Şimdi Ara

Yunan Adaları Tatil ve Feribot Fırsatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
83
Favori
48.969
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yunan Adaları Tatil ve Feribot Fırsatı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yunan'a gitmeyelim, Türkiye'deki otelciler bizi öpsün değil mi? Antalya'da her yıl gittiğim tatil bölgesinde 50 Euro olan oteller bu yıl 70 Euro'ya çıkardı fiyatları + bölgede esnaf da fiyatları Euro bazlı artırdı. Geçen yaz Sakız adasına gittim, fiyatlarında Euro bazlı artış görmedim. Kazıklanmıyoruz en azından.

    Anca boş yaparsınız böyle, kendi ülkende niye bu fiyatlara tatil yapamadığınızı sorgulayacak kafa mantık yoktur çünkü.. . En kolayı ırkçılık yapıyorlar diyip geçmektir çünkü.. İki ülke vatandaşları arasında öyle bahsedildiği gibi bir ırkçılıkta yoktur, gidenler bilir bunu, ırkçılık hükümetler arasındadır ve seçim zamanları hep ayyuka çıkar bu söylemler..
    Ada'nın bizim tarafındaki özbe öz musluman dayılar kendi vatandaşına her türlü kazığı hıç çekınmeden atarken, niye onlara bu kadar sempatik davranırlar diye düşünmek işinize gelmez çünkü..

    SAKIZ REHBERİ


    Selamlar dün akşam Sakız’dan döndüm.


    Sakız’a Çeşme’den giden birden fazla firma var.

    Gidiş dönüş:

    TURYOL 40€ (Seyahat süresi 35dk civarı) Açık havaya çıkabiliyorsunuz. 09.20 çeşme kalkış. 18.00 dönüş

    ERTÜRK 45€ (Seyahat süresi 20dk civarı) Balkonu yok. (Katamaran)

    TİLOS TRAVEL 34.9€ (Seyahat süresi 20dk civarı) Balkonu yok. (Katamaran) Bu firmayı sakızdan döndükten sonra öğrendim. Sanırım bu firma Marki Travel diye de geçiyor. Gün içi çeşitli seferleri var. 08.45 ya da 10.00 gibi sabahleyin çift sefer yapıyor. 18.30 gibi Sakız’dan daha geç dönüş seçeneği de var.

    SUNRİSE LİNE 40€ Sanırım Yunan Firması ve kapalı bölümü yok gibi tam anlamadım.


    Katamaranlarda klima çalışmazsa rezil olunur. Firmaları araştırıp şikayet durumlarını mutlaka kontrol edin.


    Ertürk ile Turyol her iki limandan aynı saatte kalkıyor ama Ertürk önce vardığı için yolcuları erkenden pasaport sırasına giriyor çok sıra beklemeden pasaport kontrolden çıkıyor.


    Biz ona rağmen yavaş olan Turyol’u tercih ettik. Sadece son 15dk kala ayağa kalkıp teknenin sol kapısında sıra olduk. Chios ya da Çeşme’de çok sıra beklemedik.


    Biletlerimizi internetten aldık. Aracımızı Liman dibindeki Ulusoy Limanına park ettik. Otoparkı yurt dışına çıkacak yolculara tahsis ettikleri için yer sıkıntısı yoktu. (Günlük 150tl)

    Otoparktan çıkıp sağa döndükten sonra gümrüğe yaklaşırken, sağ tarafta Check-in gişeleri göreceksiniz. Mailinize gelen numarayı gösterip pasaportunuzu veriyorsunuz size gidiş dönüş biletlerini bastırıyorlar.


    Gümrüğe girer girmez solda harç için otomat var. Onun sırası ayrı oradan pulları kart ya da nakitle satın alabilirsiniz. Sonra sağdaki pasaport sıralarına katılın.


    Çeşme limanı ayakbastı ücretini çok arttırmış. Firma limana yolcu başına 15€ ödüyormuş. Bilet değil de önceden tur satın alanlardan ekstra para istemesin sebebi bu. (İnternetten bilet alanlar 40€ harici para ödemiyor sıkıntı yok.)


    Araç götürme ücreti ekstra 100€ ayrıca yeşil sigorta 50€ ancak arabalı feribotlar çeşmeden akşam saatlerinde kalkıp, sakızdan sabah saatlerinde dönüyor. 2 gündüzünüz ölmüş oluyor. Araba götürmeyi tavsiye etmem.


    Şimdi gelelim sakız için kaç gün lazım olayına.


    (Biz 4 gece 5 gün gittik. ilk gün merkezi keşfettik, ertesi gün 3 günlük araç kiralamıştık.)


