Şimdi Ara

Yumuşak lastik tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Ölçülerim 185 60 15. Daha önce dunlop sp01 ve bridgstone ecopia kullandım. Artık yumuşak ve sessiz bir lastik kullanmak istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Aklımda falken ve nokian var bunların hangi modelleri uygun olur? Tesekkürler



  • 185 60 15 te çok düzgün lastik kalmadı jantlar çok büyüdü artık açıkçası 195 65 15 205 55 16 harici binek lastikler küçükk ebatta hem pahalı hemde iyi değil beklentini karşılamayabilir
  • Ne yapmamı önerirsiniz 15 janta baska hangi ölçü takabilirim
  • 185 65 r15 için kesinlikle Primacy 4 önerebilirim,yanağı 5 daha büyültürseniz oldukça da ucuza bulunuyor bu lastik.Bu ölçülere sahip bir lastikten zaten fazla performans vermesi beklenemez,Primacy 4 te zaten performans değil güvenlik-konfor dengesi çok iyi olam bir lastik,kendim 195 55 r16 olarak Accent Blue da kullanıyorum konfor için tavsiye ederim.
  • 60 yanak yerine 65 takabilir miyim?
  • Michelin Primacy 4 , Nokian Wetproof olabilir. Wetproof seninki ile aynı ebatı kullanıyorum. Konfor iyi yol tutuş güzel. Düz ashaftta lastik sesi baya az , çakıllıda çok farketmiyor. Ama önceliğin ebatta varsa primacy4 olsun onuda kullanmışlığım var bence daha iyi bir lastik. Nokianı Wr d4 den aşırı memnun kaldığım için aldım. Yazlığıda iyide mükemmel bir lastik değil. En hoşuma giden yönü yaz yağmurunda vs yağmur yokmuş gibi rahat sürdürdü suyu tahliyesi çok iyi benim eski lastiklerime göre (Brigestone Potenza)
  • Michelin disinda tavsiye edilecek bence yumusak lastik yok. Yukarida birlac kisi guzel fikirler vermis. Bence michelin ile devam edin derim. 10 sene oldu. Hic yari yolda birakmadi.
  • Sessizliginin cok iyi oldugunu bildigim Continental Cross Contact LX 20 veya LX 25 var ama istedigniz ebatta var mi bakmalisiniz. Ayni lastik, genel frenleme, kar tutusu, vs. guvenlik konularinda da ortalamanin ustunde test degerlerine sahip.

    Ingilizce'niz varsa bu sitedeki testi koyayim:
    https://www.tirerack.com/tires/tests/chartDisplay.jsp?ttid=246

    Testteki uc lastik de yol sesi ve guvenlik acisindan ortalamnin uzerinde lastikler, testin genelinde en iyisi Pirelli, ama malesef uc lastik de SUV ebatlarinda secilmis ve SUV ile test edilmis, sizin ebatlarda bulmak mumkun mu bilmem. Ornegin bu testteki Pirelli'den 4 tane kendi aracima aldim, Cumartesi takilacak, kendim yorum yapamiyorum o yuzden ama sessizlik acisindan kullanici yorumlari mukemmel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabaci_takimi -- 20 Ağustos 2020; 22:4:8 >




  • Michelin dışında yumuşak lastik olarak Hankook u öneririm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ak_1987

    Ne yapmamı önerirsiniz 15 janta baska hangi ölçü takabilirim
    185 65 15 de falken sınıfına göre yumuşak . deve parası da vermemiş olursun en son aldığımda 110 liraydı şimdi kaç oldu bilmiyorum . michelin o zaman da 225 miydi neydi.
  • Michelin
  • Kardeş, nokian wet proof... Ayrıca o ebatta dünyanın en sessiz lastiği...

    tıkla
  • Şu an benim clio da michelin primacy 4 takılı. Sessiz bir lastik çok aksiyon yapmayacaksan alınır hocam
  • michelin
  • Bridgestone Ecopia EP 150.
    Aynı ölçülerde(185 60 R15) üç ay önce aldım ve 5 bin km yol yaptım.Şimdiye kadar kullandığım en sessiz lastik. Falken ve Nokian'a göre biraz pahalıdır yalnız.
  • Eger 4 tane lastik alirsaniz marka ebat fark etmeksizin hepsiburada sepette 100 tl indirim yapiyor su an bilginiz olsun
  • Falken ze310 serisini öneririm. Michelin önermişler ama fiyatı Falken'in neredeyse iki katı, gerek yok. Ben Falken'in bu serisini 2 yıldır kullanıyorum, gayet yumuşak konforlu bir lastik sertleşme olmadı. A sınıfı ıslak zemin frenleme performansı var. Asla kızaklama yapmıyor. Ses seviyesi 67 db, sessizliği de çok iyi. Şuan piyasada fiyat/performans lastiği bu denilebilir. Japonların Çankırı'da açtığı yeni fabrika sayesinde uygun fiyata kaliteli lastik alabiliyoruz, ithal markalar ateş pahası.
  • Kumho yada Falkende basarılıdır Ozellıklen Falken cok ıyıdır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ukubat

    Bridgestone Ecopia EP 150.
    Aynı ölçülerde(185 60 R15) üç ay önce aldım ve 5 bin km yol yaptım.Şimdiye kadar kullandığım en sessiz lastik. Falken ve Nokian'a göre biraz pahalıdır yalnız.
    Aracımın üzerinde gelen fabrika lastiğiydi.

    Sakın olaki yumuşaklık kriteriniz ise bu lastiğe bulaşmayın.

    185 -60- 15 için böbrek taşlarına çözüm niteliğinde. Üstelik Bridgesone'dan bahsediyoruz; sertliği ile bilinir.,

    Ayrıca yakıt tasarrufu odaklı üretilmiş bir lastik, yola asla yapışmıyor, teması az. Aşırı güvensiz hissettiriyor, direksiyon hissiyatı neredeyse sıfır.

    Hankook Vantus Prime 3'e geçince araba ve sürüş konforu, güvenlik konularında çağ atladı resmen. Hankook için ne yumuşak ne de sert diyebilirim; bence olması gerektiği gibi. Sessizlik konusunda ise EP150'den daha sessiz. Etiket züerinde fark 1DB görünüyor ama bana daha fazla geldi gerçek hayattaki kullanımda.

    Fiyatları da Michelin kadar olmasa da bence ondan iyi performans veriyor. Fiyatının çok üzerinde bir lastik bence aradığınız ölçülerde.

    Ayrıca genel olarak yüksek hızlarda otoban sürüşlerinde kullanmama rağmen 2 senedir yıpranma durumu çok çok iyi. Frenleme ve ıslak zemin performansı hala ilk günkü gibi. EP150 yokuşta patinaj atıyordu yazın 2. senesinden sonra.

    Ben Hankook alırken dergilerdeki incelemelerini okuyup test puanlarına göz atmıştım. Oradaki dereceleri de çok iyiydi bu ölçülerde.

    Yalnız ben henüz bu yönde bir tecrübe edinmiş olmasam da; aquaplanning konusunda diğer alanlardaki üst lige oynayan başarısını gösteremediğini okumuştum, bilginiz olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyes-on-you -- 4 Eylül 2020; 9:37:44 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.