Şimdi Ara

yoklama kaçağı olarak bedelli askerlik başvurusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba 1.1.24 tarihinden itibaren yoklama kaçağı olarak gözüküyorum, erteleme hakkım olmadığı için bedelli askerliğe başvuru yapacağım, yoklamamı e devlet üzerinden yaptıktan sonra bedelli askerliğe başvuru yapabilir miyim? bir hata yapmak istemiyorum . e devlet üzerinden yoklamayı yapıp bedelli ücretini şubeden mi ödeyeceğim? e devlet üzerinden başvuru yaparken bedelli ile ilgili belirtmem gereken bir detay var mı? bir de bedelli askerlik başvurusu yaparsam tahmini ne zaman askere çağırırlar?


    düzeltme:


    kendi sorularımı cevaplayayım aynı durumu yaşayanlara faydam dokunur belki


    yoklama kaçağı bedelli askerliğe başvurabilir, e devlet üzerinden yapılıyor

    belirtilen hesap noya sağlık muayenesi olduktan 2 hafta içerisinde para yatırılınca şubeye bildirmek gerekiyormuş

    e devlette bedelli askerlik seçiliyor

    bedelli askerlik 1 yıl sonraya celp veriyormuş celp tarihini seçmeye izin veriyorlarmış 2024 yılında başvuru yaparsanız 2025 yılında seçtiğiniz celp tarihinde askere gidiyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tulley -- 4 Ocak 2024; 16:55:20 >







  • En son hatırladığım, yoklama kaçağı olanlar edevletten asal sevk başvurusu veya askerlik durum belgesi almayı yapamıyordu.

    Zaten yoklama kaçağı olarak ek bedel de çıkacak, onun hesabını askerlik şubesi yapacak. Yine şubelik işiniz olacak. Olmadı en yakın şubeden işlemleri başlatırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tulley T kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Ben de aynı durumdayım. 1.1.24’te yoklama kaçağı durumuna düştüm. Şubeye gidip yoklama sürecini başlattım ama bedelli başvurusunu sistem açılmadığı için daha yapamazsın dediler. Sağlık ocağına git 15’inde sistem açılır buradan bedelli başvurusunu yaparız dediler. Siz sağlık muayenesi önce bedelli başvursunu yapabildiniz mi? Nasıl ilerledi süreç?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bedelli askerlik başvuruları başladı, e devlette " Askerlik durumunuz bedelli askerlik tercihi yapmaya uygun değildir. Doğruysa aşağıdaki "Devam Et" düğmesine tıklayıp işleme devam ediniz. Yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız en yakın askerlik şubesine müracaat ediniz. " uyarısı ile karşılaştım. Askerlik şubesine gidip yoklama kaçağı olduğum günler için vergi dairesi ile ilgili borcu da ödeyip makbuzu şubeye teslim ettim. Şubeden bedelli askerlik başvurusunu sorunsuz yaptım. Para yatırma süresi 2 ay olarak gözüküyor. 2025 aralık ayına kadar istediğimiz süreyi seçebiliyoruz. Ocak ayında gideceğim yer belli olacakmış.


    Süreç bitti geçmiş.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.