    Öncelikle Sakıza ayak basar basmaz ada turuna katılmak isteyenleri bilgilendiriyorlar. Ücreti 20€ Çeşmeden de Sakız’dan da alabilirsiniz.İçeriği Seramik dükkanları olan Armolia köyünden başlıyor. Köyün hiç bir esprisi yok. Benim için sadece bir iki dükkandan ibaret. Yine o bölgede Sakız (mastik) ağaçlarını gösteriyorlar, tadıyorsunuz.


    Ardından Pirgi köyüne götürüyorlar. Özel teknikle süslenmiş evler bulunmakta. Kesinlikle görülmeli. Kum-sıva kaplamasına dayanan özel sıva tekniği, kaplamanın dikkatle beyaza boyanıp ardından şekillerin bu boya üzerine kazınması ile yapılıyor.


    Son durakları Mesta köyü oluyor. Kale içine kurulmuş derli toplu gezmesi kolay ve güzel bir kilisesi bulunan bir köy. Klise kapısının karşısında 3 arpa suyu 5€ gibi uygun fiyatlar görünüyorsunuz.


    Ancak Pirgi ile Mesta arasında kalan Olimpi köyüne gitmiyorlar diye biliyorum. Olimpi de kale köyü ama çok daha büyük. Dağdan aşağıda araç ile gidilebilinen olimpi plajı var. Buralar da kesin görülmeli. Yine plaja inmeden Olimpi Mağarası var ama uçurum tehlikesi var rehbersiz girmeye izin vermiyorlar.


    Bu saydığım tüm yerler adanın güneyinde. Adanın güneyinin plajları dalgasız köyleri kültür dolu.

    Yine güneyde bulunan Volkanik bir plaj olan Emperio köyünün Mavra Volia plajına inerseniz güney ada turunun ilk gününü dolu dolu tamamlıyorsunuz. Biz bunların tümünü araç ile 1 güne rahatça sığdırdık.


    Üstelik aynı günün sabahı havaalanı tarafında bulunan dip dibe konumdaki Lidl ve My Markette 2 saat harcadık.


    Adayı çok gezilecek noktası olan güney ve basit olan kuzey rotası olarak ikiye böldükten sonra başlıyorum.


    1. gün rota özeti

    Armolia Köyü(hiç durmayın derim)

    Pirgi Köyü (yolda sakız ağaçları görürseniz durun)

    Olimpi Köyü: Hiçbir şey yok gibi gelebilir ama olay içinde bitiyor. (İçinde kaybolun)

    Mesta köyü: Kesin uğra. Saç baş dağılmasın fotolar güzel çıksın diye plajlar sona kaldı.

    Dönüşe geçip olimpi Plajına indik.(Turkuaz kumluk taşlık karışımı bir plaj)

    Emperio köyündeki volkanik plaja uğradık. Bu plaj konyaaltı gibi sadece taşları koyu renkte ve daha küçük.

    Sabahleyin 20.00 için rezervasyon yaptırdığımız merkezdeki restoran için Chios’a dönüş yaptık.


    Bu rotayı tersten de yapabilirsiniz. Önce Mesta’dan başlayıp-Olimpi-Olimpi plajı- Pirgi gibi…


    2. gün rota özeti

    Adanın yükseklerine çıkılıyor. Araçlar için çok zorlayıcı.

    İlk noktamız Vessa köyü ( çok bir esprisi yokmuş) 1. Günden sonra bize zaman kaybı geldi.

    Ardından Lithi plajına gittik. Off adanın en güzel plajı burası idi. Birden derinleşmeyen, dibi kum, dalgasız, turkuaz bir plajı var. Şezlong almasanız bile ağaç altı gölgelikler var.


    Otopark sıkıntısı var ama araçla kıyıya inince en sona giderseniz çok lezzetli olan bir taverna da burada. Adı, Fish tavern H Kyra Despoina ? (Kyra diye geçiyor sanırım)

    Eğer burada yiyecekseniz kocaman otoparkları var. Günün 4-5 saatini burada geçirebilirsiniz. Plajda belediyenin duş ve soyunma kabini var.


    Ardından merkeze 4-5km uzaklıkta olan Karfas plajına gittik. Çoğu kişi buradan ev tutuyormuş. Yazık onların haline. Ilıca plajı buraya on basar. Türkiye buraya benzeyen sayısız plaja sahip. Denize ayağımızı bile sokmadan erkenden merkeze döndük.


    Bu güne adanın ortasında kalan Neo Moni manastırı ve Anavatos terk edilmiş köyü eklenebilirmiş.


    Ancak Vessa’ya giderken araç hararet yaptı zorlamamak adına bu iki noktayı çıkardık.


    3. gün özeti. Bu günü kuzey rotasına ayırdık.

    Kuzey rotası en kısa zahmetsiz Sakız merkezden Lagada ya uzanan toplamda max 30dk süren kıyı şeridinden ibaret.

