Şimdi Ara

Yoğuşmalı kombi yoğuşma yapması için sıcaklığı max. kaç °C olmalı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
13
Favori
164.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nommolu N kullanıcısına yanıt

    Allah razi olsun 1,2 güne gidip caliştirip videosunu aticam parametre ayarlarina girişi tm bilmiyorum ögrenmem için ariyabilir sorabilirim tm kurcaliyamadim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt

    Siz migodan dogru D17 konusunda deneyimlisiniz, netatmo ile donus suyuna gore modulasyon denediniz mi, yorumunuz nedir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nofearl N kullanıcısına yanıt
    Hocam on off cihazlarda kombiyi dönüş suyuna göre çalıştırmanın bi avantajı olacağını sanmıyorum, migo yada opentherm çalışan cihazlar gibi kombinin ilgili parametrelerini dönüş suyu sıcaklığına göre değiştirebiken cihazlar olmalıki iş yapsın, yani oda ısındıkça dönüş suyu soğuma hızı düştükçe kazanıda düşürsün, netatmo bunu yapamaz kuru kontak bi cihaz.
    Ama keşke adam gibi bi modülasyonlu termostat olsa ve dönüşe göre modülasyonda çalışabilse, yeminle tadından yenmezdi hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayıboyu11

    Hocam on off cihazlarda kombiyi dönüş suyuna göre çalıştırmanın bi avantajı olacağını sanmıyorum, migo yada opentherm çalışan cihazlar gibi kombinin ilgili parametrelerini dönüş suyu sıcaklığına göre değiştirebiken cihazlar olmalıki iş yapsın, yani oda ısındıkça dönüş suyu soğuma hızı düştükçe kazanıda düşürsün, netatmo bunu yapamaz kuru kontak bi cihaz.
    Ama keşke adam gibi bi modülasyonlu termostat olsa ve dönüşe göre modülasyonda çalışabilse, yeminle tadından yenmezdi hocam

    Sorma sebebim, çıkış suyuna göre modülasyonda atıyorum hızlı ısınma için 65 yaptım. Odalar ısınana kadar çok güzel şekilde 45-48 dönüş suyu sıcaklığı ile çalışıyor.


    Ama odalar ısınıp radyatör sıcak su geri gönderdikce, termostatik vanalar kısıldıkca, dönüş suyu boşuna 55 derece üstüne çıkıyor, yavaşlamak için bir nevi 65de tutamayıp +2 derece kaçırmayı bekliyor. (anladığım kadarı ile)


    Termostat varsa, ev hemen ısınıp kapatırsa kurtarabilir ama gidiş suyunu bir nevi "kontrol edememeyi" beklemek aklıma yatmıyor.


    D17 değiştirdiğim zaman, 65 derece ile, önce güzel yükseliyor, çok soğuk olmadığı için 58 derecede çalışıp, dönüş suyu ılıdıkça hemem güç düşürüyor ve dönüşü ~40 derecede tutarak 50 derecede çalışıyor. Yani hem hızlı ısıtıyor hem verimli çalışıyor (dönüş çoşmadığı için sürekli de yoğuşuyor).


    Atladığım bir yer mi var bilmiyorum, tek aklıma gelen radyatörler çok iyi dengeli, bu şekilde ayar olmasaydı kombiye en yakın radyatörden hemen sıcak su dönüp ev ısınmadan kombi kısılacaktı.


    Yani default ayar olarak çıkışa göre modulasyon onların işine geliyor, ama ince ayar yapılırsa dönüşe göre modülasyon çok avantajlı gibi, ya da atladığım bir durum var.


    Migo'da baya uğraştığınızı gördüm d17 araştırırken, belki on/off ile de denemişsinizdir dedim.


    d17 ile ilgili tek bulduğum teknik açıklama vaillant'dan:


    Alıntı

    metni:
    d.17 = Heating flow/return regulation change over - 0 = flow, 1 = return (factory setting: 0). When connecting underfloor heating or wall heating to the appliance which does not have its own temperature regulation, the temperature regulation mode can be changed from flow temperature regulation (factory setting) to return temperature regulation



