Şimdi Ara

Yunan Adaları Tatil ve Feribot Fırsatı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
358
Cevap
83
Favori
49.415
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Blizzard Days kullanıcısına yanıt

    3 öğün yemek hizmete dahil oluyor, verdiğin fiyatta yemek parası da var yani. Bazı içecekler ücrete tabi oluyor.

  • seas79 kullanıcısına yanıt

    Limanın girişinde ulusoy'un otoparkı var. Tek sıkıntısı sadece nakit kabul ediyorlar. 1 gün için 150TL olacak şekilde yanınızda nakit bulunursa benim gibi bankamatik aramak zorunda kalmazsınız :)

  • Kuşadası limanında Egeports otopark ücretini bilen veya limana yakın uygun fiyatlı otopark önerisi olan var mıdır?
  • demirdöven kullanıcısına yanıt

    Önceki hafta bir arkadaşım gitti, limana biraz mesafede belediye otoparkı varmış, günlük 160 TL sanıyorum.. Özel otopark 300 TL civarı istemiş..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: demirdöven

    Kuşadası limanında Egeports otopark ücretini bilen veya limana yakın uygun fiyatlı otopark önerisi olan var mıdır?

    Merkezde ara sokaklarda çok fazla boş oluyor oraya ücretsiz koyup 3-5 dakikaya çarşı içinden yürüyebilirsiniz. Eğer illa otopark isterseniz egeporta giderken solda polis merkezi kalacak yanlış hatırlamıyorsam onun yanında otopark var.

  • Biletlerde devir imkanı var mıdır? Alırken girilen bilgiler değişebiliyor mu acaba? Şu an açık konunda bilet.
  • Merhaba, samos a gitmeyi düşünüyoruz. Feribot ücreti haricinde bir ücret ödeniyor mu acaba? Tavsiyeniz uyarınız var mı samos için? 😊
  • ms365 M kullanıcısına yanıt

    SAMOS REHBERİ

    Öncelikle adalara hafta içi gitmeye özen gösterin.

    Geçen yıl 2 gece konaklamıştım. Haftaya da Sakız’da olacağım. Samos için kısaca yazacaktım mesaj uzadı gitti. :) Başlıyorum…


    Kaç günlük gideceksiniz araç kiralayacak mısınız?

    Eğer öyle ise internetten alın adaya bırakmayın hem pahalı olur hem bulma ihtimaliniz zor.


    Eğer günübirlik ise feribottan olabildiğince önce inip erkenden pasaport sırasına girin.


    Otel ya da evi booking’den alın. Ama öncelikle hangi limana ineceğiniz önemli. Araç kiralamayı da booking den uygun fiyata yapabilirsiniz.


    Samos’a Kuşadası ve Seferihisardan seferler var.


    Seferihisardan kalkan feribot, minicik ve merkeze uzak Karlovasi limanına gider. Kesinlikle tavsiye etmem. Görmezseniz hiçbir şey kaybetmezsiniz.


    Kuşadası merkezden iki firma var. Ben Meander Travel ile gitmenizi öneririm. samosaferibot.com

    Online biletten sonra Kuşadası Egeport girişinin çaprazında bulunan Meander ofisinden 1 saat önce biletinizi alır EgePort içinden limana girersiniz.

    Diğer firma hızlı diye geçiyor aynı saatte varıyor. Ama feribotun balkon olayı yok. Çok sıkıcı.

    Meander ile giderseniz, adanın en meşhur tavernası olan Yanni’s Ouzeri de bileti gösterdiğinizde %10 indirim alırsınız. O gün tavernası varsa mutlaka katılın.


    Samos’un başkenti diyeceğimiz kent Vathy’dir. Sisam=Samos=Vathy diye kodlayabiliriz.

    Diğer önemli kenti Pisagor’un doğduğu şehir Pythagorio’dur.


    Kuşadası’ndan kalkan feribotlar haftanın çoğu gününde Vathy’ye bırakıp oradan alır. Meander sanırım sadece çarşambaları Pythagorio’dan dönüş yapıyor. Pythagorio’dan kalkarsanız Güzelçemlı Milli Parkını görerek dönersiniz.