    Görülmesi gerek yerler merkezden çıkar çıkmaz yel değirmenleri oluyor. Aracı My marketin kapalı otoparkına park edin. Fotoğraf çekip yola devam.

    Sonra Vrantados ve plajlarına bakabilirsin ama otopark yine sıkıntı. Blz atladık.

    Devam edip yokuştan sonra Kaputaş plajına benzeyen soğuk kaynak suyu karışan Gloria plajına uğrayın. Araçlar dağda yol kenarına park etmiş olacak.

    Devam edelim. Chapel Saint Isidore of Sykiada ya uğrayalım. Deniz kenarında güzel fotoğraf veren ve plajı olan bir bölge. Burada da denize girebilirsiniz. Deniz ayakkabısı şart.

    Son nokta Lagkada burada kıyıdaki evleri görünce fena kıskanıyorsunuz. Nostos Restoran burada Passas daha meşhurmuş ama Nostos Passas’ı geçmiş durumda. Saat 20.00 de giderseniz yer bulursunuz daha geç saatler için rezervasyon şart.


    Toparlarsak araç kiralarsanız bunların hepsi 2 günlük kiraya sığabilirmiş. Bir günü de merkeze ayırırsanız toplamda 3 gece 4 gün yapar.

    Evi, oteli sakız merkezden tutun derim. Biz hemen liman karşısındaki Omiros Rooms’da kaldık. Son gün çantaları otele emanet ettik çok rahat oldu. 4 gece 320€ idi. 15 yaş altı almıyorlar ama biz siparişten sonra fark ettik. Tesise yazdık bizim için kolaylık yaptı. Otelin önünden her gün devasa feribotlar kalkıyor, izlemesi çok keyifli ama çok gürültülü. Çok bir şey beklemeyin ama temiz f/p oteli. 3 kişilik odaları limana bakıyor.


    Özetle günübirlik gidenler bence tura katılsın.

    Ada merkezinde hiç bir şey yok. Sadece trafiğe kapalı çarşı ve sahil kenarındaki mekanlardan ibaret merkez. Kale sadece kapıdan ibaret ve içinde 2-3 mekan var. Üstelik merkezde adam akıllı plaj yok. En yakını 20dk yürüme mesafesinde ve Alaçatı çeşme manzaları basit bir plaj. (Bella Vista) İçecek söylerseniz şezlong ücreti yok. Arpa Suyu 5€

    Bu arada arpa söylediğiniz her mekanda cips hediyesi var.

    Cafelerde masaya yine ücretsiz sürahide su konuyor.


    Ben 3 günlük araç kiralamıştım ada erken bitince 2.5 günde aracı teslim ettim. 2 günlük yeterli olabilirmiş.

    günlük 50€ olan A sınıfı araç ile 230km yol yaptım 37 Euroya 20 Litre yakıtımı doldurup, dolu teslim aldığım aracı dolu iade ettim.


    BÜYÜK MARKETLERİ

    MY Market, 3 şubesi var.

    Lidl, Havaalanı bölgesinde merkeze uzak.

    AB Market birden fazla şubesi var.


    Bu marketlerin büyükleri hep ada dışında. İçecek çeşitleri daha çok.


    Bu marketlerde 500ml su 0.17€, 1.5L su 0.34€ civarı. Dönüşte free shop yerine içecek alışverişinizi buralardan yapabilirsiniz. Tabi ilk sabah free shop fiyatlarının fotoğrafını çekin ada merkezindekiler ile kıyaslarsınız.


    Yine 0.70-0.80€ civarı kruvasan, donut alıp uyguna atıştırmalık yapabilirsiniz.


    YEME İÇME

    En güzel atıştırmalık Chiken Pita Souvlaki 3.20 - 3.80€ arasında. Küçük ramazan pidesinin içine tavuk şiş ya da tavuk döner, patates, soğan, domates, cacık, yeşillik, hardal konulup yarı dürüm şeklinde servis ediliyor.


    SOUVLAKİ

    Öğle yemeği ya da ucuza akşam yemeği için.

    1) Merkez için sahilde Aella Pittadiko’yu tavsiye ederim.En ucuz fiyat en güzel konum. Bir gece akşam yemeği ucuza gelsin diyenlere öneririm. Grek salata vs ile ucuza kalkarsınız. Souvlaki 3.20€

    Pita arası değil tabakta söylerseniz 6-7€ lara çıkıyor fiyat.

    2) Eğer kapalıysa merkezin göbeğinde bir tane koyu yeşil bir mekan var adı Vounaki(?? ???????) Masaları yolun karşısında.


    İki KAHVALTICI önerim var.

    1)Merkezde lokmacı var biraz arada kalıyor şans eseri önünden geçerseniz tadın. Peynirli börek ile peynirli pastasıda çok güzel. 3 ile 4.5€ arasında.

