Şimdi Ara

yurt dışından ürün alma ve kargo yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ali5107 A kullanıcısına yanıt
    Garanti geçerli, Evga açısından hiçbir sıkıntı yok fakat arıza durumunda Almanyadaki merkezlerine göndermeniz gerekiyor. Onun kargosu da oldukça yüksek tutuyor. Üstelik ürün tekrar Türkiyeye girerken gümrüğe takılma ve vergi istenme ihtimali var. O bakımdan risk alıyorsunuz. Benim de Amazondan aldığım Evga PSU bozuldu ve ne yapsam diye düşünüyorum. Ramler, SSD gibi 75 euro altı ve bozulması zor ürünleri gönül rahatlığıyla alabilirsiniz fakat arada çok büyük fiyat avantajı yoksa ekran kartını almadan önce iyi düşünün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

    Amazon'u tek geçerim bu konuda.RMA oluşturduktan sonra sana ücretsiz kargo kodu gelir.Onunla gönderirsiniz.Hepsi bu.

    Bu söylediğinizin kaynağı nedir? Geçenlerde bozulan PSU'm için hem Amazon, hem Evga ile görüştüm. Amazon zaten 1-2 geçtikten sonra RMA almıyormuş, üreticiye göndermeniz gerek fakat bir seferlik istisna yapabiliriz dediler, kargo ücreti sıkıntısından bahsettim, kargo şirketleriyle bir protokolünüz var mı diye sordum, hayır gönderim ücreti size ait dediler. Evga da aynı şekilde gönderi kısmının bana ait olduğunu, üstelik ürünün gümrüğe takılabileceğini ve gümrük vergisi ödemem gerekebileceğini söylediler.
  • Faustus F kullanıcısına yanıt
    Hocam yukarıda da yazdım.Corsair marka 2 ürün gönderdim.İkisinde de kargo ücreti ödemedim.Evga ile Corsair aynı şartları sunuyor diye söylendiği için Evga aldım.Ama herhangi bir Evga ürünü göndermedim.Şu anda Evga'nın TR distribütörüyle olan problemin çözülmeye çalışıldığını biliyorum.Son durumunu bilmiyorum.
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Peki Evga ile distribütör arasındaki mesele nedir? Yurtdışından alınan Evga ürünlere Vektron garanti hizmeti mi verecek olursa?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faustus -- 26 Nisan 2016; 18:21:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

    Paranızı nasıl aldınız?Çok ilginç doğrusu.Ürünü teslim almadan nasıl para iadesi yapılıyor?Sizdeki durum çok karışıkmış.Ama 70 lira zarar ile kurtulabilidiyseniz yine çok kötü sayılmaz.Paranızı hiç alamamaktan iyidir.Asus'un burdaki servisiyle görüştünüz mü göndermeden önce?

    Ebaydan talep oluşturdum kişide ürünü almadığı için ürünümü geri ödemeyi kabül etmiş anlaşılan kişi ürünün bozuk olduğunu biliyordu sanırım öyle gönderdi ürünü demek ki başka aklıma bir şey gelmiyor.Neden diğer türlü olsa paramı versin ki? Asus Türkiye servisine mesaj attım yardımcı olamıyacaklarını söylediler.

    Yani kısacası sizin başınıza Corsair ile ilgili iyi deneyim geldi diye her Yurtdışından alınan üründe sorun yaşanmıyacağını söylemeniz doğru değil bakın yukarıdaki mesajda kişi Evga örneğini vermiş.

    Sizinki istisna durum olmuş bu gibi durumlarda kargo ücretinide tamir edilip ya da değişimden sonrasındakinide genelde siz ödersiniz Buda hemen hemen Türkiyedeki ücret parasına denk gelir.

    Ups ile bir ürününün gönderimi 200-250'den aşağı değil Amazon dahil bir cok firma en ucuz kargo ile gönderin der oda ilk 1 ay ürün bozulursa amazon bu yönden yardımcı olur diğer türlü alıp 3-4 ay sonra ürününüz bozulursa amazon bir şey yapamaz.

    Amazon vs diğer yurtdışı sitelerinden ekran kartı filan almak bana göre mantıklı değil siz farklı düşünüyorsanız ya da sizin düşüncenizdeki başka kişiler saygı duyarım herkesin düşüncesi farklıdır ama ben Amazondan ekran kartı ya da önemli bilgisayar parçası almam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Faustus

    Anladım hocam. Peki Evga ile distribütör arasındaki mesele nedir? Yurtdışından alınan Evga ürünlere Vektron garanti hizmeti mi verecek olursa?

    Vektron TR'den,yani kendisinden alınmayan ürüne teknik hizmet vermeyi reddetti.Evga ile görüşmeleri sürüyordu.Evga kalitesi gereği yardımcı olmaya çalışıyor ancak bizim paragöz firmalar Evga'nın ağırlığına yanıt veremiyor.Kısmen haklılar da aslında.Problem çözüldü mü bilmiyorum.
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Beyler hepinize teşekürler bu konuda hiç bir forum sizin kadar yardımcı olmadı kafamda bir şey ler tam olarak oturdu fakat karışıkda :)
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    beyler şimdi yine düşündüm de kafamı çok karıştırdınız be :)


    @SeSioN
    @Faustus
    @AC Kiriklar
  • Amazondan ücretsiz kargo kodu gelmez.

    Gider chat ekranına "i eat onion and bread for month" yazarsanız evet kargo ücretsiz olabilir.Buradaki bazı gençlik çağındaki doğru yanlış nedir bilmeyenlerin yaptığı birşey.


    Hangi firmadan alırsanız alın gidiş kargosu müşteriye aitter , firmadan tekrar gönderilen kargo firmaya aittir.İstisnalar olabilir o da müşteri memnuniyeti içindir.

    A şirketi bana X günde teslim etti bu yüzden B şirketi de bana bu kadar günde teslim edecek yanlış bir çıkarımdır.

    Bazı firmalar eski , sorunlu ürünlerin siz onlar parçalarken seri numarası görünecek şekilde faturası ile birlikte sizin tarafınızdan parçalanmasını ister bunu kaydedersiniz daha sonra size aynı üründen yeni bir tane gönderirler. (garanti kapsamında )

    Yurtdışından alınan ürünler eğer avrupa birliğine üye ülkelerden alınmış ise avrupa birliği uyum yasaları çerçevesinde garanti kapsamına Türkiye de sokmak kolaydır ama farklı bir kıtadan , ABD kıtası gibi bir yerden alınmışsa , hiçbir dağıtımcı şirkete sen benim ürünüme garanti vermek zorundasın diyemezsin , o şirketin kendi insiyatifine bırakılmıştır.

    Yurtdışından alınan her ürünün fiyatına göre 75 euro + 80 dolar+ üzerine vergi konur , avrupa birliği ülkelerinden %15 ya da %18'di , ABD'den %20 vergisi vardır.Kargo ücreti ürünün hacmine ve ağırlığına göre değişir.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.