Şimdi Ara

%100 elektrikli yeni Hyundai IONIQ 6 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
12
Favori
11.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • vgun V kullanıcısına yanıt

    Evet.

  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    BMW ideal bir araç değil. Hiç satın almadım, hiç özenmedim. Mazda 3 1500cc Skyactiv-G kullanıyorum. Bir depo benzin ile 1000km'ye dayanıyor. 51lt depo 1850TL gibi doluyor.

    Serviste vakit kaybetmem sözkonusu değil cunku bakımlarını artık kendim yapıyorum.

    Buradaki konu, vaktimi ve paramı istediğim gibi harcama olanağı, özgürlük hissiyatı. Bu anlamda Mazda en isabetli tercih, Türkiye'de kıymeti cok bilinmiyor o başka.

    2 saat elektrikli kullanmış kişilerin yorumunu önde tutmuyorum. Norveçli otomobil meraklısı Bjørn Nyland'ın elinden belki 100'ün üzerinde e-araç geçmiştir. Her birini bir kaç gün test etmiştir. Örneğin onun yorumlarına bakıyorum. %90 oranında hızlı şarj edilmiş Tesla 3 Long Range 'in batarya 2 yılda %81'e inmiş, gösteriyor. Adam sıfır Tesla 3 almış, 6 ay boyunca yavaş şarj yapmış batarya %97 diyor, Ben sürekli değil hiç yavaş şarj yapamam, apartmanımız müsait değil. Hızlı şarj yapmak zorundayım. 0 Tesla Model 3 Long Range'e 3 milyon TL gibi para veriyorsam, 2 yıl sonraki durumunu değerini de düşünmek zorundayım. 2 yıla yakın süredir Porsche Taycan kullanan İskoçyalı adamın Youtube'ta anlattıklarından bahsetsem ona "Tesla neden almamış" diyebilirsiniz, o yüzden bahsetmiyorum. Tesla yollarda ayı yogi gibi görünüyor. O yüzden ben almam. Kimi modellerinde gösterge paneli yok. Kimilerinde direksiyon yarım. Tesla'yı Amerika'da milyon kişi şirket aracı olarak leasing vs ile almış. Cepten para ödeyip alanların oranı %20 deniliyor. O %80 'de 3 yıl leasin bittikten sonra aracı eldden cıkarmış, hatta o yüzden Amerika'da Tesla 2. el fiyatları düşmüş.

    e-araçla ilgili videoların ezici coğunlugu e-araçları güzelliyor fakat siz tersini iddia ediyorsunuz. Ayrıca, AB ve Amerika'da gerçekleşen e-araç kazalarındaki yangınlar büyük medyada pek cıkmıyor, özellikle batarya yangınından kaynaklı ölümlü kazalar hiç cıkmıyor, sadece yerel medyada görebiliyoruz bu e-araç felaketlerini.

    Türkiye yollarındaki trafik sorununu e-araca özel bir sorun gibi işlemişsiniz. Fakat bu sorundan e-arac, benzinli arac, dizel kamyon tüm araçlar payını alıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu elektrikli işinde kore japon çin ve abd alacaksın avrupa hikaye. Fransa italya almanya nın araçlarını tercih etmeyeceksin.

  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    "İyoniğin altı düzmüş rüzgar geçiyormuş, i4'ün geçmiyormuş. Yaşamdan giden saatleri görmüyor, aracın altını görüyorsunuz....."


    altı düz meselesine bakın mersedes ne diyor=


    2:00sn




    %100 elektrikli yeni Hyundai IONIQ 6 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleriMercedes-Benz USAyoutube
    Meet the all-new 2022 EQS Sedan. The EQS is the first all-electric luxury sedan from Mercedes-EQ. With it, Mercedes-EQ is redefining this vehicle segment. The EQS is also the first model to be based on the modular architecture for luxury and executive-class electric vehicles. Fusing technology, design, functionality and connectivity, the EQS is designed to delight both drivers and passengers. Join us for a first look as we usher in a new, all-electric era of luxury driving. To see all of our latest videos, subscribe to our YouTube Channel: https://www.youtube.com/user/mbusa Like us on Facebook: https://www.facebook.com/mercedesbenzusa Follow us on Twitter: https://twitter.com/mercedesbenzusa Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/mercedesbenzusa/
    https://www.youtube.com/watch?v=Sa9Ap8JL1pc
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    norveçli şu anda misafir ediyorum bu arada :) yurtdışı şarları ile tr şartlarını ters çevireceksiniz bunu biliyorsunuz değil mi? orada elektrikli alana üstüne para veriyorlar, bizde vergi x vergi alıyorlar yetmiyor mtv kitliyorlar. bizdeki bürokratları norveçtekiler ile değiştirip o Nylandın yorumlarını dinlemek isterdim.