    (Yukarıda Vounaki dediğim dükkandan aşağı inerken göreceksiniz.)


    2) Sahilden merkeze çıkarken solda börekçi var. Sanırım adı butterfly. Porsiyonlar 3€ sahibi Türkçe olarak söylüyor. Kiymali, ispanakli vs diye. :)


    FRAPPE


    Trafiğe kapalı caddeye girdiğinizde ileride petshop var hemen yanında minik bir pastane var. Frappe 1.20€ kocaman tatlı ekmek hediyesi var.


    Damla Sakızlı KURABİYE DÜKKANI/ Mekan adı Perr?s


    Limana dönülen son köşede, kurabiye kutusu 4.5€

    Kocaman Paskalya çöreği 4.5€

    Dönüş günü hediyelik olarak kurabiyeyi tavsiye ederim. Eğer sırt çantalı biriysen eline kahve alıp tekne keyfi güzel oluyor. Kahveleri kahve çekirdeğinden.


    3 RESTORAN önerim var.

    Bahşiş beklentileri yok. Sadece yedikten sonra hemen kalk masam boşalsın derdindeler.

    1) En meşhur restoranı deniz kıyısında The Dolphins(delfina)

    6 kişi, 6 meze, 1 salata, 4 ana yemek, 4 kola, 50lik+20lik 100.5 euro. En fazla tutan restoran oldu. Diğerleri 80-70€ civarı idi.

    Mezeler çoğunlukla büyük porsiyon seçildi. Kesinlikle rezervasyon şart. (Musakka, acılı peynir, kabak köftesi ya da otlu köfte söylenmeli, greek salatadan sıkılanlar için Parmesanlı roka salatası çok iyi idi. Ama hardal soslu. Ben çok sevdim. )

    Yemek sonu magnum mini yarısı kadar dondurma ve 200ml sakız likörü hediyesi geldi.


    2) Diğer meşhur mekan üsttekinin hemen dibinde To Tsikoudho

    Fiyatlar aynı birinin mezesi 1€ ucuz ana yemeği 1€ pahalı ya da tam tersi oluyor. Benzer fiyatlarla mekandan ayrılıyorsunuz. (Peynir topları mutlaka alınmalı.)

    Yemek sonu magnum mini yarısı kadar dondurma geldi.


    3) Son restoran önerim kuzey ada turunun en uzak noktası olan Lagkada da bulunan Nostos Restoran.

    Balığı burada yiyin.

    Papalina yani Soğanlı Gümüş balığı söylüyorsunuz. Bu balık 8€ ama 3 kişiyi doyurur. Kalamar kızartması da güzel, 12€ ama minik ahtapotlar ile servis ediliyor. En pahalı yemeğimiz oldu ama değdi.

    Yemek sonu kornet mini gibi dondurma geldi.


    Tüm restoranlarda yemekler sırasıyla soğuk- arasıcak- sıcak ana yemek şeklinde geldiği için ana yemeğe kadar doyuyorsuz ana yemeği az sayıda ortaya olacak şekilde söyleyin. Misal ortaya kalamar, gümüş balığı gibi.

    Her mekanın mezeleri farklı oluyor. Hepsinin lezzeti diğeri ile yarışır. En az 5 çeşit meze 1 salata söyleyin. Izgara köfteler kocaman hamburger köftesi niteliğinde ama %30 domuz, %70 dana gibi karışım olabiliyor. Beef mi Pork mu diye sorun.

    (Çocuk için ana yemek söylediyseniz erken gelmesini isteyiniz. Yoksa gecenin sonunda yemek gelir.)


    DİĞER BİLGİLER


    Neredeyse her mekanda kredi kartı geçiyor. Axess 30tl olan € kurunu komisyonu ile ekstreme 32tl den geçirmiş.


    Aracı otel aracılığıyla önceden ayırttım ama hafta içi giden kişi araç bulmakta zorlanmaz diye düşünüyorum. Araba bol. Sadece fiyatlar artabilir.


    Ada da otobüs de bulunuyor, hemen merkezde istasyon var ama araştırmadık.


    Taksi ücretleri ise görseldeki gibi.


    Bu arada özellikle Chios kıyıda ve bazı bölgelerde Turkcell çekmekte. Nadir bölgelerde ise 4G internet çekiyor.


    Ada feribottan Çeşme gibi boz görünse de ada içi gayet yeşil.


    SON SÖZ.

    Sakız kültür turizmi için tercih edilmeli benim için tamamlanmıştır. Daha da geleceğimi sanmam. Şahsi görüşüm, evet bu köyler bir kez olsun görülmeli ama tekrar tekrar gelinecek yer değil.

    Bundan sonra belki yol kısa olduğu için sadece canım değişik yemek isterse Sakız’a uğrarım.

    Chios merkezde plaj yok. En güzel plajlar merkeze çok uzak noktalarda.