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 18 Kasım 2020; 13:13:34 >




  • nofearl N kullanıcısına yanıt
    Hocam sen baya kafa yormuşun bu işe, ben sadece migo ile denedim yoğuşma bu şekil daha fazla oluyor gibi geldi sanki, çünkü hızlı ısıtıyor gidişi ve hızlı kapatıyor kazanı, peteklerin hep üstü sıcak oluyor, altları soğuk yani dönüş suyu genellikle soğuk oluyor yoğuşma fazlalaşıyor, şimdi netatmoda bu nasıl işler diye merak etmedim desem yalan olur :))
    Ama bende DHS de var ve kazanım 55 sınırlı, bu haliyle dönüş bende ne derece iş yapar tartışılır
    Evimin dengesi nerdeyse 10 numara sadece salonda biraz sıkıntı var oda hissedilmiyor böyleyken düzeni değiştirmekte istemiyorum
    Denersem yazarım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Buderus logomax plus gb062 yoğuşmalı kombi var evimde. Kombi ve petekler sıfır takılı daha doğrusu bina yeni bina. Petekler kollektor denilen aletle borular gidiyor. Sormak istediğim kombiyi 40 ta çalıştırınca belli seviyeye yükselip düşüyor ve yine kendiliğinden çalışıyor (36) dereceye düşünce. Ama 43,44,45 yada 50 de çalıştırdığı zaman bu düşüp çalışma işi olmuyor. Hangi dereceye ayarlarsan orada sabit kalıp devamlı ateşleme yapıyor ve günlük tüketiminde 15 m3 civarında oluyor. Tesisattan ve sistemden pek fazla anlamıyorum.. Yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erkan ergan E kullanıcısına yanıt

    Oda termostatı kullanıyormusun

  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt

    D17 fos çıktı. Araştırma yapan arkadaşlara da not olarak yazıyorum.


    Yurtdışı forumlarda hep kombilerin evlere göre fazla takıldığından, 6-8-10kw gibi limitlediklerinden bahsediliyor. Bize de 24 yetmez diye 28 takmışlardı.


    Bende limit denemeye karar verdim. Şansıma 15kw ile başladım. 10 panel var ve uzunluk yaklaşık 10 metre (havluplan ve kapalı olan balkon radyator saymadım, fikir için yazıyorum.) Panel sayısını ya da metre uzunluğunu 1.5 ile çarpıp kw olarak Nitromix D00 parametresi ile limitleyebiliyorsunuz. Sıcak su gücünü kısıtlamıyor.


    Nitromix p28, D00 15kw ile sınırlı, netatmo termostat, 70 derece kazan ayarı.


    Termostat başlatınca kısa süre pompa çalışıyor, ilk en alt kademede çalışmaya başlıyor. İki dakika geçmeden 15kw (3 kademe gösteriyor) çalışmaya başlıyor. (60 derece altına ayarlı olsa ~5 dakika en düşükte çalışıyor, 70 derece yapmanın bir artısı 2 dakikada yükseliyor.)


    Bu ikinci dakikadan itibaren 70 dereceye çıkana kadar çıkış ile dönüş suyu hiç sapmadan 20 derece fark olarak çalışıyor. İlk baştan 27kw ile çoşmadığı için dönüş suyu ideal kalıyor, pompa hızlanmadan çalışıyor.


    Yani 8. dakika 50 çıkış suyu, 30 dönüş suyu, 10. dakika 52 çıkış 32 dönüş. 15. dakika 57 çıkış 37 dönüş.


    Bu şekilde, %55 yükte, tam yoğuşmalı şekilde 70e kadar devam ediyor. 70 geldiğinde de 50 dönüş suyu oluyor, az da olsa gene yoğuşuyor.


    Dönüş suyu 52 derece geçince (çıkış 72 olacağı için) modülasyon başlayıp yavaşlıyor. Zaten 70 derece petek ile istenilen sıcaklık ulaşması kısa sürüyor.


    Ev sıcaksa 50/30 civarında olabilecek en verimli şekilde kısa süre çalışmış oluyor. Ev soğuksa çabuk ısınıyor (60-70dk da 1C ısınıyor).


    Eğer yanlışım yoksa, kağıt üstünde termostat ile ve dalgalı sıcaklık ayarlarında olabilecek en verimli yanma bu olabilir.





  • nofearl N kullanıcısına yanıt

    Kombi gücü yazdığınız gibi hep fazla hesaplanıyor. Bunun nedeni petek verimi 90/70 işletmeye göre hesaplanıp ondan biraz daha fazla güçte kombi takılması, ancak yoğuşmalı kombide petek verimini 55/45 gibi hesaplanıp ona göre kombi takılması lazım, ancak bunu yapmıyorlar, temel nedeni maliyet bence, çünkü 55/45 işletmeye göre en soğuk gün için koymaları gereken petek miktarı doğal olarak fazla oluyor, bu da yaklaşık 2 kat fazla petek demek (90/70 işletme 1 m petek 2.2 KW iken 55/45 işletme 0,9 KW ısıl verim alınabiliyor). En ucuz peteğin metresi 400 TL civarında iken göz boyama amacı ile 28 KW koyduğunda en çok 500 TL farkeder, ciddi maliyet farkı müteahhitler için. Halbuki evi ısıtan kombi değil peteklerdir, ortama ısı yayamadıktan sonra kombi isterse 100 KW olsun sonuç farketmez. Ancak bunu maalesef hep görüyoruz , mesela 24 KW kombi teorikte 55/45 işletmede 20 M kadar peteği beslemesi lazım iken 12 metreden sonra beslemez deniyor. Sonuçta yurt dışı forumlarında gördüğünüz gibi kombi parametreleri ile oynayıp gücü düşürülüyor, sonuç, düşük KW kombi aslında başka bişey değil. Bu nedenlerle kombiler günün çoğunu dinlenerek geçiriyor, zaten dinlenmeseler öyle bir gaz yakarlar ki 24 KW kombi bile 7/24 tam gaz yanarsa aylık 3000 TL üzeri fatura getirir. Tüm bu nedenlerden dolayı hiç olmazsa alınan kombinin modulasyon oranı yüksek olup bari en düşük güçte çalışsın demek gerekiyor.