    pil kayıplarını hesap ederken birde neye göre hesap ediliyor acaba. merso eqs pil 120 ama kullanılabilir 110 diyor. şimdi test edip 105 çıkarsa %15 düştü mü diyor %5 düştü mü diyor? teslada 80e 75 diye biliyorum. adam 70 ölçtü ise tutup %10-15 düştü mü diyor acaba?


    mazda en kaliteli en yenilikçi japon aslında ama hem tr de hemde dünyada da pek kıymet bilemedi. belki kasıtlı engellendi aynı detroitteki 3 markanın elektrikli araba üretip piyasaya 50 yıl önce süren adamın arabalarını toplattığı gibi. daha doğrusu 90lardaki lantis gibi şaheser araçları 2000lere uyarlayamadı. wankel rx8 yaptı kapıyı ters açtı ama halk arabası seviyesine indiremedi bu yenilikleri. birde vw nin ezici üstünlüğüne ne lamborcini dayandı ne bentley dayandı hiçbir kaliteli marka dayanamadı. sizde bakımı kendisi yapan ender kesime giriyorsunuz. sizin için mazda elektrikliden daha iyi olabilir. bu bir istista ama. tr şartlarında ise arabalar aşırı pahalı. insanlar hayatından koparıp veriyor araba parasını satarken değer kaybı dediğiniz hayatından parça kopup gidiyor o yüzden 2. el değeri fazla düşen araba tr de asla yoğun satış yapamaz. yakıt pahalı yürütme maliyetleri yüksek. elektrikliler bu ikisini azaltıyor. o yüzden tr şartlarında nur nimet. siz hayat zamanı diyorsunuzda düşünün bir araç almak için hayatınızdan kaç saatini satıyorsunuz? o parayı alıp gidip arabaya veriyorsunuz. aynı ayarda benzinli için %110 ötv ödemek gerekli. elektriklide %50 ödüyorsunuz. %60 araba parası cebinizde kalıyor. o %60ı kazanmak için hayatınızdan kaç saat çalışmaya gitti? o da hayat zamanı. işin felsefesi uzar gider tabi.


    bataryaların eskidiği gibi araba yakıtlarıda zamanla fazla yakar. 5 yıl önceki motor ile şimdiki motor aynı yakmaz. ama elektrikli aynı yakar, 100km kaç kilovata yakıyorsa 10 yıl sonrada aynı kilovatı yakar. belki pil eskir ama yakıt maliyeti artmaz. ayrıca servis yürütme maliyetide elektriklide her sene aynıdır. ancak benzin dizelde yıllar geçtikçe 3 parça değişiyorsa 5 değişmeye başlar derken 7 parça değişir, artarak devam eder. hatta 90da şunu 160da bunu değiş gibi aboneliğe bağladılar artık.


    trafikte herkes payını alıyor ama en az kötü etkilenen elektrikliler. hatta yavaş gidildiğinden daha az yakıyor konvoyda. benzinli ile ne kadar yavaş gidersen o kadar çok yakar.


    birde tr şartlarında seçimden önce 20 olan benzinin seçimden sonra 40 olduğunu ve bir seçim daha olduğunu göz önünde bulundurmak gerekli. daha doğrusu sürekli seçim var tr de. yani seçimden sonra benzin 60 olursa napacaz? 1850 değil 2850 ye dolar depo. herkes sizin gibide 5 lt yakmıyor 100km de.





  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Almayacağınız bir araç için, o araç hakkında açılmış bir konuda neden bu kadar ateşli bir şekilde muhalefet yaptığınızı anlayamadım. Kimseye zorla elektrikli araç satılmıyor bildiğim kadarıyla. İnsanlar bu konuya IONIQ 6 ile llgili bilgi almak için giriyorlar ama sizin anlamsız muhalefetiniz ile karşılaşıyor. ABD gibi işçiliğin yüksek olduğu bir ülkedeki işçilik maliyeti ile Tesla üzerinden tüm elektrikli araçları eleştiriyorsunuz, gerçekten anlam veremiyorum.

