı olarak muhtemelen fiyatı artacak ama bir ihtimal ÖTV matrahları değişirse yıl başına doğru;o zaman zam gelse bile alt ÖTV diliminde kalmaya devam edebilir. Yoksa dediğiniz gibi satması çok zor

  • namre3kutuk kullanıcısına yanıt

    Siz çok şanslısınız lansman gününün ertesi gününden itibaren Hyundai Türkiye'nin sitesinde yer alan telefon numarasından Samsun Kamer Otomotive ulaşmaya çalışıyorum. Sürekli telefonları çalıyor açan yok ve hat müziğe düşüyor. Günde 4-5 defa deneme rağmen bir türlü bayiye ulaşamadım. Bir hafta sonunda dedim servise bağlanıyım servis direk telefonu açtı durumu anlattım iyi biriydi iç hattan Sekreter olduğunu düşündüğüm bir hanımefendi açtı durumu anlattım (111-112-113 dahili) dahili numaralardan ulaşabileceğimi söyledi. Kaydımı oluşturdu Bülent isimi satış temsilcisinin bana döneceğini söyledi tabi dönen olmadı :) bir kaç gün sonra tekrar aramaya başladım yukarıda belirttiğim dahili numaralar yine çalıyor açan yok sonra müziğe düşüyor. Arıyorsunuz meşgul uyarısı veriyor beş dakika sonra tekrar arıyorsunuz açan yok :) bir hafta sonunda nihayet 111 iç hattan aynı hanımefendiye düştüm durumu anlattım sistemden kontrol ettin evet kaydınız alınmış Bülent bey size nasıl dönmemiş dedi durumu muhakkak kendisine belirteceğim size dönüş sağlayacak dedi iki gün geçti yine dönen yok. Samsun Kamer okursa burdan selam olsun :)


    Bu arada sistemde sanırım bir bug var online site üzerinden görüşmek istediğiniz bayi ile ilgili talep oluşturursanız muhakkak arıyorlar. Merkez bunu takip ediyor teyit ve memnuniyet amaçlı merkezden sizi arıyorlar ilgili bayi sizinle iletişime geçti mi şeklinde.





  • NoDRaC N kullanıcısına yanıt

    ben tüm bayileri aradım, herhangi bir bayii var ama fiyat 1859 vs demedi hocam. hangi bayiide varmış acaba? istedikleri ve liste fiyatının ortası 1750’ye bağlarsak alırım belki 😅


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • namre3kutuk kullanıcısına yanıt

    Valla çok normal kıçı kırık i20n bile karaborsa oldu Türkiye'de üretildiğini halde aklım almıyor zamanında ceed gt çıktı yüzüne bakan yoktu şuan keşke biraz eskiye donebilse piyasa, kafanızı takmayın milletin ağzı var boş konuşan çok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Rhino kullanıcısına yanıt

    Bende sizin gibi tüm bayileri aradım dün sarı sitede biri ile mesajlaştık o söyledi ama hangi bayii olduğunu söylemedi maalesef. Dün paylaştığım ioniq 5 in fiyatı 1999' a düştü.



    %100 elektrikli yeni Hyundai IONIQ 6 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri
  • NoDRaC N kullanıcısına yanıt

    Gerçekten bir ötv matrah güncellemesi bekliyorlar demek ki, biraz daha düşsün 1800’lere gelirse değerlendiririm belki; teşekkürler :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Pilli arabaların 0. yaşını anlatıyorsunuz. Durun birkaç yıl geçsin. Benim Mazda 3 Skyactiv-G 5 yıl önce bir depoyla 1100km yapıyordu şimdi de 1100km yapıyor. İstediğim an klimayı açıyorum. Yokuş yukarı "menzilim azalırmı" diye korka korka basmıyorum. İstasyonda harcadığım süre 3dk. Bu 3 dk'ya rakip olmak için pilli aracı hızlı şarj yapın, şöyle bir 30dk beklemeye başlayın, hayatınızdan güzel anlar istasyonda geçsin biraz, hızlı şarj yapa yapa bir 2 yıl geçsin batarya yüzda kaça inmiş, onu bir görün sonra görüşlerinizi alalım tekrar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.