Şimdi Ara

YURTDIŞI TUR TATİL FIRSATLARI (GÜNCEL) - (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.173
Cevap
536
Favori
339.011
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • brutal55 kullanıcısına yanıt

    Merhaba, biz geçen yıl gitmiştik. Abu Dabi havaalanında çıkış kısmında danışma masası gibi bir şey vardı. Oradan otobüs kartı alıyorsunuz ve içine para yüklüyorsunuz. O kartı Dubai'de otobüslerde, metrolarda vs. kullanabiliyorsunuz. Ancak dikkat etmeniz gereken şey, Dubai'nin otobüs kartı farklı, Abu Dabi'nin otobüs kartı farklı. Otobüsler hemen havaalanının yolcu çıkış kapısının önünden kalkıyordu. Bu kartları alırken ufak bir miktar depozito ödeniyordu, ama fiyatını hatırlamıyorum.


    Biz Abu Dabi havaalanından önce yaklaşık 5 AED'ye Abu Dabi'ye gitmiştik. Abu Dabi'de gezdikten sonra yine o otobüsler ile 30 AED'ye Dubai'ye geçmiştik. Dönüşte Dubai'den Abu Dabi havaalanına geçiş için yine o otobüsleri 25 AED'ye kullandık. Otobüsler yaklaşık 1 saat aralıklı kalkıyordu. İnternette gezginlerin Dubai gezi blog sayfalarını incelerseniz, bu obüslerin kullanımı ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz, biz oradan öğrenmiştik.


    Biz Dubai'de taksi, metro ve otobüs ile her yere ulaşım sağladık. Araç kiralamaya ihtiyaç duymadık. Dubai'de Taksi için "Careem" isimli uygulamayı kullanmanız tavsiye ediliyor, ancak biz internetimiz olmadığı için hiç kullanmadık.


    Önemli not1: Ücretler bindiğiniz ve indiğiniz durak arasındaki mesafeye göre değişiyor. O yüzden otobüs, metro vb. araçlarda, hem araca binerken hem de araçtan inerken kartı okutmanız gerekiyor. Eğer araçtan inerken kartı okutmaz iseniz, sizin hangi durakta indiğinizi tespit edemedikleri için kartınızdan o aracın hattının en uzun mesafesinin ücreti kadar meblağ azalıyor.


    Önemli not2: Dubai'de Metro gece 24:00'da kapanıyormuş. Acı tecrübe ile öğrendik. Burj Khalifa'nın yanında yer alan Dubai Mall alışveriş merkezinden gece 24:00 gibi çıktık, metroya gittik, metro kapanmış. Hemen taksilere gittik, yolda bekleyen hiç bir taksi bizi almadı, çünkü bekleyen tüm taksiler "Careem" uygulaması aracılığı ile başkası tarafından çağrılmıştı ve bizi almadılar. 10-15 taksi ile görüştüm, hepsi aynı şeyi söyledi. Bizimde internetimiz olmadığı için "Careem" uygulamasını kullanamadık. Araç bulamadık. Gündüz taksiler uygulama olmadan kullanılabiliyordu, ancak gece saatinde taksilerin hepsi uygulamadan çağrıldığını ve yolcu almaya gittiklerini söylediler. Otele kadar yürümek zorunda kaldık. Aynı hataya düşen olmaması için buradan bu anıyı paylaşmak istedim, umarım sizi sıkmamışımdır.



    İyi günler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engmech -- 18 Mart 2024; 11:24:29 >




  • Ussuz kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam,


    Mayıs 2023'te 1 haftalık balkan turu yapmıştık, aşağıda detaylı anlamıştım.

    merak ettiğiniz birşey olursa yardımcı olurum yine.

    iyi tatiller


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155893755

  • fatih_z kullanıcısına yanıt

    Hocam teşekkürler inceleyeceğim:)

  • Merhaba,


    Tatilyildizi firması ile deneyimi, bilgisi olan var mıacaba?



    BEnelux tur fiyatı fena değil ama ilk kez duydum kendilerini de emin olamadım.

  • ikcihan kullanıcısına yanıt

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158195822

  • kadaşlar 6-11 nisan arası dubai bileti aldım eşim ve çocuğumla ama neredeyse hiç bişey bilmiyorum. Nerde kalınır ne yapılır.4-5 gecelik plan için tecrübeli arkadaşlar var mı.Araç kiralamayı düşünüyorum

  • rush10 R kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum bende Nisan sonu 3-4 gün eşim ve çocuğumla gitmeyi düşünüyorum bilet harici ne kadar bütçe lazım ve 3-4 gün için güzel bir hotel var mı daha önce kaldığınız çok pahalı olmayan ve vize konusunda transit vize alsak 4 günlük kafi olur mu

  • Dostlar selamlar

    Haziranda bir hafta otobüsle Balkan turumuz var. Turun extra şuraya gidelim, şu müze var ek güzergahlarından önerdiğiniz/önermediğiniz yerler var mıdır? Nerede ne yenir, ne içilir. Surayı da görün dediğiniz yerler var mı?

    Akşamları da boş vakitlerde gezelim görelim diyoruz. Sıkıntılı yerler var mı? Sadece akşam yemeklerine para vereceğiz, 200€ bir hafta için yeter midir?