    Merkez trafiği ve şoförleri berbat. Her yer araba ve motor. Avrupadayım diye sakın yaya geçidine rastgele adım atmayın çiğnerler.

    Hafta içi müzikli taverna yok.

    Ayrıca Çeşmede otopark pahalı.


    Bir geri sayfada Samos(Sisam) Rehberi yazdım.

    Bir daha Sakız’a gitmeyebilirim ama yazları Kuşadası’nda yaşayan biri olarak sayısız kez Sisam’a gitmek isterim. Sisam plaj tatili için bire bir. Ayrıca daha bir Avrupa kenti. Yollar, şehir planı, şoförler daha iyi. Önemli yerler hep birbirine yakın. Taksi ile bile gezersin ama Sakız’da mümkün değil.


    Seneye Rodos Rehberi ile görüşmek üzere. :)


    Aklıma geldikçe ekleme yapıyorum. Zaman zaman tekrar okursunuz.




    SAMOS REHBERİ

    Öncelikle adalara hafta içi gitmeye özen gösterin.

    Geçen yıl 2 gece konaklamıştım. Haftaya da Sakız’da olacağım. Samos için kısaca yazacaktım mesaj uzadı gitti. :) Başlıyorum…


    Kaç günlük gideceksiniz araç kiralayacak mısınız?

    Eğer öyle ise internetten alın adaya bırakmayın hem pahalı olur hem bulma ihtimaliniz zor.


    Eğer günübirlik ise feribottan olabildiğince önce inip erkenden pasaport sırasına girin.


    Otel ya da evi booking’den alın. Ama öncelikle hangi limana ineceğiniz önemli. Araç kiralamayı da booking den uygun fiyata yapabilirsiniz.


    Samos’a Kuşadası ve Seferihisardan seferler var.


    Seferihisardan kalkan feribot, minicik ve merkeze uzak Karlovasi limanına gider. Kesinlikle tavsiye etmem. Görmezseniz hiçbir şey kaybetmezsiniz.


    Kuşadası merkezden iki firma var. Ben Meander Travel ile gitmenizi öneririm. samosaferibot.com

    Online biletten sonra Kuşadası Egeport girişinin çaprazında bulunan Meander ofisinden 1 saat önce biletinizi alır EgePort içinden limana girersiniz.

    Diğer firma hızlı diye geçiyor aynı saatte varıyor. Ama feribotun balkon olayı yok. Çok sıkıcı.

    Meander ile giderseniz, adanın en meşhur tavernası olan Yanni’s Ouzeri de bileti gösterdiğinizde %10 indirim alırsınız. O gün tavernası varsa mutlaka katılın.


    Samos’un başkenti diyeceğimiz kent Vathy’dir. Sisam=Samos=Vathy diye kodlayabiliriz.

    Diğer önemli kenti Pisagor’un doğduğu şehir Pythagorio’dur.


    Kuşadası’ndan kalkan feribotlar haftanın çoğu gününde Vathy’ye bırakıp oradan alır. Meander sanırım sadece çarşambaları Pythagorio’dan dönüş yapıyor. Pythagorio’dan kalkarsanız Güzelçemlı Milli Parkını görerek dönersiniz.


    Nereye inip nereden kalkacağınızı kesinlikle kontrol edin. Eğer istediğiniz limana bırakıp almıyorsa günü bir iki gün öne ya da ileri alıp deneyin. Doğru limanlara denk getirmeye bakın.


    Onun harici pasaport kontrolünden önce gişeden y. dışı çıkış harcı alacaksınız.


    Kokari plajı kesinlikle görülmeli orada denize girilmeli. Kalamar seviyorsanız Kalamies’de kalamar yenmeli.


    Bence ideali Samos için 2 gece konaklamadır. Ve sırt çantası ile gidilmesi çok rahatlatır. Sandalet ya da şıpıdık terlik spor ayakkabı kombinasyonu gayet yeterlidir.

    Araç kiralamadan da gezilebilinir. Araç kiralanırsa 50-70euro arası artı 10-15€yakıt alırsınız. Monolates vb tepe köylere çıkılabilinir ama şart değil. Otobüs saatleri ve acil durumlarda taksi yeterli gelecektir.


    Arabasız 2 gün içinde ne yapılır? Örnek plan yapalım.