  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    aynen hocam katılıyorum.Hatırlarsanız salondaki petekleri büyütmüştüm , kışın 22 dereceyi geçmeyen salon şuan kombi 40 derece de 25 dereceleri geçiyor.Haliyle diğer odalarda 24 derecelerde.

    Evet kombinin arada dinlenmesi gerekiyor ki benim Bosch 2300i ancak ilk aldığımda hiç durmuyordu yine hatırlarsanız günlül 12 m3 leri buluyordu tüketim.Sonra böyle pompasıydı servis menüsüydü ayarladım şuan günlük 5.5 m3 lerde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Münebbih kullanıcısına yanıt

    Hayır kullanmıyorum. Az önce denedim 40 ta çalıştırdığimda 3 saatte 0.7 metre küp harcamışım. Ama 43 te çalıştırır sam 24 saatte 15 m3 harciyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oda termostatsız kombi kullanılmaz
    çok yakar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu az çok okudum da şunun cevabından tam emin olamadım. mesela 2 tane senaryo var. ilkinde 45 dereceye ayarlanıyor. çıkış ve dönüş sıcakları 50 ve 40. diğer senaryoda 50 ye ayarladık. çıkış ve dönüş sıcaklıkları 45-55 oldu. ilkinde daha çok yoğuşma oluyor o tamam ama bu şekilde kombi daha sık çalışıp daha çok elektrik yakacak. yine de maliyet açısından 45 derece daha mı iyi deriz?

  • Münebbih kullanıcısına yanıt

    alakası yok

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    alakası yok

    oda termostatı kombiyi oda sıcaklığına göre kontrol ederek çalıştırır

    oda termostatı olmazsa devamlı çalışır su sıcaklığı yükselince durur düşünce çalışır

  • Münebbih kullanıcısına yanıt

    Dediğinize katılıyorum.


    Evim dubleks, mobil sistem tesisat, Demirdöküm Plus Radyatör, Daikin NDJ Kombi + Dış Hava Sensörü + Termostatik Vana bağlı olarak geçen sene kışı geçirdim.

    Bu sene ise Netatmo Termostat bağladım. Hem konforum arttı hem de gereksiz sarfiyatı önleyerek geçen seneye göre daha az tüketimim oldu.

  • Herkese iyi akşamlar. Bu kışın ilk faturası geçen gün geldi. Bir aydır kombi 35 derecede ayarlı ve hiç dokunmadım. 209 lira fatura geldi ama zaten yazın da 40-50 lira geliyordu. Kombi dd atromix p24. Evde salon, koridor, yatak odası ve 2 çocuk odası açık ama banyoların havlupanları ve mutfak kapalı. Kombi mutfakta ve borular burdan geçtiği için sıcaklık güzel. Müteahhit keşke daha kaliteli petek taksaymış eminim daha az fatura daha sıcak ev olurdu ama şu anda da iyi.


    Ayar 35 derecede olunca çıkış sıcaklığı 40 dereceyi buluyor ve dönüş 31 derecelere iniyor. O yüzden yoğuşma verimi iyi diye düşünüyorum.


    Okuduğum yazılardan anladigim şu: yoğuşmalı kombide uzun petek öneriliyor çünkü bu sayede kombi düşük ayarda bile çalışsa ev ısınır. Ayrıca petek uzun olursa gidiş ve dönüş sıcaklıkları arasında ki fark açılıyor. Böylece baca gazındaki ısı daha fazla emilebiliyor. Siz kombiyi 70 de açarsanız dönüş suyunun sıcaklığıda haliyle yüksek olacak ve baca gazından ısı alınması azalacak. Termodinamik kuralları gereği.


    Herkese az faturalı ve sağlıklı günler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Köprülü37 K kullanıcısına yanıt

    il yazmamışsın  

  • Köprülü37 K kullanıcısına yanıt
    35 derece kazan sıcaklığı ile ev kaç dereceye kadar çıkabiliyor ve sıcak su kullanıldığında kombi tekrar nasıl ateşleyebiliyor +_ prosedür gereği
    Açıklayıcı metinleri okumadan yazdığınızı farzediyorum, maximum yoğuşma verimi genelde 30-35 dönüş 55 çıkış aralığında gerçekleşiyor, bunu atlıyorsunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Münebbih

    il yazmamışsın  

    Şehir Ankara


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.