    Nereye inip nereden kalkacağınızı kesinlikle kontrol edin. Eğer istediğiniz limana bırakıp almıyorsa günü bir iki gün öne ya da ileri alıp deneyin. Doğru limanlara denk getirmeye bakın.


    Onun harici pasaport kontrolünden önce gişeden y. dışı çıkış harcı alacaksınız.


    Kokari plajı kesinlikle görülmeli orada denize girilmeli. Kalamar seviyorsanız Kalamies’de kalamar yenmeli.


    Bence ideali Samos için 2 gece konaklamadır. Ve sırt çantası ile gidilmesi çok rahatlatır. Sandalet ya da şıpıdık terlik spor ayakkabı kombinasyonu gayet yeterlidir.

    Araç kiralamadan da gezilebilinir. Araç kiralanırsa 50-70euro arası artı 10-15€yakıt alırsınız. Monolates vb tepe köylere çıkılabilinir ama şart değil. Otobüs saatleri ve acil durumlarda taksi yeterli gelecektir.


    Arabasız 2 gün içinde ne yapılır? Örnek plan yapalım.

    1. gün Samos merkeze yani Vathy’e inilir. Vathy merkezde bulunan Teleion’da Pide tavuk içerikli Souvlaki yenir (3.5€). Karın doyduktan sonra gereken içecekler çantaya atılır. Otel dolabına istiflenmek üzere çantaya konur. Oradan Gaugo(gogo) Beache yakın bir yerde konaklayıp orada denize doyulur. “Samos by Hotel by Gagou beach ” f/p olarak harikadır tüm odaları denize bakar, kahvaltısı yeterlidir. Bu otel Vathy’nin en güzel plajındadır. Sonra akşamına Vathy’e dönülür. Dönerken ara sokaklara dalınır, merkezde aslan heykeli etrafında fotoğraflar çekildikten sonra bir iki saat önce rezervasyon yaptırdığınız tavernada, taverna gecesine katılınır. (Gaugo beach Vathy arası 1.5km kadardır. 20 dakikada yürünür.)
    2. gün kahvaltıdan sonra otelden ayrılıp otobüs ile Kokari’ye gidilir. Orada bol fotoğraf çekip yüzülmeli, yenmeli ve hava kararmadan Pisagor’un şehri Pythagorion’a gidilmeli. Kokariden buraya gitmek meşakkatli olabilir. En uygun fiyatlı ulaşım için çözüm aranmalı.(Otobüs ile Vathy’e dönüp buradan gidilebilinir.) Gün batmadan Pythagorio sokaklarında gezilmeli, pisagor heykeli görülmeli. Özellikle Blue Street görülmeli. (Gündüzü taş sokaklardan yansıyan ışınlarla birlikte burası fena yakar, başınıza güneş geçmesin dikkat.) Akşamına yemek, yiyip eğlendikten sonra Vathy’e dönülmeli. (Taksiler Vathy -kokari / Vathy- Pythagorion ulaşımları için 20-30€ civarı ister. Güncel fiyat sorulmalı, otobüs duraklarının oradaki taksi kulübesinden taksi fiyatları kontrol edilmeli) Tercihen 2. Gün konaklaması burada (pythagorion) yapılabilir. Ya da dönüş limanınıza göre karar verilir.


    Yunan Adaları Tatil ve Feribot Fırsatı


    ALIŞVERİŞ

    Ouzo için “frantzeskos” adanın en meşhurudur. Otobüs durağına yakın mağazası vardır. Öğlen ile18.00’e kadar siesta zamanıdır açık bulamazsınız. Diğer içecekleri (Araç kiraladıysanız) merkeze biraz uzak, Alman Market devi Lidl’dan almalısınız. Fiyatlara inanamazsınız.


    Ada içinde otobüsler var saatlere dikkat ederek diğer kentlere 1-2€’a gidebilirsiniz. Saatler değişmiş olabilir. Vathy Merkezde otobüslerden kontrol edin.


    Otobüs Saatleri

    Yunan Adaları Tatil ve Feribot Fırsatı

    Yanni’s Menü

    Yunan Adaları Tatil ve Feribot Fırsatı

    Kalamies Rest. Kahve dahil masa 15€


    Yunan Adaları Tatil ve Feribot Fırsatı


    Yunan Adaları Tatil ve Feribot Fırsatı


    Öneriler.