    1. gün Samos merkeze yani Vathy’e inilir. Vathy merkezde bulunan Teleion’da Pide tavuk içerikli Souvlaki yenir (3.5€). Karın doyduktan sonra gereken içecekler çantaya atılır. Otel dolabına istiflenmek üzere çantaya konur. Oradan Gaugo(gogo) Beache yakın bir yerde konaklayıp orada denize doyulur. “Samos by Hotel by Gagou beach ” f/p olarak harikadır tüm odaları denize bakar, kahvaltısı yeterlidir. Bu otel Vathy’nin en güzel plajındadır. Sonra akşamına Vathy’e dönülür. Dönerken ara sokaklara dalınır, merkezde aslan heykeli etrafında fotoğraflar çekildikten sonra bir iki saat önce rezervasyon yaptırdığınız tavernada, taverna gecesine katılınır. (Gaugo beach Vathy arası 1.5km kadardır. 20 dakikada yürünür.)
    2. gün kahvaltıdan sonra otelden ayrılıp otobüs ile Kokari’ye gidilir. Orada bol fotoğraf çekip yüzülmeli, yenmeli ve hava kararmadan Pisagor’un şehri Pythagorion’a gidilmeli. Kokariden buraya gitmek meşakkatli olabilir. En uygun fiyatlı ulaşım için çözüm aranmalı.(Otobüs ile Vathy’e dönüp buradan gidilebilinir.) Gün batmadan Pythagorio sokaklarında gezilmeli, pisagor heykeli görülmeli. Özellikle Blue Street görülmeli. (Gündüzü taş sokaklardan yansıyan ışınlarla birlikte burası fena yakar, başınıza güneş geçmesin dikkat.) Akşamına yemek, yiyip eğlendikten sonra Vathy’e dönülmeli. (Taksiler Vathy -kokari / Vathy- Pythagorion ulaşımları için 20-30€ civarı ister. Güncel fiyat sorulmalı, otobüs duraklarının oradaki taksi kulübesinden taksi fiyatları kontrol edilmeli) Tercihen 2. Gün konaklaması burada (pythagorion) yapılabilir. Ya da dönüş limanınıza göre karar verilir.



    ALIŞVERİŞ

    Ouzo için “frantzeskos” adanın en meşhurudur. Otobüs durağına yakın mağazası vardır. Öğlen ile18.00’e kadar siesta zamanıdır açık bulamazsınız. Diğer içecekleri (Araç kiraladıysanız) merkeze biraz uzak, Alman Market devi Lidl’dan almalısınız. Fiyatlara inanamazsınız.


    Ada içinde otobüsler var saatlere dikkat ederek diğer kentlere 1-2€’a gidebilirsiniz. Saatler değişmiş olabilir. Vathy Merkezde otobüslerden kontrol edin.


    Otobüs Saatleri

    Yanni’s Menü

    Kalamies Rest. Kahve dahil masa 15€




    Öneriler.

    *Adalarda her yerde k. kartı geçmez bir miktar euro ile gidin. Kişi başı günlük 100euro sizi her türlü yaşatır.

    *İnternet paketine gerek yok mekanlarda int var.

    *Telefonunuzda maps.me uygulaması yüklü olmalı. İnternetsiz harika çalışan bir navigasyon uygulamasıdır. Yunanistan haritası çevrimdışı çalışmak üzere indirilmelidir. Bu uygulama pil dostudur. Oteli vb. işaretlediğinizde patika bile olsa sizi rotaya sokar? Yürüyerek kaybolmanız mümkün değildir. Büyük şehirlerde metro hatlarından otobüs numaralarına kadar size tarif verir.

    *Google map çevrimdışı haritalardan ada haritası indirilmelidir. Restoran vb daha çok yer buradan görülebilir.

    *ios kullanıcı olsanız da Google çeviri uygulaması yüklenmeli Yunanca ve Türkçe dilleri indirilmelidir. Gerektiğinde görseli anında Türkçeye çevirir.

    Yeşili veya Schengeni olan gitsin, gezsin ve gözü açılsın. Sadece adalara değil anakaraya da mutlaka gidin... Öncelikle KAZIKLANMADAN tatil yapmak nasılmış onu öğrenirsiniz. Bir iki istisna nokta dışında yolda yürürken sizi restoranına, barına, dükkanına zorla sokmaya çalışan kimseyi göremezsiniz, bir mekana girdiğinizde fiyatlar bellidir, menüde farklı dillere farklı fiyatlar yoktur, porsiyonları buradakilerin en az 2 katıdır, fiyatları da 20 liralık euro kuruna rağmen daha uygundur. Pandemiye kadar sürekli Balkanlar ve yunanistan ağırlıklı geziler yapardım, pandemiyle kapılar kapandı ve vizelerimiz de bittiği için birkaç yaz yurt içinde tatil yapmak zorunda kaldım ve her seferinde bela okuyarak döndüm bu tatilllerden. Geçen yaz Marmaris tarafına gittik, adamlar kalamar tabağına 270-300 liradan başlayan fiyatlar yazıyorlar ve gelen de 3-4 parça büyümüş kalamarlar fakat Dedeağaç ve Kavala'ya gidenler bilir orada 2 katı büyüklüğünde bir tabak gelir ve buradaki gibi karta kaçmışlar değil baby kalamarlar gelir, fiyatı da dükkanına göre 4 veya bilemedin 4,5 euro olur, lezzet farkını hiç söylemiyorum bile. Burada bir restorana gidersin hemen ortaya duble salata yaptırayım diyerek ekstradan ürün çakmaya çalışırlar, Kavala'da 1 porsiyon greek salad söyledik, garson başka gelecek var mı yoksa iki kişi misiniz dedi, 2 kişiyiz deyince 1 porsiyon çok gelir ben size yarım porsiyon getireyim dedi ve gerçekten gelen yarım porsiyonu bile bitiremedik, burada duble salataya en az 100 lira isterlerken orada 2-2,5 euroya buradaki dubleden fazla olan yarım porsiyon salata yiyorsun, üstelik oradaki salatanın sadece üstünde gelen peynir kalıbına burada ekstra 100 lira isterler.