  • namre3kutuk kullanıcısına yanıt

    sizin dışınızda aracı alan bir kişi görmedim duymadım, bayiiler tüm araçları tanıdıklarına veriyor sanırım. sizin de aldığınız bayii de bakın gerçek alıcılara da veriyoruz bu fiyattan reklamı yapmak istemiş, o da size denk gelmiş sanırım. hayırlı olsun güle güle kullanın, başka stok duyar görürseniz haber verin lütfen.


    zira lansmandan itibaren birkaç günde bir tüm bayileri düzenli olarak arayıp 4*2 stok sorup bulamayan potansiyel alıcıyım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    aradakı 1 mılyon tl fıyat farkı ıcın 100km fazlasan mesafe cok dusundurucu

  • Hyundainin elektrik araç satan 26 bayisinin 22(1izmir-3ankara hariç) sini sürekli aradım ellerinde araç yok bayilere gönderilen araç sayısı maksimum 3 ama genellikle 2 adet gönderilmiş. Bazı bayilere hiç araç gönderilmemiş gönderilmeyen bayilerden bir tanesi istanbulda. Ortalama 2 araç dersek satılan araç 50 adet civarı. Hyundai toplam 70 araç getirdi. Yani 20 tane araç hyundai üst yönetiminde. Birebir şahit olduğum bir olay bir bayide aracı buldum fakat aracı bayi sahibi aldı.


    Bir sonraki araçlar Aralık ayında gelecek. Önümüzde 2 ay var. Kaç araç geleceği belli değil. Bayiler muhtemelen bu araçları satmayacak veya üstüne çok para isteyecekler. Bu süreçte kur yükselir aracın ötv dilimi değişirse zaten bütün araçlar ellerinde kalır. Bakınız onlineda 10 gündür 3 adet ioniq 5 (2 altın bir gri) satılmadan duruyor. İşin özü 1650 den bize bu araçları vermezler. Ancak göstermelik veya şanslı bir iki kişi aracı satın alır.


    Hyundainin yetkili satıcı konusunda muhakkak denetime gitmesi gerekiyor. Bir çok şubenin telefonu çalışmıyor. Dakikalarca çalıyor telefonu açan yok. Telefon ile ulaşsanız size geriş dönüş yapıcaklarını belirtip dönmüyorlar. Lansman günün ertesi günü tüm bayileri aradım hiç biri liste yapmıyoruz demelerine rağmen bir kaç gün sonra tekrar aradığımda ellerinde 100 kişilik liste olduğunu sıraya gelmeyeceğini belirtmeye başladırlar. Bu davranış biçimi markaya olan güveni aşağı çekiyor.





  • Düşük hızda şehirlerarası 230 km kullanım sonrası enerji tüketimim. 5.30 saat sürmüş, yarım saat kadarı İznik içinde çok düşük hızlar. 2 saatten fazlası da köy içi yollarda 30 ile 50 km arası. Bu yüzden ortalama hız çok düşük. Dönüşte de akşam trafiğine rastladım Gölcük - Kocaeli arası.

    41 km ortalama hız, 10.1 kwh enerji tüketimi. Araçta 4 kişiydik, zaman zaman klima, zaman zaman da koltuk ısıtıcı açıktı.



    %100 elektrikli yeni Hyundai IONIQ 6 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleriIONIQarMANyoutube
    Hyundai İoniq 6 enerji tüketimi
    https://www.youtube.com/shorts/3UZiX7BzY8Q
  • The Rhino kullanıcısına yanıt

    Kısmetse Maltepe Hunko'ya uğrayacağım yarın. Sorarım ST'lere.

  • namre3kutuk kullanıcısına yanıt
    Gayet başarılı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • namre3kutuk kullanıcısına yanıt

    ben telefonla düzenli olarak hunko hakan beye soruyorum. cümle hep aynı, araç yok olsa da fiyatı ne olur belli olmaz. liste fiyatından araç varsa daha bugün görüştük, beni arayabilir, selamımı iletirsiniz. ben olmadığına, olsa da hava parası isteyeceklerine yönelik izlenim edindim ama tavrından.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Rhino kullanıcısına yanıt

    Diğer bayileri de aramaya devam edin, şehir dışı bayiler de dahil. Ben öyle bulabildim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namre3kutuk -- 20 Ekim 2023; 9:35:35 >
  • Ne zaman buldunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NoDRaC N kullanıcısına yanıt

    Lansman günü

  • lansman günü alanlar aldı bayilerde anlamadı. Şimdi bayilerde satmayıp bekletiyorlar. Aşağıda ilanda elmas hyundaiyi bayiyi satmadığı aracı 6 bin km de liste fiyatından ucuza satmaya çalışıyor. Zamanında arayanlara satsaydınız.




    %100 elektrikli yeni Hyundai IONIQ 6 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • namre3kutuk kullanıcısına yanıt

    tüketim çok iyi ama kanal ismi kötü olmuş Xd

  • S_O_S kullanıcısına yanıt

    Neden beğenmediniz ismini? :) İlk aklıma geleni aldım, daha güzel bir şey bulunabilirdi aslında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namre3kutuk -- 20 Ekim 2023; 15:34:47 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.