    *Adalarda her yerde k. kartı geçmez bir miktar euro ile gidin. Kişi başı günlük 100euro sizi her türlü yaşatır.

    *İnternet paketine gerek yok mekanlarda int var.

    *Telefonunuzda maps.me uygulaması yüklü olmalı. İnternetsiz harika çalışan bir navigasyon uygulamasıdır. Yunanistan haritası çevrimdışı çalışmak üzere indirilmelidir. Bu uygulama pil dostudur. Oteli vb. işaretlediğinizde patika bile olsa sizi rotaya sokar? Yürüyerek kaybolmanız mümkün değildir. Büyük şehirlerde metro hatlarından otobüs numaralarına kadar size tarif verir.

    *Google map çevrimdışı haritalardan ada haritası indirilmelidir. Restoran vb daha çok yer buradan görülebilir.

    *ios kullanıcı olsanız da Google çeviri uygulaması yüklenmeli Yunanca ve Türkçe dilleri indirilmelidir. Gerektiğinde görseli anında Türkçeye çevirir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 29 Temmuz 2023; 12:59:53 >




  • Bu sene Ayvalık Midilli giden oldu mu? İki haftaya biz de gideceğiz. İnşaşlah sorun yaşamayız. Ayrıca daha önceleri gidip öneri verecek olan varsa sevinirim. Günü birlik gideceğiz zaten, hiç yoktan öneriyle gideriz
  • biuu kullanıcısına yanıt

    Çok çok teşekkürler 😊 size de iyi tatiller dilerim

  • Bu biletlere araç ekleten var mı, hazır da yeşil kart ve slgortam olduğu için araç ile gitmek istiyorum. Araç kiralari ne kadar acaba günlük
  • ms365 M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Sakız içinde yazar mısınız İyi tatiller.
  • seas79 kullanıcısına yanıt

    Sakız 1. gecesinden yazıyorum. Yarın günlüğü 50€’a kiraladığımız araca kavuşacağız. 3 gece daha buradayım. Deneyimlerimi aktarmaya çalışacağım.

  • ms365 M kullanıcısına yanıt

    Samos dan çok memnun kaldık. tertemiz deniz, plajda sıfır gürültü, neredeyse sıfır müzik, çok basit tesisler, çok lezzetli yemekler olarak özetleyebilirim. Gitmeyi düşünenlere tavsiye ederim.

  • espanyol55 E kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de eylul ayi icerisinde gitmeyi dusunuyorum. Tecrubelerinizi aktarirsaniz sevinirim. Cocukla gidecegim icin biraz zor olur gibi geliyor.
  • ms365 M kullanıcısına yanıt

    biz de oraya gitmeyi planlıyoruz,bilgi verir misiniz lütfen

  • ms365 M kullanıcısına yanıt

    Bizde samosa gidicez haftaya. Öneri olarak Hangi plajlar hangi restaurantlar güzel?

  • trmp T kullanıcısına yanıt

    Biz Pythagorion limanına giden feribotu tercih ettik, bu köyü çok sevdik. Neredeyse tüm restoranlar fiyat olarak yakın. Birkaç euro fark ediyor. Denediğimiz hepsinden memnun kaldık. Instagram daki Blogger lar ayrıntılı restoran yorumu yazmış bir bakın derim. Deniz çok güzel. Sadece Yediğinizi ödeyip plajı kullanabiliyorsunuz.

  • pinkypie P kullanıcısına yanıt

    Pythagorion limanına giden feribotu tercih ettik, bu köyü çok sevdik. Neredeyse tüm restoranlar fiyat olarak yakın. Birkaç euro fark ediyor. Denediğimiz hepsinden memnun kaldık. Instagram daki Blogger lar ayrıntılı restoran yorumu yazmış bir bakın derim. Deniz çok güzel. Sadece Yediğinizi ödeyip plajı kullanabiliyorsunuz.

  • ms365 M kullanıcısına yanıt

    nerde kaldınız acaba?bookingden bakıyoruz karar veremedik

  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.