    Tecrübeli arkadaşlar kısa bilgilerini paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manjimaru -- 25 Mart 2024; 11:22:31 >
  • Arkadaşlar konu dışı olabilir biraz kusura bakmayın, Nisanda Sabiha Gökçenden yurtdışına çıkacağız.

    Yurtdışı Lounge kısmını daha önce kullanan arkadaşlar var mıdır, nasıldı dşye sormak istiyoruz. Bir de lounge tan yayarlanmak için bildiğiniz kampanya vs var mıdır :)
  • manjimaru kullanıcısına yanıt

    Otobüslü turlarda genelde şehrin merkezine uzak otellerde kalınıyor ama Belgrad varsa eğer güzergahta Little Bay'da bir akşam yemeği yemenizi tavsiye ederim.

  • kilecerme kullanıcısına yanıt

    bende arıyorum biletlerimizi bugün pegasustan alıcam. balayı için :)

  • Play Maker kullanıcısına yanıt

    Geçen Çarşamba yeni geldim.Bir hafta Karadağ'da gezdim.Budva'da old city dışında(1,5-2 Km)oteller mevcut.Kotor'da da old city dışında Muo ve Dobrota da kalınabilir.Araba şart ulaşım sistemi rezalet orda.

    Maks 40 Euro günlük araba kiraları.

    2022 Toyota Yaris kiraladık.Orada bir Uyarı asla Türklere bulaşmayın(araba kiraladığımi Türkler düzgündü yanlızca..Hemşeri ayağına sizi çok güzel düdüklerler.Ben ettim siz etmeyin.Leş gibi evleri yerine otelde kalmak zorunda kaldım.Oteli tesadüfen keşvettik.Budva'dan Bar kasabasına doğru gidince fiyatlar ucuzluyor.Budvaya araba ile 20 Dk uzaklıkta.petrovac diye bir kasabada efsane Otel Ami diye bir yerde kaldım..Sadece kahvaltısı 30 Euro ederdi ..

  • gercekkurtulus75 G kullanıcısına yanıt

    Şöyle bir manzara

    50 euro Türklerin işlettiği boktan evlere vereceğinize Hotel Ami'de 80 Euro'ya pazarlıkla böyle manzaraya uyanırsınız.

    Harika bir kahvaltı edersiniz ve kibar eğitimli garsonlar çevrenizde pervane olur.


    YURTDIŞI TUR TATİL FIRSATLARI (GÜNCEL) -
  • rush10 R kullanıcısına yanıt

    merhaba bende 4 kişilik ailemle 4 gecelik abu dabi - dubai tatili yapmıştım , abu dabi'ye gitmiştik havalimanından araç kiralamıştım dubaiye günübirlik git gel yaptık açıkçası deniz ile ilginiz yoksa çok da yapılacak bir şey yok , abu dabi yada dubai'de satılan çöl safarilerinden alıp 1 tam günü orada geçirebilirsiniz , abu dabi - yas island'da kurulu parklara gidip 1 gün orada geçirebilirsiniz ( ferrari world - waterworld) online olarak hepsinde geçerli paket bilet alabilirsiniz , abu dabi'de louvre müzesi var orası güzeldir (fransa dışında sadece burada varmış) , avm gezmeyi seviyorsanız dubai mall mutlaka gidin sadece 2 gün burası sürer zaten , dubai mall'ın olduğu bölge bir inşaat projesi zaten en yüksek gökdelen de burada avm'nin içinden giriliyor biletleri çabuk tükeniyor , eğer gidecekseniz şimdiden online olarak biletinizi alın. abu dabi - dubai arasında çok büyük bir outlet avm var alışveriş için uğrayabilirsiniz 200 lira gibi fiyata kızıma columbia yağmurluk almıştık.





  • ekpe_babam kullanıcısına yanıt

    Ben ara sıra kullanıyorum. Vakıfbankın bazı kartlarına ücretsiz. Eskiden daha iyiydi, şimdilerde para verip girmezdim açıkçası. İçecekleri falan cihazdan dolduruyorsun, şişe işi bitmiş

  • manjimaru kullanıcısına yanıt

    Bizim de mayıs sonunda var turumuz, uçak + otobüs. Dedikleri gibi oteller şehir merkezinde olmuyor genelde. Zaten belgrad dışında ilgi çekici bir şehir merkezi yok gibi. Onu da taksiyle halledersiniz. İsviçre dışında avrupanın her yerinde 200 euro 2 kişiye 1 hafta yeter

  • camokan kullanıcısına yanıt
    Aracı ne kadara kiraladınız acaba hatırlıyor musunuz
  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Eyvallah hocam teşekkür ederim

  • 22-26 Mayıs arası belgrad'da olacağım, 25 mayıs tarihinde rammstein konseri için eşimle beraber gidiyoruz.

    -Öncelikle belgrad'da otel tavsiyelerine ihtiyacım var f/p olarak nerede kalabilirim?

    -Konsere kadar 3 gün boş vaktimiz var neler yapabiliriz? Burayı mutlaka görmelisin dediğiniz bir yer varsa ulaşımda bir sorun olmuyorsa değerlendirmek isterim çevre ülkelere gidebilirim.

  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.