    İşin özeti orada fiyatlar ucuz ve porsiyonlar büyüktür buradaysa fiyatlar büyük porsiyonlar küçüktür. Lezzet kıyaslamasını hiç yapmayalım isterseniz, buradaki mekanların %90'ına 10 basarlar lezzet konusunda. Otellere gelince bizim özellikle Antalya kesimindeki büyük otellerimiz kalite olarak Yunanistan'daki otelleri katlar fakat fiyatlarına gücümüz yetmiyor, pansiyon ve küçük oteller buradakilerle aynıdır fakat burada ahırdan bozma yerlere bile yazın 2-3 bin lira fiyat çekerlerken orada yarısından az fiyata konaklayabilirsiniz. Gece barlar sokağına gittiğinizde 3 ay önce köyde eşek kovalayan keko bar kapısında sana "damsız almıyohh gardaş" diye artistlik yapmaz. 25 yaş altı eğlenceyi seven gençlere de minik bir tavsiye vereyim, bir şekilde vize alın ve yazın Corfu adasının Kavos bölgesine gidin, gümbetteki eğlenceyi katlar, kapıda hanzolarla uğraşmadan barlara girersiniz ve bodrum, gümbetteki fiyatların yarısına içkinizi içersiniz. Bodrumda 3 gün tatil fiyatına orada en az 1 hafta tatil yaparsınız sonra da bana dua edersiniz.


    İşin siyasi tarafına bakacak olursak; burada olduğu gibi orada da elbette ırkçılar vardır ama azınlıktadır. özellikle oradaki siyasilerin körüklemeleri boldur çünkü borç alıp ödemedikleri için artık emir de alırlar ve onlara yaşamaları için parayı verenler de iki ülke arasında barış rüzgarlarının esmesini, dostluk olmasını istemezler. Kavala'nın girişinde ve çıkışında kanlı kıbrıs haritası vardır, Dedeağaç'ın da İskeçe tarafından gelen giriş yolunda 1 tane kanlı kıbrıs haritası vardır devletlerinin koyduğu ama Kavala, Dedeağaç, İskeçe, Selanik ve Corfu adasını gezdim, özellikle Kavala ve Dedeağaç'a defalarca gittim ve bir kere bile insanlardan kötü muamele, ters bakışlar, ırkçı söylemler duymadım.

    Bu başlıkta bulunan kampanya kapsamındaki, bize yakın adalarda, herhangi bir Türk karşıtlığı görmezsiniz. Hatta birçok esnaf çok güzel bir şekilde Türkçe konuşuyor, size daha bi yakınlık gösteriyor. Bunda en büyük neden, ömrü boyunca en büyük gelir kapılarının Türk vatandaşları olması ve yakınlık nedeniyle bütün ticareti de Türkiye üzerinden yapmalarıdır.


    Aynı fiyatlara bozcaada'da veya ege kıyılarında konaklayamazsınız, yiyip içemezsiniz. İmkanı olan gidip yeni yerler keşfeder, fırsatı değerlendirir. Oradaki halkı görmeden tanımadan, atina milliyetçiliği ile kıyaslama yapanlara aldırmayın.

    Yunanistan'ı ben de sevmiyorum, her Türk gibi. Lakin konuyla ne alakası var?


    Tarihte savaşmadığımız kim var? Bulgarlar, Ermeniler, Gürcüler, Araplar, Acemliler, Bedeviler, Yahudiler, Rumlar, Ruslar, Ukraynalılar, Lehler, Almanlar, Fransızlar, İtalyanlar, Sırplar, Boşnaklar, Hırvatlar, Macarlar, Çekler, Slovaklar, Slovenler, İngilizler, Flemanlar, Danlar vs vs vs vs. Yok yani tarihte katletmediğimiz, katledilmediğimiz kimse yok. İhanetse en kralını yine Türkler içimizde yaptık, en yakın tarihte bugün ölüp bittiğimiz Araplar yaptı.


    Dünyada Almanlar ve Fransızlar muhtemelen birbirini en çok öldüren iki millet. Şu an nasıl durumları?


    Amerika Japonya'yı haritadan ve tarihten siliyordu az kalsın. Soykırım yaptı. Amerika şu an en yakın müttefiki.


    Almanlar Yahudileri yok ediyordu az kalsın. Fırınlarda yaktılar dahası yok. Ama Almanya ile İsrail nasıl yakın, Almanya'da bir sürü yahudi yaşıyor, tatil yapıyor, iş yapıyor.



    Adam bütçesine uyuyordur Yunan adasına gitmek ister, doğasını seviyordu gitmek ister, insanını seviyordur gitmek ister, hatta kendini onlara daha yakın hissediyordur gitmek ister. Yunanistan'a tatile gitmek Mekke'ye umreye gitmekten daha az vatan hainliğidir emin olun. Arap'ın yaptığını yapmamıştır Yunan.

  • Yeşilcilere güzel fırsat

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bella Ciao kullanıcısına yanıt

    Bi tatil, bi de feribot bileti aldım. güzel oldu valla Yunan Adaları Tatil ve Feribot Fırsatı  yeşilin gözünü seveyim Yunan Adaları Tatil ve Feribot Fırsatı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluerdem kullanıcısına yanıt
    Bende hb den yeşil kılıf aldım bakalım, bordonun üzerine takacam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bella Ciao kullanıcısına yanıt

    Yunan Adaları Tatil ve Feribot Fırsatı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vize isi zor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hotlevel kullanıcısına yanıt

    kolay mı?

  • Kapi vizesi daha mi uygun var mi bilen

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • roue kullanıcısına yanıt
    Kapı vizesi bir süredir yok schengen’e başvurmanız lazım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hotlevel kullanıcısına yanıt

    deveye hendek atlatmak daha kolaydır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yunanların anti Türk politikaları nedeniyle gitmenizi önermem, yok gere para kazandırmayın yunanlara.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SturmpioneeR -- 23 Kasım 2022; 23:42:31 >
  • bluerdem kullanıcısına yanıt

    Eyvallah 👍


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler 🙏

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Midilli ve Sakız tatili aldım, fiyatlar güzel. Ayrıca farklı bir tarih için Midilli feribot bileti de aldım.

    Haber vermeseniz görmezdim, çok teşekkürler.


    Bu arada 3 yıl kadar önce Feribotlines ile gidiş dönüş kendi aracımla Odessa yolculuğu yapmıştım. Hem yolculuktan hem de gemideki yemeklerden çok keyif almıştım.

  • SturmpioneeR kullanıcısına yanıt

    Yunan'a gitmeyelim, Türkiye'deki otelciler bizi öpsün değil mi? Antalya'da her yıl gittiğim tatil bölgesinde 50 Euro olan oteller bu yıl 70 Euro'ya çıkardı fiyatları + bölgede esnaf da fiyatları Euro bazlı artırdı. Geçen yaz Sakız adasına gittim, fiyatlarında Euro bazlı artış görmedim. Kazıklanmıyoruz en azından.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mag13 kullanıcısına yanıt

    Biz tatilde kazıklanmayı severiz,

    Siz evinizde kazıklanadurun...

  • Biz bir gece ansızın geleceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - Yeşil pasaportunuz yoksa gidemezsiniz.

    - Herhangi bir AB üyesi ülke vatandaşlığınız yoksa gidemezsiniz.

    - Türkiye'de üst düzey bir çalışan veya firma sahibi değilseniz Schengen vizesi alamaz ve yine gidemezsiniz.


    Bunları göz önünde bulundurun. + vize başvurusu için ödeyeceğiniz ücreti ve çıkmama riskini da ayrıca göze alın.

    Kapı vizesi uygulanmıyor. Mültecilere verilen vatandaşlıklar nedeniyle vizeler çok katı çoğunlukla red çıkıyor.

  • Bu başlıkta bulunan kampanya kapsamındaki, bize yakın adalarda, herhangi bir Türk karşıtlığı görmezsiniz. Hatta birçok esnaf çok güzel bir şekilde Türkçe konuşuyor, size daha bi yakınlık gösteriyor. Bunda en büyük neden, ömrü boyunca en büyük gelir kapılarının Türk vatandaşları olması ve yakınlık nedeniyle bütün ticareti de Türkiye üzerinden yapmalarıdır.


    Aynı fiyatlara bozcaada'da veya ege kıyılarında konaklayamazsınız, yiyip içemezsiniz. İmkanı olan gidip yeni yerler keşfeder, fırsatı değerlendirir. Oradaki halkı görmeden tanımadan, atina milliyetçiliği ile kıyaslama yapanlara aldırmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sume -- 24 Kasım 2022; 9:15:8 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.